Şimdi Ara

Gençlere bilgisayar başından iş tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçmişteki Harddisk dolumcuları bilirsiniz, boş harddisk verirsin yada cd olarak doldurur istediğin içerikleri sana kopyalar ve parasını alır güle güle..Program cdleri de olabilir hertürlü içerik..

insanların interneti hızlandıkça harddisk dolumcular arka planda kalsa da, hala internet üzerinde reklamsız ve yüksek kaliteli içeriğe ulaşmak kolay değil.

Bu nedenle netflix gibi uygulamalar patladı ve alternatifleri çıkıyor gitgide. imsanlar internetten de çoğu diziyi bulabilir ama netflix kalitesi kolay olmuyor. çünkü sıradan bir internet kullanıcısı 4k yada 1080p bir film izleyim dizi izleyim dese, çıkan reklamlardan popuplardan bıkıyor..Torrent vs elbette var ama maden arar gibi her birey tek tek bunlarla uğraşmak zorunda kalıyor.

bir şekilde kaliteli izlemek ve hertürlü içeriğe ulaşmak çok zor.

İşte burda bizim modern harddisk dolumcu devreye girecek. Peki bu harddisk dolumcu ne yapacak.

Öncelikle bu adamın bir yatırım maliyeti var. Hızlı bir fiber interneti ve hızlı downloada izin veren servera yüklenmiş güzel arşivleri olacak. Bu arşivler yasal ücreti ödenmiş ve halka açık içerikte olabilir yada internetten özenle bulunup arşivlenmiş devasa müzik film belgesel program eğitim vs arşivler de olabilir.

Örnek veriyorum model dolumcunun 50TB google drive hesabı olacak. ana hesap üzerinden tüm dosyaları farklı bir hesaba paylaşacak ve bu yeni hesap sadece download edebilecek. Ücretini ödeyen kişilere 2.hesabın şifresini geçici verecek. tabi 3.4. hesaplarda olabilir.. 10gün 20gün gibi yada içeriğe göre ücreti ödeyeceksin. download işini bitirdikten sonra süre dolunca otomatik şifre dolacak ve hesap tekrar hesap sahibine geçecek.

Böylece harddisk dolum hizmeti verilmiş olacak.
    Çoğu insan yüksek kaliteli güncel ve özenle seçilmiş içeriğe ulaşabilecek.

Internette bu tarz google drive üzerinden paylaşımlar var ama ücretsiz düşük kalite ve çok küçük arşivler.

Eğer ücretli ve büyük arşiv biliyorsanız benle paylaşın. İçerikleri incelemek istiyorum ve download için satında alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 25 Mayıs 2020; 23:15:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saçma hocam bence.Gelecek bulutta. harddisk dolumu yapmak yerine güzel bı download sitesi çok daha iyi iş yapar.

• Bence de saçma hocam. Kaliteli içerikler torrent sitelerinde kol geziyor. İsteyen yabancı sitelere iki kelime yazar istediğini bulur. Yabancılar bizim gibi yok davetli üyelik, seed etmeyene dosya yok tarzı şeyler de yapmıyorlar. İstenilen içeriğe ulaşmak oldukça kolay bence.
  • ağlayanmezun A kullanıcısına yanıt
    saçma değil,yazdıklarımı okumadın galiba benim tavsiyem de bulut zaten.

google bulut üzerinden ücretli arşiv paylaşımı.

şuan internet hızlarımız çok arttı buna rağmen internet üzerinden büyük dosyaların indirilmesinde hala büyük sorunlar var. 5GB lık bir dosyayı bulmak ve indirmek için debeleniyorsun. abuk sabuk upload sitelerine yükleniyorlar.heryerden virüsler doğrulama ekranını girin hangi resimlerde yangın musluğu var onları seçiyorsun falan filan abuk sabuk şeylerle dolu internet. Kalite yerlerde sürünüyor.

• örnek veriyorum ben solidworks programının son versiyonunu ve onun 20GB civarı türkçe videolarla eğitim setini torrent de bulabilir miyim?

anadolu uygarlıkları adlı 20 bölümden oluşan 4k belgesel setini torrent de bulabilir miyim? Baya bi kasmam gerek.

tabiki breaking bad 3. sezonu torrent de bulursun ama onda bile türkçe dublajlı nerde, indi mi inmedi mi part bozuk çıktı. vs bi ton ıvır zıvır..

• bu yaptığını google drive telif tespit edip silmeyeceğini nerden biliyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    seçenekler
    1-google drive değil başka biryer üzerinden paylaşımını yapabilirsin.

2-el altından şifreli zipli dosyaların paylaşımını deneyebilirsin.

3-telif haklı olmayan şeyleri paylaşırsın.hali hazırda internette olan ama çok araştırarak bulunabilen dosyalar gibi.

4-paylaşım için dosya sahibinden izin almayı yada ücretini ödemeyi deneyebilirsin.

spotify örneğin telif hakkı olan müzikleri paylaşıyor.sende indirmeye izin vermez sadece izletirsin vb.. illa çözüm bulunur.bu arada spotify dan belki indirme yolu da vardır bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 26 Mayıs 2020; 10:30:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    drive kendi hesabına yüklediklerine değilde herkese açık dosyaları daha fazla denetime tabi tutuyor.sen hiçbirzaman dosyaları herkese açık yapmıycan.ücretli olucak çünkü.

bence burda korkulması gereken drive değil müşteriler. örneğin bir müşteri gelicek. hocam bana autocad 3d eğitim seti lazım diycek ücretini ödüycek ve eğitim setini satınalacak. çok kaliteli içerik olduğu için onu arkadaşlarıyla paylaşabilir hatta kendi de internette onun satışına çıkabilir. böylece elindeki dosyalar hızla yayılabilir. asıl çekinilmesi gereken konu bu.bunun içinde özel şifreleme yöntemleri yapılabilir. örneğin bir videoyu şifreli exe dosyasına gömebilirsin.şifreyi de kullanıcının mac adresine göre verirsin falan derken işler bu noktada karışmaya başlıyo.yoksa herkes kendi drive hesabına biton içerik yüklüyor.drive herkese açık olmadıkça umursamıyor bile

• 50TB arşiv oluşturup bu arşive müşteri aramak yerine farklı bir yolu da seçebilirsin.

