Şimdi Ara

genç yaşta şirket kurmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Şuan o sistem değişmiş olması lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up up up
  • Kurarsın ama daha acemi tecrübesiz oldugun için aynı hızla batarsın
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    Hocam start-uplar da mı batıyor hemen?
  • 3 kere şirket kurdum üniversitede iken. 1 tanesini silikon vadisinde kurdum. Çok emekler paralar harcandı, değişik maceralar yaşandı. Hepsi sermaye eksikliğinden istediği kadar büyüyemeyen, istediği sürede ürünü geliştiremeyen şirketler oldu.

    Yatırımcı aradım kimse yatırım yapmadı. 3 şirketi de rakiplerine satıp işten çekilmek zorunda kaldım. Az bir paraya sattım zaten ancak 1 ay tatile gidebildim.

    2 senedir de maaşı biriktiriyorum bu sefer kurduğum şirketin sermayesi hazır olsun diye. Yok arkadaş, türk lirası o kadar değersiz ki, 2 senede değil 10 senede biriktiremem.

    Yatırımcılarla görüşüyorum, yatırım yapmıyorlar, hepsi para kaybetmekten korkuyor, güvenmiyor, hele sen biraz ilerle diyor. Ulan zaten köprüyü geçsem sana dönüp bakar mıyım?

    Böyle işte iş kurmak için para lazım.
  • Düzenli ödersen bâğkur primi şimdi 870 tl seneye 970 tl olur ve 70 lira ek bağkur ahilik işsizlik primi ödersin
    Kdv + geçici vergi + muhtasar 90 tl ile 150 tl
    Elektirk su doğalgaz 360 tl
    Kira varsa kira gideri
    Yıllık oda aidatı 400 tl
    Karnını doyurmak için menemen yapsan 33 lira x 30gün 990 lira

    İşletme açılış masrafları 1500 tl oda kaydı

    ***Genç grişimciye 1 yıl boyunca prim desteği veriliyor ödemiyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 24 Mayıs 2020; 23:44:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Tebrikler, öncelikle şirketleriniz ne üzerineydi?Silikon vadisinde şirket kurmayı nasıl başardınız,başarmanızda eğitiminizin ne kadar etksii var,eğitiminiz ne üzerine?Bir de ben makina müh. okuyorum bana verebileceğiniz tavsiye var mıdır? Teşekkürler şimdiden.
  • EcheLoN_ kullanıcısına yanıt
    sağol reis
  • upizm
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    5bin lira benim sigarama yetmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vizyoncukk kullanıcısına yanıt
    Orada şirket kurmak çok basit 500 dolar kurulum ücreti ödüyorsunuz. 100 dolar civarı da avukatlık. Toplam 600 dolara e-mail atarak kuruluyor.

    Kurulum sonunda silikon vadisi bankasında bir şirket hesabı açılıyor, bu hesap ücretsiz. Siz şirketin CEO'su oluyorsunuz.

    Her yılbaşında kazancınıza göre vergi hesaplaması için avukat tutup vergisini ödüyorsunuz. Sene boyunca 3000 dolar altı kar yapan firmalar vergi ödemiyor.

    Birine hisse vermek için tek yapmanız gereken mail atmak ve tekrar 500 dolar ödemek. Birini müdür veya başka bir yetkili yapmak bir mail ile halloluyor.

    Ben e-ticaret n11 gibi bir şey, otel rezasvasyon trivagonun aynısı yapmaya uğraştım. Sermaye eksikliğinden olmadı.

    Bunları yaparken öğrenciydim, eğitimin etkisi 0. Tavsiyem hayallerinizi ertelemeyin. Zaten çok şey öğrenmek gerekiyor, hiçbiri dışarıda çalışarak öğrenebileceğiniz şeyler değil, hepsi şirketin başında ceo olarak öğrenmeniz gereken şeyler. Hemen başlayın, öğrenciyken bile evet ben öyle yaptım, yapmasam şu an hiçbir şey bilmezdim.




