sinematikleri ovmeyin bu kadar. ilk on listesi full sinematik olan adamlar var. oyun kulturu sinematik copluklerden olusmuyor. he fanatiklik varsa o baska. efsane = yillar gecse de unutulmayan oyundur. en iyidir. cigir acmistir... half life = efsanedir! bugun bile oynanir arkadas ortaminda. hikayesi konusu efsanedir... resident evil 1 2 = efsanedir. konusu vs efsanedir oyun dinamigi bile adami urkutuyordu rdr2 cok kaliteli oyundur, ama efsane olamaz. oncesinde cok benzerleri vardi. grafik yaristirmasina gore karar alinmiyor bu konularda. yani bir oyuncunun oyun listesinde bu iki oyunda olmalidir. yoksa belirli bir tur seviyor demektir. |
Gelmiş geçmiş en iyi 10 oyun açıklandı (7. sayfa)
-
-
Bu şekilde bir oyun listesi kabul edilemez. Listedeki tüm oyunlar RYO. Simulasyon oyunları, strateji oyunları demekki hep boş bu listeye göre. Eğer en iyi listesi yapıyorsan kategori olarak yapmalısın. RYOFPS, RYORPG,Spor, Yarış, Simulasyon, Strateji. Bu şekilde yapmazsan neye göre kime göre iyi olan bir liste çıkar.
-
1-) Bence Ocarina Of Time en iyi Zelda oyunu. Biraz çocukluk zamanında oynamanın etkisi, daha önce buna benzer bir oyun oynamamış olmanın verdiği büyülenme hissi, müziklerini hala daha dinliyor olmamı sağlayan(Gerudo Valley, Lost Woods vs. <3) muhteşem ve asla eskimeyen, sıkmayan müzikleri, ses dizaynı, sanat tasarımı, o dönemde hiçbir oyunda bir benzerini görmediğim odaklanma temelli combat sistemi. Çok severim OOT'ı. 20 yy.'ın en iyi oyunudur bana göre. Twilight Princess'i oynamak hiç nasip olmadı. Uygun olduğum bir zamanda ona da bakacağım. Size güveniyorum.
2-) İşte benim eleştirdiğim meselede bu zaten hocam. Oyunun olayının "sadece" bu olması. Aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak ile boş boş gezmek arasında bana kalırsa bir fark yok. MGS V'in açık dünyasıda tıpkı Zelda gibi. MGS V'te belli başlı noktalarda konumlanmış outpostlar var ve binbir çeşit silah, ekipman ve 4 farklı yardımcı NPC ile onları ele geçirip yetenek sahibi olan askerleri ana üssümüze fultonlamam üzerine kurulu bir oyun. Bu olay Zelda'da item geliştirmek olarak tezahür ediyor. Birinde birbirinin aynısı üslerdeki askerleri en ufak bir amaca tabî olmadan, altmetin ve adam akıllı bir gaye ve güdü ile beslenmemiş bir şekilde öldürüp veya bayıltarak fultonlayıp üsteki çeşitli materyalleri üssün ve Big Boss'un upgrade gereksinimlerini karşılamak için toplamak yani tıpkı BOTW'daki grind temeliyle şekillendirilmiş bir oyun dizaynına sahip bu oyun da. Zelda'da da genelde aynı şekilde üslerde konuşlanan düşmanları kesip Link'i item veya yiyecek falan gibi konularda upgrade ediyoruz. Sandıklar açıp, shrinelarda bulmaca çözüp item upgradeliyoruz. İki oyunda da oyuncuya motive sağlayacak mantıklı ve yeterli bir hikaye ya da motive sağlayacak ve güdüleyecek sağlam bir arkaplan hikayesi, bir lore veya altmetin yok. MGS V zaten yarım bir oyun. Hikayesi twist yaratmaya kasan ama literal anlamda kendi kurduğu lore'u batıracak kadar berbat bir tercih ile lekelenmiş. Zelda'da ise Link'in Prenses Zelda'yı kötü pislik bir antagonistten kurtarması altmetni var. Oldukca klişe ve oyuncuya sağlam bir motivasyon vermeyen bir altmetin bu. En azından bu çağda. Her iki oyunda kendilerini korkunç derecede tekrar ediyor lafın özü. İkiside oyuncuyu açık dünyaya atıp boş boş aynı şeyleri yaptırtıyor. Nintendo keşke birazcık daha yaratıcı olsaydı demek istiyorum sadece.
