Şimdi Ara

GENERAL MOBILE DISCOVERY - ALMAMAK İÇİN SEBEPLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S3 1200 tlye almış biisinin kuruk acısı soncunda açılmış bir.konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bende s3 mini yok. Eğer bir kaç mesajımı okuduysanız HTC olduğunu anlardınız. Ben düşük fiyat aralığında (500-750) olduğu için bu bu iki telefonu karşılaştırdım. Yani demek istediğimi, bu parayı çöpe atacağınıza servis desteği olsun kafanız rahat etsindi. General Mobile ile Samsung'u karşılaştıramazsınız bile. GM ancak THL, Trident markalarıyla karşılaştırılabilir...

Bundan sonra bu konuya mesaj yazmayacağım, çünkü artık seviyesini bilemeyenlere cevap yetiştirmek istemiyorum...
  • İstemeyen almasın,tartışma boşuna. 150 tl fazla verip performans olarak cok daha kötü olan s3 mini alacak kişiler bunu bilerek alsın.Yok malzeme kalitesiymiş,yok çin malıymıs mesele o degil.Dışı biraz daha kaliteli olup içi boş olduktan sonra neye yarar.Dışına daha çok önem verenlere,performans önemsiz diyenlere saygı duyarım.Discovery i 3 aydır çatır çatır kullanıyorum ki sadece ben degilim.Ne sokette sıkıntı oldu ne başka birşeyde.
  • Telefon canavar gibi çalışıyor yemisim kernelini felan 400*800 piksel ekran pfff sana s3 miniyle mutluluklar.

• general mobile almamak için sebeb başlığını duyunca bir bakayım nelermiş dedim .Sebebleri görünce sadece gülüyorum.Bende sandımki telefona ait donanımsal sorunlar var .Arkadaşın bahsettiği sorunların hepsi keyfi rom atamıyormuş sitesinde yazılımı yokmuş vesaire.
    Benim bildiğim bu general mobile discovery bazılarının yoluna taş koyduğudur.
    1.Türkiyedeki aynı özelikte telefonları yüksek fiyata satanların yoluna taş koydu.
    2.Bu yüksek fiyatlı telefonları alıp bir sene sonra ikinci elini nasılsa satarım diyenlerin yoluna taş koydu.(Aynı fiyata ikinci el alacağıma sıfırını alırım fikri oluştu.)
    3.Çinden 150-200 dolara benzer telefonları getirip iki katı fiyata satanların yoluna taş koydu.(çift hatlı imei derdi yok 2 yılda garantili)Dikkat ederseniz bu telefonları satanlar discovery ile hiç kıyaslama yapıp fikir beyan etmiyorlar.Çünkü onların çinden getirdikleri telefonlarla aynı donanımlı üstelik discovery görünüm olarak daha ince birçok yönden daha üstün ama aynı fiyatla satılıyor hatta bazılarından daha ucuz fiyata üstelik garantili.
    Telefon bir iki sene sonra ne hale gelir diyenlere soruyorum.Acaba telefonu ne zamandır kullanıyorlar.
    Yada şöyle sorayım yüksek fiyata aldığınız telefonları kaç yıl kullanıyorsunuz.Yüksek fiyattan aldığınız telefonların sıfırı bir sene sonra hangi fiyattan satılıyor.(1 yıl sonra aynı telefonun sıfırı piyasada neredeyse yarı fiyatına buluyorsunuz neden acaba)
    Bu telefon Türkiye de çok bilinen markanın adı altında bu fiyata piyasaya sürülseydi ne olurdu.Onu da siz düşünün.

• ben kullanıyorum rom felan attım ama tekrar stock roma döndüm burakgon desteği kesince ve şu an hiçbir sorunum yok..dead trigger ı high da oynuyorum ve s3 minide bunu yapabileceğimi sanmıyorum çünkü mc4 te bile kasıyordu. ekranda pikseller sayılıyor s3 minide. ama genede tercih meselesi. sen dersen ben telefon alayım orta dirrek olsun idare etsin 2 sene felan garantisi iyi olsun ( ki garantisinin de çok kötü olduğunu düşünmüyorum.) ama ben performans isterim telefonda oyun oynarım felan ben bu telefonu seçtim.
  • Suan bu elimde gmd yok ama alacağım s3 mini ve gmd arasındae kalmıştım gmdyi seçtim çünkü bizim sınıfta fatih diye bir çocukta s3 mini var ve fifa 14 ve csr racing'ın kastıgını görünce vazgeçtim Allah iyiki onu karşıma cıkarmıs yoksa bende hergun
    wipe data factory reset
    intistal (nasıl yazıldığını çözemedim) zip from sd card
    No
    No
    No
    no
    no
    Yes
    No
    no
    no
    /yes
    reboot system now

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdmaG -- 4 Ekim 2013; 16:58:03 >
  • S3 mini bana biraz kız telefonu gibi geliyor. Ekran kalitesi kötü, performans kötü, kamerası fena değil, tarayıcı iyi facebook twitter whatsapp açıyor, samsung marka, popüler uygulamalarda sorun çıkarmıyor pek. Daha ne kızlar için biçilmiş kaftan.