  • design.code kullanıcısına yanıt
    İlk Amerika'ya gidiş amacınız eğitim için filan mıydı ,yoksa şirket kurmak için mi gittiniz direkt?
  • upizmm
  • upizm
  • Elon musk izleyip gaza gelmişsin donanımhabere yazı yazan adamdan hiçbişey olmaz şirket kurucakmışsın bide saçmalama 500 dolara köpeklik yapıcaksın anan baban gibi işte türkiyede insanların yüzde 90 ından farkın yok.Büyük hedefler kurma o potansiyel belli ki sende yok şirket kurucak adam üniversite ikinci sınıfta donanımhaberden tavsiyemi ister sence biraz düşün normal bi adamsın işte 500 dolara köpek olucaksın
  • LeBlanc kullanıcısına yanıt
    Hocam geç mi kaldım yani anlmadım?Nasıl olmalıydı?
  • eğer şirket kurmayı düşünüyorsan şu özelliklerden en az biri.sende olmalı.

    1- zengin olacaksın kurduğun şirket batsa bile ne fark eder ki diye bileceksin.

    2- çok sağlam bir fikrin olmalı o kadar sağlam ki voleyi vurma ihtimalin %98'ler de olmalı. Sen o iş için yaratılmış birisi olmazsın ve yerini kolay kolay kimse al alamamalı. o konuda özel bilgin yetkinliğin becerin,kimsenin bilmediği ve kolayca öğrenemeyeceğ i detayları bilmen gerek

    3- gitsen bir işte çalışsan zaten para kazanamayacaksın Hatta iş bile bulamıyorsun boş boş oturuyorsun Şunu bir deneyim zaten Kaybedecek neyim var ki diyorsan o zaman deneyebilirsin.

    Bu üç özellikten biri Yoksa yani sıradan bir vatandaş sa herhangi bir üniversite mezunuydan girip 5-10 bin TL arasına çalışabilecek bir iş bulabileceksen hiç bulaşma kardeşim. Çünkü etrafımda Herkes yapıyor ben niye yapamıyım Benim kendime özgüvenim tam diyip çakılan Çok kişi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vizyoncukk kullanıcısına yanıt
    Amerika'ya hiç gitmedim. Mail üzerinden yaptım her şeyi. Şirket kurmak için de yönetmek için de oraya gitmenize ihtiyaç yok.

    İmkanım olsa giderdim tabi, gitmek istedim, para yoktu.
  • design.code kullanıcısına yanıt
    İlginç,sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Echoés

    Yurt dışında solar sektöründe çalışıyorum.
    Şu an hali hazırda bir çok firma var solar üzerine. Çevren, dükkanın varsa ufak bir yer açıp başlayabilirsin şimdiden. Ama büyük firmalar varken senin yapacağın iş 5-10 kw kurulumu olur o da sana yaptıracak birini bulursan.. Büyük projeler almak kolay değil. Para ve çevrende sana o işi bağlayacak biri gerekir.
    Ev için enerjimi üreteyim dersen 10-15 bin Tl harcaman gerekebilir. Yatırımın geri ödeme süresi uzun olduğu için pek sıcak bakılmıyor.

    Diğer yöntem ise hali hazırda olan firmalara taşeron olarak kurulum yapmak, ekip toplarsın anlaşıp bi firmanın işini yaparsın onlar senin üzerinden para kazanır. Sen de yer edinmeye, isim yapmaya çalışırsın. Örneğin MW başına X Tl ye anlaşırsın sen biraz kazanırsın, diğer firma 2X kazanır. Bu işi yapmak için tecrübeli ekip toplaman gerekir. Kimse tecrübesiz ekibe iş vermez.

    İyi araştırıp, bilen biriyle bu işe girmek gerekir. Benim gördüklerim ve önerebileceğim şeyler bunlar.
    Bu ara kendi çapımda fotovoltaik panel teknolojilerini nasıl daha verimli yapabilirim, maliyetini nasıl düşürebilirim ve uyguna getirip yaygınlaşmasını sağlayabilirim araştırması ve çalışması yapıyorum. Türkiye için çok uzak olmayan bir tarihte büyük bi atılım olacak ve yaygınlaşacak düşüncesindeyim ancak bu ulaşılabilir olmasına, üzerinde çok çalışılması ve yatırım yapılması gereken yeni tekniklerin kabul görmesine bağlı düşüncesindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.