Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
5
Favori
10.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

quote:

Orijinalden alıntı: Cal Lightman

quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

Orijinalden alıntı: Cal Lightman

quote:

Şimdi Osmanlı en büyük hüloğğ diyenler gelir.

Edit:Onlar Buradalar.

forumda yaş sınırı olsun, konuyu sürekli siyasete çeken pabucumun liselileri yok olsun. (Hükümet yanlısı degilim, su forumda bir konuyu siyaset görmeden okuyamayacak miyiz ya )

Siyasetciler "onlar" veya "biz " diye gruplama yapmaya devam ettigi surece okuyamicaksiniz.

İnsanlar da o siyasetçiler gibi olmuş baksana

Öylesine espri yapayım dedim konu nereye gelmiş. Politikayla ilgilenmiyorum ve partide tutmuyorum arkadaş ne siyasetinden bahsediyorsunuz siz?

Büyüyün biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Albert Camus

quote:

Osmanlı'yı en büyük imparatorluklardan biri olarak görenler sanırım bu fikirlerini ''yüzölçümü''nü baz alarak oluşturmamışlardır. ''Büyük''ten kastedilen yüzölçümü değil yani nitelik

Nitelik olarak da değildi.

. ''Osmanlı en büyük imparatorluktur'' demek için yüzölçümü verisi baz alınmıyor diyorum.

Hocam ben ele geçirilen toprak büyüklüğü ve imparatorlugun büyüklüğü bakımından yazdım.Sen osmanlıyı hangi bakımdan en büyük imparatorluktur diyorsan sende diğer ülkelerle karşılaştırarak yaz görelim bende merak ettim.

Ben yorum yapmıyorum, var olanı aktarıyorum.

hocam o zaman bırak onlar yapsın yorumunu milletin agzının sözcüsü olma.Sen kendi yorumun varsa onu söyle.. sonra yanlış anlaşıldım diyorsunuz.

Hem söylediğimi anlamıyorsun hem de ''sanane, onlar savunsun kendini'' ayağı yapıyorsun. Burası forum, gelip milleti iğneleyen adamların söylediği de ''Bak demek ki büyük değilmişsiniz o kadar Osmanlıcılar'' , bu kafadaki adamların büyüklük kelimesinin tek manada kullanıldığını sanmalarına ithafen yazdım zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

quote:

quote:

Çok saçma bir liste bence. Tarihi MÖ'lere dayanan Roma İmparatorluğu var ki o dönemde "bilinen dünya"nın neredeyse tamamı onların. Britanyayı koymuş yanına da tarih atmış ne zaman bitiyor ? 1600'lerde başlamış, 1950'lerde dağılmış. Zaten çoğunluk Afrika ülkeleri. Arapları da kandırdı size krallık verilecek diye öyle genişledi.

hocam at da bari destekli at ... roma imparatorlugu 6,500,000 km² alan işgal etmişlerdir. hadi atıyorsunuz bari destekli atın

Roma imparatorlugu max genişlemesi

Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk

Bak ben ne yazmışım oraya ? Sen bi gözlük destekli okuma yap bence.

Milattan sonra 115 yılının haritasını koymuşsun. Hiç aklın eriyor mu MÖ 115 yılındaki gemiyle 1800 - 1900'lerdeki gemilerin farkını ? Adamların bildikleri dünya oralarla sınırlı. Ya okuyarak cevap ver ya da cevap verme arkadaşım.

benim koydugum harita en geniş yayıldıkları zamandır.Daha sonra küçüldüler.Bu haritalar en büyük halidir.İstersen büyük ve koyu puntolarla yazayım dur

Roma imparatorlugun en geniş oldugu zamanki toprak alanı 6.5 milyon km2 dir. En geniş toprak haritasıda budur.

anlamışsındır umarım.Roma imp. hiçbir zaman bilinen dünyanın tamamını falan ele geçirmedi.. ha varsa belgen koy görelim ordan laf sölicegine.

• Konu başlığını En geniş yüz ölçümü olan 10 imparatorluk olarak değiştir. Büyüklük dediğin şey kişiden kişiye göre değişir. Kimi yüzölçümü olarak algılar kimi askeri güç kimi de siyasi güç veya hepsini birden düşünerek yorum yapar. Osmanlının o kadar geride olmasına karşı çıkanlar da bunu baz alarak demişlerdir zaten.
  • yapacağınız sıralamanın

neye göre yaptığınız belli bile değil. koskoca osmanlı 25. sırada olur mu? bunu anca osmanlıyı çekemeyenler koyar buraya ve destekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Konu başlığını En geniş yüz ölçümü olan 10 imparatorluk olarak değiştir. Büyüklük dediğin şey kişiden kişiye göre değişir. Kimi yüzölçümü olarak algılar kimi askeri güç kimi de siyasi güç veya hepsini birden düşünerek yorum yapar. Osmanlının o kadar geride olmasına karşı çıkanlar da bunu baz alarak demişlerdir zaten.

