Şimdi Ara

General Mobile Discovery Orjinal ROM ve Custom ROM'lar & Kurulum [Resimli Anlatım] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
873
Cevap
45
Favori
211.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burakgon

quote:

Orijinalden alıntı: gurkanse

Allah razı olsun hocam.Ellerine emeklerine yüregine saglık :) bir sorum olucak.miui discovery e port edilebilirmi ?

benden önce biri sormuş zaten baktım.rom başlıgını tamamını okudumda :)

Evet calistirabilirim ama inanin daha yavas calisiyor ve eski android oldugu icin kernel ile iynamak gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Ellerine sağlık burak hocam orj. android arayüzüne dönmen süper olmuş.

fakat bildirim çubuğuna neden el atmadığını sorabilirmiyim ?( mesela wifi ye bağlanınca diğer telefonlarda wifi işareti mavi olurken burda beyaz oluyor çok can sıkıcı bi ayrıntı )
    birde cm10.1 portlama olabilir mi ? cm10.1 android 4.2.2 üzerine kurulu miui gibi zor değildir diye düşünüyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bala5252

Ellerine sağlık burak hocam orj. android arayüzüne dönmen süper olmuş.

fakat bildirim çubuğuna neden el atmadığını sorabilirmiyim ?( mesela wifi ye bağlanınca diğer telefonlarda wifi işareti mavi olurken burda beyaz oluyor çok can sıkıcı bi ayrıntı )
    birde cm10.1 portlama olabilir mi ? cm10.1 android 4.2.2 üzerine kurulu miui gibi zor değildir diye düşünüyorum ?
    ya arkadaşlar bu yaptıklarınız nedir?
    telefon başka bişey mi oluyor?
    root ne rom ne?
    gereklimidir ki araştırdığım kadarıyla öyledir,nasıl yapacaz?

basit bi dili yokmu bu yaptıklarınızın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gurkanse

Allah razı olsun hocam.Ellerine emeklerine yüregine saglık :) bir sorum olucak.miui discovery e port edilebilirmi ?

benden önce biri sormuş zaten baktım.rom başlıgını tamamını okudumda :)

Evet calistirabilirim ama inanin daha yavas calisiyor ve eski android oldugu icin kernel ile iynamak gerekiyor.

saglik olsun hocam ozaman siz ne yaparsaniz onu kullaniriz bizde :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: firstafa_

root ne rom ne?

Rom telefonun çalışması için gerekli sistem diyelim. Root ise mesela bu forumdaki admin yetkisine sahip olmak diyelim :)

Gerekli midir? Buna siz karar vereceksiniz. Telefonu aldığımızda bir sürü gereksiz şey de telefonla birlikte geliyor, hoşumuza gitmeyen bazı özellikler oluyor, bu yapılan romla telefonu daha verimli kullanmak amaçlanmış. Telefonu kullananların gördüğü olumsuzluklar yazılmış, o olumsuzlukların düzeltilmesi için çalışmalar yapılmış ve orjinalinden daha ggüzel bir sistem ortaya çıkarılmış.

Önce root yapmanız gerekiyor bu romu yüklemek için.

Şurada sayfanın ortalarında "GM DISCOVERY ROOT REHBERİ (Bol SS'li )" başlığı altında resimli olarak nasıl yapılması gerektiği anlatılmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_76663488/f_//tm.htm#76663488

Burada isehttp://forum.donanimhaber.com/m_77808176/f_//tm.htm#77808176

"Kurulumdan önce ihtiyaç duyulacaklar " dan itibaren nelere ihtiyacınız olduğu ve nasıl kurulum yapacağınız anlatılmış. Devamında da rom linkleri verilmiş. 4 Tane rom linki var, siz sadece şuan için 16.07.2013 GamerzROM Discovery v1.9 - Alternatif 1 yazan yerdekini indirip anlatılan şekliyle kurmanız yeterli olacaktır.

Telefonunuzu servise göndermeniz gerektiğinde, ya da bu yüklediğiniz romu beğenmemeniz halinde tekrar eski orjinal romunuza dönmek için de şurası size yol gösterecektir

http://forum.donanimhaber.com/m_77696597/f_//tm.htm#77696597

Ayrıca yeni romu kullanmak isterseniz şu konuyu takip edin. Başından itibaren okursanız, 4 romun oluşturulduğunu, onların hangi özelliklerde olduğu, kullanıcılardan gelen olumlu ve olumsuz tepkileri de görürsünüz böylece bir karar verebilirsiniz. Kolay gelsin

http://forum.donanimhaber.com/m_77808176/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ready_35 -- 17 Temmuz 2013; 14:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ready_35

quote:

Orijinalden alıntı: firstafa_

root ne rom ne?

