Şimdi Ara

Bol Maaşlı Meslek Önerisi (Aile Kurmayı Düşünmüyorum, Sosyal Hayatım Geri Planda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
4.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar başlıktanda anladığınız gibi;
    Sosyal hayatım yok. Yani boşboş çıkıp gezmek starbucks'a gidip bi kahveye 10 lira vermek bana göre değil. Bunun yerine param cebimde kalsıncılardanım(Param yok gerçi.)
    Aile kurmayı hiç düşünümüyorum bu konuda kesinlikle tavrım net. Ayrıca arkadaş edinmemeye çalışıyorum elimden geldiğince (soğuk biri değilim)
    Bol maaşlı meslekler arıyorum.
    Memur veya hemşire tarzı meslekler istemiyorum çünkü bana çok basit geliyor.(verilen emek değil, tarzları basit geliyor sabah 8 aksam 5 felan) Zaten üşengeç bir adamım o tür hayat tarzı bana göre değil.
    Petrol mühendisleri sahada çalışıp yüksek maaş alabiliyormuş veya gemi makine mühendisleri 5000$ alabiliyor. Bu işler üşengeç birine uygun değil gibi gelebilir ama bana gayette uygun. Ve bu tarz işler arıyorum.(yaş 20 , bu yıl tercih yapacağım) Aklınıza gelebilecek tüm bölüm/meslekleri yazın lütfen. Troll yapmayın tefecilik veya insan pazarlamak istemiyorum adamakıllı meslek sahibi olup istediğim zaman istediğim şeyi alabilecek ve maddi anlamda sıkıntım olmadığının farkında olarak yaşamak istiyorum.

Bu arada para her şeyi alır lafına inanıyorum. (Ölüm gibi şeyler hariç)
    Paran varsa kendine iyi bakıp aşk ve çevre edinebilirsin. Böylece sırf para için sevmezler seni. Paran olduğu için huzur ve enerji saçarsın.
    Paran varsa sağlıklı besinler tüketip sağlıklı yaşayabilirsin.
    Paran varsa zor şartlarda yaşayıp 40 yaşında ölmek yerine 80-90 yaşında ecelinle ölürsün. Bu düşüncemide yazdım ki beni biraz analabilin ve ona göre yardımcı olun. Teşekkürler..

• Gemi Makineleri Isletme Mühendisliği demek icin geldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

☆Ticarete atıl ☆

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

Gemi Makineleri Isletme Mühendisliği demek icin geldim

İşte bu tarz meslekler arıyorum.
    Bu meslek hakkında biraz araştırma yaptım ama pek bilgi sahibi değilim bu yüzden de çekiniyorum biraz :/
  • petrolde iş yok diyorlar haberin olsun. Petrol fiyatları düştükten sonra bi değeri kalmamış artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygskötüydü

quote:

☆Ticarete atıl ☆

Yazmayı unutmuşum hocam ticaret yapmak istemiyorum. Parayı kıran ticaretle kırıyor ama bana göre değil pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Ferrum.

petrolde iş yok diyorlar haberin olsun. Petrol fiyatları düştükten sonra bi değeri kalmamış artık.

Birazda ileriyi düsünmek lazım haklısın. nede olsa 5-6 yıl sonra başlayacağım bir meslek olucak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum para varsa evet daha kaliteli yaşarsın ama 0'dan emeğinle para kazanırken olmuyor o iş. Yurtdışı şantiyeleri veya maden ocakları gibi yerlerde dediğin maaşı alsan da hayatım uzayacak diye beklerken ömründen ömür gider. İşçiyle uğraşmak, hayatının her dakikasının iş mesaisi gibi olması, para kazansan da harcayacak vakit ve enerjinin olmaması kazandığın parayı anlamsızlaştırıyor. Genelde aile kurulur, kazanılan para çocuklara aktarılır. Böyle bir düşüncem de yok diyorsun, o zaman harcayamayacağın parayı kazanmaya çalışma bence. Ancak ticaret yaparak şansını deneyebilirsin.
  • Metaryelist bakış açısıyla ömür boyu mutlu olamayacaksın, bakış açını değiştir derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Metaryelist bakış açısıyla ömür boyu mutlu olamayacaksın, bakış açını değiştir derim

ne yazıkki değişmiyor. ilişkiler konusundada farkı düşündüğüm için mutlu olamıyorum galiba yapıcak biseyim yok :3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Dostum para varsa evet daha kaliteli yaşarsın ama 0'dan emeğinle para kazanırken olmuyor o iş. Yurtdışı şantiyeleri veya maden ocakları gibi yerlerde dediğin maaşı alsan da hayatım uzayacak diye beklerken ömründen ömür gider. İşçiyle uğraşmak, hayatının her dakikasının iş mesaisi gibi olması, para kazansan da harcayacak vakit ve enerjinin olmaması kazandığın parayı anlamsızlaştırıyor. Genelde aile kurulur, kazanılan para çocuklara aktarılır. Böyle bir düşüncem de yok diyorsun, o zaman harcayamayacağın parayı kazanmaya çalışma bence. Ancak ticaret yaparak şansını deneyebilirsin.

