Şimdi Ara

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
4
Favori
44.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet

(En Son Oy Tarihi: 18.4.2022)
Giriş
  • En güçlü ordu,en çok toprak sahibi olan,en çok sözü geçen falan hikaye.

Süreklilik herşeydir, nerede naziler,osmanlı,persler,moğollar, yok, hepsinin yumuşak bir karnı vardı ve yok oldular.

Birleşik krallığın yumuşak karnı yoktu birçok kişiye göre ne savaştan anlarlar ne mertlikten, belki de doğrudur ama burada konu edilen devlet yapısı ise kimse onların eline su dökemez,bugün evrensel dil ingilizce unutmayın.
  • Arkadaşlar birşey dikkatimi çekti nedense herkes güçlü devlet kim sorusuna hep savaşlarda gösterdiği başarı ve aldığı toprağa göre değerlendirmiş.Kendi iç dengesini oluşturamayan buna çözüm getiremeyen devletler bir saman alevi misali parlamış ve sönmüştür.Kontrolsüz bir şekilde hızla büyümek o devlete güç katmaz bence aldığı toprakları belirli bir stratejiye göre mi alıyor buna bakmak lazım... Ayrıca aldığı topraklar o ülke insanına ve devletine ne gibi yararlar sağlamış...

Yavuz un doğu seferi Osmanlı hazinesinin en dolu zamanını yaşamasını sağlamıştır.Yanlış hatırlamıyorsam halifelik bize geçmiştir.Bu da Osmanlı ya bir güç katmıştır ya da Fatih in İstanbul u fethi Osmanlının Rumeli deki topraklarıyla bir bağlantı oluşturmasını sağlamıştır ya da taht kavgalarını önlemek için kardeş katlinin serbest olması gibi...

Bu şekilde düşnürsek bence en güçlü devlet İngiltere dir.Vakti zamanında dünyanın dört bir yanında kurduğu sömürgeler belki şuan bağımsızlığını kazanmıştır ama İngiltere istediğini almıştır.Birçok sömürgeye kendi dilini ve dinini götürmüş ve şu gün için Singapur gibi ticaret ülkeleriyle iyi ilişkidedir.Dünyanın dört bir yanıyla ticaretini yapar ve halkı refah düzeyinin üstünde yaşar.

Ayrıca şu gün için askeri olarak dünyada 1 numara olmasada herşeyden payını alır.ABD Irak a girdiğinde yanında İngilizler de boy gösterdi.Hiç bir fırsatı kaçırmayan gerçekten iyi yönetilen bir ülke.Umarım yanlış bilmiyorumdur ama İngilizler çok fazla okuyan bir millet sanırsam çok iyi okulları üniversiteleri var.

Ayrıca bilinçsiz bir toplumda yok siyasetçilerin her dediğine kanacak 1-2 seçim vaadine ya da seçim hediyelerine

Tarihlerinin en büyük olaylarından birisini kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesini gösterirler.Biz dünya da kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkeyizdir ama bu koca milletin başarısı değil Atatürk ün şahsi başarısıdır.İkisi arasında çok fark var.İngiltere de kadınlar sokaklara dökülmüş eylemler yapmış bu haklarını istemiştir ama bizde Atatürk bu hakkı vermese daha uzun süre gündeme geliceğini sanmıyorum açıkcası...

Neyse olabildiğince tarafsız olmaya çalıştım.Bunlar benim görüşlerim.Katılıp katılmama hakkı size ait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merlinthewizard -- 20 Ağustos 2009; 15:10:50 >

• ABD,İNGİLTERE VE OSMANLI arasında kaldım,ama bence İngiltere

Abd ve israil i onlar kurdu,tüm dünyada toprakları vardı Tüm dünya ingilizceye mahkum. Geniş zamanda böyle.

Ama şuan kesinlikle ABD! Siz bakmayın ırakta çuvallamış gibi göründüğüne,adamlar tüm dünyaya hakim,2 madde sayıcam sizde ikna olucaksınız;

1.Abd toplam ekonomisi tüm Ab nin toplam ekonomisine eşittir! (tüm ab yani: ingiltere,fransa,almanya vs.....)

2.Dünyaya hakim olmanız için denizlere hakim olmanız gerekmektedir,ABD deniz taşıtı sayısı,abd haric geriye kalan deniz taşıt sayısına eşittir! yani %50 !

Yeterli demi?

