Şimdi Ara

Gençlerin artık aile yanında kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
3.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok gençte gözlemlediğim durum. Çevremde 24-25 yasında hala ailesinin yanında birçok insan var. Hep işsizler. Üç beş kuruş özel dersten ücretli öğretmenlikten kazanıyorlar. Çoğunun 20k ya yakın KYK borcu var. Eskiden 20 yaşında milletin 2-3 çocuğu olurmuş şimdi de 24 yaşında millet ailesinin yanında kalıyor hala. Afgan bir usta evimize gelmişti ve beni görünce dediği şey türk gençleri ailesinden ayrılamıyor olmuştu.

Edit :

Arkadaşlar oyun yaptık. Bi göz atar mısınız

play.google.com
    Falling Star - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kurkix.fallingstar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 29 Aralık 2020; 0:3:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 25 yaşındaki biri istisnalar dışında tek basina kendi kendine bu ülkede zor geçinir ailesinden destek almadan. Alım gücü yok hersey pahalı. Ne ev ne araba alabilir o konuya girmiyorum bile. O yasta 3.000 lira kazanan birisi kira+elektrik+su+faturalar+gida masrafı zaten 3.000 e yaklasir geriyede birsey kalmaz. Birikim hic yapamaz
    Türkler olarak konformizme alıştık, problem burada. Yani problem sadece ekonomik değil, iş olsa dahi hatta iyi meblağlar kazanilsa dahi yetiştiğimiz kültür gereği böyle malca bir sonuç çıkıyor çıkıyor ortaya. Aynı konformizm Türklere birçok açıdan zarar veriyor, örnek vermek gerekirse eskiden insanlar aktifti. Mahalleden birine bir yabancı zarar verse tepki gösterilirdi, şimdi aramızda sürüyle kara kuru PKK'lı dolaşıyor kimse birşey yapamıyor, hatta yapana da laf edip sosyal medya aracılığıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bakınız ekşi sözlük.

Kişiye bağlı durumlar bunlar sosyal hayatı manitası olmayan sessiz sakin birisi bekarsa ve aileyle aynı şehirde çalışıyorsa aile yanında kalır napacak tek başına eve çıkıp

Ama aynı şehirde olan sosyal birisidir sevgilisi arkadaşları geliyordur geliri yüksektir tek oda yetmiyordur vs o adam kendi eve çıkar

Aile evindeki rahatlık başka Ben ayrı eve çıkmak istiyorum, annem "evlen, öyle çık" diyor. Biliyor yalnız başıma ev kurarsam rahat durmam

Mantıken de düşünmek lazım: Çıktın mı en az 1000₺ kira, eşyasıdır, mobilyasıdır, ... yemesidir içmesidir bir dünya para tutar. Sonsuza kadar böyle mi gider, elbette hayır. Uygun anı yakaladın mı kaçacaksın. Bir yerden sonra anne baba ile düşünce yapısı da değişiyor. Fikir ayrılıkları, akabinde tartışma vs. olabiliyor.

Maddiyat el verdiği sürece ayrı eve çıkılması taraftarıyım.
  • Son 6 yıldan beri ayrı yaşıyorum ve 3 yıl oldu kendi evimde yaşıyom. Yaş 36, işsizim  

• Türkler olarak konformizme alıştık, problem burada. Yani problem sadece ekonomik değil, iş olsa dahi hatta iyi meblağlar kazanilsa dahi yetiştiğimiz kültür gereği böyle malca bir sonuç çıkıyor çıkıyor ortaya. Aynı konformizm Türklere birçok açıdan zarar veriyor, örnek vermek gerekirse eskiden insanlar aktifti. Mahalleden birine bir yabancı zarar verse tepki gösterilirdi, şimdi aramızda sürüyle kara kuru PKK'lı dolaşıyor kimse birşey yapamıyor, hatta yapana da laf edip sosyal medya aracılığıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bakınız ekşi sözlük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 27 Aralık 2020; 10:33:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mr. solucan

Türkler olarak konformizme alıştık, problem burada. Yani problem sadece ekonomik değil, iş olsa dahi hatta iyi meblağlar kazanilsa dahi yetiştiğimiz kültür gereği böyle malca bir sonuç çıkıyor çıkıyor ortaya. Aynı konformizm Türklere birçok açıdan zarar veriyor, örnek vermek gerekirse eskiden insanlar aktifti. Mahalleden birine bir yabancı zarar verse tepki gösterilirdi, şimdi aramızda sürüyle kara kuru PKK'lı dolaşıyor kimse birşey yapamıyor, hatta yapana da laf edip sosyal medya aracılığıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bakınız ekşi sözlük.