• Servis konusunda bişey diyemeyecem ama telpabın bu tutumu gerçekten çok yanlış. Her neyse, neymiş efendim gmd ye 600 tl vermek çöpmüş servisi kötüymüş falan filan s3 mini alınca sorun bitcek mi sanki telefon en basit subway surf te bile kasacak sonra oynamak istediğin herhangi oyunda kasacak istediğin programı yüklediğinde akıcı olmayacak v.b böyle le gider bu. Eee telefon seni böyle delirtirken nerde kalitesi nerde güncellemesi şu an discovery i aldım çok da memmunum 600tl lik diğer telefonlara sanki ahım şahım güncelleme geliyo. Şu an benim güncelleme beklentim hiç yok istediğim oyunu ve uygulamayı akıcı bi şekilde açıyomu? Evet açıyo ve buda bana yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atp96 -- 4 Ekim 2013; 17:19:30 >
  • batarya sorunları, çektiği resimlerdeki pembelik, ekranda lokal sararmadanda bahsetseydiniz.
  • Haters gonna hate

• quote:

Orijinalden alıntı: alpkaan2

Haters gonna hate

• ne telefonmus arkadas kotulemek ıcın bıle konu acılmıs daha baska bısey yazmaya gerek varmı

ılk cıktıgında aldım telefonu yolda yere dustu kumsalda ıslak kuma dustu gomuldu hatta telefon ama hala catır catır calısıyor ne cızık ne soyulma ekranımda olu pıksel yok batarya rahat 1 gunu cıkarıyor sadece los ısıkta pembelesme var telefonumda 100 kusur uygulama var ne kasıyor ne kılıtlenıyor catır catır hersey calısıyor sacevremde benden gorup begenen ve satın alan 6 kısı var ve onlarda memnun sorana tavsıye edıyor sen bu telefonu s3 mını ıle bır tutuyorsun oylemı bırak s3 mınıyı ekranı s3 ten daha kalıtelı al bır ıkısını yanyana koy sonra gel tekrar yaz bence bu arada ılk defa bır telefon ıcın boyle bır konu goruyorum ne yazsak boş bence

• Ben GM Discovery'i temmmuz ayında indirim kampanya ile falan toplan 470 TL'ye aldım. Peki neden bunu aldım? İlk kez akıllı bir telefonum olmuş oldu. Telefonu çok kullanan, daha doğrusu konuşmayı seven birisi değilim. Ama internet vs özellikleri nedeniyle akıllı telefon almayı bir süredir düşünüyordum. Maddi açıdan Galaxy S3 ve hatta S4 de alabilirdim ama bir telefona bu kadar para bağlamak istemedim. Çünkü 1700 TL vererek aldığın telefona birşey olması sanırım hiç de iyi olmazdı.
    Discovery ise sahip oldukları özelliklerle piyasadaki en uygun akıllı telefon. Sorun çıkartır mı 3 ay sora, 6 ay sonra, 1 yıl sonra? Bilemem ki. Ne koca koca cihazlar sorun çıkartıyor, başa bela oluyor. İnşallah başıma büyük sorun çıkartmaz. Ama çıkartırsa da bakarız yetkili firma, servis nasıl yaklaşacak. Sorun çıkartırsa o zaman tabii ki markaya veya firmaya gerekeni söyleriz ama şimdiden "ya şöyle olursa ne olur, ya sahip çıkılmazsa.." diye de düşünmek istemiyorum. Bilmiyorum kaç kişi bu telefonu 2 veya 3 yıl kullanmayı düşünecek, orası da ayrı bir konu. 10 yıl dayansa, sorun çıkarmasa ne olacak ki...

