kesinlikle ve kesinlikle farklı çeşitli kültürden insanlarla birebir konuşarak gezip görüp yaşayarak dostum kirapla +okuyarak belli bir yere kadar oluyorsun bunu unutma hem bu şekilde sosyal yaşantında güçlü oluyor kitaptan başını kaldırmayan arkadaşlarıda gördük tamam bilgili olsada bi eksik oluyorlar sosyal hayatlarında.
sosyal olcan,gezcen
www.generalculturehowtoimprove.us ten gerekli bilgileri aliniz.
Merakın varsa sürekli araştırır geliştirirsin, yoksa yok.
farklı ortamlara girmen lazım... Bir gün camiye git, bir gün kliseye git, bir gün bilmem ne kapalıçarşıya git, bir gün git ateistlerle dolaş, bir gün git müzeleri dolaş dolaş, her türden müzik konserlerine katıl, sanat galerilerini dolaş, maçlara git taraftarlarla sohbet et... İnsan böyle böyle dünyada nelerin olup bittiğini görür... Farklı düşünceler öğrenir ve kendini geliştirir... Babamın nasihatıydı bu, dinledim ben de ve şu anda her konu hakkında azıcık da olsa bilgim vardır... Okuyarak değil yaşayarak geliştirilir bence
Bunu DH demi sorumyon incisözlükte takıl derlerse hiç şaşırma
Kitap okumak elbette genel kültürü artırır ama roman okursan bu çok yavaş ilerler. Mesela NTV yayınlarının Cahillikler Kitabı var şiddetle öneririm tam bir genel kültür kitabı :)
Sonrasında Bilgisayar başında boş durmayım diyorsan iyi hazırlanmış blog adreslerinde gezinebilirsin ilgin dahilinde.
En kolay yolu insanlarla gerçek manada sosyalleşmen olacaktır.
Saygılarımla..
Gezsin diyenler, adam soruyorsa bunu sizce gezen veya gezmeye merakı olan birisi mi? Kitap okuyacak oturdugu yerden genel kültür zor.
Hayatında hiç kitap okumadığı için kitapları küçümseyen ve sosyal olduğunu sananlar da var. Arkadaşlar başkalarının derdini çekerek öğrendiğiniz şeylerin faydadan çok zararı dokunur.
Kitap dediğin en iyi dostdur, her zaman yanındadır. Fakir olsan da zengin olsan da. Bi arkadaş gibi trip atmaz mesela. Nesilden nesile gider. Romanlarla içli dışlı olan bir insan gelipte burada başkalarıyla iletişimde olmak daha faydalı diyemez, sanırım bazılarınız kitap okuyanları asosyal olarak nitelendiriyor. Merak etmeyin kitap okuyanlar normal yaşantılarına devam ediyor ve ilişkileri de gayet seviyeli ve yerinde. Sizin SMS ile öldürdüğünüz zamanı kitapla değerlendirmekle yetiniyor.
yorumlar için teşekkürler
pek gezmeye dolaşmaya vaktim olmuyor , kitap-dergi-gazete güzel bir üçlü olur aslında
kesinlikle dinleyerek ve dinlediğini teyit etmek için araştırarak
genel kültür yaşayarak öğrenilir kendini kasıp ders gibi bunu algılamak bence tamemen saçmalıkdır
Hafıza... Duyduğunu unutmayacaksın...
Öncelikle kendine iyi bir yayın evinden türkçe sözlük alarak başla. Ardından da iyi yazarlardan kitaplar