|
General Mobile ve Foxconn’dan Türkiye hamlesi: Üretim Kağıthane’ye taşınıyor
1 Mobil
-
-
Arkadaş keşke yeri kullanıcının beğeneceği stabil bir telefon yapsanızda bizde gururla alsak. Bunun için sahaya inip biz son kullanıcıdan fikir almanız şart. Yoksa hep yakın geçmişte olduğu gibi çakılırsınız. Kendin çal kendin oyna yapıyırsnuz çünkü. Appla Samsung Xiaomi varken neden beni tercih etsinler diye düşünün bir? Tamam amiral gemisi olmasada orta üst sefmeent bir cihaz için çalışın. Bir yerden şişirip bir yerden batırmayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yani montaji..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Emin olun iyi bir cihaz da piyasaya sürseler bizim insanımız bir kulp takar, böyle bir konjonktürde ben olsam ben de uğraşmam. Mesela son cihazları olan Fenix 2 Pro'da fiyat ve belirsiz yazılım güncellemesi desteği dışında bir tane bile eksi yoktu. Mesela o cihazdaki ön kamera sensörü kendinden çok daha pahalı olan Vivo X300'deki ile aynı model sensör. Ama insanlar bahsettiğim iki eksiye odaklandığı için kalan onlarca pozitif noktaya bakılmadı - dikkat çekilmedi bile.
Teyzem de era 30 vardı bilmeden almışlar daha garantisi dolmadan donmaya kapanmaya başladı haddinden de fazla fiyata satılıyor.
-
aynı ön kamera poco m8 proda da var ve 20 bin tl.
Hayır aynı kamera değiller, tekrar kontrol edin. M8 Pro'daki daha düşük bir sensör modeli...
Sanayici desteği devletten alıp ve ülkenin kaynaklarını sonuna kadar kullanıp ABD'ye, Avrupa'ya mal satma derdinde. Ve bu normal, çok büyük bir işmiş gibi karşılanıyor. Herkesin hedefi zenginleşen, kalkınan Türkiye değil, "Transit ülke: Türkiye".
Ne ekersen onu biçersin.
-
mediatekli de olsa amiral gemisi sınıfı üretmeyeceklerse gelmesinler
-
Türkiye alt gelirli ülkeler kategorisine düşer düşmez fırsatı değerlendirmişler
GM serisi bir kaç telefonlarını yeni piyasaya sürüldükçe aldım. Pek bir şikayetim de olmadı.
İdare eder. Fiyatının, özelliklerine göre yüksek olduğu çok şikayet edilen bşr husus. İnşaçallah bu durumu dikkate alırlar.
Bilmeyenler için general mobile zaten foxconn a ait.
Aman aman ne kaynak. Bulmuşsun ülkeye yatırımı beğenmiyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
General Mobile, tasarımından montajına kadar yerli telefon yaptı ama çamur attınız. Adamlar battı, şimdi yabancı ortaklarla doğrulmaya çalışıyorlar yine de size yaranamıyorlar.
Yerli ne varsa ona karşısınız, rezilsiniz. Müstahak.
-
çöp marka
_____________________________ -
İstediğin kadar yerli ol zaten hiçbir marka kendisi telefon üretmez çin taiwan üretim yerleri ve parçalar.
Gelelim konuya.
General Mobile (GM), özellikle "Android One" döneminde (GM 5 Plus, GM 6, GM 8 gibi modellerle) Türkiye'de satış rekorları kırıp pazar payını ciddi oranda artırmış olsa da, zamanla eski popülerliğini kaybetti.
Markanın Türkiye pazarında geriye düşmesinin ve tüketiciler tarafından "tutulmamasının" arkasında beş temel neden bulunmaktadır:1. Kronik Donanım Sorunları ve Malzeme KalitesiMarkanın en büyük imaj kaybı, birçok modelinde yaşanan kronik arızalardan kaynaklandı.
