< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 29 Aralık 2020; 0:3:45 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gençlerin artık aile yanında kalması

-
-
Son 6 yıldan beri ayrı yaşıyorum ve 3 yıl oldu kendi evimde yaşıyom. Yaş 36, işsizim
_____________________________ Güçlü ve aptalların ortak bir yanı vardır. Görüşlerini gerçeklere uyacak şekilde değiştirmek yerine, gerçekleri kendi görüşlerine uyacak şekilde değiştirirler. -
Türkler olarak konformizme alıştık, problem burada. Yani problem sadece ekonomik değil, iş olsa dahi hatta iyi meblağlar kazanilsa dahi yetiştiğimiz kültür gereği böyle malca bir sonuç çıkıyor çıkıyor ortaya. Aynı konformizm Türklere birçok açıdan zarar veriyor, örnek vermek gerekirse eskiden insanlar aktifti. Mahalleden birine bir yabancı zarar verse tepki gösterilirdi, şimdi aramızda sürüyle kara kuru PKK'lı dolaşıyor kimse birşey yapamıyor, hatta yapana da laf edip sosyal medya aracılığıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bakınız ekşi sözlük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 27 Aralık 2020; 10:33:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: mr. solucan
Türkler olarak konformizme alıştık, problem burada. Yani problem sadece ekonomik değil, iş olsa dahi hatta iyi meblağlar kazanilsa dahi yetiştiğimiz kültür gereği böyle malca bir sonuç çıkıyor çıkıyor ortaya. Aynı konformizm Türklere birçok açıdan zarar veriyor, örnek vermek gerekirse eskiden insanlar aktifti. Mahalleden birine bir yabancı zarar verse tepki gösterilirdi, şimdi aramızda sürüyle kara kuru PKK'lı dolaşıyor kimse birşey yapamıyor, hatta yapana da laf edip sosyal medya aracılığıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bakınız ekşi sözlük.Hocam konuyu nerden nereye bağladın hiç beklemıyrdum helal olsun vallahi
_____________________________ Tofaş Doğan SLX
Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
-
Aile ile yaşamak utanılacak bir şey mi?
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Kişiye bağlı durumlar bunlar sosyal hayatı manitası olmayan sessiz sakin birisi bekarsa ve aileyle aynı şehirde çalışıyorsa aile yanında kalır napacak tek başına eve çıkıp
Ama aynı şehirde olan sosyal birisidir sevgilisi arkadaşları geliyordur geliri yüksektir tek oda yetmiyordur vs o adam kendi eve çıkar
50 sine gadar anam baktı
ben gaçmasam hala bebe gibim bakacaktı 75 lik goca gadın
_____________________________ -
Üstteki arkadaşa katılıyorum. Konu ekonomik de değil. Aileler, özellikle anneler, evlatlarından bir türlü kopamıyor bizim kültürümüzde. Çocuklarının bir türlü büyüdüğünü kabul edemiyorlar. Özellikle erkeklerde bu durum büyük problemlere yol açıyor. Ana kuzusu diye tabir ettiğimiz hale bürünüp eşleriyle anlaşamıyorlar.
25 yaşındaki biri istisnalar dışında tek basina kendi kendine bu ülkede zor geçinir ailesinden destek almadan. Alım gücü yok hersey pahalı. Ne ev ne araba alabilir o konuya girmiyorum bile. O yasta 3.000 lira kazanan birisi kira+elektrik+su+faturalar+gida masrafı zaten 3.000 e yaklasir geriyede birsey kalmaz. Birikim hic yapamaz -
Aile evindeki rahatlık başka Ben ayrı eve çıkmak istiyorum, annem "evlen, öyle çık" diyor. Biliyor yalnız başıma ev kurarsam rahat durmam
Mantıken de düşünmek lazım: Çıktın mı en az 1000₺ kira, eşyasıdır, mobilyasıdır, ... yemesidir içmesidir bir dünya para tutar. Sonsuza kadar böyle mi gider, elbette hayır. Uygun anı yakaladın mı kaçacaksın. Bir yerden sonra anne baba ile düşünce yapısı da değişiyor. Fikir ayrılıkları, akabinde tartışma vs. olabiliyor.
Maddiyat el verdiği sürece ayrı eve çıkılması taraftarıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 27 Aralık 2020; 20:49:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition -
Normal. İşsizlik ve leş ekonomi koşulları malum.
Hiç sorma hocam. Annem hafta sonları benim evde kalıyor
Şu corona naleti bi bitse de kurtulsak artık
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Güçlü ve aptalların ortak bir yanı vardır. Görüşlerini gerçeklere uyacak şekilde değiştirmek yerine, gerçekleri kendi görüşlerine uyacak şekilde değiştirirler. -
quote:
Orijinalden alıntı: apolyonn
25 yaşındaki biri istisnalar dışında tek basina kendi kendine bu ülkede zor geçinir ailesinden destek almadan. Alım gücü yok hersey pahalı. Ne ev ne araba alabilir o konuya girmiyorum bile. O yasta 3.000 lira kazanan birisi kira+elektrik+su+faturalar+gida masrafı zaten 3.000 e yaklasir geriyede birsey kalmaz. Birikim hic yapamazYav he he yok sabancı olmak lazım ayrı yerde yaşamak için. Hayat ev-araba almaktan ibaret değil. Kendi kendine yaşayamayan insanın kişiliği tam olarak gelişemez. 40'a kadar aile ile yaşadıktan sonra evin araban olsa bile aileden ayrıldığında mutlu olma şansın yok.
