Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 6 Ana Konu ★★ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
12
Favori
74.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gm6 4g nin yeni modelidir. Gm5 plus ile karsılastırmak saçma olur. Daha cıkmadan ben özelliklerini belirttim ve fazla birşey beklemeyin dedim.
    700 tlye gm4g nin satıldıgı yerde 800- 899 tl ile gireceğini tahmin ediyorum...

32gb hafıza 3gb ram ile giriş seviyesi için başırılı bunu fiyatlada desteklerlerse çok sayıda alıcı bulacagına eminim.

gm6 plus yıl sonunda piyasaya cıkacak. Gm5 ten daha fazlası bir beklentiniz varsa o telefon için düşünün. giriş seviyesi bir telefon için yeterli
  • yani gm5 plus dan sonra yeni cihazı daha düşük bir segmente tutturmak ilginç bir hamle.

neyi hedeflediler anlayamadım.

Vestel Venüs Z10 ile daha iyi bir hamle yapmış.

bilemedim yani.

yerli telefon tercihini yaparken düşüncez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasrhere

quote:

Orijinalden alıntı: kyoshocu

Yalnız bu telefon nisan gibi çıkacak

Bu bilgiye nereden ulastiniz

ShiftDelete.Net ön inceleme videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=ABrZ6S1L37g&t=81s
  • hgurbuz50 kullanıcısına yanıt
    Bu sene içerisinde iki adet cihaz çıkaracaklardır muhtemelen. Biri GM 6 oldu. Diğeri de GM 6 Plus olacak. Bir adet alt seviye, bir adet de orta seviye cihaz çıkaracaklardır her sene. İlerleyen zamanlarda üst seviye bir model de düşünebilirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oskurrr kardeşim gm 5+ alamadık gm 6 + beklme diyorsun yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastFaded

Bu sene içerisinde iki adet cihaz çıkaracaklardır muhtemelen. Biri GM 6 oldu. Diğeri de GM 6 Plus olacak. Bir adet alt seviye, bir adet de orta seviye cihaz çıkaracaklardır her sene. İlerleyen zamanlarda üst seviye bir model de düşünebilirler.

banada öyle geliyor.

beklentileri karşılayan bir cihaz olmadı bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastFaded

Üst seviye olunca 2.000-2.500 TL seviyesine gireceklerinden kolay kolay tercih edileceğini sanmıyorum hocam.

İnsanlar o seviyeye çıkınca doğal olarak saf Android dahilinde olmayan özelliklerle ilgileniyorlar.

Marka algısına hiç girmiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: varol7

oskurrr kardeşim gm 5+ alamadık gm 6 + beklme diyorsun yani :)

Bu tasarımla ve MTK donanımla gelecekse bence onu bile beklememek gerek.
  • 700 TL'ye satılsa iyi ama şimdi bu telefona ilave 1 GB ram ve parmak izi okuyucudan dolayı 900 TL fiyat çekerler. Ön paneldeki parmak izi okuyucu ve ekran tuşları çok kötü görünüyor. Bari Lenovo'nun kullandığı gibi çoklu işlevli parmak izi tuşu kullansalardı. Kerameti kaç dolardır merak ediyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pulstar kullanıcısına yanıt
    Mtk yı neden bu kadar gömüyorsun

• Telefonda micro usb bağlantısı var.

İlerleyen zamanlarda çıkacak olan plus modeli usb c ile çıkacak sanırım.

Usb c yaygınlaşacak ve standart olacaksa ne diye micro usbli telefon çıkarıyorsun diye sorarlar adama.

• quote:

Orijinalden alıntı: BilgeceYaşam

Telefonda micro usb bağlantısı var.

İlerleyen zamanlarda çıkacak olan plus modeli usb c ile çıkacak sanırım.

