Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
1
Favori
6.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4

messinin istikrari maradonada yoktu.adam her sezon 50 ustu gol atiyor 20-30 asist yapiyor.maradonanin zamanindaki futbol geriydi.futbolcular 5 km kosarmis.simdi 10 kosuyolar.bu messi o zaman olsaydı maradonanın esamesi okunmazdı.ama o maradona simdi olsa siradan olurdu

Maradona sıradan olurdu dedin ya, şunu Arjantin'de söylesen üzerine de Messi Messi desen suratına tükürür linç ederler seni haberin ola

arjantinli misin? Maradonanin zamaninda futbol yuruyerek oynaniyordu.simdikiler ucuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Orijinalden alıntı: İnception77

quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Tartışma çıkaracak bir konu. Bu konular genelde Messi Ronaldo tartışmasına dönüyor. Sonra da olay çıkıyor. Her türlü konuda, herkesin görüşüne saygı duyan biriyimdir, katılmasam da anlayışla karşılarım, adam öyle düşünüyor derim ama bu Messi'nin Maradona'dan iyi olduğu görüşünü savunanlara bir türlü inanamıyorum. Messi şu an dünyanın en iyisidir ama Maradona'nın yarısı bile değil. Messi Maradona'dan iyi demek futbola ihanettir. Futbolun o dönemde yavaş olması bir kriter olamaz. Dünyanın en iyi oyuncuları futbolun en yavaş oynandığı Arjantin ve Brezilya'dan çıkıyor. O zaman en iyiler İngiltere'den çıkmalıydı. Tamam zaman farkı bir kriterdir ama futbolcuları karşılaştırırken genel olarak incelenmesi gerekir. Zamanı genel olarak ele alırsak da 70'ler 80'lerde futbolcu olmak senin zannettiğinin aksine çok daha zordu. Şimdiki toplar, kramponlar, zeminler, futbol kuralları tamamen futbolcuların lehine. Eğer bulabilirsen 80'lerdeki kramponlardan birini giyip o zamanın topuyla bir hedefe şut çek. Sallıyorum 10'da 3 isabet ettirebiliyorsan şimdiki top ve kramponlarla 10'da 7-8 yaparsın. Bir de o zamanki kötü zeminlerin ve kasap defansların hücum oyuncuları üzerindeki psikolojik etkisini hesaba kat.

hop yavaş ol messi maradonanın yarısı diyorsan ya messiyi izlemedin yada maradonayı izlemedin
    maradonaile messi aynı özelliklerde oyuncular tıpatıp kopya neredeyse aç izle videolarını aynı olduklarını anlayacaksın zaten
    ben 2sini de izledim biri birinden daha iyi diyebilmek için art niyetli falan olmak lazım
    MESELA ÖRNEK maradonanın efsane golünün aynısını hatta daha sert giren rakiplere karşı daha hızlı bir şekilde messi attı

bence maradona-messi-ronaldo (fenomen) bunlardan birisinin daha iyi olduğunu söylemek çok zor çünkü 3 üde en iyisi

Maradona'yı izlemekle kalmadım. Hakkında çıkan bütün kitapları okudum bütün filmleri ve belgeselleri izledim ve fazlasını da yaptım. Messi'yi zaten izlememek gibi bir durum olamaz. Stilleri, fizik yapıları, futbol karakterleri aynı olabilir ama yaptıkları işler arasında fark var. Maradona'nın aleyhine olan yazdığım ve yazmadığım şartları hiç göz önünde bulundurmadan bile Maradona Messi'den iyidir. Bir de Maradona'nın şimdiki futbolculara göre dezavantajı olan koşulları gözönüne alırsak karşılaştıma yapmaya gerek bile kalmaz. O gol futbol adına güzel bir tesadüftü. Messi tesadüfen attı demiyorum. Golün tıpatıp aynısının atılması güzel bir olaydı anlamında diyorum. Ama bir golle birkaç videoyla futbolcu karşılaştırılmaz. O zaman ben de derim ki Weah dünyanın en iyisi. Çünkü 90 metre top sürerek attı o golün benzerini.