Rom telefonun çalışması için gerekli sistem diyelim. Root ise mesela bu forumdaki admin yetkisine sahip olmak diyelim :)

Gerekli midir? Buna siz karar vereceksiniz. Telefonu aldığımızda bir sürü gereksiz şey de telefonla birlikte geliyor, hoşumuza gitmeyen bazı özellikler oluyor, bu yapılan romla telefonu daha verimli kullanmak amaçlanmış. Telefonu kullananların gördüğü olumsuzluklar yazılmış, o olumsuzlukların düzeltilmesi için çalışmalar yapılmış ve orjinalinden daha ggüzel bir sistem ortaya çıkarılmış.

Önce root yapmanız gerekiyor bu romu yüklemek için.

Şurada sayfanın ortalarında "GM DISCOVERY ROOT REHBERİ (Bol SS'li )" başlığı altında resimli olarak nasıl yapılması gerektiği anlatılmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_76663488/f_//tm.htm#76663488

Burada isehttp://forum.donanimhaber.com/m_77808176/f_//tm.htm#77808176

"Kurulumdan önce ihtiyaç duyulacaklar " dan itibaren nelere ihtiyacınız olduğu ve nasıl kurulum yapacağınız anlatılmış. Devamında da rom linkleri verilmiş. 4 Tane rom linki var, siz sadece şuan için 16.07.2013 GamerzROM Discovery v1.9 - Alternatif 1 yazan yerdekini indirip anlatılan şekliyle kurmanız yeterli olacaktır.

Telefonunuzu servise göndermeniz gerektiğinde, ya da bu yüklediğiniz romu beğenmemeniz halinde tekrar eski orjinal romunuza dönmek için de şurası size yol gösterecektir

http://forum.donanimhaber.com/m_77696597/f_//tm.htm#77696597

Ayrıca yeni romu kullanmak isterseniz şu konuyu takip edin. Başından itibaren okursanız, 4 romun oluşturulduğunu, onların hangi özelliklerde olduğu, kullanıcılardan gelen olumlu ve olumsuz tepkileri de görürsünüz böylece bir karar verebilirsiniz. Kolay gelsin

http://forum.donanimhaber.com/m_77808176/tm.htm

Alıntıları Göster
    telefonu pc ye bağlıyorum pc görüyo diski tıkladığımda disc yerleştirin hatası alıyorum bunun sebebi nedir,

• quote:

Orijinalden alıntı: fear12

telefonu pc ye bağlıyorum pc görüyo diski tıkladığımda disc yerleştirin hatası alıyorum bunun sebebi nedir,

Alıntıları Göster
    en alttaki link çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i3e

"Custom ROM’lar her yönden cihaza artı katıyor olabilir. Doğru. Ancak kısa vadede fark edilemeyen sorunları oluyor her birinin. Mutlaka bir yanından uyumsuzluk sorun çıkıyor. Sorun şurada. Bir rom deneyen aynı gün 5 tane daha deniyor. Yani kimse bir rom la 1 ay geçirmiyor. Bu yüzden sorunları anlamıyorlar. Halbuki bir custom rom temp dosyalarini belli aralıklarla temizlemez. (birkaç rom hariç) Odex/deodex sorunu olur. Ve bir süre sonra şişme kasma yapar."

Arkadaşlar şöyle bişey okudum bu olay bizim Gamerz Rom içinde geçerli mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: i3e

Teşekkür ederim ilginiz için. Düzenledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

quote:

Evet mümkün. Attım zaten. Kameradada değişiklikler var. :-D

Çok teşekkürler hocam, adaşmışız aynı zamanda Telefonun en çok eleştirilen 2 yanı ses ve kameraydı, bunlara da el attıysanız daha ne olsun, emeğinize sağlık tekrar
    burak hocam selamlar ilk olarak,

rom cook etme vb işlemleriniz için çok teşekkürler. 1.9 sürümünü beğenerek kullanıyorum. bazı hususları dile getirmek için foruma kaydoldum.

1. emeğiniz için teşekkür ederim.
    2. stock telefon app daha önce rehberde hızlı t9 arama yapıyordu gayet başarılı ve güzel sonuçlar veriyordu benim beğenerek kullandığım bir telefon app. idi. daha önceki android telefonlarımda (note 2 desire hd vs) bu telefonlarda ise touchpal contact app kullanıyordum bu özellikleri sunduğu için ancak o telefonlarda iken görüntülü görüşme özelliğini pek kullanmıyordum ancak bu telefonda görüntülü aramak için t9 özelliğini kullanarak bulduğum contact'a tıklayınca açılan pencerede kamera görüntüsü tıklayarak doğrudan görüntülü arama yapabiliyordum ki diğer hiçbir telefonda ve app.da bu durum söz konusu değil. son düzenleğiniz custom romda ise bu özellik çalışmıyor. bu nedenle geçici olarak rocket dialer kurdum ve kullanıyorum. sonraki çalışmalarınızda bu özellği aktif ederseniz sevinirim.
    3. birçok uyguluma maaleseft force close ile kapanıyor yada çalışmayı durdu hatası veriyor.
    4. telefon gerçekten çok hızlandı stock romda ki laggy çalışma sona erdi ve gayet verimlli çalışıyor tekrar teşekkür ederim.
    5. duvar kağıdı hareketli olmasını istemiyorum mesela stock romda masaüstü penceresinde sabit yada hareketli seçebiliyorduk artık seçemiyoruz yada seçsek dahi çalışmıyor.

istersen bu rom ile geri bildirimlere devam edebilirim.

selamlar
    iyi çalışmalar.