3-) Evet oyunun keşif hissiyatı muazzam ama bu onu özel kılmıyor malesef. Şahsen Skyrim'i tercih ederim. Çünkü Skyrim'de yapılan keşiflerin, keşfedilen yerlerin kendilerine özgü hikayeleri var. Keza Witcher 3'tede aynı. Witcher 3'te çok önemsiz, haritayı doldurması için koyulmuş bir yan görevde dahi oyuncuyu güdüleyecek anlatılar ve hikayeler var. Bu bence çok önemli bir mesele. Bir tapınak keşfedip o tapınağın bahçesinde iskelet haline gelmiş 3 ceset ve darağacında bir ceset görüp tapınağı araştırıp çocuklarının güzelliğini lekelediğini ve gençliğini yediklerini düşünen psikolojisi bozuk bir annenin çocuklarını öldürüp kendini asarak kötücül bir ruha dönüşmesi ve bunu tapınağın içinde ruh halindeyken öldürdüğü eşinin dibinde bulduğumuz bir mektupta dehşete düşüren bir anlatım tarzıyla, o babanın ölmeden önceki son dakikalarında yazmış olduğunu öğrendiğimiz bu mektubu okuyarak burada yaşananları öğrenip o baba ve eş ile empati kurarak o kontratı halletmenin verdiği haz ve güdülenme hissi ile bir shrine'a girip iki üç mıknatıs tricki ile bulmaca çözmenin hazzı arasında taktir edersiniz ki çok fark var.
4-) Katılmıyorum hocam. Eğer bu oyun, oyun dizaynını çeşit çeşit düşman ve birbirinden benzersiz düşman hareketleri ile beslemiş olsaydı katılabilirdim ama oyunda sürekli aynı yaratıkları kesiyoruz neredeyse. Bu sıkıyor bir süre sonra. Oyunun ilk 9-10 saatindeki heyecan kayboluyor. Çünkü aynı şeyleri yapıp duruyoruz. Sadece mekan tasarımları ve bazı düşmanların skinleri değişiyor.
5-) Oyunlarda bir düşmanı keserken güdüleyici etmenler olmasını istiyorum ben. Bir yaratığı kestigim zaman onun sadece basit bir yaratık olmadığını hissetmek, bir hikayesinin, gayesinin olmasını istiyorum o yaratığın. Bu şekilde olmadığı zaman duygusal bağ kuramıyorum çat çat kesip devam ediyorum. Umursamadan! Bu durumu sevemiyorum taktir edersiniz ki. Başlarda mekanikler zevkli geliyor ama bir süre sonra güdüleyici etmenler arıyorum şahsen eğer bulamazsam sıkmaya başlıyor oyun. BOTW tamda böyle bir oyun bence. Bir noktadan sonra feci sıkıyor. Witcher 3'ün bestiarysine bakmanız yeterli. Birbirinden farklı onlarca farklı kategori ve bu kategorileri zenginleştiren birbirinden farklı düşman tipleri var. RDR çok yanlış örnek. Çünkü kendisi fantastik bir oyun değil. Ondada farklı karakterlere sahip insanları öldürüyoruz. Somut tasarım farklarından ziyade soyut olan karakter değişimlerine göre karar verip karşımızdaki kişiye yapacaklarımıza karar veriyoruz oyunun izin verdiği ölçüde. Bir amaç, güdü dahilinde hareket ediyoruz RDR'de. Yaptığımız eylemlerin ve önümüze sunulan olayların veya durumların hikaye ile beslenen ve oyuncuda duygusal bağ kurmasına sebep olan ve bu sayede güdülenmesini tetikleyen bir oyun dizaynı anlayışı var RDR'nin. Sırf item geliştirmek için düşman öldürmekle temellenen bir oyun dizaynında doğal olarak daha fazla doyum veriyor bu dizayn bana kalırsa.