Usb c yaygınlaşacak ve standart olacaksa ne diye micro usbli telefon çıkarıyorsun diye sorarlar adama.

kim takar kullanıcıyı .
  • gm5 in satışları bence planları bozdu ve bunu baltalamak istemediler... Dedikten sonra bu düşüncemin nedenini açıklayayım.

gm6 denilen telefon aslında gm5 in yerine cıkması planlanan telefondu. Peki ne oldu... bu telefon aralık ayında cıksa idi gm6 plus şimdi tanıtılmış olacaktı. hala gayet iyi satış rakamları olan ve kendi segmentinde ciddi bir rakibi bulunmayan bir telefonun neden 1 sene bile olmadan yeni modelini cıkartarak bitirsin...

Şöyle düşünün gm4g 700 tl gm6 cıkmıs 800-900 arası gm5plus var 1000(gm6 cıkınca bu fiyata düşeceğini tahminle) tl gm6 plus var 1200 tl . baktıgınızda 1000 tl ye gm5 plus almak yerine kullanıcı 200 ekler 6plus alır... yine aynı şekilde 700 tl ye gm4g alacagına vatandaş 100 -200 ekler diğerini alır... gibi.. yani bir sene içinde hala ciddi şekilde satılan cihazı yeni model cıkartarak bitirmek yerine beklemeyi tercih etmişler ki bencede akıllıca.

BU işi pahalı telefon üreticileri yapıyor ama alt model halen talep görüyr çünkü çok pahalı örnek samsung 6 ilk cıktıgında alamayan adam gidip samsung 7 cıkınca satın alabiliyor gibi...

ancak senin telefonların arasında zaten çok az fiyat farkı varsa ve düşük gelire hitap ediyorsan ozaman bu telefon cıkartma mesafesini uzatmak daha mantıklı...

Ha arada gm5 neden cıktı... Şİmdi baktıgımızda gm5 zaten gm4g nin aynısı revize edilmiş hali. yani aslında yeni bir telefon yapmadılar ama senede iki telefon cıkartacagız demişlerdi bu sözü tutmak için aynı telefonun kasası değişti sadece...

Gelelim gm6 ya dediğim gibi giriş seviyesi cihazlar için 32gb dahili hafıza ve 3 gb ram gayet iyi ve 800-900 tl aralıgında pek görülmeyen özellikler... Dolayısıyla pazarda kendine yer bulacagına eminim iyide satacak bir telefon. işlemcisi oymus buymus önemli değil güncellemeyi veren google demekki güncelleme konusunda bir sıkıntıları yok on un üzerine konusmaya dahi gerek yok.

Beklenen model gm6 plus yıl sonunda muhtemelen piyasaya cıkacaktır ha tabi oda gm5 in revize edilmiş şekli ile cıkmazsa :)

• Ekran kötü boyutu küçük ve hd panel mi kaldı min 1080p olmalıydı. ppi da az zaten. Ram iyi. İşlemci nasıl bilmem ama snapdragon varken ve snapdragona romlar daha uygun olurken tercih edilmemeliydi. Micro usb kötü bari ordan kısmasalardı. Kamera iyi. İyi dediğim min. özellikte.
    Tasarım aşırı kötü. Hem tuş koymuşsun hem de navbar. Böyle saçmalık görmedim. Madem parmak izi için tuş koydun home tuşu yapsana ayrıca ekrana koyunca yer kaplıyor zaten 5 inç ekran var bir kısmı navbara gitmiş. Hadi diyelim navbarda ısrarcısın parmak izi okuyucuyu arkaya koy. Lg cihazlardaki gibi. Baş parmakla rahat okuma yapardı. Fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla bu okuyucu aşırı büyük gibi. Arka kısma yuvarlak kibar bir okuyucu çok daha iyi yapardı.
    Kurtarırsa android one ve fiyatdan kurtarır. Max. 750-800 tl bu cihaz
  • ELALEM 130 DOLARA IKI KEZ BAKILACAK SIK CIHAZLAR TASARLIYOR, BIZIMKILER YENI TELEFON CIKARDIK DIYORLAR HALEN 4G NIN IGRENC TASARIMI VE ESSEK KADAR GENERAL MOBILE YAZISI..

http://www.banggood.com/Ulefone-Gemini-5_5-Inch-Dual-Rear-Camera-3GB-RAM-32GB-ROM-MTK6737T-Quad-core-4G-Smartphone-p-1122436.html

★★ General Mobile GM 6 Ana Konu ★★

• Fuardaki ile resmi sitesindeki ve resmi youtube urun tanitimindaki urun ile birebir ayni degil

Ekrandaki siyah cerceve gercekte cok cok kalin resmen herkesi aldatiyorlar !

