Şimdi Ara

GENERAL MOBILE DSTW1 KULLANICI KLUBÜ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
26.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

telefonu bu gün aldım ama kulaklığı bir türlü aktif edemiyorum nasıl yapacağım taktığım zaman tanımıyor.

lütfen yardımcı olurmusunuz?
  • Kulaklık aktifleştirmeyi hiç duymadım.

Ben taktıgımda kulaklığı direk olarak ses kulaklıktan geliyor.

Takınca kulaklıktan ses gelmiyorsa servise götürmenizi tavsiye ederim
  • evet her telefonda standarttır bu olay ya kulaklıkta sorun vardır yada telefonda tanıtma gerektirmez
  • musti35 Tarih 27 Nisan 2009; 15:09:37
    Kulaklık aktifleştirmeyi hiç duymadım.

Ben taktıgımda kulaklığı direk olarak ses kulaklıktan geliyor.

Takınca kulaklıktan ses gelmiyorsa servise götürmenizi tavsiye ederim

cok teşekkür edeirm
  • kulaklık aktiflestirme diye bir menüsü yok muhtemelen kulaklık arızalı gibi
  • alışamadım satıyorum...
  • Derdi bitmiyor cihazın :(

Sbp Shell için tema yükledim.

Cihazı kapatıp açtığımda Windows Mobile ekanında takılıp kalıyor.

Bu yüzden hard reset atamıyorum.

Arkadaşlar acaba bu sorunu nasıl giderebilirim?
    Hard reset atabilmem için başka bir yöntem var mı?
  • arkadaslar öncelikle herkese selamlar....
    bende General Mobile DSTW1 PDA kullanıcısıyım daha doğrusu yeni aldım ancak bilgim cok az.... sorularıma yardımcı olabilirseniz cok sevinirim şimdiden tesekkurler....

1. Cihazı türkçe kullanma sansım var mı?
    2. vodafone ve turkcell kullanıcısıyım ancak hattım üzerinden internete nasıl girebilirim ayarları nasıl yapabilirim?
    3. hatlarım haricinde nasıl internete girebilirim?
    4. ayrıca kullanmamı önereceğiniz program veya programlar mevcut mu ?
  • birde burada göstermiş oldugunuz programları nasıl yukler ve aktif hale getirebilirim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bursam42

arkadaslar öncelikle herkese selamlar....
    bende General Mobile DSTW1 PDA kullanıcısıyım daha doğrusu yeni aldım ancak bilgim cok az.... sorularıma yardımcı olabilirseniz cok sevinirim şimdiden tesekkurler....

1. Cihazı türkçe kullanma sansım var mı?
    2. vodafone ve turkcell kullanıcısıyım ancak hattım üzerinden internete nasıl girebilirim ayarları nasıl yapabilirim?
    3. hatlarım haricinde nasıl internete girebilirim?
    4. ayrıca kullanmamı önereceğiniz program veya programlar mevcut mu ?

1- TR yaması aldığın cihazın kurulum CDsinde mevcuttur. Sunnysoft Interwrite Pro adındaki programı kurmalısın. Kurulum ve aktifleştrime CD de anlatılıyor.
    Anlatım ve TR yama burada da var:

http://www.generalmobile.com/new/tr/Default.aspx?PageName=Products&ProductId=102

2- İnternet ayarlarını Vodafone ve Turkcell sitelerinden alabilirsin. Ben kullanmadıgımdan bilmiyorum.