_____________________________ -
Ben de 31 yaşındayım 3 ay oldu yalnız yaşıyorum
Aslında kirada otururdum lakin sevmediğimden ev aldım bekarım a dan z ye herşeyini dizdim işim varbelli yaştan sonra ayrı yaşamak gerekli diye düşünüyorum ben
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 27 Aralık 2020; 13:3:6 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Zibidi GonzalesHocam konuyu nerden nereye bağladın hiç beklemıyrdum helal olsun vallahi
Alıntıları GösterHaklısın, uç bir örnek oldu. Arkadaşlarım da örneklerimin tuhaf olduğunu söyler bazen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Bizim ev fakirhane hocam. Eksileri çok artıları az ama bana yetip artıyor. Görgüsüzlük başa bela
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Güçlü ve aptalların ortak bir yanı vardır. Görüşlerini gerçeklere uyacak şekilde değiştirmek yerine, gerçekleri kendi görüşlerine uyacak şekilde değiştirirler. -
Para var da biz ayrilmiyoruz sanki
26 yaşına geldim artık bu konuda yakiniyorum.
Düzgün bir işim olsa ayrılmak isterim
Yıllarca İstanbul'da kala kala kafayı yemiş haldeyim galiba -
İslam ne midir?
İslam çocuklara şiddet uygulamaktır. Ekonomiye vurulan zincirdir. İslamin olduğu yerde huzur olmaz. İslam çok tehlikeli bir dindir. Türkiyenin bütün sorunlarının tek kaynağı islam ve feminizmdir. Biri insanlara diğeri erkeklere düşmandır. Ben erkek olduğum için ikisi de eşit derececede kötüdür.
Anne babamın küçüklüğümden beri bana şiddet uygulayıp zulmetmesinin nedeni müslüman olmalarından kaynaklı. Neden ateist Japonlar çocuklarına şiddet uygulamıyorlar. Neden İsveçde çocuğuna şiddet uygulayan anne babalar hapisle cezalandırılırken, müslümanlar şiddet uygulanab çocukları görünce gülüyor. Neden müslümanlar sadece çocuk işkence görünce anne babaya ceza veriyor. Ki böyle vakalarda bile, işkenceyi yapan annesi ise, feministlerin erkek çocuklarına nefretinden dolayı ve kadını her şartta savunmalarından dolayı anneye ceza verilmeyebiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
25 yaşındaki biri istisnalar dışında tek basina kendi kendine bu ülkede zor geçinir ailesinden destek almadan. Alım gücü yok hersey pahalı. Ne ev ne araba alabilir o konuya girmiyorum bile. O yasta 3.000 lira kazanan birisi kira+elektrik+su+faturalar+gida masrafı zaten 3.000 e yaklasir geriyede birsey kalmaz. Birikim hic yapamaz
|
Aile ile yaşamak utanılacak bir şey mi? |
Türkler olarak konformizme alıştık, problem burada. Yani problem sadece ekonomik değil, iş olsa dahi hatta iyi meblağlar kazanilsa dahi yetiştiğimiz kültür gereği böyle malca bir sonuç çıkıyor çıkıyor ortaya. Aynı konformizm Türklere birçok açıdan zarar veriyor, örnek vermek gerekirse eskiden insanlar aktifti. Mahalleden birine bir yabancı zarar verse tepki gösterilirdi, şimdi aramızda sürüyle kara kuru PKK'lı dolaşıyor kimse birşey yapamıyor, hatta yapana da laf edip sosyal medya aracılığıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bakınız ekşi sözlük.
|
Son 6 yıldan beri ayrı yaşıyorum ve 3 yıl oldu kendi evimde yaşıyom. Yaş 36, işsizim |
Normal. İşsizlik ve leş ekonomi koşulları malum.
|
japonlar mı çocuklara şiddet uygulamıyormuş :D :D bizim milletin japonyayı abartması da bitmedi gitti anasını satayım japon kültürü baştan aşağı psikolojik şiddet be |
Kişiye bağlı durumlar bunlar sosyal hayatı manitası olmayan sessiz sakin birisi bekarsa ve aileyle aynı şehirde çalışıyorsa aile yanında kalır napacak tek başına eve çıkıp Ama aynı şehirde olan sosyal birisidir sevgilisi arkadaşları geliyordur geliri yüksektir tek oda yetmiyordur vs o adam kendi eve çıkar |
Aile evindeki rahatlık başka
![]() ![]() Mantıken de düşünmek lazım: Çıktın mı en az 1000₺ kira, eşyasıdır, mobilyasıdır, ... yemesidir içmesidir bir dünya para tutar. Sonsuza kadar böyle mi gider, elbette hayır. Uygun anı yakaladın mı kaçacaksın. Bir yerden sonra anne baba ile düşünce yapısı da değişiyor. Fikir ayrılıkları, akabinde tartışma vs. olabiliyor. Maddiyat el verdiği sürece ayrı eve çıkılması taraftarıyım. |
Benzer içerikler
- çekirdeksiz karpuz zararlı mı
- akineton kafası
- tarihi geçmiş kahve içilir mi
- anadolu yakasından avrupa yakasına nasıl geçilir
- galerici yusuf kimdir
- prompt mühendisliği
- en ilginç rekorlar
- penis nakli
- dünyanın en büyük vinci
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X