hocam bak bende zaten senin sözlerine karşı değilim ki bende zaten maradonanın yaptıkları ile şuan daha iyi olduğunu söylüyorum ve messi eğer bu performansını 5sene daha devam ettirirse işte o zaman messi daha iyi diyebiliriz diyorum

ama messi maradonanın yarısı değil demek insafsızlık be kardeşim resmen insafsızlık tamamen neredeyse aynı özelliklere sahip 2 oyuncudan bahsediyoruz sonuçta (sende söylüyorsun zaten)
    messi şuan maradonanın %80dir dersen anlarım ve katılırım ama %50 gerçekten insafsızlık
    messi 16sında dünya gençler şampiyonasını tek başına kazandırdı 17yaşından bugüne kadar da devamlı üzerine koyarak gelişiyor ve kırırmadık rekor bırakmayacak neredeyse şampiyonlar ligi yarı finalleri çeyrek finalleri o kadar kolay arenalar değil bu adam oralarda bile slalom şovlar yaptı o slalomlarda öyle 1-2-3 defa değil fırsatını bulduğunda her zaman ve her takıma karşı yaptığı şey...messinn tek eksiği dünya kupası tmm kabul ediyoruz onu da ŞL az bişey değilki
    barcelona tarihinde 1veya 2 şl kupası görmüştü messiden önce ve messi resmen barcelona tarihini yeniden yazıyor

hemde o kada güveniliyor ki o var diye takımadoğrudürüst forvet alnmıyor ve barça forvetsiz oynuyor yine o koskoca barcelona messi bişeyler yapmadğı zaman kazanamıyor

• quote:

messi dunyakupasi kazanamadi.ama maradonada sampiyonlar ligi kazanamadi.üstelik barcadan kovuldu istikrarı olmayan bir madde bagmlısıydı.messiye gore cok yavastı ve az gol atiyordu

vay be bunu da okudum ya ağzım açık kaldı
    maradonayı sıradan bir futbolcu yaptın be kardeşim insan bunları yazarken biraz maradonayı izler de öyle yazar (en azından videolarını izler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_emir07

Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu?

dünyada gördüğüm ve göreceğim en iyi forvet (aynı zamanda en iiyi 3futbolcudan 1 tanesi)
    sakatlanana kadar ağzım açık izledim 1 tane sıradan golü yoktu hep slalom ve insanlık dışı gollerdi
    estetik mi en alası
    cambazlık mı en hızlı ve serisi
    hız mı üzerine sadece weahı tanırım süratinden kramponlar ağlardı
    golcülük mü gördüğüm en iyisi
    kısaca onun gibisi bir daha gelmez o türünün en üst seviyesi idi

• ben maradonanin videolarini izledim.mesela ingiltereye herkesi calimlayip attigi golu simdi kimse yemez.yanında kosan adamın hizi hali saha topcusundan bile yavas.simdi o hızla ilerlemeye calis 5 metre top suremezsin.o zaman futbol geriydi.bu yuzdn messinin şimdiki futbolda yaptıkları cok degerli

• quote:

ben maradonanin videolarini izledim.mesela ingiltereye herkesi calimlayip attigi golu simdi kimse yemez.yanında kosan adamın hizi hali saha topcusundan bile yavas.simdi o hızla ilerlemeye calis 5 metre top suremezsin.o zaman futbol geriydi.bu yuzdn messinin şimdiki futbolda yaptıkları cok degerli

Tamam daha fazla zorlama hocam yaşını belli ettin iyice komik duruma düşüyorsun
  • quote:

quote:

ben maradonanin videolarini izledim.mesela ingiltereye herkesi calimlayip attigi golu simdi kimse yemez.yanında kosan adamın hizi hali saha topcusundan bile yavas.simdi o hızla ilerlemeye calis 5 metre top suremezsin.o zaman futbol geriydi.bu yuzdn messinin şimdiki futbolda yaptıkları cok degerli

Tamam daha fazla zorlama hocam yaşını belli ettin iyice komik duruma düşüyorsun

yemedi mi?