2 Silah var günümüzde: Bir Ekonomi,iki teknoloji. Sırf bu ikisiyle abd her şeyi yapar ki yapıyor,sırf parasıyla küçük devletleri bile yıkabilir,orta develtleri bile sömürge edebilir.bknz tr:(

• quote:

Orijinalden alıntı: Cerberux

En güçlü ordu,en çok toprak sahibi olan,en çok sözü geçen falan hikaye.

Süreklilik herşeydir, nerede naziler,osmanlı,persler,moğollar, yok, hepsinin yumuşak bir karnı vardı ve yok oldular.

Birleşik krallığın yumuşak karnı yoktu birçok kişiye göre ne savaştan anlarlar ne mertlikten, belki de doğrudur ama burada konu edilen devlet yapısı ise kimse onların eline su dökemez,bugün evrensel dil ingilizce unutmayın.

ama bakarsak güneş batmayan imp.(ingiltere) soyunduğu dünya başkanlığına 100 yıl dayanabilmistir

bence ülkelere zamanına göre bakmak lazım bence iki ülke var roma ve osmanlı ama romanın zamanın da bir kaç adam gibi devletten başka dünyada birliktelik yoktu ve tabiki roma dünyayı zap etmesi kolay olmuştur ama osmanlıya bakarsak kuzeyde,doğuda,batıda,güneyde sürekli imparatorluklarla uğraşmıstır

• Geç sen dünya başkanlığını falan,süreklilik diyorum sen ona bak,hala nefes alıyormu bayrağı dalgalanıyormu ona bak.

Nice güçlü devletlerin çöktüğü tarihte hala ayakta kalmayı başarabilmiş tek devlettir Birleşik Krallık, Yeni Zelanda bile onlara bağlı.
  • quote:

Geç sen dünya başkanlığını falan,süreklilik diyorum sen ona bak,hala nefes alıyormu bayrağı dalgalanıyormu ona bak.

Nice güçlü devletlerin çöktüğü tarihte hala ayakta kalmayı başarabilmiş tek devlettir Birleşik Krallık, Yeni Zelanda bile onlara bağlı.

sürekliliğe bakarsan biz kaç bin yıldır dünyayı yönetmişiz aralarda 50,100 yıllık aralar olabilir simdiki gibi , ingilizleri ayakta tutan kendilerin dünyadan üstün bir varlık gibi görmeleri ( biz gibi kendilerine emrah gözüyle bakmıyorlar ) ingilizler ne simdi ne eskiden hiç bir zaman dünyaya üstünlük kuramamıslardır söz sahibi oldukları olmustur 2. planda olupta sürekli olmanın anlamı yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: .TaneR.

quote:

Orijinalden alıntı: my.name.is.earl

TANER ;Olayı sulandırma .Burası özgür ,demokratik, çağdaş bir ülke.İsteyen istediği düşünceyi,olayı,durumu savunabilir.Eğer sen bu düşünceye karşı bir kin ve nefret besleyip olayı aile yapısına kadar getiriyorsan bu da senin iyi bir aile yapının olmadığını gösteriyor.Sana hep karşı düşüncelerden olanlara karşı kin kusmayı öğretmişler.

Sevgili fake;
    ben sadece tek bir cümle yazdım, o da benim görüşümdür. İçinde ne bir hakaret ne kin, ne de dayatma vardır. Yazdığımı tekrar okuyun. Sonraki mesajımda da isteyen istediği ile övünür bu da en doğal hakkıdır yazdım.

Taner efendi;sana yorum yapana karşı özel olarak neden fake damgasını vuruyorsun?Çok ağırına giden bir yazımı oldu?Anlaşılan olmuş..

• 1. Moğol Devleti
    2. Osmanlı Devleti
    3. Nazi ALmanyası
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebab-92

quote:

Geç sen dünya başkanlığını falan,süreklilik diyorum sen ona bak,hala nefes alıyormu bayrağı dalgalanıyormu ona bak.

sürekliliğe bakarsan biz kaç bin yıldır dünyayı yönetmişiz aralarda 50,100 yıllık aralar olabilir simdiki gibi , ingilizleri ayakta tutan kendilerin dünyadan üstün bir varlık gibi görmeleri ( biz gibi kendilerine emrah gözüyle bakmıyorlar ) ingilizler ne simdi ne eskiden hiç bir zaman dünyaya üstünlük kuramamıslardır söz sahibi oldukları olmustur 2. planda olupta sürekli olmanın anlamı yoktur

