Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en güçlü devlet? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
200
Cevap
0
Favori
8.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Gelmiş geçmiş en güçlü devlet?

(En Son Oy Tarihi: 17.2.2014)
Giriş
  • beyler tarihle fazla ilgim yok osmanlı bize anlatıldığı gibi büyük değil mi forumda osmanlı sürekli küçültülüyor bu konularda tecrübeli biri anlatsın durumu lütfen osmanlı nedir zamanında neydi vs bize yanlış anlatılmış demekki
  • Kardeşim bunlar ayrı tarihlerde yaşamış imparatorluklar.Bir zaman diliminde yaşamış olsalarda mesela Moğollar ve Osmanlılılar ikisini kıyaslayamayız.Osnamlı 600 yıllık bir güçlü devlet.Bunun Süleyman dönemi var Fatih dönemi var.Ama genel olarak bakarsak Osmanlı'dan oyumu veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099
    amerika 1700'lerin sonlarında kuruldu, 2. dünya savaşı ve sonrasında dünyanın hakimi oldu. kurulduğu günden beri malesef sözü geçen bir ülke değil. sözü geçen ülke olmaya ne zaman başladı dersek, belki 1. dünya savaşı derim. zaten ondan sonra bir süre dünya siyasetinden çekildiler. ha, zaten abd ile moğolları kıyaslamadım. sadece kullandığın zaman kavramının çelişkisinden bahsettim.

ben de zaten dönemsel güçten bahsettim. bir dönem moğol devletine dünyanın hiçbir yerinde karşı koyabilen çıkmamıştır.
    hatta bir efsane bile var, bugün yaşayan her 100 insandan 1'i cengiz'in soyundan gelmektedir. moğol devletinin güçlü olduğunu kimse inkar edemez.

devlet yapısına bakacak olursak da roma'dan başkası olamaz zaten.

Amerikanın henüz sonu gelmedi ve uzun bir süre gelmeyecek gibi üstelik Moğollar asyaya hükmettiler ama Amerika şu anda bütün dünyaya hükmedebiliyor.

valla hangi devletin ne zaman sonu gelecek hiç belli olmaz. hele halkını hiçbir kültür ve ulus bağının bir arada tutmadığı, ekonomiye bakan bir ülkenin hiç belli olmaz.
    moğollar asya'ya hükmettiğinde, zaten asya bütün avrupa'dan çok daha gelişmiş bir coğrafyaydı, bunu bilmediğini söyleme. ayrıca,

fethedebildikleri kadar yeri fethettiler, diğer herhangi bir yer zaten moğollardan üstün değildi o dönem. döneminde, dünyanın mutlak hakimi moğol devletidir.
    ayrıca bildiğim kadarıyla, dünyanın en büyük devletidir de. zaten fethetmedikleri yerler de vergisini verirdi, oralarda da denetimi vardı moğolların.
    amerika hiçbir zaman dünyaya moğol devletinin yarısı etkisinde bile hükmedemez, günümüz teknolojisinin gereği olarak.
    ama vietnam'da kepaze olan bir ülkeyi moğol hakimiyetiyle bir tutmam ben.

quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

kurulduğu günden beri malesef sözü geçen bir ülke değil.

neden maalesef?

evet, çok üzüldüğümden malesef
    arkadaşa cevap verdiğim şekilde alıntılasaydın, böyle durup dururken demişim de amerikan yandaşı gibi konuşmuşum hissiyatı yaratmasaydın keşke. hiç hoş değil.
    ben, birine cevap verirken, malesef diyerek onun söylediğine katılmadığım için üzgün olduğum imasında bulunmuştum.

• Osmanlı'nın dünyanın en güçlü devleti olduğu zaman olmuştur 600 yıl boyunca değil belki ama Kanuni Sultan Süleyman döneminde en güçlü devlet olmuş olabiliriz.Ama asla Roma kadar Britanya kadar güçlü olamadık.

