Şimdi Ara

gemi makineleri işletme mühendisliği ile makine mühendisi arasındaki farklar ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
12.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraba arkadaşlar ben yıldız teknik gemi makineleri işletme müh kazandım

ama kafama takılan bir soru var

yıldızın gmim bölümüne giremiyorum sayfa şuan kapalı ders programına bakamadım acaba bu bölüm ile makine mühendisliği arasında çok fark varmı
    dışarıda makine mühendisi gibi çalışabilirmiyim

• arkadaşlar bilgisi olan lütfen esirgemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

meraba arkadaşlar ben yıldız teknik gemi makineleri işletme müh kazandım

yıldızın gmim bölümüne giremiyorum sayfa şuan kapalı ders programına bakamadım acaba bu bölüm ile makine mühendisliği arasında çok fark varmı

gmim mezun olunca gemide uzakyol vardiya mühendisi olarak çalışır. gemide belli bir süre çalıştıktan sonra karada da iş bulabilir. sanırım araştırmadan yazdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çıpa -- 19 Ağustos 2012; 3:33:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çıpa

quote:

meraba arkadaşlar ben yıldız teknik gemi makineleri işletme müh kazandım

gmim mezun olunca gemide uzakyol vardiya mühendisi olarak çalışır. gemide belli bir süre çalıştıktan sonra karada da iş bulabilir. sanırım araştırmadan yazdın.

hayır bölüm hakkında bilgim var ama
    intenette kısa tanım olarak gemide çalışan makine müh diye yazmışlar fakat dün derslerine bakayım dedim
    dokuz eylülün mak. ile gmim nin ders programını karşılaştırdım çoğu aynı yanlız bazı dersler meselâ difransiyel denklemler gibi bir dersi gmim koymamışlar aynı şekilde dikkat ettiğim mukavement 2 gmim de yok birde gmim hep dizel motorlar üstüne durmuş gibi ytü nünde ders programını öğrenemediğim içinde çok merakta kaldım makine müh olarakta çalışamam mı diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgisi olanyokmu lütfen beyler
  • Ben de gmim bölümündeyim bir ara araştırmıştım bu konuyu.Öncelikle gemide çalışan makina mühendisi değil gemide çalışan mühendistir çarkçı.Makinaların koordineli ve sorunsuz çalışmasından sorumludur.Karada da bu işin karşılığı olarak 'teknik müdür' lük bulunmaktadır.Adından da anlaşılacağı gibi bulunduğu yerin teknik kısmından sorumlu yani koordineli ve sorunsuz işleyişten.Bu mertebeye de gemide 7-8 yıllık bir birikimle gelinmektedir.Çalışma alanıysa genellikle otellerdir.Benim çıkardığım sonuçlar bunlardı.Konuyu gören abilerim mutlaka yardımcı olacaktır ama sen baya meraklı olunca ben de öğrendiklerimi yazmak istedim.Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

Ben de gmim bölümündeyim bir ara araştırmıştım bu konuyu.Öncelikle gemide çalışan makina mühendisi değil gemide çalışan mühendistir çarkçı.Makinaların koordineli ve sorunsuz çalışmasından sorumludur.Karada da bu işin karşılığı olarak 'teknik müdür' lük bulunmaktadır.Adından da anlaşılacağı gibi bulunduğu yerin teknik kısmından sorumlu yani koordineli ve sorunsuz işleyişten.Bu mertebeye de gemide 7-8 yıllık bir birikimle gelinmektedir.Çalışma alanıysa genellikle otellerdir.Benim çıkardığım sonuçlar bunlardı.Konuyu gören abilerim mutlaka yardımcı olacaktır ama sen baya meraklı olunca ben de öğrendiklerimi yazmak istedim.Saygılar...

teşekkür ederim mesajın için bölümde okuyorsan sana çok önemli birşey sormam lazım makine ile gmim nin ders programını karşılaştırdım difransiyel denklemler mukavement 2 gmim de eksik birde ders olarak gemi dizel motorları var asıl sorum sadece dizel motorlar hakkında mı bilgi sahibi oluyorsunuz tam olarak makine teorisi görülüyor mu
    bu bahsettiklerim
    deü için ytü nün sitesine girilmiyor ona bakamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İtüde diferansiyel denklemler ve malzeme mukavementi aynı (4) yarıyılda,yani bizde de 2 yok.Dizel motorlar da marine diesel engines diye geçiyor spesifik yani ama ben henüz 1. Sınıf olduğum için fazla yardımcı olamadım sana.