6-) Sizi çok iyi anlıyorum. The Witcher 3'te benim kırmızı çizgim. Sevdiğiniz ve bağlandığınız oyuna laf söylendiği zaman neler hissettiğinizi anlayabiliyorum ama dediğim gibi benim fikirlerim bu. Belki de haklı değilimdir siz haklısınızdır ama dediğim gibi ben böyle düşünüyorum ve sadece bunu ifade ediyorum.
Bu arada Metacritic puanlamalarının critic yani eleştirmen kısmını kesinlikle ciddiye almıyorum ben. Bunu bir iş olarak yapan ve para kazanan insanlar ile parasını verip oyunu alan, değerli zamanını veren oyuncu arasında muazzam farklar var. Metacritic'in film tarafından bir örnek vereceğim size. Bu dediğime kanıt olmak için fazlasıyla yeterli bence. Eleştirmenleri ciddiye almıyorum yani kısaca. Oyuncular veya izleyiciler daha önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 9 Aralık 2021; 23:15:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Listede diablo yok ,warcraft yok, doa yok hepsi birbirinden efsane oyunlar.
Çağ açmış ,kapatmış oyunlar gözümde.
Bioshock infinite tmm güzeldir hoştur ama 1-2.oyun bana göre çok daha iyidir.
Neyse ki mass effect var hikaye olarak muazzam bir oyun.
Listeye onlarca oyun eklenir çıkartılır sonuç olarak herkesin oyun anlayışı farklı ben hikaye + oynanış + diyalog uzunluğu çeşitli karakter etkileşimleri bazen deli gibi drop yapmak samanlıktan iğne arar gibi ipuçu aramaktan vs. hoşlanırım.
Bir başkası vurdulu kırdılı salt aksiyon sever , bir başkası mmorpg sever deli gibi farm sever, kimisi de simülasyon her renk her tat kendince güzel...
-
skyrim iyi güzel oyun da yan görev çeşitliliği bu kadar düşük olan bir rpg oyunu bu listeye girmemeliydi.
-
hocam oyun özünde sıkıcı olduktan sonra istediğiniz karakteri yapın zevk alamıyorsunuz. görevler çok sıkıcı, sürekli mağaralara girip draugr vs. öldürüyoruz.
-
beni niye tagladın? bana mı diyorsun yoksa? boş boş şeyler yazmışsın da bana cevap değildir herhalde. Çünkü boş yazanlara cevap yazmıyorum. Banaysa editleyim. 38 yaşındaki adamım, 25 yıldır oyun oynarım. Ergenlerden oyun icazet alacak halimiz yok (Banaysa cevabın bu da sana cevap)
herkes işine baksın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
• Age of empires 2
• Red alert 2
• Diablo 2
• God of war
• Need for speed 2
• Half life 2
• Counter strike
• Call of duty
• Warcraft
• Fifa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
oyun ödülleri o yıllara ait olanı goty oyunlarını atmışsınız. Kurgu, resim, senaryo, müzik vs dahil verilen ödüller dahil o yazdıklarım. Fazla bile çıkar eksik çıkmaz.
Edit : The Last of Us; hikâyesi, ses ve müzikleri, grafiksel ve sanatsal tasarımı, oyuncu kadrosu gibi çeşitli yönlerden 240'ın üzerinde ödül kazandı.
Kaynak : Eurogamer makalesi & Wikipedia.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 10 Aralık 2021; 2:23:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hem geçmişi hesabı katıyorlar hemde Mario yu listeye almıyorlar. Dünyada en çok satan oyunların başında geliyordur belki birincisi bile olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende zaten onu demeye çalışmıştım ne 100'ü 120'si yani. 200'den fazla ödülü var TLOU'nun. Yanılıyordunuz yani.
