Şimdi Ara

GENERAL MOBILE 4G KULLANICILARI KULÜBÜ - (ANDROID ONE) (670. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
24.116
Cevap
201
Favori
903.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar az önce güncelleme geldi ama pek ne verimi olacak bilmiyorum ama yükledim. önceden yükleyip verim alanlar var mı?

ilk defa güncellemeden gol yemiyorum f/p telefonu tşk
     GENERAL MOBILE 4G KULLANICILARI KULÜBÜ - (ANDROID ONE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuara86 -- 8 Aralık 2015; 22:46:43 >

• general mobile in facebook sayfasında 6.0.1 için yenilik olarak 2 madde gözüküyor sadece..

GENERAL MOBILE 4G KULLANICILARI KULÜBÜ - (ANDROID ONE)

• Android 6 da root yaptıktan sonra güncelleme alma şansımız var mı? 6 dan sonra root sistem dosyalarında değişiklik yapmayacak muhabbeti vardı.
  • Dns ayarlarını değiştirirken ip kısmına herhangi birşey girilmediği için kaydet butonu aktif olmuyor. Tam olarak ne yapmam gerekiyor?

• saw_saw_saw kullanıcısına yanıt
    ip adresi derken dns mi yoksa proxy mi. Dns diyorsan örneğin 4.2.2.2 ve 4.2.2.3 gibi bir dns adresi girmen lazım. Bu yazdıklarım abd kaynaklı hızlı bir dns farklı dns ler internetde bolca var.

• Arkadaşlar güç butonu için servise götürenler oldumu cihazlarını? Benim güç tuşu bir aydan fazladır tutukluk yapıyor tek sefer de basmıyor güç uygulamak gerekiyor baya. Ücretsiz onarım yapıyorlar mı bilginiz var mı?
  • Bendede aynı sorun var

• sercandk kullanıcısına yanıt
    ben gönderdim telefonu 2 hafta sonra geri geldi, basmıyordu sinir ediyordu benimkisi, kendileri cihazı aktif olarak test ettiklerini herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını yazmışlar ama kasayı açıp o kısmı ya temizlemişler ya başka birşey yapmışlar düzgün çalışıyor eskiden 10 basmanın 1-2 sini algılarken şimdi 10 da 9 çok nadiren basmadığı oluyor yine ama eskisinden kesinlikle iyi
  • yav rahatsiz etme moduna almadan titresim kapatma yolu yok mu bildirimlerde zart zurt titriyor

• Telefonun bir sıkıntısı var mı ? Alınır mı ? Bayan kullanacak.
  • VioLee kullanıcısına yanıt
    Hangi uygulamanin bildirimi gelince titriyorsa o uygulamanin ayarlarina girip titreşimi kapat.

• Güncelleme geldi indi ve hazır ama mesajları galeriyi yedeklememe gerek var mi? Yedeklememe gerek varsa SMS için bi program önerebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: arge48

Güncelleme geldi indi ve hazır ama mesajları galeriyi yedeklememe gerek var mi? Yedeklememe gerek varsa SMS için bi program önerebilir misiniz?

SMS backup

• Arkadaşlar telefonun bataryasına ciddi bir kalibre lazım nasıl yapılır 6.0.1 temiz ve kalibre olmuş bir şekilde nasıl kurabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Telefonun bir sıkıntısı var mı ? Alınır mı ? Bayan kullanacak.

Genelde sorunsuz ama sorun çıkarsa bile garantisi var sonuçta. hiçbir telefonun sorunsuz olanı yok. şans işi biraz.

• _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Hocam kronik bi sikintisi yok aldiginizda herhangi bi problem cikmazsa sorunsuzca kullanir problem olursada direkt degisim yaparsiniz zaten

• Önce gerekli dosya kurulumu yapılacak :

XDA Developers
    [TOOL]Minimal ADB and Fastboot [2-9-18]
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790

usb sürücüleri de yüklenmeli işte :

https://dl-ssl.google.com/android/repository/latest_usb_driver_windows.zip

zip dosyasındakiler bir klasöre çıkart . sonra android_winusb adlı dosyanın üzerine fare ile gelip sağ tıklayıp yükle denilecek . Çıkan pencere izin verilir ve sürücü kurulumu tamamlanır .

