Selam arkadaşlar çok kararsız kaldım bu 2 tercih arasında sıralamam fazla iyi değil ama Sakarya Metalurji ye tutuyor.Diğer türlü makine mühendisliklerine tutuyo ama ortalama üniviersiteler Cumhuriyet,Amasya,Yozgat vs. acaba nereyi tercih listesinde ön sıraya yapayım ? Metalurji de mi iş bulma şansım daha yüksek yoksa Makine demi ? Makine cok revaçta her fabrikada makine mühendisi var ama bi yandanda her sene yaklasık 20.000 mezun veriyo sıkıntı olur diye düsünüyorum Metalurjide böyle bi sıkıntı yok sanırım ? Ama bazı yerlerdede Metalurjiyi gömüyolar yok iş imkanı kısıtlı botşa gezersin diye.Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
metalurji aslında iyi bir meslek..ama kendi fabrikanı kuracaksan okunabilen bir meslek dalı.. eger cebinde para yoksa ve aileden kalan bir ticaret yoksa makina mühendisliği oku..makina mühendisliği okursan asansör tamircisi veya araba tamircisi olursun..
makina mühendisliği okursan metalurji mühendisliğide yapabilirsin...makina mühendisliğinde yüzeysel dersler veriyorlardır. hatırladığım kadarıyla geçmişte makina mühendisliğinde kitabında metalurji ile ilgili konu anlatımı vardı..
azimli lise mezunu üniversite bölümlerinde sınavsız istediğini okur.
metaluji okudun atölye açıp Titanyum 6Al-4V ve 6Al-4V ELI yada türevinde dental metal üretebilirsin..Laboratuvar da azimli isen başaramayacagın iş yoktur. azimle sıçan mermeri deler.
metalurji ve malzeme mühendisliği okunacak bir meslek dalı..keyifli bir meslek..
Metalurjide illa kendi laboratuvarımı mı kurmam gerekiyor ? Yani özel sektörde fabrikalarda çalışamam mı ? veya kamuda ?
Mühendisliğin durumu çok iyi değil. Diğer bıranşlara kıyasla elektrik, makine, inşaat biraz daha iyi gibi.