Şimdi Ara

★★ General Mobile GM 5 [ANA KONU] ★★ 5' (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.271
Cevap
20
Favori
71.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: herıld

S4 e ve birçok telefona nazaran parçaları daha kalitesiz olabilir, ancak yazılım desteğine ne kadar takılınıp takılınmaması gerektiğini çok bilmiyorum, yazılımın kıymetini bizim atrixçi tayfa iyi bilir :) bir önceki telefonum atrix'ti o canavar gibi telefona nerdeyse hiç güncelleme verilmemesiyle hiçbi hükmü kalmadı hep bi uygulama desteklememesi hep birçok şeyden geri kalması kullanılamaması telefonu bitirdi. GM in güncellemeyi nasıl verip veremediğini bilmiyorum sen kullanan biri olarak haklısındır, ama ben en azından çekirdek romu verilmiş bi telefona çok kral custom romlar yapılabileceğini düşündüğümden aldım bu telefonu inşallah xda'da konusu açılırda güzel romlar görürüz :)
    birde seninki 4g diyorsun kamerası 5'in daha iyi diyorlar, banada sorarsanda iyi diyebilirim.

Gm 5 degil, gm 5 plus in kamerasi daha iyi. Kaldiki gm 5 in de gm 5 plus ile alakasi yok:) Gm 4g ve gm 5 donanimsal olarak birebir ayni telefonlar. Aralarinda hicbir fark. Kamera olayina bakarsak gm 4g ninki suan icin gm 5 ten daha iyi. Tabii yazilimsal fark bu. Donanim olarak aynilar. Gm 5 te cekilen fotolar pembemsi cikiyormus. Yazilimsal problemden kaynaklaniyor. İnternette gm 4g ve gm 5 i kiyaslarsaniz aralarinda hicbir farkin olmadigini gorursunuz...

Custom romlarin tamaminda problem var az yada cok. Ya kamerada hata var, ya seste, ya veri baglantisinda, ya wifi de, ya bataryada vs bunlar bitmez. Stock romlarin stabilitesini custom romlarda bulamazsiniz. Kisisellestirme derseniz tabiki custom romlar daha iyi ama problemleri goze almaniz lazim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanatice -- 3 Şubat 2017; 0:13:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sipariş ettim. Gelsin genel olarak bir şeyler karalarım...

Bu arada S4 amiral gemisi olabilir ama yıl olmuş 2017. 2013 ün telefonundan hatta amiral gemisinden bahsediyoruz. Fiyatı 800 lerde. Güncelleme kesinlikle almıyor artık. Aliyorsa da Samsungun uygulamalarına geliyor. Geliyorsa noluyor. Müzik uygulamasını güncellediler geçen ay. 1 ay çalışmadı. Tekrar güncelleme alana kadar. Amiral gemisi oluyorda noliyor yani diyeceğim bu yüzden kızmayın. Bu telefonun ilk senesin de kırmadan nasıl durdum bilmiyorum. Pil şismesi mi ararsınız, sürekli kapanmasını mı dert edersiniz bunaltmıştı beni. Birde 1600 civarı para saymıştım. Az servislerde sürünmedi. Kaç hafta 33:10 kullandığımı bilmiyorum artık. Mesela şöyle bir sorun var mesela. Bu telefonun 7. veya 8. ayın da aldığı güncellemeyle telefon kullanılamayacak kadar ağırlaşmıştı. Araştırdığım da telefonu hard reset atıldığıması gerektiğiydi. Sonuçta atmak zorunda kaldım. Eee noldu düzeldi mi. Evet düzeldi ama bu seferde telefon ingilizce oldu. Türkçe dil kesinlikle yoktu. Siz şimdi sen yapamamışsın diyebilirsiniz ama 15 yıldır linux kullanacak kadar teknoloji bilgim var. Ortalama hafta da 3 veya bilemediniz 4 telefon incelemesi izliyorum. Teknoloji merakımdan. Seevis gel yaparız diyor ama 1 ay kalır diyordu. Lanet olsun dedim 3,5 yıldır telefonu ingilizce kullanıyorum. Mesela şarj yuvası bozuldu. Yani demem o ki yüksek fiyat verip düdüklenmektense ucuz olsun benim olsun işimi görsün diyenlerdenim. Öyle oyun oynayan aman şöyle çılgın performansı olsun diyenlerden değilim

