Şimdi Ara

Gençler İçin Avrupa Fırsatları !(AGH,EVS ve Avrupa Birligi Projeleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
868
Cevap
488
Favori
42.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu konuyu actigim 2 sene olucak ve burasi sayesinde onlarca belkide yuzlerce forum dh kullanicisi hayalleriyle tanisip Avrupa ulkelerine gitti (inanmayanlar sayfalari okuyup görebilir) ancak artik gelen abuk subuk mesajlardan,isteklerden bikmis oldugumdan dolayi konunun buyuk bir bolumunu silip hazir olan linkleri koyuyorum.Bu sayede EVS veya Turkce adiyla AGH ile yeni tanisan arkadaslara faydali olabileyim.

Kafanizdaki sorular icin link Bakanligin Resmi sitesi

Adim Adim Agh

http://www.evsturkey.com/tr/stepbystepevs/index.html

ancak sunu tekrar yenileyim bu projelerin amaci avrupa ya gidip kalmak,multeci olmak,hayatinin geri kalanini yurtdisinda gecirmek degildir.Zaten size verilen maddi ve manevi destek proje suresi boyuncadir,yani projeniz bitmesine yakin esyalarinizi toplamaya baslarsiniz,sizi gonderen kurumda ucak biletinizi alir.O tarihten sonra hicbir baginiz kalmaz,asker tabiriyle sivilsinizdir.Ayni sekilde size ulkede kalmak icinde bir destek verilmez,vizeniz uzatilamaz.

Ağustos 2013 tarihinde beni buraya gonderen Toplum Gonulluleri vakfından 2 gözetmen geldi ve benimle küçük bir video hazırladılar.Buraya nasıl geldim,neler yapıyorum vs tüm soruları bu videodan bulabilirsiniz.

Gideceğiniz Ülkede Size verilecek aylık cep Harçlık Miktarları EURO olarak

AMOUNT OF POCKET MONEY OF VOLUNTEERS (EUR)

States of the European Union (EU)
    Austria 110
    Belgium 105
    Cyprus 95
    Czech Republic 95
    Denmark 140
    Estonia 85
    Finland 120
    France 125
    Germany 105
    Greece 95
    Hungary 95
    Ireland 125
    Italy 115
    Latvia 80
    Lithuania 80
    Luxembourg 105
    Malta 95
    Netherlands 115
    Poland 85
    Portugal 95
    Slovakia 95
    Slovenia 85
    Spain 105
    Sweden 115
    United Kingdom 150

Projeden Kabul Almış Genç Arkadaşımızın İzlenimleri

TOG - Toplum Gönüllüleri Vakfı
    Page not found - TOG - Toplum Gönüllüleri Vakfı
    http://tog.org.tr/manset_haber-200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earth_Dreams -- 15 Aralık 2014; 15:50:31 >

• Projeler eskisi gibi degil artik neredeyse tr den secmiyorlar gonullu , bu proje ilk yillarinda gidenler gitti bu saaten sonra fazla umut baglamayin tipik turk milleti yuzunden , adam basvuruyor sonra gitmekten vazgeciyor adam cv sine ingilizce biliyorum diyor gorusmede bilmedigi ortaya cikiyor , didipte kacanlar oluyor , gidipte gonulluk yapmiyanlar oluyor , boyle olunca proje sahipleri turkiyedrn gonullu secmiyor eskisi gibi
  • Mesajim bulunsun.hazir yesil pasaport varken degerlendirelim.suan paristeyim.donunce gideyim bi tanesine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykts

Mesajim bulunsun.hazir yesil pasaport varken degerlendirelim.suan paristeyim.donunce gideyim bi tanesine.

Eğer 3 aydan uzun bir projeye seçilirseniz size o ülkenin oturma ve çalışma izni veriliyor,pasaporta gerek yok bir bilgi olarak ilave edeyim
  • Hocam proje falan derken yani gitmek için sadece buraya başvurmak mı gerekli ? arkadaşlarla gidebiliyor muyuz ?
  • Bi projeye kabul edilmek icin ne tarz seyler oncelik getirir bize? ornegin bazi sertifikalar,profeayonel sporcu lisansi vs. ?

• Pek bir şey anlatmamışsınız ne için gidiliyor orada ne yapıyoruz seçilmek için neler gerekli?
  • @banayurmukatma

Evet başvuru yapmanız gerekli öncelikle bunun yanında tabiki pasaportunuzda olması gerekiyor,eğer projeye birden çok kişi seçilecekse arkadaşınızlada gidebilirsiniz.

