Şimdi Ara

Genç yaşta sigaraya başlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
20.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

9. Sınıfım fakat birilerine hava atmak için içmiyorum. Okulda servisle gidiyorum.Dönüşte biraz erken inip 1 arkadaşımla yürürken içiyorum. Kötü bir şey olduğunu bildiğim halde canım istiyor. Bazen kafama takıyorum 2-3 gün içmiyorum sonra tekrar başlıyorum. Sizce abartmadan içmekte zararlı mı? Çoğu kişiye göre her şekilde zararlı ama bazen hayat benim hayatım istediğim gibi yaşıyım diyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sizin gibileri görünce yumrukluyom sahilde pendik sahildeysen görürsem elinizi kırar kolunuzu kırar ............. anladın sen onu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Bıkkını

sizin gibileri görünce yumrukluyom sahilde pendik sahildeysen görürsem elinizi kırar kolunuzu kırar ............. anladın sen onu...

Haklisiniz

• sizin gibileri bonbalı pıçaklamak lazım
  • Ezik psikolojisinden başka bişey değil.
    Noob seni.
  • bak kardeşim yazdıklarımı iyi oku o zaman.16 yaşında başladım ben çok kısa bir süre sonra günde 1 pakete kadar ilerledi.şimdi 20 yaşındayım ünide aylık 210 lira sigaraya veriyorum.hasta oldum mu iyileşmem çok uzun sürüyor hele öksürünce ciğerlerim ağzıma gelcekmiş gibi oluyor.eskiden lisanslı judo + güreşçiydim şimdi 2dk güreş tutsam nefes alamaz duruma geliyorum.

herkes senin gibi 1-2 dal ile başlıyor sonra kaçınılmaz sona doğru gidiyor.ondan başlardayken bırak yoksa benim gibi hergün bırakcam diyip bırakamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: virus14

bak kardeşim yazdıklarımı iyi oku o zaman.16 yaşında başladım ben çok kısa bir süre sonra günde 1 pakete kadar ilerledi.şimdi 20 yaşındayım ünide aylık 210 lira sigaraya veriyorum.hasta oldum mu iyileşmem çok uzun sürüyor hele öksürünce ciğerlerim ağzıma gelcekmiş gibi oluyor.eskiden lisanslı judo + güreşçiydim şimdi 2dk güreş tutsam nefes alamaz duruma geliyorum.

herkes senin gibi 1-2 dal ile başlıyor sonra kaçınılmaz sona doğru gidiyor.ondan başlardayken bırak yoksa benim gibi hergün bırakcam diyip bırakamazsın

Öncelikle diğer kişiler gibi sacma sapan şeyler yazmadığınız için teşekkürler , ama sizde biliyorsunuzki yeni baslamista olsam bırakmak zor , tekrar uğraşıp bi süre uzak dururum sonrasında bakıcaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stric3r

quote:

sizin gibileri görünce yumrukluyom sahilde pendik sahildeysen görürsem elinizi kırar kolunuzu kırar ............. anladın sen onu...

Haklisiniz

Sigaraya hiçbir zaman başlama, çünkü sigara bağımlısı olunacak bir şey değil aslında.

Kötü olmasını geçtim, 14 yaşındaki birinin eline hiç yakışmıyor sigara, aptal gibi gözüküyor. Hayatın boyunca sigara içme demiyorum, iç ama çok çok çok nadir. 17 yaşından erken arada bir de olsa içme çünkü az önce dediğim gibi komik-aptal gözükürsün.

Sigara bence rock konserlerinde, loş ortamlarda falan içilecek bir şey, sokakta arkadaş ortamında değil. Sigarayı alkolle bir tutun, ona göre ortamında için, basitleştirmeyin. Sigarayı arada bir içiyorsanız da hakkını verin, adam gibi sigara için. Tekrar tekrar söylüyorum bu anlattıklarım için yaşın çok küçük.

Sigara 50 yaşındaki amcaların günlük içeceği değil belirli ortamların sabit keyif içeceği olaydı çoğ eyi olurdu, tıpkı ilk üretildiği zamanlardaki gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

quote:

Orijinalden alıntı: Stric3r

quote:

Haklisiniz

Sigaraya hiçbir zaman başlama, çünkü sigara bağımlısı olunacak bir şey değil aslında.

Kötü olmasını geçtim, 14 yaşındaki birinin eline hiç yakışmıyor sigara, aptal gibi gözüküyor. Hayatın boyunca sigara içme demiyorum, iç ama çok çok çok nadir. 17 yaşından erken arada bir de olsa içme çünkü az önce dediğim gibi komik-aptal gözükürsün.

Sigara bence rock konserlerinde, loş ortamlarda falan içilecek bir şey, sokakta arkadaş ortamında değil. Sigarayı alkolle bir tutun, ona göre ortamında için, basitleştirmeyin. Sigarayı arada bir içiyorsanız da hakkını verin, adam gibi sigara için. Tekrar tekrar söylüyorum bu anlattıklarım için yaşın çok küçük.

Sigara 50 yaşındaki amcaların günlük içeceği değil belirli ortamların sabit keyif içeceği olaydı çoğ eyi olurdu, tıpkı ilk üretildiği zamanlardaki gibi.