Sitesinden adb fastboot araçları indirilecek ufacık dosyadır .

Telefonda yapılması gerekenler de şöyle :

Hata ayıklama açık adımları :

Ayarlardan>Telefon hakkında> En aşağıdaki Derleme numarasına art arda tıklanır geliştirici modu aktiflene kadar .

Telefonda bir adım geri gidilir ve aşağılara doğru bakıldığında Geliştirici seçenekleri aktiflenmiş olacak .

Geliştirici seçeneklerine gidilir > USB hata ayıklaması işareti seçilir tamam denilir .

Şimdi ise herşey yüklenmiştir artık yetkilendirme faslına geçilecek :

Masaüstünde " Minimal ADB and Fastboot " linki göreceksin tıkla siyah beyaz komut konsolu çıkacak .

Buraya
    adb devices

yaz ve enter a bas. Telefonunda " usb hata ayıklamasına izin verilsin mi " mesajı çıkacak . Burda " bu bilgisayardan herzaman izin ver " seçeneği de tıkla seçili olsun ve TAMAM ı seçerek telefon bilgisayar gerekli ayarlar tamamlanmış olacaktır . Siyah pencereyi kapatın .

Şimdi ise OTA capture yani OTA zip dosyasını Google sunucularından nasıl yakalanacağını açıklayacağım işte :

Dikkat edilmesi gereken nokta : Güncelleme indirilmiş veya başlanmış olması yeterlidir ama sakın cihazı güncelleme kurup bittikten sonra capture yakalama imkanınız olmayacaktır dikkat edin.

Şimdi diğer adımlar işte :

Telefondaki "işlem kayıtları" arasında bize lazım olacak kısmı kolaylıkla bulabilmek için .txt dosyası olarak kayıt edilmesi gerekecek ve bunun için de

Masaüstünde kurduğumuz " Minimal ADB and Fastboot " kısa yol linkinin üzerine fare ile gelip sağ tıklanarak " Yönetici olarak çalıştır " tıklanır gelen uyarı onaylanır tamam denilir . Böylece yönetici modunda çalıştırmış oluyoruz .

Komut satırına şunlar yazılır :

adb logcat -d > gm4g.txt

enter a bas

Şimdi log dosyası gm4g adında bir notepad dosyası olarak bilgisayarınızda kayıtlıdır .

Nerde bu dosyanın cevabı :

Masaüstündeki kısa yol olan " Minimal ADB and Fastboot " üzerine gelip fare ile sağ tıklanır ve " Dosya konumu aç " tıklanır .

Çıkan pencerede gm4g metin belgesi görülecektir o belge açılır .

Arama yapacağız :

Açılmış dosyada arama için klavyede F3 tuşuna basılır veya CTRL ve F tuşu beraber basılır ( aynı sonuç verir ) .

aranacak kelime şu :

mUrl

mUrl in devamında

http:// diye başlayan bir adres olacak biraz uzun ve sonu .zip ile biter bu kısmı seçip kopyala burda forumda yapış diyerek paylaş .

Bu kadar

İşte bu dosya herkese gelecek veya gelen OTA dosyasıdır .

Bu anlatımım hiçbirşey bilinmediğini varsayarak en temel seviyede anlattım .

Bazı kullanıcılar gerekli dosyalara sahip gerekli ayarları yapmış olabilir .

• Merhaba,
    Bizim telefonlarda Avea için internet ayarı nasıl yapılıyor internette bu konuyla ilgili pek işe yarar bilgi göremedim. Müşteri hizmetleri şebeke modunun WCDMA olması gerektiğini söylüyor ancak böyle bir şey bulamadım. WCDMA yı nereden ayarlıyoruz?
  • ealtin E kullanıcısına yanıt
    2G - Edge
    3G - WCDMA
    4G - LTE

Ayarlar > Diğer > Hucresel Aglar > Tercih Edilen Ağ Türü > 3G i secin

• 
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.