3- Hatların haricinde internete giremezsin. Wİ-Fi yok bu cihazda. Ama bluetooth/kablo ile PCdeki interneti paylaşabiliyoruz diye bişey duymuştum ama beceremedim.Tam bir bilgi yok bu konuda. (Eğer PCdeki interneti PDA ile paylaşabilirsen burada bizide aydınlatmanı isteriz)

4- Bu konuda ve diğer PDA konularında bir çok program var.Bunalrın arasında beğendikelrini güvenle kurabilirsin.
    Benim bazı önerilerim: Temizlik-Bakım: SK Tools
    Kişi Listesi : icontact
    Menü Tema: SBP Mobile Shell 3
    Winamp: Pocket music
    İphone tuş kilidi: S2U

5 - Kurulumlar için PCye Active Sync kurmalısın. Kurulum CD içerisinde mevcuttur.
    USB kablo ile bilgisayara PDA yı bağlayın.
    Setup dosyaları exe uzantılı ise kurulumu Pcden başlatın. Otomatik olarak PDAya kurulacaktır.
    Eger setup dosyaları cab uzantılı ise. PDA ya atın. PDAda setup dosyasına tıklattığınızda kurulum başlayacaktır.

Konumuza takiplerinizi ve paylaşımlarınızı umarım..
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti35 -- 13 Mayıs 2009; 8:42:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: musti35

Arkadaşlar bir hafta önce data kablosunda sorun yaşadım.
    Kabloda kısa devre olmuş.

Servisinde değiştirdiler.

Eve geldim. Denemek için yeni kabloyu taktım .Şarj ediyor fakat bilgisayarla sekronize olmuyor.
    PCde bağlı değil yazısı görünüyor.

Birkaç değişik PCde denedim olmadı.
    Telefonu USB Storage olarak ayarladım.O şekilde dahi görmüyor :(

Sorun acaba yine kabloda mı yoksa ilk arızalanan kablo telefonun USB girişini mi bozdu?

Arkadaşlar yukarıdaki sorunu bu sorunu 2009 Mart'ın son haftası yaşamıştım.

Yeni USB kablosu vermelerine rağmen PC ile senkronizasyonu sağlayamadım.
    Bunu üzerine 6 Nisanda İzmir servisine götürdüm tekrar. Kabloyuda teslim ettim

Aşağıdaki resimdeki de General Mobile servisteki cihazın durum sorgulama sayfası

GENERAL MOBILE DSTW1 KULLANICI KLUBÜ

quote:

Serviste şu an telefon. USB girişinde sorun olabilir dediler.
    1 ayda gelir anca

Yularıda dediğm gibi 1 ayda aldım telefonu.

Sorunun çözümü için Active Sync kullanmanız gerekli yazmışlar.
    Sinir oldum.
    Kablomu istedim . Kabloda da sorun varmış dediler. 1 hafta sonra gelin alın.
    (Bana verdikleri yeni kablo da sorunluymuş )

Bu iki basit şey yüzünden yaklaşık 2 aydır telefonumu kullanamıyorum.

Genereal Mobile'a karşı içimdeki güven sarsıldı.

Sizleri de bilgilendirmek istedim.

Sorunsuz günler dilerim .
    Allah servisin eline düşürmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti35 -- 13 Mayıs 2009; 14:39:09 >

• Merhaba Arkadaşlar,

Geçen hafta DST W1 aldım, telefon güzel çalısıyor fakat eksi artılarını sizlerle paylasmak istedim;

1)Tuş takımını beğenmedim eğrelti gibi duruyor bazen arama yaparken yerinden sökülecelkmiş gibi oluyor bunu beğenmedim
    2). Sesi az cıkıyor gibi mp3 zil sesi yaptım ben az gibi iyi bir hoperlör koyabilirlerdi.
    3) telefon kılıfı konusunda cok sıkıntı cektim ancak nokia e61i kılıfı sipariş verdim belki uyar sizin fikrinizi de öğrenmek istiyorum kılıf boyutları 117*70*13,9 olması lazım

bu telefonun derinliği ise 18 olmasoı lazım inşallah derinlik konusunda sıkıntı cıkarmaz bana sizin kullandıgınız kılfılar varsa paylaşırsanoız sevinirim

Bir de sony ericson k700i bluetoth kulaklık var calısıyor telefonu bozuldu kulaklık sağlam fakat dstw1 e bu aygıtı tanıtamadım acil sizden yardım bekliyorum!..

