Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
5
Favori
10.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Albert Camus

quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

Osmanlı'yı en büyük imparatorluklardan biri olarak görenler sanırım bu fikirlerini ''yüzölçümü''nü baz alarak oluşturmamışlardır. ''Büyük''ten kastedilen yüzölçümü değil yani nitelik

Nitelik olarak da değildi.

Olabilir, böyle bir iddiam yok. Sadece böyle düşünenlerin hangi mantıkla bu görüşü dile getirdiklerini yazdım zaten. ''Osmanlı en büyük imparatorluktur'' demek için yüzölçümü verisi baz alınmıyor diyorum.

Başka biri de ''Makedonya 1. olur senin mantığınla yazıp silmiş'' Benim mantığım diye bir şey yok, var olanı aktarıyorum, yorum yapmıyorum. Hala şöyle de böyle de diyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

Sıralamalar neye göre yapıldı merak ettim . K/D oranına mı bakılıyor ?

ele geçirdikleri toprak alan büyüklüğü bakımından sıralanıyor.Yayıldıkları alanlar yani..

İyi de osmanlı aldıği yei kullanır oradaki insanlara hizmet sunar ve kendi toprakları sayardı
    Ama ingiltere gidip sömürdü bence cok saçma bir sıralama ingiltere oraları aldı syılmazki sadece yağmalıyordu

farketmez orduların ayak bastıgı heryer sayılıyor burda.İster çay kahve iç ister yağmala.Osmanlının uzandıgı yerler britanyanın 10 da 1 bile etmez.Osmanlı gemiciliğe ve okyanus ötesine önem vermedi.. Ama ingiltere ispanya vs bunlar gemicilikte 1 numara idi bütün ordularını gemilerle istedikleri yere taşıyorlardı.. Moğollar , britanya , ispanya bunların ele geçirdikleri topraklar ile osmanlının ele geçirdiklerini yan yana bile getiremessin... bak

bu osmanlı

http://i.imgur.com/TP6Ma.jpg

buda ingiltere

http://safalra.com/other/british-empire-map/british-empire-map.png

10 katı falan herlade..

• taraflı.

bi kere büyük sahrayı gecen kaç imparatorluk var dünyada.
  • quote:

quote:

quote:

Osmanlı'yı en büyük imparatorluklardan biri olarak görenler sanırım bu fikirlerini ''yüzölçümü''nü baz alarak oluşturmamışlardır. ''Büyük''ten kastedilen yüzölçümü değil yani nitelik

. ''Osmanlı en büyük imparatorluktur'' demek için yüzölçümü verisi baz alınmıyor diyorum.

Hocam ben ele geçirilen toprak büyüklüğü ve imparatorlugun büyüklüğü bakımından yazdım.Sen osmanlıyı hangi bakımdan en büyük imparatorluktur diyorsan sende diğer ülkelerle karşılaştırarak yaz görelim bende merak ettim.

• Çag acip cag kapatan
    Hgosgorusu ile tum dunyayi kapsayan

İmparatorluk osmanlidir bana gore en iyisi osmanli.

Siralama felan umrumda degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Britanya hep güçsüzleri sömürüyodu yoksa oda bişey yapamazdı (qapaq)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cal Lightman

quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

Şimdi Osmanlı en büyük hüloğğ diyenler gelir.

Edit:Onlar Buradalar.

forumda yaş sınırı olsun, konuyu sürekli siyasete çeken pabucumun liselileri yok olsun. (Hükümet yanlısı degilim, su forumda bir konuyu siyaset görmeden okuyamayacak miyiz ya )

Siyasetciler "onlar" veya "biz " diye gruplama yapmaya devam ettigi surece okuyamicaksiniz.

• Koca Osmanlıyı hüloooyla bağdaştırdınız ya helal olsun

Bizim milletten adam olmaz o ona cakma kemalist der diğeri hülo makarnacı yobaz der. Yiyin birbirinizi.

• Çok saçma bir liste bence. Tarihi MÖ'lere dayanan Roma İmparatorluğu var ki o dönemde "bilinen dünya"nın neredeyse tamamı onların. Britanyayı koymuş yanına da tarih atmış ne zaman bitiyor ? 1600'lerde başlamış, 1950'lerde dağılmış. Zaten çoğunluk Afrika ülkeleri. Arapları da kandırdı size krallık verilecek diye öyle genişledi.
  • Osmanlıyı seveni Ak partili yaptılar.

Hüloğmuş
  • frans-emeviler-abbvasiler daha niceleri ilk 10nda avrupa yeri Göğü inleten bazı dönemlerde süper güç olan Osmanlı 25. sırada
  • quote:

quote:

quote:

quote:

. ''Osmanlı en büyük imparatorluktur'' demek için yüzölçümü verisi baz alınmıyor diyorum.

