Şimdi Ara

General Mobile W2 - Windows Mobile 6.5 Pro. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
3
Favori
60.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: £L£SSAR

igo 8 de sadece haritayı görebiliyorum. uydu bulundu diyo ama hiç bi uydu görünmüyo. diğer programlarla da denedim ama hiç bağlanamadım uyduya. uyduya bağlandı desede bağlanmıyo. konumumu göremiyorum. igo 8 le filan yerimi bildirmeli yada bağlı olduğu uyduların sayısını ve çekme miktarını göstermeli ama hiç bi uydu ve çekim miktarı görünmüyo..

arkadaşlar, igonun sağlıklı çalışabilmesi için;

igo programının gps ayarlarından bağlantı noktası ve veri hızı seçmeniz lazım. Bağlantı noktası 3 olarak ayarlandıktan sonra, tamamen her yönünüz açık bir gökyüzünde mevki bulması için beklemenizi tavsiye ederim. Bulutsuz bir hava, ilk mevki bulmada zamanı oldukça düşürecektir. Aynı şekilde evin pencere veya balkonundan yaparsanız cihaz uyduları hep aynı açıdan görebileceğinden mevki bulması yine uzun zaman alacaktır. İlk mevki bulmak 20 dkka civarı sürüyor. Fakat sonrasında gayet güzel ve hızlı çalışıyor. En son İstanbul - Hendek yolculuğunda denedim. Cihaz gayet hızlı ve başarılı çalışıyor. Ayrı bir gps cihazı almanıza hiç gerek yok. Yanlız araç için gps tutucu satın almanız şart. 2 saatlik sürede sürekli açık olması bataryasını bitirdiği için aynı zamanda araç için usb şarj edici aldım.

Kısaca cihazın telefona göre GPS performansı oldukça tatmin edici.

edit:harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 15 Temmuz 2011; 15:09:56 >

• bu arada ücretsiz üye olarak java oyun indirebileceğiniz bir site :

http://www.umnet.com/mobile-games/0-4479-0-Java_240x320_games_touchscreen-0

içlerinde oldukça kaliteli oyunlar var. Umarım işinize yarar.
  • @MBUĞRA

igonun ayarı nasıl yapılıyo biraz açarak anlatır mısın? ben arama yapıyorum ama bulamıyorum. igo olması önemli değil aslınnda herhangibir gps programının ayarını anlatırsanız çok güzel olur. route 66 mesela. ben sadece haritaları görebiliyorum ama gps i göremiyorum. sadece igo ile uydu bulundu dedi ama onu da her zaman demiyo. bende genelde haritadan bakarak gidiceğim yolu buluyorum.
  • Arkadaşlar bugün nodata programını kurarak gprs'i devre dışı bıraktım. Ancak wifi ile nete giremiyorum... "Geçerli bağlantı ayarlarıyla bağlanamıyor. Bağlantı ayarlarınızı değiştirmek için Ayarlar'ı işaretleyin" diyor. ayarlarda ise wifi ile ilgili hiçbir ibare yer almıyor. Ben bu telefonu wifi ve gps özelliği için almıştım, ama ne yazık ki ikisini de kullanamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaninkilici -- 16 Temmuz 2011; 19:08:15 >
  • arkadaşlar wifi ayarları için yardımcı olabilek biri yok muuuu..
  • bende bi sorun yok. operayı kullanıyorum. açtığımda wifi ile bağlıysam direk wifiden girip devam ediyorum. siz wifiyi etkinleştirip ağa bağlanıp tarayıcı ile herhangi bir sayfaya bağlanmak isteyince bağlanamıyo musunuz??
  • quote:

@MBUĞRA

igonun ayarı nasıl yapılıyo biraz açarak anlatır mısın? ben arama yapıyorum ama bulamıyorum. igo olması önemli değil aslınnda herhangibir gps programının ayarını anlatırsanız çok güzel olur. route 66 mesela. ben sadece haritaları görebiliyorum ama gps i göremiyorum. sadece igo ile uydu bulundu dedi ama onu da her zaman demiyo. bende genelde haritadan bakarak gidiceğim yolu buluyorum.

igo için biraz daha detay vermeye çalışayım;

igo programını çalıştırın
    "ayarlar " ==) ikinci sayfa menüden "GPS" ==) GPS Etkin(işaretli olmalı) = Bağlantı Noktası 3 = Veri hızı 57600

Bende yukarıdaki ayarlar ile sorunsuz çalışıyor.

Ama tekrar ediyorum, gps'i ilk olarak her tarafı açık ve bulutsuz gökyüzünde denemek uydu bulma ve mevki belirleme süresini ciddi oranda azaltacaktır.

edit:harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 18 Temmuz 2011; 12:05:37 >

• Bence öncelikle cihazın wifi'sini denemek için öncelikle telefondan "no data" programını kaldırın.
    sonra menü - ayarlar - bağlantılar - kablosuz yöneticisi menüsünden cihazı uçuş moduna alın( yani sim kart ile cihazın bağlantısını tamamen kesin) Aynı şeyi telefonu "on" konumundan "off" konumunu alarakda yapabilirsiniz.