şimdilik eksileri bunlar artılarına gecim;

bence piyasadaki en uygun fiyatlı cift sim kartlı pda

kapasitesi düşük ancak olsun bence kurcalamayan biri için ideal

boyutları fazla gibi gözükse de fena değil elde durusu vs cok iyi

bence fiyatıana nazaran güzel telefon gayet iyi..bundan iyisi şamda kayısı

ayrıca forumu kuran arkadasa da tesekkürler, bizi bulusturması hos olmus
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_60 -- 16 Mayıs 2009; 15:06:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: murat_60

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen hafta DST W1 aldım, telefon güzel çalısıyor fakat eksi artılarını sizlerle paylasmak istedim;

1)Tuş takımını beğenmedim eğrelti gibi duruyor bazen arama yaparken yerinden sökülecelkmiş gibi oluyor bunu beğenmedim
    2). Sesi az cıkıyor gibi mp3 zil sesi yaptım ben az gibi iyi bir hoperlör koyabilirlerdi.
    3) telefon kılıfı konusunda cok sıkıntı cektim ancak nokia e61i kılıfı sipariş verdim belki uyar sizin fikrinizi de öğrenmek istiyorum kılıf boyutları 117*70*13,9 olması lazım

bu telefonun derinliği ise 18 olmasoı lazım inşallah derinlik konusunda sıkıntı cıkarmaz bana sizin kullandıgınız kılfılar varsa paylaşırsanoız sevinirim

Bir de sony ericson k700i bluetoth kulaklık var calısıyor telefonu bozuldu kulaklık sağlam fakat dstw1 e bu aygıtı tanıtamadım acil sizden yardım bekliyorum!..

şimdilik eksileri bunlar artılarına gecim;

bence piyasadaki en uygun fiyatlı cift sim kartlı pda

kapasitesi düşük ancak olsun bence kurcalamayan biri için ideal

boyutları fazla gibi gözükse de fena değil elde durusu vs cok iyi

bence fiyatıana nazaran güzel telefon gayet iyi..bundan iyisi şamda kayısı

saygılar

kilif olarak hp ipaq 614c cuk oturuyor çok memnunum.
    zil sesi olarak mp3ler kısık doğru ancak internetten mp3lerin ses düzeyini ayarlayan bir program ile bunları arttırmak mümkün. ringtone olarak kullandıklarımı ben yükselttim sorun yaşamıyorum.

cihazdan çok memnun olduğumu söylemeliyim. üzerindeki omap işlemci overclock edilebiliyor. ben yaklaşık %20 overclock ta çalışıyorum çoz az bir batarya ömrü kısaldı. merak edenler içinhttp://www.chi-tai.info/ ancak kendi riskinizde olduğunu belirtmeliyim....

bunun dışında icontact ve envai türlü spb ve tweak programları memmaid vs hepsini kaldırıyor ve sorunsuz çalışıyor. alarm sorunumu (tek bir kez çalıyordu) alarm pal ile çözdüm, opera mini, s2u2 falan hepsi çalışıyor
    kb da fingerkeyboard kullanıyorum ve sürekli olarak 10 MB boş ramim de var.

en son calligrapher da t9 sözlüğünü import edip kullanmayı denedim ama hafıza ve sözlük boyutu yetersiz kaldı çok takıldı sistem.

bence fiyat performans olarak çok başarılı sadece çift hat olduğu için phone skinleri uymuyor, ya da ben beceremedim.

üstelik başka özellikleri için internette hkc g1000 ile aynı olduğu için ek araştırma yapılabiliyor.

tuş takımı konusunda şiddetle katılıyorum. zaten connection noktasından üfleyince tuşlar yukarı şişiyo :) ama ben zaten stylus hatta parmakla kullanıyorum o yüzden tuşlar pek ipimde değil.

bana sorarsanız yine alsam yine bu pdayi alırım kesin ve net.

umarım beklentileriniz benimle aynıdır ve memnun kalırsınız.