İnternette dolaşayım, Twitter a gireyim yeter bana. Zaten elime geçince bi S4 karşılaştırması yazmak istiyorum buraya. Iyi geceler hepinize. Imla hatalarından dolayı kusura bakmayın. Telefondan bu kadar yazabildim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://youtu.be/2y-snZYuCpU?t=3m42s
    burda böyle diyorlar mesela gm 5 plus apayrı bişey onun konuyla alakası dahi yok birde bunun kamerası sony ımx214, 4gnin ki bu değil o fark var mesela ki bana göre en ciddi farktır.
    birde atrixte yüklediğim bi custom romu hala kullanırım stock romdan çok daha iyi nerdeyse hiçbirşeyinde kusur yok, tüm custom romları aynı kefeye koymayalım iş birazda geliştiricilerde bitiyor diyebilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarKacmaz

Sipariş ettim. Gelsin genel olarak bir şeyler karalarım...

Bu arada S4 amiral gemisi olabilir ama yıl olmuş 2017. 2013 ün telefonundan hatta amiral gemisinden bahsediyoruz. Fiyatı 800 lerde. Güncelleme kesinlikle almıyor artık. Aliyorsa da Samsungun uygulamalarına geliyor. Geliyorsa noluyor. Müzik uygulamasını güncellediler geçen ay. 1 ay çalışmadı. Tekrar güncelleme alana kadar. Amiral gemisi oluyorda noliyor yani diyeceğim bu yüzden kızmayın. Bu telefonun ilk senesin de kırmadan nasıl durdum bilmiyorum. Pil şismesi mi ararsınız, sürekli kapanmasını mı dert edersiniz bunaltmıştı beni. Birde 1600 civarı para saymıştım. Az servislerde sürünmedi. Kaç hafta 33:10 kullandığımı bilmiyorum artık. Mesela şöyle bir sorun var mesela. Bu telefonun 7. veya 8. ayın da aldığı güncellemeyle telefon kullanılamayacak kadar ağırlaşmıştı. Araştırdığım da telefonu hard reset atıldığıması gerektiğiydi. Sonuçta atmak zorunda kaldım. Eee noldu düzeldi mi. Evet düzeldi ama bu seferde telefon ingilizce oldu. Türkçe dil kesinlikle yoktu. Siz şimdi sen yapamamışsın diyebilirsiniz ama 15 yıldır linux kullanacak kadar teknoloji bilgim var. Ortalama hafta da 3 veya bilemediniz 4 telefon incelemesi izliyorum. Teknoloji merakımdan. Seevis gel yaparız diyor ama 1 ay kalır diyordu. Lanet olsun dedim 3,5 yıldır telefonu ingilizce kullanıyorum. Mesela şarj yuvası bozuldu. Yani demem o ki yüksek fiyat verip düdüklenmektense ucuz olsun benim olsun işimi görsün diyenlerdenim. Öyle oyun oynayan aman şöyle çılgın performansı olsun diyenlerden değilim

İnternette dolaşayım, Twitter a gireyim yeter bana. Zaten elime geçince bi S4 karşılaştırması yazmak istiyorum buraya. Iyi geceler hepinize. Imla hatalarından dolayı kusura bakmayın. Telefondan bu kadar yazabildim.

Hayirlisi olsun... Bahsettiginiz sekilde kullanacaksaniz gm 5 fazlasiyla isinizi cozer... Bu arada kaca aldiniz ve nerden?

• quote:

https://youtu.be/2y-snZYuCpU?t=3m42s
    burda böyle diyorlar mesela gm 5 plus apayrı bişey onun konuyla alakası dahi yok birde bunun kamerası sony ımx214, 4gnin ki bu değil o fark var mesela ki bana göre en ciddi farktır.
    birde atrixte yüklediğim bi custom romu hala kullanırım stock romdan çok daha iyi nerdeyse hiçbirşeyinde kusur yok, tüm custom romları aynı kefeye koymayalım iş birazda geliştiricilerde bitiyor diyebilirim :)

Tabiiki is gelistiricide bitiyor:) ama gm gelistiricileri daldan dala atladiklari icin cogu custom rom yarim yamalak kaliyor:) forum one teams girip custom romlari incelemenizi oneririm. Gm 5 icin kasim yamali stock rom dahi var...