• merhaba bende bu yıl aynı üni aynı bölümü kazandım ama okul sitesi açılmıyor mülakat fln varmı acaba bu okulda itü de var mülakat ama bizim site açılmadığı için öğrenemiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: slh93yrg

merhaba bende bu yıl aynı üni aynı bölümü kazandım ama okul sitesi açılmıyor mülakat fln varmı acaba bu okulda itü de var mülakat ama bizim site açılmadığı için öğrenemiyoruz

evet ya site açılmıyor ne saçma birşey
    denizcilik için sağlık raporu lazım olması gerek ama başka birşey varmı hiçbir bilgim yok

• Ytü de mülakat yok arkadaşlar.Yeni okulunuz hayırlı olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

Ben de gmim bölümündeyim bir ara araştırmıştım bu konuyu.Öncelikle gemide çalışan makina mühendisi değil gemide çalışan mühendistir çarkçı.Makinaların koordineli ve sorunsuz çalışmasından sorumludur.Karada da bu işin karşılığı olarak 'teknik müdür' lük bulunmaktadır.Adından da anlaşılacağı gibi bulunduğu yerin teknik kısmından sorumlu yani koordineli ve sorunsuz işleyişten.Bu mertebeye de gemide 7-8 yıllık bir birikimle gelinmektedir.Çalışma alanıysa genellikle otellerdir.Benim çıkardığım sonuçlar bunlardı.Konuyu gören abilerim mutlaka yardımcı olacaktır ama sen baya meraklı olunca ben de öğrendiklerimi yazmak istedim.Saygılar...

teşekkür ederim mesajın için bölümde okuyorsan sana çok önemli birşey sormam lazım makine ile gmim nin ders programını karşılaştırdım difransiyel denklemler mukavement 2 gmim de eksik birde ders olarak gemi dizel motorları var asıl sorum sadece dizel motorlar hakkında mı bilgi sahibi oluyorsunuz tam olarak makine teorisi görülüyor mu
    bu bahsettiklerim
    deü için ytü nün sitesine girilmiyor ona bakamadım

Gemi makine işletmecinin görevi tasarım ve imalat olmadığından diferansiyel denklemler ve mukavemet dersi doğal olarak konmamıştır.

Diesel makineler konusu ise sadece makineyi değil bunların yardımcı sistemlerini de görürüsünüz. Teori kısmı daha çok termodinamik dersinde bahsedilir. Önünüzde fazla zaman var , çok telaş etmeyin ama şöyle önden bazı siteleri ve kitapları araştırın ara sıra.

• Makina müh. yapacaksanız bu bölümü önermiyorum.
    Çünkü mak. müh. lerine tanınan bazı imza yetkileri sizde olmaz.
    Kendi müh. dalınızda çalışmadığınız için dışlanabilirsiniz.
    Tavsiyem bu bölümle ilgili işde çalışmanızdır.
    Zira YTÜ de bu bölümü tutturan kişi mak. müh. bölümüne zaten girebiliyor.
  • Pardon arkadaşım.
    GMİM yazmışsın. Bu bir işletme mühendisliğidir.
    Makina müh. olarak çalışamazsın. GİMM olsaydı çalışırdın.
  • off ya ben zaten fizik okumak istiyordum iş imkânı yok diye en yakın makine müh göründü bir öğretmenimde gmim makineden farkı yok dedi atlaya atlaya geldik buraya kadar şimdi tek seçenek fizik ile çap yapıcam kötü not almasak bareya

• quote:

Orijinalden alıntı: hcevik2010

Pardon arkadaşım.
    GMİM yazmışsın. Bu bir işletme mühendisliğidir.
    Makina müh. olarak çalışamazsın. GİMM olsaydı çalışırdın.