Daha sonrasında aynı menüden "Wi-fi" seçeneğinin yanındaki yerden soldan sağa sürükleyerek "off" konumundan "on" konumuna getirin.

Sonrasında aynı menüdeki sağ alt bölümden "ayar" sekmesini seçerek "wi-fi ayarları"ndan istediğiniz kablosuz bağlantıya tıklayarak ve gerekli şifre vs girerek bağlantı kurabilirsiniz.

Bu şekilde wifiden bağlantı kurabiliyorsanız, cihazınızdaki bağlantıları "no-data" bloke ettiği için bağlanamıyorsunuz demektir. O programı kullanmadığım için ayarlarının nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Ama normalde gprs'in devreye girmesini istemiyorsanız, ilk başta simkartı taktığınızda geçerli network ayarlarının otomatik yapılandırılmasını kabul etmemenizi tavsiye ederim.

Bu arada cihaz windows tabanlı olduğu için, bazen verimli çalışmayan fonksyonlar "Master reset" atınca kendine gelebiliyor. Ben sanırım benim cihazı aldığım ilk haftada 4-5 kez formatlamıştım.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• quote:

bende bi sorun yok. operayı kullanıyorum. açtığımda wifi ile bağlıysam direk wifiden girip devam ediyorum. siz wifiyi etkinleştirip ağa bağlanıp tarayıcı ile herhangi bir sayfaya bağlanmak isteyince bağlanamıyo musunuz??

Çok şükür sorunu çözdüm. Sıkıntı kablosuz ağ şifresinden kaynaklanıyormuş. Bir kez otomatik girdiğiniz zaman hep o şifre ile girmeye çalışyor. İlk şifre yanlış girildiyse eğer en başından ağa tanıtmak gerekiyormuş cihazı. Şimdi girebiliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MBUĞRA

Bence öncelikle cihazın wifi'sini denemek için öncelikle telefondan "no data" programını kaldırın.
    sonra menü - ayarlar - bağlantılar - kablosuz yöneticisi menüsünden cihazı uçuş moduna alın( yani sim kart ile cihazın bağlantısını tamamen kesin) Aynı şeyi telefonu "on" konumundan "off" konumunu alarakda yapabilirsiniz.

Daha sonrasında aynı menüden "Wi-fi" seçeneğinin yanındaki yerden soldan sağa sürükleyerek "off" konumundan "on" konumuna getirin.

Sonrasında aynı menüdeki sağ alt bölümden "ayar" sekmesini seçerek "wi-fi ayarları"ndan istediğiniz kablosuz bağlantıya tıklayarak ve gerekli şifre vs girerek bağlantı kurabilirsiniz.

Bu şekilde wifiden bağlantı kurabiliyorsanız, cihazınızdaki bağlantıları "no-data" bloke ettiği için bağlanamıyorsunuz demektir. O programı kullanmadığım için ayarlarının nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Ama normalde gprs'in devreye girmesini istemiyorsanız, ilk başta simkartı taktığınızda geçerli network ayarlarının otomatik yapılandırılmasını kabul etmemenizi tavsiye ederim.

Bu arada cihaz windows tabanlı olduğu için, bazen verimli çalışmayan fonksyonlar "Master reset" atınca kendine gelebiliyor. Ben sanırım benim cihazı aldığım ilk haftada 4-5 kez formatlamıştım.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

çok teşekkür ediyorum mbuğra. Şifreleme ile ilgili bir sıkıntıymış çözdük çok şükür. Şimdi sırada gps bağlantısı ve igo kurulumu var. Müsait bir zamanda da onunla uğraşacağım. İlk başlarda cihazdan hiç hoşlanmamıştım hatta iade etmeyi bile düşünmüştüm. Ama şimdi gittikçe ısındım telefona.. Bence gayet yeterli bir telefon...

• @MBUĞRA

teşekkürler açıklamalar için. peki bu igodaki ayarları yaptıktan sonra programın harita ekranında beklememiz mi gerekiyor? yani bulunca bi uyarı veriyo mu? yada gps ayar menüsünde mi beklememiz gerekiyor?

bendeki ekran alttaki resim ile aynı ama bende o uyduları belirten noktaların hiç biri yok. bende o yardım yazısının üstündeki uydu işaretinin yanı yeşil ama yukarısında hiç bir uydu yok. orada beklemem ve oraya uyduların gelmesi mi gerekiyor. yani o esnada uydular aranıyor mu?? bunu yaparken telefonda da bi ayarlar var onların herhangi bir şekilde değişmesi gerekiyor mu? bu ayarların haricinde bişey gerekiyo mu? yardımların için çok teşekkür ediyorum. gerçekten çok yardımcı oldun :)

@serkaninkilici

sorununun çözülmesine sevindim. geçmiş olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinv26 -- 18 Temmuz 2011; 18:34:28 >

• quote:

@MBUĞRA

teşekkürler açıklamalar için. peki bu igodaki ayarları yaptıktan sonra programın harita ekranında beklememiz mi gerekiyor? yani bulunca bi uyarı veriyo mu? yada gps ayar menüsünde mi beklememiz gerekiyor?