Anlıyorum , dediğim gibi bırakıyorum 2-3 gün sonra tekrar

• sorun yok bro lisede normaldir bende 8. sınıfta sigara ne bilmezdim
    liseye bi geldim 9da tek tük içerken paket almaya başladık 1 ay öyle geçti sonra ben içmedim onlar içerken yanlarındaydım ama içmiyordum
    9 bitti geldim 10a şimdi arada bi paket alıyom ayda bir felan sınıfta sigara içmeyen 3 kişi var
    ortamına dikkat et hee içeceksende günde 1 tane 2 tane iç onlarda öyle takılmak için
    bi laf vardır - dediklerimi yap yaptıklarımı yapma - diye
    insanlar ne desede sen yine yapıcaksın aynı şeyi
    ama unutma ne yaptığına dikkaet et
  • ne içiyorsun la
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇataraPataraa

sorun yok bro lisede normaldir bende 8. sınıfta sigara ne bilmezdim
    liseye bi geldim 9da tek tük içerken paket almaya başladık 1 ay öyle geçti sonra ben içmedim onlar içerken yanlarındaydım ama içmiyordum
    9 bitti geldim 10a şimdi arada bi paket alıyom ayda bir felan sınıfta sigara içmeyen 3 kişi var
    ortamına dikkat et hee içeceksende günde 1 tane 2 tane iç onlarda öyle takılmak için
    bi laf vardır - dediklerimi yap yaptıklarımı yapma - diye
    insanlar ne desede sen yine yapıcaksın aynı şeyi
    ama unutma ne yaptığına dikkaet et

daha liseyi bitirmemiş adam kurduğu cümleye bak hey allahım ya
    2. cümlede de remen diyor ki "eziğim ben, bir kaç tane mal sigara içiyor ve ben de o mallarla takılmak için sigara içiyorum yani klasik liseliyim" ben de geçtim o yollardan sözde fen lisesiydi ama sigara içmeyen topluluk %5 ancaydı (kızlardan emin değilim bu erkekler için) ben sigara içmedim ama sadece kendi dönemimi değil okulun tamamını tanırdım herkesle aram gayet iyiydi (bir üst dönem hariç) hiç canım sıkılmazdı herkesle muhabbet edebilirdim "ortama girmek için sigara içmek" tam bir saçmalık

konuyu açan dostum DH de takılıyorsun lisesilerin durumunu biliyorsundur o yüzden klasik liseli olma tek diyeceğim bu

• "Ulan dallama sen içiyorsun millete içmeyin diyorsun" tarzında küfürler yemeyi göze alarak söylüyorum. Çok sevdiğim bir insanın sürekli söylediği bir söz vardı. "Hayatta herşeyi deneyin hayat kadınlığını bile öğrenin ama yapmayın" derdi. O sözü kendi açımdan modifiye ederim sigarayla ilgili her ortamda söylerim. "Hayatta herşeyi deneyin hayat kadınlığını bile öğrenin ama sigara içmeyin"...
  • Sen öyle olmadığını sanıyorsun ama aradan yıllar geçince olayın sırf "hava" olduğunu anlıyorsun.

Yoksa sigara, yeni başlayan için kötü tadı olan ve öksürten bir maddedir. Başlama amacı da bilerek veya bilinç altında tamamen havadır, karizmasıdır.

Haftada 50 gram tütün ve ek olarak en az 2 paket Marlboro ya da Djarum tüketen biriyim. Yemekten sonra içilen sigara, kalkınca içilen ilk sigara, birayla içilen sigara bunların hepsi çok güzel ama öyle anlar oluyor ki gebercek gibi öksürüyorum bu genç yaşımda. Böyle bilmem kaç sene içince hemen de bırakılmıyor ama senin daha ciğerlerin temiz, dudak bağımlılığın kazanılmamış; kısacası yol yakın.
  • -buyur yak bi tane
    - kullanmıyorum!!
    -ne zaman bıraktın?
    - hiç kullanmadımki.

BUNDAN ÇOK KEYİF ALIYORUM, YAŞ 31...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

"Ulan dallama sen içiyorsun millete içmeyin diyorsun" tarzında küfürler yemeyi göze alarak söylüyorum. Çok sevdiğim bir insanın sürekli söylediği bir söz vardı. "Hayatta herşeyi deneyin hayat kadınlığını bile öğrenin ama yapmayın" derdi. O sözü kendi açımdan modifiye ederim sigarayla ilgili her ortamda söylerim. "Hayatta herşeyi deneyin hayat kadınlığını bile öğrenin ama sigara içmeyin"...

hocam bu mantıkla gidersek or.spu olucaz. ben yakiyim bi sigara da g.tü kurtaralım en azından. Hatta bence sen de yak bi tane ve o tavsiyeyi verenle de kes ilişkini niyeti kötü.

sigara yüzünden astım hastası olan yaşlıca bir abimizden bana bir tavsiye :
    parasını el aldı, dumanını yel aldı, hastalığı bana kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zomçırgot -- 10 Aralık 2012; 4:31:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: W

Sen öyle olmadığını sanıyorsun ama aradan yıllar geçince olayın sırf "hava" olduğunu anlıyorsun.

Yoksa sigara, yeni başlayan için kötü tadı olan ve öksürten bir maddedir. Başlama amacı da bilerek veya bilinç altında tamamen havadır, karizmasıdır.

Haftada 50 gram tütün ve ek olarak en az 2 paket Marlboro ya da Djarum tüketen biriyim. Yemekten sonra içilen sigara, kalkınca içilen ilk sigara, birayla içilen sigara bunların hepsi çok güzel ama öyle anlar oluyor ki gebercek gibi öksürüyorum bu genç yaşımda. Böyle bilmem kaç sene içince hemen de bırakılmıyor ama senin daha ciğerlerin temiz, dudak bağımlılığın kazanılmamış; kısacası yol yakın.

İlk baslarken bile djarumun tadi hos geliyo be

Yukarida bi abimiz demis ortaminda kullanin alkol gibi diye aynen katiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 10 Aralık 2012; 4:37:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.