İmparatorluklarda büyüklük kişiden kişiye göre değişmez.İmparatorluk büyüklüğü dedinmi toprak yüzölçümü ile ölçülür.İster git bunu bir tarih bilimciye sor istersen git ilkokul öğretmenine sor.Bir imparatorlugun krallıgın vs büyüklüğü askeri gücü zenginliği = toprak alan büyüklüğüdür.Çünkü askeri gücü , savaş zekası , silah gücü vs çok olmayan zaten bu kadar toprak ele geçiremez.Senin dediğin büyüklük " Abi affet büyüklük sende kalsın" büyüklüğü gibi birşey herlade.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok saçma bir liste bence. Tarihi MÖ'lere dayanan Roma İmparatorluğu var ki o dönemde "bilinen dünya"nın neredeyse tamamı onların. Britanyayı koymuş yanına da tarih atmış ne zaman bitiyor ? 1600'lerde başlamış, 1950'lerde dağılmış. Zaten çoğunluk Afrika ülkeleri. Arapları da kandırdı size krallık verilecek diye öyle genişledi.

hocam at da bari destekli at ... roma imparatorlugu 6,500,000 km² alan işgal etmişlerdir. hadi atıyorsunuz bari destekli atın

Roma imparatorlugu max genişlemesi

Bak ben ne yazmışım oraya ? Sen bi gözlük destekli okuma yap bence.

Milattan sonra 115 yılının haritasını koymuşsun. Hiç aklın eriyor mu MÖ 115 yılındaki gemiyle 1800 - 1900'lerdeki gemilerin farkını ? Adamların bildikleri dünya oralarla sınırlı. Ya okuyarak cevap ver ya da cevap verme arkadaşım.

benim koydugum harita en geniş yayıldıkları zamandır.Daha sonra küçüldüler.Bu haritalar en büyük halidir.İstersen büyük ve koyu puntolarla yazayım dur

Roma imparatorlugun en geniş oldugu zamanki toprak alanı 6.5 milyon km2 dir. En geniş toprak haritasıda budur.

anlamışsındır umarım.Roma imp. hiçbir zaman bilinen dünyanın tamamını falan ele geçirmedi.. ha varsa belgen koy görelim ordan laf sölicegine.

Ben de sana diyorum ki tarih bazından bak. Hala anlamamakta ısrar ediyorsun. Bir haritan ötekini tutmuyor, gelmişsin en büyük sınırları koydum diyorsun. Tarihten haberin var mı bana onu söyle.. İngiltereden Hindistana kadar devamı uzanmış bir İmparatorluk Roma imparatorluğu.

Milattan Önce Okyanus ötesine nasıl gidebilsin adamlar hiç aklın eriyor mu ? Hadi okyanusu geçtim karadan yürüsünler.. O afrika bildiğin çöl. Mısır harici su yok orta kesimlerinde.. Adamlar Niye gitsin Nijerya'ya, Güney Afrika Cumhuriyetine ? Kömürü işlemek için mi ? Petrol bulmak için mi ? Hala anlamamakta ısrar ediyorsun. Roma İmparatorluğu zamanında ve şimdiye göre baktığında çok güçlü bir imparatorluktu.

Bak fazla uğraşmadan üstün körü bulduğum ne kadar doğru orasını bilmediğim bir bilinen dünya haritası.

Roma'nın en geniş sınırları sende var zaten.

Peki soracaksın Nerede Asyadaki Roma, nerede Rusyadaki Roma diye. O zamanlarda da sadece Roma yoktu. Bunu da düşüncelerine ekle. MÖ'de temelleri atılmaya başlanmış, 1453'de yıkılmış bir İmparatorluktan bahsediyoruz.