İşte renkler ve zevkler tam olarak bu hocam. Smithing kasmak için madencilik ve tüccarlık yaparken dahi zevk alıyorum ben Skyrim'den. Görevlerin sıkıcı olduğuna da kesinlikle katılmıyorum. Sadece Dark Brotherhood ve Thief Guild görevleri dahi kalite, görev kurgusu ve dizaynı anlamında birçok oyundan kat kat daha iyidir ya da ne bileyim Dwemer veya Falmer mekanlarına girip de vay arkadaş demeyen pek fazla oyuncu yoktur bence bu dünyada. Siz muhtemelen oyunu adam akıllı oynayıp bitirmeden bir kenara bırakmışsınız gibi geldi bana. Skyrim görev sıkıcılığı konusunda eleştirilecek son oyunlardandır bence. Sadece Draugr kesmiyoruz yani lafın özü.
ben half life 2 yerine half life ı yazardım. o grafiklerle konunun hissini yaşıyorsun, ingilizce bilmesen bile sessiz sinama gibi konuya hakim oluyorsun. o zaman ki imkanlarla kutu kutu geçen loading ekranlarında bile seni sıkıştırmıyor ap ayrı dünyalardan geçiyorsun ve sana ilerleme hissini veriyor. 4 kere bitirdim gittim bide black mesa yı bitirdim. hala oynasam sırıtmaz.
-
İkinci sayfadaki yorumuma istinaden Quake III arena' ya ek olarak Half - Life de olmalı. StarCraft, Medal of Honnor. ah ah ne günlerdi.
Hayat o zamandaymış beya.
Ayrıca, Half-life, Crossfire - Stalk MP bölümleri de fena halde MP keyfi olan yerlerdi. Gözümden yaşlar süzülür.
-
Bana biraz saçma geldi listen bana göre
Böyle bir listeyi yapmak çok zor olmalı. Çünkü tarih boyunca birçok fazla iyi oyun piyasaya sürülmüş durumda. Ancak listeyi yapan firma aşağı yukarı oyun zevki iyi olan ve oynanışıda güzel olan oyunlardan seçmiş. Bu listeye katkı sağlayan birisi olacak olabilseydim benim listemde şu şekilde olurdu:
1-Grand Theft Auto San Andreas
2-Half Life 2
3-Mafia 2
4-Max Payne 2
5-The Elder Scrolls V:Skyrim
6-Need For Speed:Underground 2
7-Red Dead Redemption 2
8-Trine 2
9-Resident Evil 4
10-Call of Duty Modern Warfare 2
Listemde neredeyse hep oyun serisinin 2. oyunlarını seçmiş oldum. Ancak bu listeyi yaparken baz aldığım olay oyunların çıkış yaptığı yıllarda diğer benzer bütün oyunlardan daha iyi bir içerikle ve özenle yapılmış olmalarından kaynaklı bu listeyi hazırladım. Örneğin nfs underground 2 o yıllarda benzer grafiklerde olmayan muazzam bir yarış oyunuydu ve yarış oyunlarının öncüsü olarak kabul edilmelidir...
-
1 için bişy diyemem ama 2 ve özellikle 3 ü oyna pişman olmazsın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu ne la
alın size liste
1 -Sıtrit faytır 2
2 -Sarı dev (hagar da denir)
3- Mustafa
4- Süper saydkik 3
5- Kaptan komando
6- Snow Bros 2
7- Metal Slug
8- UMK 3
9- Punişır
10 - RDR 2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 15 Aralık 2021; 14:37:0 > -
Bioshock, Half Life ve RE4 ü oynadık. Bu listede olmayı hak ediyorlar. Ama çok insan bir Starcraft veya Diablo 2 ya da bir Command an Conquer oyunu bekliyor bu listede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutsall1 -- 28 Ocak 2022; 10:27:11 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X