Ekrandaki siyah cerceve alani en az 3 kat genis yer kaplamis ! ALDATMACADIR boylesine dunya aleme MARKA olarak kendiziniz rezil ettiniz sayin General Mobile !

Bu sebepten oturu General Mobile TELPA dava acilabilir . Tuketiciyi yanilttigi gerekcesi ile ! Goz var nizam var. Bu kadarina yuh denir .

• Shift delete ürün incelemesinde de bahsetmisler daha açıklayıcı olmalılar derken aynı şeyi kastetmistim gorilla glass kaç belli değil ne zaman satışta belli değil fiyat belli değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Berbat bir cihaz olmuş.

İşlemci seçimi eğer böyle ise şu konjonktürde 1500'den fazla olmaması gerek.

Fazla olursa zor satar.

Android'in SD işlemcilerine yazıldığını da kim söyledi acaba? Alakası yok.

Yazılım Google tarafından sağlanıyorsa Snapdragon olmalıdır.

Nexus 4'ten itibaren baz Android telefonlar sadece Snapdragon ile çıkmıştır.

"şu konjonktürde 1500'den fazla olmaması gerek." demeniz bile konuya ne kadar vakıf olduğunuzu gösteriyor.

Bu cihaz (doların şu haliyle) 900 TL, hadi en fazla 1.000 TL'yi aşacak bir cihaz bile değildir.

1.500 TL sınıfında çok çok çok daha iyi cihazlar var.

Ne alakası var?

Android sırf SD için compile edilmiyor ki. O zaman diğer hiç bir işlemcilere uymaması gerekli. Ya da android'in o lib'leri çıkarmaması gerekir.

1500 TL dememin sebebi TR'deki aşırı vergi yükü ile birlikte üretici, distribütör ve perakende satıcıların aşırı kar maksimizasyonundan kaynaklanıyor.

Yeni çıkan ürünler serbest piyasa ekonomisinde yüksek fiyatlar ile giriyor maalesef.

Diğer yorumlarınıza da baktım da, Android'in üreticilere nasıl verildiğini, üreticilerin bu OS üzerinde ne gibi değişiklikler yaptığını, bir güncelleme olacağı zaman fragmented olan hardware'de ne tür süreçlerin yaşandığını öğrenin biraz.

• Tam bi çöp gibi duruyor
    Ama bi yandan da telefon çöp değil arkadaşlar, GM6 adıyla çıkması da saçma çünkü GM5 serisinden daha iyi birşey bekledik ama bu belli bir kesime hitap eden bir telefon olmuş. Tam bir amca telefonu diyebilirim: telefonla fazla işi olmayan, telefonu eski usul kullanmayı seven, aynı zamanda biraz pratik olsun isteyenlere hitaben yapılmış. Amcalar ne istiyorsa koymuşlar telefona, şarjı uzun gitsin = ekrandan kısmışlar, ben 2 batarya taşıyorum şarj bulamam diye = çıkarabilir batarya, ekranı açmakda güçlük çekmesinler diye parmak izi okuyucu (ki yerini ben hiç beğenmedim, en azından arkaya koysalardı ama amca telefonu işte alışıldık bir yere koymuşlar), samsung uçlu şarj aleti var mı diye sorabilmeleri için de micro-usb koymuşlar. Dediğim gibi telefonu eski usul kullanmak isteyenlere çıkartmışlar. Aynı zamanda şirketlerin çalışanlarına verdiği telefon da olabilir. Teknolojiyi takip eden ve telefonun iyisini bilen biri bunu almayı düşünmez bile.

Kısaca GM4.5 diye çıkarın daha iyiydi ama satış politikası işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temp.542 -- 1 Mart 2017; 10:6:36 >

• GM 6'da USB Typ-C kullanmamak resmen alay etmektir.İlerlediklerinimi düşünüyorlar?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.