Hocam ben ele geçirilen toprak büyüklüğü ve imparatorlugun büyüklüğü bakımından yazdım.Sen osmanlıyı hangi bakımdan en büyük imparatorluktur diyorsan sende diğer ülkelerle karşılaştırarak yaz görelim bende merak ettim.

Şu forumda ya anlama konusunda sıkıntısı olan insanlar var ya da 5 cm yanındaki kelimeyi okuma üşengeçliğinde bulunan insanlar var. Diyorumki ''Osmanlı en büyük imparatorluk'' sözünü söyleyen kesim(ben değil, kesim) bu fikrini ''yüzölçümü''ne göre değil de ''nitelik'' kavramına göre dillendiriyor. Ben yorum yapmıyorum, var olanı aktarıyorum. Osmanlı'yı övenlerin övme nedenini yani ''Büyük''lük yüzölçümüne göre baz alınacak kavram değil sadece, o yüzden ''Bak en büyük değilmiş Osmanlıcılar'' cümlesi geçerli bir cümle değil. Çünkü adamlar aynı manada kullanmıyor diyorum o kelimeyi.

• şimdi gençler hele bi gelin şöyle; osmanlının hakim olduğu toprakları gidip de afrikadaki ya da asyadaki hindistan vs gibi topraklarla kıyaslarsanız tarihinizin hakkını pek vermemiş olursunuz. sadece toprakların yüzölçümü baz alınarak oluşturulmuş bir liste. kolay iş değil buralarda at koşturmak gençler yerler hepimizi yerler gözümüzden kan alırlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • britanya güçsüzleri değil sadece kendisinden güç olarak daha düşük afrika ve dünyanın diğer tüm ülkelerini sömürüyordu bunu yapmasaydı şuanda ne ingiltere kalırdıı nede britanya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

quote:

forumda yaş sınırı olsun, konuyu sürekli siyasete çeken pabucumun liselileri yok olsun. (Hükümet yanlısı degilim, su forumda bir konuyu siyaset görmeden okuyamayacak miyiz ya )

Siyasetciler "onlar" veya "biz " diye gruplama yapmaya devam ettigi surece okuyamicaksiniz.

İnsanlar da o siyasetçiler gibi olmuş baksana

• quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

Çok saçma bir liste bence. Tarihi MÖ'lere dayanan Roma İmparatorluğu var ki o dönemde "bilinen dünya"nın neredeyse tamamı onların. Britanyayı koymuş yanına da tarih atmış ne zaman bitiyor ? 1600'lerde başlamış, 1950'lerde dağılmış. Zaten çoğunluk Afrika ülkeleri. Arapları da kandırdı size krallık verilecek diye öyle genişledi.

hocam at da bari destekli at ... roma imparatorlugu 6,500,000 km² alan işgal etmişlerdir. hadi atıyorsunuz bari destekli atın

Roma imparatorlugu max genişlemesi

Gelmiş geçmiş en büyük 10 İmparatorluk

• Moğolların yayıldığı yer düz bozkır zaten etrafta 3-5 topluluk var.Ve moğolların başarısını ben sadece Cengiz Han'a yüklüyorum.
    Osmanlı en şirret milletlerin arasından doğup yayıldığı için ünlüdür ve bunu yarı şiddet yarı hoşgörüyle becerebildiği için .
    Long live Ottomans
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

quote:

İnsanlar da o siyasetçiler gibi olmuş baksana

Öylesine espri yapayım dedim konu nereye gelmiş. Politikayla ilgilenmiyorum ve partide tutmuyorum arkadaş ne siyasetinden bahsediyorsunuz siz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben yorum yapmıyorum, var olanı aktarıyorum.

hocam o zaman bırak onlar yapsın yorumunu milletin agzının sözcüsü olma.Sen kendi yorumun varsa onu söyle.. sonra yanlış anlaşıldım diyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

Çok saçma bir liste bence. Tarihi MÖ'lere dayanan Roma İmparatorluğu var ki o dönemde "bilinen dünya"nın neredeyse tamamı onların. Britanyayı koymuş yanına da tarih atmış ne zaman bitiyor ? 1600'lerde başlamış, 1950'lerde dağılmış. Zaten çoğunluk Afrika ülkeleri. Arapları da kandırdı size krallık verilecek diye öyle genişledi.

hocam at da bari destekli at ... roma imparatorlugu 6,500,000 km² alan işgal etmişlerdir. hadi atıyorsunuz bari destekli atın

Roma imparatorlugu max genişlemesi

Bak ben ne yazmışım oraya ? Sen bi gözlük destekli okuma yap bence.

Milattan sonra 115 yılının haritasını koymuşsun. Hiç aklın eriyor mu MS 115 yılındaki gemiyle 1800 - 1900'lerdeki gemilerin farkını ? Adamların bildikleri dünya oralarla sınırlı. Ya okuyarak cevap ver ya da cevap verme arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dik Otur -- 31 Ağustos 2013; 13:18:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.