bendeki ekran alttaki resim ile aynı ama bende o uyduları belirten noktaların hiç biri yok. bende o yardım yazısının üstündeki uydu işaretinin yanı yeşil ama yukarısında hiç bir uydu yok. orada beklemem ve oraya uyduların gelmesi mi gerekiyor. yani o esnada uydular aranıyor mu?? bunu yaparken telefonda da bi ayarlar var onların herhangi bir şekilde değişmesi gerekiyor mu? bu ayarların haricinde bişey gerekiyo mu? yardımların için çok teşekkür ediyorum. gerçekten çok yardımcı oldun :)

@serkaninkilici

mbuğra ve senin yazdığın cevaplarla telefonu daha iyi tanıyorum. Bu da sorunları çözmemde bana oldukça yardımcı oluyor. İkinize de özel bir teşekkür borçluyum.. Sağolun...

• quote:

@MBUĞRA

@serkaninkilici

umarım sorunuzu doğru anlamışımdır.

Harita menüsünde beklemeniz yeterli. Uydu veya gps ayar menüsünde beklemenize gerek yok. Bildiğim kadarı ile yeşil noktalar sağlıklı veri alınan uydular, sarılar ise pozisyonu belirlenmiş ve mevki almak üzere hesap yapılan ancak henüz mekiyi doğrulayıcı nitelikte bilgi alınamayan uydular, kırmızı noktalar ise o anda bulunduğunuz yerin üzerinde olması gereken ancak herhangibir veri iletişimi yapılamayan uyduları gösterir. Genelde sağlıklı mevki (altemetre bilgisi dahil) için 3 uydu yeterlidir.

Bence en güzeli; gps ayarlarını doğru yaptıktan sonra, bir destinasyon belirleyip hedef olarak ayarlayarak, cihazın hesaplaması bekledikten sonra aynı ekranda (harita ekranı) mevkinizi bularak sizi yönlendirmeye başlamasını beklemeniz. İlk sefer cidden uzun sürüyor.

Uydular bulunurken sizin resimde gönderdiğiniz gibi yeşil ve sarı noktalar çıkacak. Ancak cihazın kontrolü ele alması ve sizi yönlendirmeye başlaması aynı yerde dürbün ikonu çıkınca başlıyor.

Eğer bu şekilde de mevki bulmazasanız, tavsiyem Master Reset atıp yeniden programları kurmanızdır. Bende işe yaramıştı.

Bu arada 1 haftalığına buralarda olmayacağım. Akşamdan sonra gelen sorular için bir süreliğine yardımcı olamayabilirim.

• tmm 1 tane uydu buldum biraz uğraş sonucu ilerde dahasını da bulurum ama uzun sürüyo gerçekten. teşekkürler yardım için
  • Arkadaşlar dün akşam itibarı ile igo8 kurulumu ile telefonda elde etmek istediğim tüm fonksiyonlara kavuşmuş oldum. Daha önce burada yazıldığı gibi bağlantı noktası 3 ve bound değeri 57600 olacak şekilde ayarladım. Sitenin bahçesine çıktım ve uydu bulma süresi 5-6 dakika sürdü (yaklaşık 20 mt mesafede bina bile yok tamamen açık bir gökyüzü). Uydu bağlantısı sağlanınca arabama bindim ve bildiğim yakın çevredeki bir adresi girdim cihaza. Sıfır hata ile beni hedefe ulaştırdı. Gerçekten çok iyi performans.
  • WM yi ben beğeniyorum, telefonum Samsung Omnia Pro B7320 ,

lAKİN bu cihaz geçen yıl 450yazılmış şimdihttp://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=498077&ttype=Details#pt
    adresinde 200 e nasıl düşmüş, birde navigasyonu 1 ayla sınırlı, yani ücretli navigasyon mu alınacak..?

bişey anlamadım. aslında bir yakınıma almak istiyorum ama yorumları okudum pek hoşuma gitmedi..

• @big_printer
    cihaz başka sitelerde hala 430 liraya kadar fiyatla satılıyor. 200 liraya burda olması gerçekten beni de şaşırttı hatta hiç telefon alma gibi bi ihtiyacım yokken 200 lira verip telefon aldım. içinde windows mobile işletim sistemi var. bildiğin windows gibi birsürü programı destekliyor. birsürü program bulabiliyorsun ve bu programları satın alabileceğin gibi kırılmış olarak da kullanabiliyorsun. burda igo 8 kullanan kaç kişi var. bunlardan kaçı lisanslı diye düşünüyorum ama çok fazla olduğunu sanmıyorum bu sayının :)
  • mp3 leri melodi yapamıyormuyuz gelen çağrılarda ve sms için ?
  • Tabiki yapabilirsin. Ama mp3'ü cihazın hafızasında hazır olarak bulunan "zil sesleri" gibi ismi olan bir klasörün içine atmalısın ki sonra sesler menüsünde o mp3'ü görüntüleyip seçebil.
  • teşekkürler :) becerememiştim
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.