• quote:

yemedi mi?

Adres mi vereyim yani illa bu mu 2 yaş daha gitti düşündüğümden
  • quote:

+1 izlediklerim içinde en iyisi bide messi
  • quote:

+9846546588616853864165415684132

ardından ronaldinho ve zidane gelir
  • quote:

Bu adam şu anda dünya kupasında en fazla gol atan oyuncu. Benim için dünya kupası performansı çok önemlidir. Futbolcunun farklı oyun sistemine uyumunu, milli takımı için özverisini gösterir. Messi ve C. ronaldo bir dünya kupası kazanmadan veya en azından dünya kupasında milli takımını sürüklemeden efsane olamaz. Kendi üzerlerine kurgulanmış oyun tarzında ancak başarılı olabilirler.

• Maradona-Messi konusunda da şunu söyleyebilirim. Maradona sadece dünya kupası kazanmakla kalmadı sıradan bir italyan takımını şampiyon yaptı ve UEFA kupasını kazandırdı. Napoli bir daha bu başarıları göremedi. İyi futbolcu takımının kaderini değiştiren futbolcudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

quote:

Bu adam şu anda dünya kupasında en fazla gol atan oyuncu. Benim için dünya kupası performansı çok önemlidir. Futbolcunun farklı oyun sistemine uyumunu, milli takımı için özverisini gösterir. Messi ve C. ronaldo bir dünya kupası kazanmadan veya en azından dünya kupasında milli takımını sürüklemeden efsane olamaz. Kendi üzerlerine kurgulanmış oyun tarzında ancak başarılı olabilirler.

farkedersen milli takım resmini koydum zaten orası daha önemli benim içinde kulüp kupalarında daha çok para dönüyor o ağrı bi konu ama bu adamın milli takımda yaptıklarını hiçkimse yapamaz

• Messi olucak insallah
  •  Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu?

• Şu an için Messi'den ve C. Ronaldo'dan önce gelecek isimler;
    Pele
    Maradona
    Cruyff
    di Stefano
    Beckenbauer
    Platini
    Zico
    Puskas
    Zidane
    Eusebio
    Ronaldo
    Müller
    Charlton
    Matthaus
    van Basten
    Best
    Gullit
    Maldini

Messi de C. Ronaldo da kariyerleri bittiğinde bu seviyede anılacaklardır, ilk 10-15 ihtimalleri var ama şans da yanlarında olmalı bu seviyelerini koruyabilmeleri için.
  • benim izlediğim en iyisi maradonaydı...
  • Bence gelmiş geçmiş en iyi oyuncu MESSİ'dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur01

Bence gelmiş geçmiş en iyi oyuncu MESSİ'dir

messi muhteşem kabul ama pele ve maradona gibi gerçek efsane olması için dünya kupası kazandırması gerekli..kazanması değil kazadırması...maradonayı izlemiş olsaydın emin ol ne demek istediğimi anlardın...ama messi kesinlikle dünyanın en iyisi şuan için ve arjantine dünya kupasını kazandırıcaktır..
  • quote:

quote:

messinin istikrari maradonada yoktu.adam her sezon 50 ustu gol atiyor 20-30 asist yapiyor.maradonanin zamanindaki futbol geriydi.futbolcular 5 km kosarmis.simdi 10 kosuyolar.bu messi o zaman olsaydı maradonanın esamesi okunmazdı.ama o maradona simdi olsa siradan olurdu

Maradona sıradan olurdu dedin ya, şunu Arjantin'de söylesen üzerine de Messi Messi desen suratına tükürür linç ederler seni haberin ola

Maradona'yı izleyen binlerce insan bile messi derken hatta Maradona'nın kendisi bile Messi derken sen de kimsin ki ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.