Diğer mesajınla beraber bunada cevap veriyim.İngilizler nasıl dünyaya üstünlük kuramamışlardır git biraz tarih oku.Osmanlı çökme dönemindeyken İngilizlerin yardım ettiği hangi savaşı kaybetmiştir?İngilizler Osmanlıya karşı çıkıncada Kurtuluş Savaşı çıkıp Türkiye kurulmamışmıdır?Osmanlı her tarafta çok ilerledi dört bir yandan güçlü devletler vardı demişsin sen arapları ve düzgün devlet olamamış balkan ülkelerini adamdan mı sayıyorsun?

• osmanlı mı osmanlı büyük devlettir ama gelmiş geçmiş en büyük devlet imkansız gibi...
    bana göre
    1 roma imparatorluğu
    2 sovyet rusya
    3 büyük biritanya
  • Herkes haritalar koymuş. Bir harita da biz koyalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Kanuni Sultan Süleyman döneminde devlet en güçlü ve şaşalı dönemini yaşamıştır.46 yıllık hükümdarlığında devlet doğal sınırlarına ulaşmış ve tam anlamıyla günümüzde süper güç tabir edilen konuma ulaşmıştır.Öyle ki dönemin en güçlü ülkelerinden Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile yapılan bir antlaşmada Osmanlı Vezir-i azamı ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu hükümdarı denk kabul edilmiştir. Yani Osmanlı nın 2.adamı ancak diğer ülkeleri muhattap alacak seviyededir.

Sorusu olan??

Şuan Avusturya-Macaristan bölgesinde Türkçe mi konuşuluyor?

Osmanlı her zaman manevi değerlere Saygı göstermiştir(din,dil,ırk). Yoksa şimdi bu 3 kıta şakır şakır türkçe konuşurdu.

• şuan en büyük silahlı güç amreki masabaşıda ingilteredir.;

gelmiş geçmiş en büyük ise osmanlı diyelim; onca yıl ülkeyi tek bir ailenin yönettiği başka ülke var mı?
    ki amerikanın kimi örnek aldığı ortada, osmanlının düzenlenmiş haliyle amerika;
  • quote:

Orijinalden alıntı: müvellidülhumuza

osmanlı mı osmanlı büyük devlettir ama gelmiş geçmiş en büyük devlet imkansız gibi...
    bana göre
    1 roma imparatorluğu
    2 sovyet rusya
    3 büyük biritanya

• quote:

Orijinalden alıntı: pRo`MetHeuS.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Kanuni Sultan Süleyman döneminde devlet en güçlü ve şaşalı dönemini yaşamıştır.46 yıllık hükümdarlığında devlet doğal sınırlarına ulaşmış ve tam anlamıyla günümüzde süper güç tabir edilen konuma ulaşmıştır.Öyle ki dönemin en güçlü ülkelerinden Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile yapılan bir antlaşmada Osmanlı Vezir-i azamı ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu hükümdarı denk kabul edilmiştir. Yani Osmanlı nın 2.adamı ancak diğer ülkeleri muhattap alacak seviyededir.

Sorusu olan??

Şuan Avusturya-Macaristan bölgesinde Türkçe mi konuşuluyor?

Osmanlı her zaman manevi değerlere Saygı göstermiştir(din,dil,ırk). Yoksa şimdi bu 3 kıta şakır şakır türkçe konuşurdu.

biraz da bundan kaybedil ya

macar ve bulgarların aslında türk kökenli olduğunu düşünürsek bir de...

• 1980 Soğuk Savaş Haritası

• quote:

Orijinalden alıntı: ugr7

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugr7

Roma İmparatorluğu

Kırmızı - M.Ö. 133
    Turuncu - M.Ö. 44 (Cumhuriyetçi generallarin zaferlerinden sonra)
    Sarı - M.S. 14 (Augustus'un ölümü)
    Yeşil - 117 (en geniş dönemi)

En geniş hallerindeki sınırları

Maviler hangi dönem?

Maviler deniz abi.

• OSMANLI DEVLETİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: müvellidülhumuza

osmanlı mı osmanlı büyük devlettir ama gelmiş geçmiş en büyük devlet imkansız gibi...
    bana göre
    1 roma imparatorluğu
    2 sovyet rusya
    3 büyük biritanya

...??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jet lag -- 20 Ağustos 2009; 18:42:02 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.