• Kim ne icin aliyorsa ekonomisi ile alakali butcesi yetexek kadar azicikta is goren bir telefon aliyor.Paranin kiymetinin olmadigi bir donemde 600 lira cöpe falan atilmadi.Hakkini fazla fazla veriyor.Sorun olmaz diye bisey yok.Allaha sukur ne ekranda problem var nede sarj soketinde cayir cayir calismakra ciha.Bataryasi iki gunu rahat deviriyor.Kamera benim icin anlik cekimlerde gayet yeterli.Bencmarklarda s3 le yakin sonuclar aliyor.Stabilite sorunu yok iki kezde guncelleme geldi sukur.Bir kere pismanlik duymadim.3.kez android twlefon kullaniyorum bu tadi hic birinde almamistjm.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgonul

gerçekten yazık. Bu telefon şuana kadar çıkan en iyi fiyat performans ürünüdür. Performansi piyasadaki 1000lira telefonlarda çok daha iyi. Ekrani ve inceliği üst düzey telefonlarla yarışıyor performansida öyle.

Telefonu kötülemek isteyenleri gördükçe guluyorum eminim ki onlar bu telefonu görüp baska telefonlara verdiği paralari düşününce kafayi yiyorlar. Yakin zamanda yeni bir bomba gelecek general mobileden o zamanda boyle bos konuşanlar olacaktır.

General Mobilden yeni bomba falan gelmeyecek sadece yurt dışınca üretilen telefonu türkiye'ye getirip üzerine general mobile discovery etiketi yapıştırılacak bumu bomba? yurt dışında adı değişik olan şirketin telefonunu Türkiye'ye getirip adını değiştirmek mi bomba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armageddon41 -- 29 Ekim 2013; 15:21:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: smartbidik

GENERAL MOBILE DISCOVERY - ALMAMAK İÇİN SEBEPLER

Yaklaşık bir haftadır bu ürünü almak için araştırma yapıyorum ve sonuçta almamaya karar verdim.
    Bu konuyu açmamın sebebi bir firmayı kötülemek değil, biraz bilinçli tüketici toplumu oluşturma gayretimdir.

• Destek sayfasına gittiğinizde (http://tr.generalmobile.com/tr-tr/support) ürünle ilgili ne bir sürücü, ne de manüel mevcuttur.
    • General mobile firmasının direkt bir telefonu yoktur, siteye yazdıkları telefon telpaya aittir.
    • Android üreten bir firma GPL lisansı gereği kernel kaynak kodlarını yayınlamak zorundadır, yayınlamamak yasalar gereği suçtur. Şu an General Mobile yasal olmayan bir telefonu satışa sunmuştur.
    • Kernel yayınlanmadığı için Cyanogen gibi custom rom kurmak imkansızdır. Yani; ilgili firmanın güncellemesini kullanmak zorundasınız.
    • Bu ürün bu ürünle aynıdır: http://bluproducts.com/index.php/life-play, GM gibi sitesinde ne sürücü ne de kernel kodları mevcuttur.
    • Chipset üretici tayvanlı Mediatek firmasıdır ve bugün çoğu çin işi etkiet firmalarının 1 numaralı ismidir. MTK-MT6589 ile kernel kodu mediatek sitesinde de yoktur.
    • Sadece fiyatı iyi diye 650 TL çöpe atmak mantıksızlıktır. Bence bu telefon yerine galaxy s3 mini almak daha mantıklıdır.

Sonuç olarak; sırf 650 TL diye paramı çöpe atmam ve destek sunamayan bir firmadan ürün kesinlikle almam.
    Alan arkadaşlara hayırlı olsun, şu an ürünü alıp da öve öve bitiremeyen alıcılar bakalım 1 sene sonra aynı düşünceler içinde olacaklar mı?

telefon karalamayı iyi biliyorsunuz hocam samsung markası plastik telefonları almak yerine bunu alırım daha iyi samsung benim gözümde bitmiştir.
    destek yok diye bir telefonunu almamak saçmalıktan öte değildir telpa destek veriyor ama işinize geldiği gibi konuşmak daha mantıklı size göre

• smartbidik S kullanıcısına yanıt
    Kardeş General Mobile Discovery nin karşısına koyduğun telefonu araştırdın mı bari düzgün bişey koysaydın S3 mini diyor ya

• General Mobile Discovery II çıkacak Kasım ayında diye duydum.
    Yeni bir duyum ve dedikodu duyan varsa paylaşsın lütfen.
  • bence s3 mini değil gidin galaxy young falan alın. asıl o zaman paranız çöpe gidiyor. General Mobile Discovery on numara bir telefon. s3 miniyi ve dscoveryi iki elinize alın 1 sn sonra s3 miniyi geri bırakıp discovery ile oynamazsanız paranızı ben ödeyecem :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.