Hocam konuyu nerden nereye bağladın hiç beklemıyrdum helal olsun vallahi 

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X

• Aile ile yaşamak utanılacak bir şey mi?

Ama aynı şehirde olan sosyal birisidir sevgilisi arkadaşları geliyordur geliri yüksektir tek oda yetmiyordur vs o adam kendi eve çıkar

ben gaçmasam hala bebe gibim bakacaktı 75 lik goca gadın  

• Üstteki arkadaşa katılıyorum. Konu ekonomik de değil. Aileler, özellikle anneler, evlatlarından bir türlü kopamıyor bizim kültürümüzde. Çocuklarının bir türlü büyüdüğünü kabul edemiyorlar. Özellikle erkeklerde bu durum büyük problemlere yol açıyor. Ana kuzusu diye tabir ettiğimiz hale bürünüp eşleriyle anlaşamıyorlar.

• 25 yaşındaki biri istisnalar dışında tek basina kendi kendine bu ülkede zor geçinir ailesinden destek almadan. Alım gücü yok hersey pahalı. Ne ev ne araba alabilir o konuya girmiyorum bile. O yasta 3.000 lira kazanan birisi kira+elektrik+su+faturalar+gida masrafı zaten 3.000 e yaklasir geriyede birsey kalmaz. Birikim hic yapamaz
  • Aile evindeki rahatlık başka Ben ayrı eve çıkmak istiyorum, annem "evlen, öyle çık" diyor. Biliyor yalnız başıma ev kurarsam rahat durmam

Mantıken de düşünmek lazım: Çıktın mı en az 1000₺ kira, eşyasıdır, mobilyasıdır, ... yemesidir içmesidir bir dünya para tutar. Sonsuza kadar böyle mi gider, elbette hayır. Uygun anı yakaladın mı kaçacaksın. Bir yerden sonra anne baba ile düşünce yapısı da değişiyor. Fikir ayrılıkları, akabinde tartışma vs. olabiliyor.

Maddiyat el verdiği sürece ayrı eve çıkılması taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 27 Aralık 2020; 20:49:58 >

SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition
  • Normal. İşsizlik ve leş ekonomi koşulları malum.

Şu corona naleti bi bitse de kurtulsak artık

Orijinalden alıntı: apolyonn

25 yaşındaki biri istisnalar dışında tek basina kendi kendine bu ülkede zor geçinir ailesinden destek almadan. Alım gücü yok hersey pahalı. Ne ev ne araba alabilir o konuya girmiyorum bile. O yasta 3.000 lira kazanan birisi kira+elektrik+su+faturalar+gida masrafı zaten 3.000 e yaklasir geriyede birsey kalmaz. Birikim hic yapamaz

Yav he he yok sabancı olmak lazım ayrı yerde yaşamak için. Hayat ev-araba almaktan ibaret değil. Kendi kendine yaşayamayan insanın kişiliği tam olarak gelişemez. 40'a kadar aile ile yaşadıktan sonra evin araban olsa bile aileden ayrıldığında mutlu olma şansın yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 27 Aralık 2020; 13:3:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

Hocam konuyu nerden nereye bağladın hiç beklemıyrdum helal olsun vallahi 

Alıntıları Göster

Haklısın, uç bir örnek oldu. Arkadaşlarım da örneklerimin tuhaf olduğunu söyler bazen  

• abboww kullanıcısına yanıt
    Bizim ev fakirhane hocam. Eksileri çok artıları az ama bana yetip artıyor. Görgüsüzlük başa bela

• İslam ne midir?

İslam çocuklara şiddet uygulamaktır. Ekonomiye vurulan zincirdir. İslamin olduğu yerde huzur olmaz. İslam çok tehlikeli bir dindir. Türkiyenin bütün sorunlarının tek kaynağı islam ve feminizmdir. Biri insanlara diğeri erkeklere düşmandır. Ben erkek olduğum için ikisi de eşit derececede kötüdür.

Anne babamın küçüklüğümden beri bana şiddet uygulayıp zulmetmesinin nedeni müslüman olmalarından kaynaklı. Neden ateist Japonlar çocuklarına şiddet uygulamıyorlar. Neden İsveçde çocuğuna şiddet uygulayan anne babalar hapisle cezalandırılırken, müslümanlar şiddet uygulanab çocukları görünce gülüyor. Neden müslümanlar sadece çocuk işkence görünce anne babaya ceza veriyor. Ki böyle vakalarda bile, işkenceyi yapan annesi ise, feministlerin erkek çocuklarına nefretinden dolayı ve kadını her şartta savunmalarından dolayı anneye ceza verilmeyebiliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.