@hashus1099

Asya,Avrupa dan gelişmiş değildi.Moğollar o dönemde en güçlü devlet olabilir.Her devlet bi zamanlar dünyanın en güçlüsü olmuştur.Önemli olan ne kadar uzun sürdüğü.

Amerika vietnamda kepaze olmuştur ama Moğollar bütün savaşları kazandı mı sanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteSword -- 4 Şubat 2012; 18:54:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan_Drake

beyler tarihle fazla ilgim yok osmanlı bize anlatıldığı gibi büyük değil mi forumda osmanlı sürekli küçültülüyor bu konularda tecrübeli biri anlatsın durumu lütfen osmanlı nedir zamanında neydi vs bize yanlış anlatılmış demekki

Osmanlı küçültülemez.Osmanlı 8 yıl Dünyaya hükmetmiş muhteşem bir çınardır.Yabancı ülkelerde Osmanlıye çok büyük saygı duyulur.Osmanlı döneminde yabancı devletlerde Türk ve Osmanlı adı geçilin
    ce herkesin eli ayağına dolaşır.Osmanlı Süleymandan sonra kötü hale düşer.Ama o dönemden sonrada farklı milletler yine Osmanlıya büyük saygı duyarlar.Hatta bugün bile yabancı forumları açın Osmanlıya övgü yağdırırlar.Tabiki aralarından bir kıskanç çıkar ve Osamnlıya çamur atar.Osmanlı'nın askerlerine büyük bir hayranlık Avrupada hala mevcut.İskoçyada Tük gibi düşünmek deyimi var.İskoçyada ve Avrupada öğrenci soruyu çözemediğinde öğretmenleri hadi Türk gibi düşünmelisin diyebiliyorlar.Yani Osmanlı tarihte olan muhteşem devletlerinki bunlar çok sayılı onların arasındadır.Kimse tarihini küçümsemesin.
    Not : ABD ye kafa kaldıran ülkeler var.Ama Osmanlıda neredeyse yok gibiydi.Daha sonradan500 yıl sonra kafa kaldırdılar.
    Not 2 : Doğu Romayı bizim yıktığımızıda akıldan çıkarmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Weezer -- 4 Şubat 2012; 18:49:46 >

• süper bir anket gerçekten. Mısır İmparatorluğu (?) var ama Pers imparatorluğu, İskender imparatorluğu yok. Tabii Moğol imparatorluğu en büyük sınırlara ulaşmış ya kesin oralarda yakıp yıkmaktan büyük işler yapmış, oralara yerleşmiş yüzyıllar boyunca orada kalmış o yüzden en iyisi olabilir.
    İslamiyet öncesi Türkler ve Hunların da ayrı ayrı olması ilginç olmuş. Nazi Almanyası da imparatorluk filan değil Almanya o toprakları kaç yıl elinde tuttu? olsa olsa en iyi ordular anketine girebilir. Romayı vergiye bağlayan vermeyince Hunlar'ın Romadan çok çok daha az oy alması da bi garip olmuş

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_empires buyrun buradan karar verin

• Ben oyumu nazi almanyasına verdim Ankette almanya demiyor Nazi almanyası diyor Nazi almanyası yok olana kadar en güçlüydü bence
  • Orada Osmanlıyla aynı zamanda var olan devletler varken, ve şu anda Osmanlının yıkılmış olmasına rağmen o devletler hala yer yüzünde güçlülerse, Osmanlıyı işaretlemek çok duygusal kalıyor..

İngiltere dedim gelmiş geçmiş vb. yazdığın için. Fakat şu anı soruyorsan ABD derim.
    Roma İmparatorluğu hakkında bir bilgim olmadığından o şıkkı pas geçiyorum.
  • cCc Osmanlı cCc
  • çok zor bir soru,joker kullanmak istiyorum
  • gelmis gecmis en guclu ulkelere bak hepsi yikilmis

ama ben roma dedim. bölünmeseydi selcuklular anadoluya adimini atamazdi. selcuklu yoksa osmanli da yok.
  • Kangalistan İmparatorluğu alır.
  • hangi devlet gemilerini dağlardan geçirdiyse o dur. sanayisi iyi diye seçilen amerikayı bilmiyorlarki dedelerimiz mükemmel derecede yaptıkları topları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