Özellikle GM 5 Plus, GM 6 ve sonraki bazı serilerde;Şarj soketi arızaları (gevşeme ve şarj olmama),Ekranlarda kronik sararma veya dokunmatik hassasiyeti kayıpları,Anakart yanmaları ve aşırı ısınma/donma problemleri, kullanıcıların markaya olan güvenini ciddi şekilde sarstı. Tüketiciler, bu sorunlar nedeniyle ikinci kez General Mobile almaktan kaçındı.
Çalıştığım iş yerinde bir vatandaş ta yerli diye destek olsun diye GM5 aldı sonra şarj soketi sorunu çıkınca servise verdi bir yıl dolmadan 3 defa servise gitti en sonunda küfür etmeye başladı markaya.
Yine başka bir arkadaşım 2 defa ekran yanması yüzünden telefondan soğudu 3 defa ayni arızayı tekrarlaması durumunda yenisi ile değişim yapabileceğini ve para iadesi gibi seçenekler olduğunu söyledim çekmeceye attım samsung aldım gerek yok oğraşamam dedi.
Kısacası sadece iş üretmekle kalmıyor satış sonrası doğabilecek arızalar ile ilgili hizmet te önemli müşteri memnuniyeti burada başlar zaten ürettim sattım bitti olmuyor yedek parça tedariki de bir okadar önemli bu konuda yazılım olayları zaten ayrı.
BMW Mercedes gibi markalar günümüze kadar gelip halla konuşuluyorsa bu bir tesadüf değil müşteri memnuniyetidir.
Eskiden intel amd yi ezer geçerdi şimdi ise iş tersine döndü ayni şekilde amd ekran kartı pazarında nvidia ile rekabet ediyor kim derdiki bu firma gün gelecek iki firma ile rekabete girecek herşey zamanla tecrube ederek oluyor boşuna demiyorlar yılların tecrubesi var diye.
Demeki neymiş yaptığı işin arkasında durmamış bu firma müşteri memnuniyeti zayıf.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 17 Mayıs 2026; 13:4:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ --- Amd Ryzen 9800X3D MSI RTX 4080 Suprim X MSI X870E Carbon Wifi --- Samsung 990 PRO NVMe M.2 2 TB Samsung 980 PRO NVMe M.2
1 TB
Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 (4x16GB) 64GB 6400 MHz Mhz FSP 1000W Hydro G PRO 80+ Gold AORUS 27" FO27Q3 360Hz 0.03ms 2560 x 1440 (2K)
PHANTEKS ECLIPSE G500A DRGB Black Logitech G105 Logıtech Z-5500 5+1 DIJITAL THX SPEAKER Creative Sound Blaster Z
-
Bataryası patlayan Samsung Note 7'ler, anakartı yanan POCO X3'ler - Mi 11 Ultra'lar, aşırı ısınan iPhone 13'ler, ekranı ciddi sorunlar çıkarabilen Google Pixel gibi başat vakalardan sonra da bu markalara "Alınmaz." dediniz mi acaba; merak ediyorum.
Ayrıca yıllar öncesinin modelleri üzerinden güncel GM cihazları yorumlamak nasıl bir bakış açısı, anlamak mümkün değil.
apple kadar çöp olamaz...
-
ufak atta civcivlerde yesin...
|
Arkadaş keşke yeri kullanıcının beğeneceği stabil bir telefon yapsanızda bizde gururla alsak. Bunun için sahaya inip biz son kullanıcıdan fikir almanız şart. Yoksa hep yakın geçmişte olduğu gibi çakılırsınız. Kendin çal kendin oyna yapıyırsnuz çünkü. Appla Samsung Xiaomi varken neden beni tercih etsinler diye düşünün bir? Tamam amiral gemisi olmasada orta üst sefmeent bir cihaz için çalışın. Bir yerden şişirip bir yerden batırmayın.