• Değerli salvadorlimones hocam görüşlerinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim,

katılıdıgım veya katılmadıgım noktalar hani sizde muhakkak almadan önce arastırmıssınızdır eminim satan şahsın 3 kuruşluk bilgisi ile almadık hani insan düşünmüyor değil
    topu topu 3-4 tane tus koyyosun hani onu doğru düzgün koy, koyduklarınla kaliteli olanları arasındaki fiyat maliyeti 1 doları bile gecmez madem pda cıkardın sunu düzgün yapki satışın artısın bugün nokia %55 pazar payına sahipse üreticiler durup düşünmelidir. Hani gene ekmek köfte mevzusuna gelmek istemiyorum fazla değil 370 verdim ama aklımca acabalar dolanıyor gibi oldu sonra kendi kendime sonucta telefon bu fazla eksik olacaktır bizde burda yazalım..
    w1 in bence w 2 sürümü cıkarılmalı eksiklikleri de giderilmeli..işlemci yeterli ama kapasite ram olarak yetersiz diye düşünüyorum
    Bu telefonu cok isteyerek aldım o yüzden hiç pişman değilim suan gayet memnunum soranlara da bu telefonu gercekten isteyerek aldıgımı söylüuorum bazen büyüklüğünden ürküyolar bende o kadar saglamki aracın tekerine takoz olarak da kullanoyorum diyorum
    Valla ben boyutunu sorun etmiyorum en azından elimde telefon var hissi uyandrıyıor :)
    Biraz da General mobile bu konuda cok eksiklikleri var telefona kılıf bulcam diye derim catladı insan bir kılıf koyar neyse parası içinde veriirdik. birde data kablosunda sıkıntım var bazen oturmamazlık yapiyo anlamadım neden şarj aleti cuk oturuyor alete ama data kablosu kafası nedense oturmuyomu ne bilgisayar bi görüyo bir görmüyo kafama takıldı bu...
    yeni bir data kabloısu mu almalıyım ne anlamadım acıkcası bu tuş meselesi gibi oldu dakka 1 gol 2. Cok takıntılıyım yada tlf böyle herhalde.
    yarın kılıf gelecek insallah olur :) bakmadan aldım ama paylasırım sizinle yarın.
    Yukarıdada bahsettiğiniz gibi bu telefonun bir tane cakması varmıs neiş anlamadım kazıklandıkmı nedir? benzer telefonıu baska firma nasıl üretir. trajikomik durum
    bu eksiklikleri tek tek GM ye bildircem kardesim işini iyi yapsınlar. Şuan piyasada cin telefonları furyası var 100-150 liraya cift hatlıvar bu ne ya, bide televizyon eklemisler, ne kadar banal adam evde tv izlemiyo telefonda tv var kocada biir anteni var ::D akıllı işi değil..
    arkadaşlar herkes sorunlarını ve isteklerini buraya yazarsa bu konuyu ilerletme ve taleplerimizi ulaştırma imkanımız olur böylelikle gerekli olabilecek yazılımsal güncellemeler ve fiziksel değişiklikleri sağlamış olabilirzi düşüncesindeyim

• quote:

saygılar

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Güle güle kullanın..
    Bende cihazdan memnunum fakat yukarıdaki yaşadığım USB kablo sorunu ve servis sıkıntısı biraz beni üzdü.