• burakgon kullanıcısına yanıt
    iki şekilde de yaptım ne yaptıysam wifi düzelmedi ne yapmam gerekir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcoruzzier

iki şekilde de yaptım ne yaptıysam wifi düzelmedi ne yapmam gerekir acaba
    Arkadaşlar ben telefonu root yapamıyorum pc ye driver ları yüklediğim halde telefon pcye bağlanmıyor kabloyuda değiştim yeni kablo aldım windows7 64 bit sistem var neden olabilir bilgisi olan varmı denemediğim şey kalmadı kabloyu aldığım yerde pc ye taktım orada gördü sorun yok ama eve geldim bağladım gene aynı sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremkarakaya

Arkadaşlar ben telefonu root yapamıyorum pc ye driver ları yüklediğim halde telefon pcye bağlanmıyor kabloyuda değiştim yeni kablo aldım windows7 64 bit sistem var neden olabilir bilgisi olan varmı denemediğim şey kalmadı kabloyu aldığım yerde pc ye taktım orada gördü sorun yok ama eve geldim bağladım gene aynı sorun.

evde 64bit windows8 pc de senin gibi denemedigim yol kalmadı iş yerimdeki pc de hallettim root olayını .......
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

quote:

Orijinalden alıntı: ekremkarakaya

evde 64bit windows8 pc de senin gibi denemedigim yol kalmadı iş yerimdeki pc de hallettim root olayını .......

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir sorum olacak. Telefonun wifi si heryerde gayet güzel çekmesine rağmen evimdeki ağa bağlanıyor fakat doğru dürüst internete giremiyorum. Telefonu yeniden başlatıyorum modemi yeniden başlatıyorum olmuyor ama bazende şansıma mı nedir girdimmi de canavar gibi sıkıntı nerede olabilir ben anlam veremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: hassin

arkadaşlar bende sim2 takılı sadece Sim2 yi mi backup yapmam lazım ???

Alıntıları Göster
    arkadaşlar, bu marketten googleplay den telefonla indirdiğimiz "discovery customizer" programını tele apk yada başka bir şekilde yedekleye miyormuyuz? hani kenarda dursun mantığı anlatabildim mi? ben tele indir dedim ama telefonun belleğinde göremedim. herhalde direkt mi kuruyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madredeus

teekkürler oldu

Alıntıları Göster
    Rootlayınca garanti gitmiyor mu?Neden bu kadar rağbet gördü bu root işi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

Alıntıları Göster
    v 1.9'dan orijinal roma geri dönünce v 1.9 yapmadan önce yüklediğim 3-5 uygulama vardı onlar da geri döndü.
    Bazıları da kurulmuş apk olarak tel.de mevcuttu fakat içerik olarak (ekstra indirilen içerikler) eksikti. Örn; UYAP Mevzuat programı kuruluydu ama sonradan indirilmesi gereken kanunlar gitmişti.

Bizim orijinal rom'a dönüşümüzün mantığı tam olarak neydi acaba? (Meraktan soruyorum) Yani neden v 1.9'a geçtiğimiz gibi geldi işletim sistemi de tam olarak fabrika ayarlarıyla (sıfır bir şekilde) dönüş olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haviconi -- 24 Temmuz 2013; 9:41:13 >

• quote:

CWM'den orjinal roma dönenler için güncellendi ve wifi hataları düzeltildi.

arkadşın telefona root atamamıştık. orjinal roma döndük yönergeleri izleyerek. telefon rootlu olarak geldı. customizer kurduk. cwm rcovery kurduk. ama yine unlem işaretli orjinal recovery acıldı. cvm recoverynin kurulduğunu nerden görebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaneke -- 25 Temmuz 2013; 13:09:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaneke

quote:

CWM'den orjinal roma dönenler için güncellendi ve wifi hataları düzeltildi.

arkadşın telefona root atamamıştık. orjinal roma döndük yönergeleri izleyerek. telefon rootlu olarak geldı. customizer kurduk. cwm rcovery kurduk. ama yine unlem işaretli orjinal recovery acıldı. cvm recoverynin kurulduğunu nerden görebiliriz...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar yeri burası değil ama acil cevaba ihtiyacım var telefonun tuş kilidi yanlış girildi bi kaç kere ve kullanıcı adı ve şifre istiyor fakat telefon internete bağlı olmadığı için girilmiyor ne yapmalıyım acil

• Bootlu ise
    Recovery modda restart et ve romu tekrar yukle
    Rootlu degilse
    İnternetten arastirim kesin bi yerlerinde reset tusu ya da resetleyecek tus.kombinasyonu vardir

• quote:

Orijinalden alıntı: Scheissenberg

Alıntıları Göster
    Neden gitsin yahu.
    Org roma geri dondun mu garanti devam eder

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.