Şimdi Ara

Genel Kültür geliştirici kitap tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu aralar genel kültür kasacağım kitaplara başlamayı düşünüyorum. Sanat üzerine kitaplar istemiyorum. Bilim, felsefe vs gibi alanlarda istiyorum. Okuyup tavsiye edebileceğiniz kitapları yazarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 9 Mayıs 2014; 10:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • genel kültür öyle bir şey değil ki yahu, her türlü kitap geliştirir zaten genel kültürünü. film-belgesel izle, yeni müzikler dinle.. ntv yayınlarına bak. ama bir kaç kitap okuyup olmaz yani. aşamalı bir süreç var çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quantumfluctuations

    genel kültür öyle bir şey değil ki yahu, her türlü kitap geliştirir zaten genel kültürünü. film-belgesel izle, yeni müzikler dinle.. ntv yayınlarına bak. ama bir kaç kitap okuyup olmaz yani. aşamalı bir süreç var çünkü.

    Sanat yönünden kültür istemiyorum. Saatlerce kitap okuyup hayali kahramanların hayatını yaşamak istemiyorum. Yani edebiyattan pek zevk almayan bir insanım. Bilim, felsefe gibi alanlar istiyorum. Mesela dünya ile ilgili teoriler, yada Nietzsche gibi felsefecilerin hayat felsefesini kavrayıp daha geniş bakabilmek. Bir kaç kitapla da kültürlü olabileceğimi sanacak kadar salak değilim bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 9 Mayıs 2014; 10:52:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felsefe tarihi ile başlayabilirsin Felsefe ile ilgileniyorsan onun için de başlangıç olarak ağır gelmeyecek : Sofie'nin Dünyası'nı tavsiye ederim Felsefecileri , düşüncelerini tanımış olursun ondan sonra kendi yolunu çizebilirsin .
  • orwell, zweig, camus, marquez, kafka kitaplarına göz at; bbc, discovery, ng belgesellerini hatmet. ekşi sözlükte bilim kanalı var sekmelerden birinde; o da yararlı baya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quantumfluctuations -- 9 Mayıs 2014; 11:33:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tübitak yayınlarının kitaplarına bakabilirsin.
  • Tüm kitaplar genel kültürü geliştirir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce için kitap tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlgi alanına göre dergileri de takip edebilirsin.Mesela National Geographic olabilir ve bu ay dört yıllık arşivini veriyor böylece geçmiş sayılarına bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incir reçelşi -- 9 Mayıs 2014; 23:50:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunsun şuralarda.
  • Ben de felsefe ye başlamak istiyorum nasıl başlasam ki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsefe ne işe yarar arkadaslar
    Sofinin dünyasını alsam iyi olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukca gelebilir ama Eğlenceli Bilgi serise bak
  • Evrenin Zarafeti
  • Dan Brown kitapları genel kültür daha doğrusu popüler kültürünü geliştirir.
  • Dürüst olmak gerekirse okuduğum kitaplardaki teknik ve tarihi bilgilerin hiçbiri aklımda kalmamıştır, belki sorun bendedir. Özellikle şu Dan Brown kitapları, çok bilgi dolu kitaplar ama sorsan hangisini hatırlıyorum?
  • Ntv yayaınlarını tavsiye ederim. Ayrıca bolca belgesel izleyebilirsin. DH Kültür-Güncel-Tarih kısmı da bilgi donanomını arttırır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Pink

    Dürüst olmak gerekirse okuduğum kitaplardaki teknik ve tarihi bilgilerin hiçbiri aklımda kalmamıştır, belki sorun bendedir. Özellikle şu Dan Brown kitapları, çok bilgi dolu kitaplar ama sorsan hangisini hatırlıyorum?


    Evet, sorun sende. Soruyorum, hangisini hatırlıyorsun?

    @Neuroxena'ya katılıyorum. Dan Brown kitapları genel kültür geliştirmez, popüler kültürün dedikodularına değinir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronica -- 11 Mayıs 2014; 13:41:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electronica

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Pink

    Dürüst olmak gerekirse okuduğum kitaplardaki teknik ve tarihi bilgilerin hiçbiri aklımda kalmamıştır, belki sorun bendedir. Özellikle şu Dan Brown kitapları, çok bilgi dolu kitaplar ama sorsan hangisini hatırlıyorum?


    Evet, sorun sende. Soruyorum, hangisini hatırlıyorsun?

    @Neuroxena'ya katılıyorum. Dan Brown kitapları genel kültür geliştirmez, popüler kültürün dedikodularına değinir.

    Peki sen okuduğun bütün kitaplardaki bilgileri hatırlıyor musundur?




  • önce feslefe tarihi kitapları okuyabilirsin,felsefeye giriş konusunda da bir sürü kitap mevcut

    ilk olarak hem ısınma olarak sofinin dünyasını okuyabilirsin

    Günümüzde Felsefe Disiplinleri, Doğan Özlem
    felsefenin çağrısı,nermin uygur
    cehenneme övgü,gündüz vassaf
    vb zaten başladıktan sonra kendin de az çok karar verirsin okumak istediklerine

    daha sonra felsefenin herhangi bir kolunda daha ayrıntılı okumalar yapabilrsin

    mesela din felsefesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detective W.

    Tüm kitaplar genel kültürü geliştirir

    sanırım bu ön kabul yüzünden en çok satan yazarlar listemizin maşallahı var

    böyle bir şey yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.