Bu harddisk dolum yöntemi dosya bulucu gibi çalışacak.

müşteri gelip talebini söylüycek. bana national geographic uzay belgeseli lazım diycek. sen dosya bulucu ve harddisk dolumcu olarak 4k olarak belgeseli bulup drive a yüklüycen ve şifreyi adama atıcan. adamda indirecek.

bu şekilde herkesten istek yağacak. biri penguenleri istiycek diğeri buz devrini kimi adult set istiycek.. artık hayal sınırını sana bırakıyorum.tabiki bazı isteklere cevap veremeyeceksin. adam sivas kangalının dna yapısını anlatan belgesel ister nerden bulucan..

artık torrent te mi buluyon yoksa gidip cd sini alıp adama mı yolluyon orası sana kalmış ama insanların internette dosya arama çilesi artık son bulmalı.bunu üstlenen birilerinin çıkması gerek artık.parasıyla değil mi birader

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 26 Mayıs 2020; 10:48:47 >
  • çok uçuk bir yöntem bu hem yasal değil hem de zaten bu işlerin peşindeki beleşçi tayfadan 1 tl bile toplayamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ben bu işi yapan birilerini arıyorum para ödüycem ben. ama bulamıyorym birader.

örneğin netflixdeki top 5 diziyi google drive a atıcak bana şifreyi atıcak. bu çatır çatır yasal. bu diziler internette zaten var. sadece arayıp bulmakla ve download sitelerinde yavaş indirme ile uğraşmak istemiyorum. yazdıklarımı anlamıyor musun

• pakaji kullanıcısına yanıt
    Fark ettiyseniz siz de örnek verirken hep Türkçe diyip durmuşsunuz. Ben de ilk yorumumda yabancı sitelerde her şey bulunuyor demiştim.

Sorun şu ki kaliteli Türkçe içerik bulmak çok zor. Mesela Breaking Bad dublajlı demişsiniz. Kaliteli dublaj versiyonu internette dönüyor mu onu bile bilmiyorum.

Bu işi yapan birisinin Türkçe içerikleri kendisi üretmesi gerek, aksi takdirde zorlanır bence.

Ama ilk yorumumda hala kararlıyım. Yabancı içeriklerin en kalitelilerini bulmak 10 saniyenizi almaz.
  • senin dediğinin daha kàrlı ve bol müşterisi olan versiyonu IPTV server'ı
    hem canlı yayınlar digiturk,dsmart fasofiso hemde yüklenmiş yeni filmler

kelle başı 3ayda bir 200tl. minimum 30 kişi aldığını düşünsek bir server'a güzel para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Mayıs 2020; 12:7:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

örneğin netflixdeki top 5 diziyi google drive a atıcak bana şifreyi atıcak. bu çatır çatır yasal. bu diziler internette zaten var. sadece arayıp bulmakla ve download sitelerinde yavaş indirme ile uğraşmak istemiyorum. yazdıklarımı anlamıyor musun
    bende kendi kendime öyle yapıyorum gözüme hoş gelen filmleri indirip google drive'ima atiyorum.
    ama malum 15gb drive kotası var en fazla 10tane film koyabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 26 Mayıs 2020; 11:57:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

Şu forumda kimseye hakaret etmeyeyim diyorum ama bu zekayla iyi yaşamışsın bu yaşa kadar.
  • En büyük şey unutuluyor Türk insanı içerik için para ödemez. Hele korsan içerik için asla ödemez. Senin gibi para verecek 1-2 kişi için değmez uğraşmaya
  • Para Ödeyecek kişi benim diyorum anlamıyor musun Ben bu işi yapan hard disk dolunca arıyorum para ödemeye talibim ben Anlamıyor musun

yaw o yüzden mi cd ciler kopmuş gitmişti geçmişte en favori işti.

izmitte fethiye caddesinde 3 katlı bir apartman komple korsan cd satıyor. al katta filmler üst katta müzikler. uzun süre de açık kaldı. bi ara çok favoriydi sonra internetin hızlanmasıyla unutuldular.internette çöp içeriğiyle günden güne mide bulandırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 26 Mayıs 2020; 12:10:12 >
  • Booker DeWitt kullanıcısına yanıt
    senin beynin bu işleri çözmez birader. kadıköyde orda burda hala cd ciler heryerde.

• Dostum ben de ip TV zaten var. Haklısın O içerik orada biraz var ama ben sadece izlemekten bahsetmiyorum Burada dikkat edersen özel eğitim paketlerinden bahsettim müziklerden bahsediyorum. Mesela Barış Manço'nun 1970 konseri Ben ip TV'de Nerede Bulayım onu. Yani bu tarz içeriklerin kaliteli bir yerlerde toplanması gerek internette maden Arar gibi arıyor herkes..

site site dolaşıyor bu kadar rezillik olmaz ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.