Bilinen dünyadan da demek istediğimi anladığını var sayıyorum. Doğal sınırlar ve siyası sınırlar. Bak adamlar Büyük Okyanusun sınırlarına ulaşmış. Daha fazla gidememiş henüz yıllar üç basamaklı iken. Niye ? Adamların elinde imkan mı varmış ? 1600'lerde Galile çıkmış demiş Dünya yuvarlak. Arkasından Colomb, Vespuçi, Dö Gama, Bartelmo Diaz gibi Denizciler o Latin Amerikanın İspanyolca ve Portekizce konuşmasının, Kuzeyin de İngilizce konuşmasına neden olmuşlar.. Ama gel gör ki 1600'lerde de bu Romalılar ortalıkta yokmuş.

Şu yazdıklarımdan da şimdi Roma fanboyu gibi bir izlenim oluşturdum ama tarafsız değerlendirmek gerekli.

• En büyük devlet osmanlıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: DiCaprio

yapacağınız sıralamanın

neye göre yaptığınız belli bile değil. koskoca osmanlı 25. sırada olur mu? bunu anca osmanlıyı çekemeyenler koyar buraya ve destekler

Yuzolcumu siralamasina gore yapilmis kör degilsen. Osmanlidan daha buyuk topraklari yoneten imparatorluklar geldi gecti dunyadan.

• Her bakımdan bakıldığında Roma en büyük imparatorluktur.Bu bağlamda Osmanlı'da ilk 10'da yer alır.Ayrıca o emperyalist imparatorluklar coğrafi keşifler sonrasında kuruldu.Coğrafi keşiflerin en büyük sebeplerinden biri de Osmanlı'nın Akdeniz ticaretinin büyük bölümünü elinde tutması idi bunu da hatırlatalım.

• Yazdığın bilgilerde hata var.

wikipedia da iki sayfada aynı kaynağı göstermesine rağmen, tabi ki türkçe olan kaynak bayağı abartmış yüzçlüçümünü

yabancı kaynaklarda : 5,200,000 km²
    türkçe kaynakta: 19.902.000 km2

Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janavar® -- 31 Ağustos 2013; 14:54:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: janavar®

Yazdığın bilgilerde hata var.

wikipedia da iki sayfada aynı kaynağı göstermesine rağmen, tabi ki türkçe olan kaynak bayağı abartmış yüzçlüçümünü

ingilizler bilerek az yazıyor. Tarih kitaplarındada hep 15 milyon kmden fazla olarak gözüküyor. fetih ettiği devletler + hilafeten bağlı devletleride içine aldığı zaman britanya imparatorluğunu bile geçiyor Osmanlı donanması bir zamanlar ingitereyide elinde tutmuştu çünkü..

• boyut değil işlev önemliyse buyrun en büyük devlet
  • Toplam kaç tane imparatorluk var?

Bir düşüneyim sanırım 24...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxax

quote:

Orijinalden alıntı: janavar®

Yazdığın bilgilerde hata var.

ingilizler bilerek az yazıyor. Tarih kitaplarındada hep 15 milyon kmden fazla olarak gözüküyor. fetih ettiği devletler + hilafeten bağlı devletleride içine aldığı zaman britanya imparatorluğunu bile geçiyor Osmanlı donanması bir zamanlar ingitereyide elinde tutmuştu çünkü..

slovkaça'sında da, portekizce'sinde de, almanca'sında da, italyanca'sında da aynı rakamlar yazmakta.

ve tüm bu rakamların referansı olarak ta (Türkçe yazılmış olan 19.000.000 km^2 dahil) aynı kitap gösterilmekte.

Kaynak;

Peter Turchin, Jonathan M. Adams, Thomas D. Hall: East-West Orientation of Historical Empires and Modern States. In: Journal of World-Systems Research, Vol. XII, No. II, 2006, S. 218–239; S.223.
     Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk

• guzel paylasım tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drug Free

Toplam kaç tane imparatorluk var?

Çok boş konuşuyorsun 196 kişinin blok listesinde olman şaşılacak bir durum daha fazla olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

Orijinalden alıntı: Drug Free

Toplam kaç tane imparatorluk var?

Çok boş konuşuyorsun 196 kişinin blok listesinde olman şaşılacak bir durum daha fazla olması lazım.

196 kişinin 150i osmanlı bağımlıları iyi ki blokluyorlar yoksa ben bloklayacaktım. Sen benim atama laf attığında iyi birde ben laf edim bakım nasıl tepki veriyormuşsunuz?
  • her biji osmanlı babeyyy hüloooooooğğğğğğğğğğğğ
  • quote:

Şimdi Osmanlı en büyük hüloğğ diyenler gelir.

Edit:Onlar Buradalar.

İtler basmış hemen;

http://www.youtube.com/watch?v=YWvT4mT8tHM
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.