• SerdarKacmaz kullanıcısına yanıt
    gm yerine huawei gt3'e bakmanızı tavsiye ederim

• gittigidiyordan.com dan aldım. 699 Tl den. Ekstra da bir " fixpack " aldım. Yeni bir uygulamaymış Cam kırığına garanti veriyor işin güzel tarafı ise hiç bir şekilde Nerde, Nasıl kırıldı gibi soru sorulmadan direk tamir etmeleri. Biraz araştırdım ama pek bilgi yoktu. Ama gittigidiyor.com gibi bir site ile anlaşma yaptıysa vardır bir artısı dedim. Yaptırmamın en büyük nedeni ise Samsung S4'ün yarım metreden düşüp camının çatlaması ile telefonun bir daha açılmamış ve garantiye de girmediği için 450 Tl bayımıştım. Bana fiyatı 2000 Tl yi geçmişti anlayacağınız. Yeterki hatalar yazılımsal olsun gerisi kolay. Zaten kim ne derse desin Teknoloji alırken ne yapmak istediğinizi biliyorsanız ona göre almak en mantıklıdır. Amiral gemilerinin ANA forum başlıklarına bakarsanız ne kadar ağlayan var görebilirsiniz.

Bir Telefon Alırken En Çok İstediğim Özellikler:

Değişebilir Batarya ( Şu an Lg de var. O da ne kadar sorun çıkaran ürünler yapıyor biliyorsunuz. G2 den sonra bir türlü ihya olmadı. V20 ile bir atılım yaptılar ama o da çok büyük bir telefon )

Maksimum Ekran 5 ile 5,3 olması

Radyo Olması

Geri kalan özellikler girişin biraz üstünde olsun yeter.

Bu arada General Mobile Gm 5 in Ön kamerası Sony Arka kamerası Samsung'dan alınmış.. S4 en az iki tık daha iyi anlayacağınız. Zaten TeknoSeyir deki Murat Gamsız'ın profesyonel alanı FOTĞRAF. O bile övmüştü. İnşallah gelen telefon da Yazılımsal hatalar vardır. Gerisi hikaye. Düzeltilir onlar..

• Gm 5 stock ve custom rom isteyenler buraya :)

http://forum.one-teams.com/Forum-General-Mobile-5-563

• quote:

Orijinalden alıntı: fanatice

quote:

S4 e ve birçok telefona nazaran parçaları daha kalitesiz olabilir, ancak yazılım desteğine ne kadar takılınıp takılınmaması gerektiğini çok bilmiyorum, yazılımın kıymetini bizim atrixçi tayfa iyi bilir :) bir önceki telefonum atrix'ti o canavar gibi telefona nerdeyse hiç güncelleme verilmemesiyle hiçbi hükmü kalmadı hep bi uygulama desteklememesi hep birçok şeyden geri kalması kullanılamaması telefonu bitirdi. GM in güncellemeyi nasıl verip veremediğini bilmiyorum sen kullanan biri olarak haklısındır, ama ben en azından çekirdek romu verilmiş bi telefona çok kral custom romlar yapılabileceğini düşündüğümden aldım bu telefonu inşallah xda'da konusu açılırda güzel romlar görürüz :)
    birde seninki 4g diyorsun kamerası 5'in daha iyi diyorlar, banada sorarsanda iyi diyebilirim.

Gm 5 degil, gm 5 plus in kamerasi daha iyi. Kaldiki gm 5 in de gm 5 plus ile alakasi yok:) Gm 4g ve gm 5 donanimsal olarak birebir ayni telefonlar. Aralarinda hicbir fark. Kamera olayina bakarsak gm 4g ninki suan icin gm 5 ten daha iyi. Tabii yazilimsal fark bu. Donanim olarak aynilar. Gm 5 te cekilen fotolar pembemsi cikiyormus. Yazilimsal problemden kaynaklaniyor. İnternette gm 4g ve gm 5 i kiyaslarsaniz aralarinda hicbir farkin olmadigini gorursunuz...

Custom romlarin tamaminda problem var az yada cok. Ya kamerada hata var, ya seste, ya veri baglantisinda, ya wifi de, ya bataryada vs bunlar bitmez. Stock romlarin stabilitesini custom romlarda bulamazsiniz. Kisisellestirme derseniz tabiki custom romlar daha iyi ama problemleri goze almaniz lazim:)

Hocam yazılımsal sorunlar düzelir.

Nisan 2016'da GM5 Plus çıktığında aldım.

Arka kamera kırmızıları pembe çekiyordu ve kumlanma çok fazlaydı.