@aykuts

Başvurunun kabul alması için sadece başvuru formunun eksiksiz doldurulması gerekli ve tabiki seçilebilmeniz o ülke tarafından.Sertifika veya benzeri şeylere bakmıyorlar.
  • Pasaport vs gereklimi peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LilTunechi

Pek bir şey anlatmamışsınız ne için gidiliyor orada ne yapıyoruz seçilmek için neler gerekli?

Gittiğiniz ülkede gönüllü olarak çalışıyorsunuz,genelde masa başı tarif ettiğimiz basit işler veya getir götür işleri oluyor.Verdiğim linkteki ülkelerin projelerinden ayrıntılara bakabilirsiniz.
  • Eyvallah.en kisa surede giderim o zaman.tesekkurler boyle biseyi haber verdigin icin.

• avrupa birliğinden bir ülkenin vatandaşı olmamız gitmemize kolaylık sağlar mı yada zorluk

• Şimdi yardim sever arkadasim ;

- Hangi tarihlerde gidecegimizi onlar mi belirliyor ?

- Sadece onlarin git dedikleri yere mi gidebiliyoruz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

Orijinalden alıntı: LilTunechi

Pek bir şey anlatmamışsınız ne için gidiliyor orada ne yapıyoruz seçilmek için neler gerekli?

Gittiğiniz ülkede gönüllü olarak çalışıyorsunuz,genelde masa başı tarif ettiğimiz basit işler veya getir götür işleri oluyor.Verdiğim linkteki ülkelerin projelerinden ayrıntılara bakabilirsiniz.

seçilmek için neler gerek?Birde istedğimiz vakit gidebiliyor muyuz kontenjanları nasıl?
  • danimarka ya başvuru yapacağım hadi bakalım.

• Şu Host, Co opsiyonlarını biraz açar mısınız?
  • Etraflıca bi okumam lazım yarın, şimdi anlamam pek bişey. Ayrıca sen de çok az ayrıntı vermişsin

ve estonyada 26/03/2012 ve öncesi çıkıyor tarihler hep, ne demek oluyor yani bu, geçti mi süre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 28 Şubat 2013; 22:31:10 >
  • @Poseidon

AB Vatandaşı olmanın herhangi bir etkisi yok seçilmende ve gitmende.

@Zenman

Projelere baktıysan başlangıç ve bitiş tarihleri yazıyor ve diğer sorun içinde o listedeki ülkelerden ( ab ) istediğine gidebilirsin.

@Lil

Seçilmen için kesin bir şey söyleyemem her ülkenin farklı kıstasları var ancak senin projeye katılmayı ne kadar istediğine bakıyorlar ve bu işin altından kalkabilicekmisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kril

Şu Host, Co opsiyonlarını biraz açar mısınız?

Host - Co Yani orda seni alıp yardımcı olacak senden sorumlu olacak evsahibi kuruluş diyebilirim.Yanlız kalmayacaksın tabiki

@Alejandro

O tarihler projenin başlangıç tarihleri şuanda hala devam ediyorlar.
  • Cok basarili bir program universiteyi bitirdigim gibi ilk yapicagim seylerden biri dil konusundada eminim faydasi olur.

Benim asil merak ettigim nokta yemek ve barinma bunlarla ilgili biraz daha ayrintili bilgi verirmisiniz ayrica anladigim kadariyla ekstra ucrette verilmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

Cok basarili bir program universiteyi bitirdigim gibi ilk yapicagim seylerden biri dil konusundada eminim faydasi olur.

Benim asil merak ettigim nokta yemek ve barinma bunlarla ilgili biraz daha ayrintili bilgi verirmisiniz ayrica anladigim kadariyla ekstra ucrette verilmiyor.

Ben 3 ülke gördüm, Mayıs Ayında 8 Aylık Finlandiya Maceram başlicak.Kısa dönemlerde otelde kalıyorsun yani ben hep otelde kaldım 3-4 yıldızlı en fazla pek lüks değil ama
    idare eder.Yemekleri otelden yiyorsun,konaklamada ordan tabiki. Uzun dönemlerde öğle yemeği veriyorlar ayrıca sana ev kiralıyorlar apart daire tarzı tüm giderler
    avrupa birliğinden sen sadece sigara veya akşamları içki paranı veriyorsun tabi içersen

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.