Osmanlı'nın şıklardan çıkarılması lazım, milli duygularla hücum ediyorlar. Onun haricinde bence ABD'dir. Dünyada şimdiye kadar hiçbir devlet bu denli diğerlerine fark atıp tüm dünyaya hükmetmemişti. ABD'nin yıllık toplam gelir ve harcamalarına, askeri üsleri bulunan ülkelere ve bulundurduğu asker sayısına vs. bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi.

İyi de dostum bence her devleti, imparatorluğu kendi çağının şartlarına göre değerlendirmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

quote:

Osmanlı'nın şıklardan çıkarılması lazım, milli duygularla hücum ediyorlar. Onun haricinde bence ABD'dir. Dünyada şimdiye kadar hiçbir devlet bu denli diğerlerine fark atıp tüm dünyaya hükmetmemişti. ABD'nin yıllık toplam gelir ve harcamalarına, askeri üsleri bulunan ülkelere ve bulundurduğu asker sayısına vs. bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi.

İyi de dostum bence her devleti, imparatorluğu kendi çağının şartlarına göre değerlendirmelisin.

Tamam da o zaman karşılaştırma yapılamaz. Ama illaha ki bir karşılaştırma yapılacaksa ABD açık açık lider olur. Askeri bulunmayan, malı girmeyen parası geçmeyen ülke yok. Kuzey Kore belki, ama onlar zaten kendi hallerinde ABD'yi bilgisayar oyununda hile yapan oyuncu gibi düşünün, anormal güçlü.

•  Gelmiş geçmiş en güçlü devlet?

Zamanın süper gücü. (16-17. yy)

18-19. yy British Empire

20-21. yy United States of Ameria
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

süper bir anket gerçekten. Mısır İmparatorluğu (?) var ama Pers imparatorluğu, İskender imparatorluğu yok. Tabii Moğol imparatorluğu en büyük sınırlara ulaşmış ya kesin oralarda yakıp yıkmaktan büyük işler yapmış, oralara yerleşmiş yüzyıllar boyunca orada kalmış o yüzden en iyisi olabilir.
    İslamiyet öncesi Türkler ve Hunların da ayrı ayrı olması ilginç olmuş. Nazi Almanyası da imparatorluk filan değil Almanya o toprakları kaç yıl elinde tuttu? olsa olsa en iyi ordular anketine girebilir. Romayı vergiye bağlayan vermeyince Hunlar'ın Romadan çok çok daha az oy alması da bi garip olmuş

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_empires buyrun buradan karar verin

Son cümleye gel, ahah o son cümleye kadar iyiydin de cehalet gün yüzüne çıktı yani adama boşuna laf atma eksik kalır yanın yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: SviosM-

quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Orijinalden alıntı: SviosM-

Osmanlı ne zaman süper güç oldu ?

ciddiyim cevap bekliyorum

istanbulun fethinden 2.selime kadar
    olan donem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

quote:

Tamam da o zaman karşılaştırma yapılamaz. Ama illaha ki bir karşılaştırma yapılacaksa ABD açık açık lider olur. Askeri bulunmayan, malı girmeyen parası geçmeyen ülke yok. Kuzey Kore belki, ama onlar zaten kendi hallerinde ABD'yi bilgisayar oyununda hile yapan oyuncu gibi düşünün, anormal güçlü.

Ama günümüzda dünyanın bir ucundan bir ucuna saniyesinde istihbarat sağlayabiliyorsun örnek vermek gerekirse osmanlı döneminde piyasada telefon telgraf bile yokken, topraklar o kadar genişken bile devlet idare edile biliyordu, yani bence geçmişte kazanılan bu tarz başarılar daha önemlidir daha başarılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 4 Şubat 2012; 21:29:10 >

• Osmanlı bence çok fazla hüküm sürmüş bir devlet(iz)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.