Ön kamerada flaşlı çekimde fotoğraflar yeşil filtreli oluyordu.

Mayıs ve Haziran güncellemeleri ile bu sorunlardan eser kalmadı.

• Arkadaşlar bu cihazdan bende kullanıyorum turkcellden sarı puan lar sayesinde 499 tlye aldım .. güç tuşuna basın ca yeniden başlat seçeneği neden çıkmıyor birçok android cihaz daki basit özellikler bu cihazda yok gibi yada varsa ben bulamıyorum .şarj göstergesi ni zorla buldum.ayrica otg desteği bu cihaza kazandırılamazmi yardım lütfen ..

• Yeniden başlat seçeneği saf androidde 7.1 ile geliyor diğer cihazlarda ya custom romla yada markanın özelleştirmesiyle falan vardır. Otg desteği yok ama Foxy kernel ile oluyormuş oneteams forumunda diyorlar.
  • Eyvallah hocam

• Birçok sorun 7.1 sürümüyle çözülecek gibi görünüyor..
    Bu ayın sonuna dek tüm GM 5 lere 7.1 gelecek deniyor bakalım sabırla bekliyoruz..
  • quote:

Gm 5 stock ve custom rom isteyenler buraya :)

http://forum.one-teams.com/Forum-General-Mobile-5-563

yakından takip ettiğim bir site ne yazık ki GM 5 stockroomları dual olan için single için henüz yok şimdilik stockroom riskli görünüyor..
  • quote:

quote:

Chromeda güncelleme yapmadan çöküyordu yaptım bi süre çökmedi sonra yine çökmeye başladı yani güncelleme ile alakası olduğunu zannetmiyorum.

Arkadaşlar sık sık wifi bağlıyken birden kopuyor genellikle 5-10 dk bidaha bağlanmıyor sizdede oluyormu?
    Ve de aldığımdan beri 5-10 kez şarj etmişimdir ama şarjı çok hızlı bitiyor.

7.1.1 guncellemesiyle chrome problemi cozulecek. Gm 4g de de chrome problemliydi. Guncellemeden sonra duzeldi. Sozde ocak ayinda gm 5 e 7.1.1 gelecekti...

Sayın Fanatice siz GM 5 mi kullanıyorsunuz..

Android sürümünüz nedir 7.0 mı 7.1 mi ?

7.1.1 den basedince şaşırdeım bende ki hala 7.0 ve kasım 2016 güncellemeli..kızımın 4G si 7.1 ..

• quote:

Orijinalden alıntı: cemres 06

quote:

quote:

Chromeda güncelleme yapmadan çöküyordu yaptım bi süre çökmedi sonra yine çökmeye başladı yani güncelleme ile alakası olduğunu zannetmiyorum.

Arkadaşlar sık sık wifi bağlıyken birden kopuyor genellikle 5-10 dk bidaha bağlanmıyor sizdede oluyormu?
    Ve de aldığımdan beri 5-10 kez şarj etmişimdir ama şarjı çok hızlı bitiyor.

7.1.1 guncellemesiyle chrome problemi cozulecek. Gm 4g de de chrome problemliydi. Guncellemeden sonra duzeldi. Sozde ocak ayinda gm 5 e 7.1.1 gelecekti...

Sayın Fanatice siz GM 5 mi kullanıyorsunuz..

Android sürümünüz nedir 7.0 mı 7.1 mi ?

7.1.1 den basedince şaşırdeım bende ki hala 7.0 ve kasım 2016 güncellemeli..kızımın 4G si 7.1 ..

Gm 4g kullaniyorum. Chromedaki problemler bizdede vardi. 7.1.1 guncellemesinden sonra duzeldi.

Bu arada gm 5 plusada 7.1.1 verilmeye baslanmis. Yakinda gm 5 ede gelir...

• güncelleme bu hafta içi gelir gibi
  • Arkadaşlar güncelleme gelmiş. Resim veya video çektiğimiz de hafıza kartına kaydedemiyor muyuz bilen varsa cevaplayabilir mi

• 7.1 mi gelmiş? ne zaman?

Benim telefon resim ve videoları sd karta yüklüyor zaten herhangi bir ayar yapmadım bilen bir arkadaş yazacaktır..
  • Evet arkadaşlar müjdeyi ben de vereyim nihayet GM 5 7.1 güncellemesi az önce geldi toplam 389 mb akşam evden wifi ile yükleyip değerlendirmeleri yaparım İnşaallah...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.