Sizinde USB kablosu sıkıntısı yaşamamanızı dilerim.
  • quote:

Yukarıdada bahsettiğiniz gibi bu telefonun bir tane cakması varmıs neiş anlamadım kazıklandıkmı nedir? benzer telefonıu baska firma nasıl üretir. trajikomik durum

Aslında bunların hepsi "Techfaith Cynthia 850". Üzerine markasını basan salmış piyasaya...

http://pdadb.net/index.php?m=pdamaster&posted=1&model=TechFaith%20Cynthia%20850&num_rows_max=0

Aslında ben alırken tek sebebim çift hatlı ve wm6 olan tek telefonun bu olmasıydı ama beklediğimden çok daha iyi çıktı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvadorlimones -- 18 Mayıs 2009; 9:39:15 >

• -*******DSTW1 HARD RESET*******-

bu telefon Hkc g1000 modelline benzemektedir.
    Hard format atmak için G2(Dial sim 2 key)+
    camera(on the right side near the on/off key)
    +on/off key tuşlarına aynı anda basılmalıdır...

cihaz yeniden başlatıldıgında ekran ayarı
    yapılması istenecektir...

(sim2 arama tuşu + fotograf cekme tuşu(açma kapama
    dügmesinin altında -reset tuşu degil- açma kapama
    tuşuna aynı anda basılmalıdır...)
  • Arkadaşlar ;

Bluetooth ile active synci kullanamıyorum.

Bluetooth ile activesync'e bağlanabilen var mı?

http://www.venukb.com/2007/08/07/setup-activesync-via-bluetooth/

Yukarıdaki sitedeki işlemlerin hepsini harfiylen uyguladım fakat sürekli aşapıdaki hatayı alıyorum :(

“Port not available: Cannot communicate with the PC because the port is not available. Another program may be using the the port, or it may not be valid. Close any programs that use the port, restart the device and try again. ”
  • quote:

Orjinalden alıntı: salvadorlimones

quote:

Aslında bunların hepsi "Techfaith Cynthia 850". Üzerine markasını basan salmış piyasaya...

http://pdadb.net/index.php?m=pdamaster&posted=1&model=TechFaith%20Cynthia%20850&num_rows_max=0

Aslında ben alırken tek sebebim çift hatlı ve wm6 olan tek telefonun bu olmasıydı ama beklediğimden çok daha iyi çıktı...

aynı telefonu 4 tane farklı firmanın satması garip dogrusu hos karsılamadım Bunlar sanırım fason yapiyorlar sitelerini biraz inceledim
    http://www.techfaithwireless.com/english/products/products_handsets_CDMA_4.htm
    buna benzer T828 olayı var duymussundur anycool alcaktım t828 bide baktım diğerleirndede var uok TTN , Trident ve birkac telefonda daha gördüm zaten tv li oldugu için bana da uymadı.. iyikide almamısım.

Bu arada kılıf sipariş geldi arkadaşlar; kılıfım güzel oturdu telefona adeta kapladı, derinlikle milim farkı var ama olsun enden dolayı derinlik farkı arada kayboluyor cok şık oldu
    ekranı cizilecek diye sıkıntı yaratıyordum simdi birazdaha rahatladım...Almak isteyen arkadaslara alternatif olarak DC E61i KILIFI DERİ KILIF önerebilirim. Gerci salvadorlimones
    arkadasımızın kılıfı da tam oturmus onuda göz önünde bulundurabilirisniz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_60 -- 18 Mayıs 2009; 22:00:36 >

• quote:

Arkadaşlar ;

Bluetooth ile active synci kullanamıyorum.

Bluetooth ile activesync'e bağlanabilen var mı?

http://www.venukb.com/2007/08/07/setup-activesync-via-bluetooth/

Yukarıdaki sitedeki işlemlerin hepsini harfiylen uyguladım fakat sürekli aşapıdaki hatayı alıyorum :(

“Port not available: Cannot communicate with the PC because the port is not available. Another program may be using the the port, or it may not be valid. Close any programs that use the port, restart the device and try again. ”

bluetoth la hic denemedim hocam, fırsatım olmadı ama denersem sizinle paylasırım. Portla ilgili bir sorun oldugu belli acaba işaretlediğin portta baskla programmı kullanıyor olabilir
    belkide tüm programları kapatım tekrar baslatman faydalı olabilir
    kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.