imza yetkisi gibi nedenlerden dolayımı yoksa
    ders farklılığındanmı öyle dediniz acaba*
  • quote:

off ya ben zaten fizik okumak istiyordum iş imkânı yok diye en yakın makine müh göründü bir öğretmenimde gmim makineden farkı yok dedi atlaya atlaya geldik buraya kadar şimdi tek seçenek fizik ile çap yapıcam kötü not almasak bareya

aynı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

quote:

off ya ben zaten fizik okumak istiyordum iş imkânı yok diye en yakın makine müh göründü bir öğretmenimde gmim makineden farkı yok dedi atlaya atlaya geldik buraya kadar şimdi tek seçenek fizik ile çap yapıcam kötü not almasak bareya

aynı değil.

imzanızdan direk işin içinde olduğunuz anlaşılıyor acaba gmim mezunlarının karada iş imkanı nasıl ve aldığınız eğitim makine müh.liğinden çok farklımı

• yıldızda son yılım ve gemi inşaatı ve gemi makineleri müh. öğrencisiyim..

gemi inşaatı, dizaynı ve makinesi 3 ünden öğretilior ve tabeki temel, genel mühendislik..
    makine işletme ise önceliği deniz olmak üzere 1 döneminde okulda deil denizde staj yaparak geçior.. 8 yarı donemden 1i. inşaat ve dizayn görmemekteler..
    Otomotiv sanayi, deniz de çarkçıbaşına kadar yükselebilme, denizden sonra otellerde teknik müdürlük.. sizin gemide 3-2-1. mühendis olarak çalıştıgınızda ve okyanuslara acıldıgınız gemidelerde bi oteldeki tüm sistemler mevcut olup konuya hakim, sürekli 3 sorumlu kişiden biri olup içinde yatıp kalkıp 7/24 bulunmasıyla sistemleri yutuorsunuz.. Bazı arkadaşlarım bi süre sonra zaten kendini tekrarlıor bu arızalar sistemler artık sıkılıosun öğrenme safhası bitince diyor...

Okul başlasın 1-2 yıl temel mühendislik dersleri (havuz dersleri) göreceksin 2-3 tane anca mesleki dersin olucak ilk 2 yıl.. kimya yahut malzeme mühendisiğiyle aynı dersler .. Bu süre için de bölümü imkanları vs tanıma şansın zamanın çok.

Kişiye göre değişir ancak gemi makine işletme okurken, fizik okumakta nedir derim... elektrik oku ilgin varsa işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oharas

yıldızda son yılım ve gemi inşaatı ve gemi makineleri müh. öğrencisiyim..

gemi inşaatı, dizaynı ve makinesi 3 ünden öğretilior ve tabeki temel, genel mühendislik..
    makine işletme ise önceliği deniz olmak üzere 1 döneminde okulda deil denizde staj yaparak geçior.. 8 yarı donemden 1i. inşaat ve dizayn görmemekteler..
    Otomotiv sanayi, deniz de çarkçıbaşına kadar yükselebilme, denizden sonra otellerde teknik müdürlük.. sizin gemide 3-2-1. mühendis olarak çalıştıgınızda ve okyanuslara acıldıgınız gemidelerde bi oteldeki tüm sistemler mevcut olup konuya hakim, sürekli 3 sorumlu kişiden biri olup içinde yatıp kalkıp 7/24 bulunmasıyla sistemleri yutuorsunuz.. Bazı arkadaşlarım bi süre sonra zaten kendini tekrarlıor bu arızalar sistemler artık sıkılıosun öğrenme safhası bitince diyor...

Okul başlasın 1-2 yıl temel mühendislik dersleri (havuz dersleri) göreceksin 2-3 tane anca mesleki dersin olucak ilk 2 yıl.. kimya yahut malzeme mühendisiğiyle aynı dersler .. Bu süre için de bölümü imkanları vs tanıma şansın zamanın çok.

Kişiye göre değişir ancak gemi makine işletme okurken, fizik okumakta nedir derim... elektrik oku ilgin varsa işine yarar.

2009 da açıldığında 51 erkek 1 kızdı şimdi durum ne . hala üniformasız mı hala beşiktaş kampüstemi , ve hiyerarşi var mı itüdeki gibi ast üst (mesleğe atılınca zaten olucak)varmı saç sakala karışıyorlar mı askeri sistem var mı hocam ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.