ticaret yapıcak girişimcilik ve güven bende yok.
  • Psikolog

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

Psikolog

kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş
  • bol maaşlı meslek derken,kendini geliştiremedikten sonra hiç bişey kazanamazsın.Sermayen yokmuş tek çıkar yolun okumak,okumayla da çok para kazanman için sağlam bi puan alman lazım ve tıp fakültesini kazanman lazım bi uzman dr olursun kırarsın parayı.Güneydoğuda kadın doğum uzmanı tanıdık var paraya para demiyor

ya da odtü,boğaziçi falan bitireceksin özel sektörde kariyer yapacaksın

yani şu bölümü okuyayım bitince 4 binden başlarım gibi bir olay yok,memuriyeti küçümsemişsin ama memur olsan keşke bir mühendis 4000 den fazla alıyor iyi bir kuruma atanbilirse
  • Yeni bir turbo mu doğuyor yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

bol maaşlı meslek derken,kendini geliştiremedikten sonra hiç bişey kazanamazsın.Sermayen yokmuş tek çıkar yolun okumak,okumayla da çok para kazanman için sağlam bi puan alman lazım ve tıp fakültesini kazanman lazım bi uzman dr olursun kırarsın parayı.Güneydoğuda kadın doğum uzmanı tanıdık var paraya para demiyor

yani şu bölümü okuyayım bitince 4 binden başlarım gibi bir olay yok,memuriyeti küçümsemişsin ama memur olsan keşke bir mühendis 4000 den fazla alıyor iyi bir kuruma atanbilirse

Kendime bir hedef koymalıyımki çalışıp çabalayacak bir azim gelsin.
    Memuriyeti felan küçümserken o anlamda küçümsemedim. Maaşları felan fena değil ama ben daha fazlasını istiyorum. Çok insan görüyorum ve kafaya takıyorum bunlar bu kadar rahat nasıl olabiliyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

quote:

bol maaşlı meslek derken,kendini geliştiremedikten sonra hiç bişey kazanamazsın.Sermayen yokmuş tek çıkar yolun okumak,okumayla da çok para kazanman için sağlam bi puan alman lazım ve tıp fakültesini kazanman lazım bi uzman dr olursun kırarsın parayı.Güneydoğuda kadın doğum uzmanı tanıdık var paraya para demiyor

Memuriyeti felan küçümserken o anlamda küçümsemedim. Maaşları felan fena değil ama ben daha fazlasını istiyorum. Çok insan görüyorum ve kafaya takıyorum bunlar bu kadar rahat nasıl olabiliyor diye.

Gemi de de 10 bin TL alamayacaksin insanlara hep çok para var gibi gösteriliyor ama işler öyle ilerlemiyor.Adam denizci oluyor bakıyor hem adam akıllı para yok hem de psikolojisi elden gidiyor bırakıyor meslegi ortada kalıyor sonra.Gerceklere dönun yok 10.000 dolar 5.000 dolar vs vs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    minimalizm

• quote:

Orijinalden alıntı: Sgns12

quote:

Orijinalden alıntı: dogac-gs

quote:

Gemi de de 10 bin TL alamayacaksin insanlara hep çok para var gibi gösteriliyor ama işler öyle ilerlemiyor.Adam denizci oluyor bakıyor hem adam akıllı para yok hem de psikolojisi elden gidiyor bırakıyor meslegi ortada kalıyor sonra.Gerceklere dönun yok 10.000 dolar 5.000 dolar vs vs

Gemi makine muhendisleri baslangıç olarak iyi para aliyor ve iş olanakları bol diye okudum her yerde. Bunlara inanmamı sağlayan şey ise bedelinin çoğu insana agır geldiğiydi. Ayrıca 5yillik calisma surecinden sonra kaptandan sonraki 2. isim olunuyordu galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMaviEkran

turbonun ortağı ol

veya bimden su al sat

bimde su 0.30₺

1₺ ile 2 su alabilirsin

kalır 30 krş

tanesini 1₺ den sat 2₺

oldu 2.30₺

onla da 6 tane alsan

kalır 20 krş

tanesi 1₺ toplam 6.20₺ oldu.

onla da 17 tane alsan

oldu 17.10₺

onla da 48 tane alsan

oldu 48₺

yani yaklaşık her seferinde 3x para oluyor

3^x formülü desek

30.seferde

3^30=2.0589113e+14 diye birşey oluyor.

Onu da ben bilmiuorum malum 8.sınıfım.

neyse sonucta zengin oluyorsun.

sonra yanına işçi al

sonra sırma suyu alıyorsun

bu seferde su sende olunca min 10x kar olur

sonra yurtdışında 1€ dan satın

oldu 30x kar

sonra bimi al

orada da çikolata vb. şeyler de var of of paraya bak

ben hesaplayamıyorum neyse bir istegim var bunlar olursa

şu dhyi satın alıp reklamları kaldır ya

Bi ara dusundum ama zabıtalar gelip sularımı dökerler diye vazgectim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.