Şimdi Ara

Genç yaşta çok sık hastalanmak!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle yaş 23. Ağzıma daha sigara sürmedim. Alkol&uyuşturucu madde kullanmıyorum. Yaşıtlarım sigara içmelerine rağmen koca senede bir veya iki kere hastalık yüzü ya görür ya da hiç görmezken, ben yaz-kış demeden, çocuk gibi, sürekli hastalık belası ile uğraşıyorum. Artık gerçekten bıktım. Lise ve üniversite ilk yıllarında bu kadar sık olmuyordu ancak son 2 yılda sürekli hastalanmaya başladım.
    Önce tonsillit belası başladı. Bademcikleri aldırmaya karar vermişken "hiç boşuna aldırma" dercesine farenjit belası musallat oldu. Yazın bile en az iki-üç kere oluyor. Ha diyeceksiniz vitamin, spor, hijyen. Sağlıkçı olarak bunları emin olun çok iyi biliyorum ama dikkat etmeme rağmen hastalıklar yakamı bırakmıyor.
    An itibariyle bu sezon(Eylülden itibaren) üçüncü kere grip oldum.
    İlki bronşite çevirdi abatmıyorum tam 3 hafta sürdü.
    İkincisinin sonunda müzmin hastalığım yutak iltihabı (farenjit) teşrif ettiler.
    Şimdi 10 gündür falan anlamsız boğaz ağrısı vardı, her Allahın günü adaçayı içiyorum ama sadece semptomları azaltıyor ve bugün salya sümük balgam grip ile uyandım tekrar. Bakalım kaç güne iyileşeceğiz yine.

Tabi bu kadar hastalık oldu da önlem almadık mı? Elbette aldık.
    Önce hijyene dikkat etmeye başladım. Çözüm olmadı.
    Takviye olsun diye Marincap kullanmaya başladım fayda etmedi.
    Beslenmemi düzelttim. Yemedeğim besinlerden de yemeye başladım. Meyve alışkanlığım zaten var.
    En sonunda artık spora başladım. Ancak o da fayda etmedi.
    Her sabah pekmez içmeye başladım, yine boğaz iltihaplanması belasından kurtulamadım.
    Imuneks diye bir ilaç duydum. Daha doğrusu gıda takviyesi, bağışıklık kuvvetlendirdiğine dair birçok yorum okumuştum.
    Daha kutu bitmeden şimdi tekrar hastalandım işte.
    En sonunda hipokondriyazis olup çıkacağım herhalde...
    Varsa önerileriniz bekliyorum arkadaşlar. Gerçekten bıktım ve biçare durumdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicharitoHernandez -- 21 Şubat 2015; 18:02:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• önerilerimi sonra editlerim de bir şey sormak istiyorum..

ilk 6 Ay anne sütü aldınız mı? bu bağışıklık sisteminin gelişmiş olması için çok önemli, çok sık enfeksiyon geçirmenizin sebebi bu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okuyor

önerilerimi sonra editlerim de bir şey sormak istiyorum..

ilk 6 Ay anne sütü aldınız mı? bu bağışıklık sisteminin gelişmiş olması için çok önemli, çok sık enfeksiyon geçirmenizin sebebi bu olabilir.

Çok iyi yakaladınız hocam. Maalesef uzun süre almamışım. Kardeşim de benim gibi anne sütü gerektiği kadar almamış, ayrıca onda talasemi taşıyıcılığı olmasına rağmen kesinlikle benim kadar hastalık geçirmiyor. Allah korusun tabi inşallah hiç hastalanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.