|
|
Teyzem de era 30 vardı bilmeden almışlar daha garantisi dolmadan donmaya kapanmaya başladı haddinden de fazla fiyata satılıyor.
|
|
İstediğin kadar yerli ol zaten hiçbir marka kendisi telefon üretmez çin taiwan üretim yerleri ve parçalar. Gelelim konuya. General Mobile (GM), özellikle "Android One" döneminde (GM 5 Plus, GM 6, GM 8 gibi modellerle) Türkiye'de satış rekorları kırıp pazar payını ciddi oranda artırmış olsa da, zamanla eski popülerliğini kaybetti. Markanın Türkiye pazarında geriye düşmesinin ve tüketiciler tarafından "tutulmamasının" arkasında beş temel neden bulunmaktadır:1. Kronik Donanım Sorunları ve Malzeme KalitesiMarkanın en büyük imaj kaybı, birçok modelinde yaşanan kronik arızalardan kaynaklandı. Özellikle GM 5 Plus, GM 6 ve sonraki bazı serilerde;Şarj soketi arızaları (gevşeme ve şarj olmama),Ekranlarda kronik sararma veya dokunmatik hassasiyeti kayıpları,Anakart yanmaları ve aşırı ısınma/donma problemleri, kullanıcıların markaya olan güvenini ciddi şekilde sarstı. Tüketiciler, bu sorunlar nedeniyle ikinci kez General Mobile almaktan kaçındı. Çalıştığım iş yerinde bir vatandaş ta yerli diye destek olsun diye GM5 aldı sonra şarj soketi sorunu çıkınca servise verdi bir yıl dolmadan 3 defa servise gitti en sonunda küfür etmeye başladı markaya. Yine başka bir arkadaşım 2 defa ekran yanması yüzünden telefondan soğudu 3 defa ayni arızayı tekrarlaması durumunda yenisi ile değişim yapabileceğini ve para iadesi gibi seçenekler olduğunu söyledim çekmeceye attım samsung aldım gerek yok oğraşamam dedi. Kısacası sadece iş üretmekle kalmıyor satış sonrası doğabilecek arızalar ile ilgili hizmet te önemli müşteri memnuniyeti burada başlar zaten ürettim sattım bitti olmuyor yedek parça tedariki de bir okadar önemli bu konuda yazılım olayları zaten ayrı. BMW Mercedes gibi markalar günümüze kadar gelip halla konuşuluyorsa bu bir tesadüf değil müşteri memnuniyetidir. Eskiden intel amd yi ezer geçerdi şimdi ise iş tersine döndü ayni şekilde amd ekran kartı pazarında nvidia ile rekabet ediyor kim derdiki bu firma gün gelecek iki firma ile rekabete girecek herşey zamanla tecrube ederek oluyor boşuna demiyorlar yılların tecrubesi var diye. Demeki neymiş yaptığı işin arkasında durmamış bu firma müşteri memnuniyeti zayıf. |
|
Sanayici desteği devletten alıp ve ülkenin kaynaklarını sonuna kadar kullanıp ABD'ye, Avrupa'ya mal satma derdinde. Ve bu normal, çok büyük bir işmiş gibi karşılanıyor. Herkesin hedefi zenginleşen, kalkınan Türkiye değil, "Transit ülke: Türkiye".
Ne ekersen onu biçersin. |
|
Bilmeyenler için general mobile zaten foxconn a ait.
|
|
General Mobile, tasarımından montajına kadar yerli telefon yaptı ama çamur attınız. Adamlar battı, şimdi yabancı ortaklarla doğrulmaya çalışıyorlar yine de size yaranamıyorlar.
Yerli ne varsa ona karşısınız, rezilsiniz. Müstahak. |
Benzer içerikler
- instagram süreli mesaj nedir
- repost nasıl yapılır
- mp3 indirme programı
- steam açılmıyor
- whatsapp ileri tarihli mesaj gönderme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt