Şimdi Ara

Gelişim Süresi, Spor Programı Verimliliği Ve Beslenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu forumla ilk ilişikliğim, ilk kez yazıcağım için kendimi tanıtmak istedim. Öncelikle ben Yusuf Samsun'da yaşıyorum. 2 ay gibi bir süredir spor programımı aksatmadan uygularken aklıma gelişim süresi takıldı. Bu sürenin o kadar kısa olmayacağını biliyorum, bilincindeyim fakat insanın beynini kurcalayan bir soru. Öncelikle spor ortamından ve nasıl olduğundan bahsedeyim;

5 ay önce spor salonuna yazıldım... 1 buçuk ay kadar gittikten sonra, spor salonunun kapatılması dolayısıyla oraya gidemedim. Başlangıçta 83 kiloya yakındım.(Şuanki kilom 66,5) Bugüne kadar yaklaşık 17 kilo verdim. Dediğim gibi spor salonu kapatıldı haliyle, en yakın spor salonu da her gün gitmeye uğraşılamayacak kadar uzaktaydı. Bende bunun üzerine eve spor aletleri almaya karar verdim. Kondisyon bisikleti, halter, 2 dambıl, ağırlık plakaları ve boks torbası. (Boks'ta yaklaşık 3 yıl kadar deneyimim var.) Kendime bir spor programı yazdım, 2 aydır düzenli olarak uyguluyordum, fakat bunun etkili olup olmayacağı hep aklımda kalan bir soruydu. Şimdi sizlere sığınarak şu soruyu sormak istiyorum, özellikle tecrübeli arkadaşlara... Programı alta yazıcam ve bana bunun ne kadar verimli olucağını, ve tahmini (Ben 9-10 ay gibi düşünüyorum.) gelişimin yani farkedilebilir gözle gelişimin ne kadar süre tutacağınızı yazmanızı istiyorum. Sizi spor programımla baş başa bırakıyor ve şimdiden gelecek yorumlar için saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

45 Dakika Tahmini 18 Km/h Bisiklet
    Palms-Up Barbell Wrist Curl 4x(12)
    Stiff Leg Deadlift 4x(12)
    Barbell Squat 4x(12)
    Barbell Curl 4x(12)
    Bent Over Row 4x(12)
    Dumbbell Calf Raise 4x(12)
    Standing Barbell Shoulder Press 2x(12)
    Incline Barbell Bench Press 2x(12)
    Seated Dumbbell Press 4x(12)
    Dumbbell Lateral Raise 4x(12)
    Concentration Curl (Sağ/Sol) 4x(12)
    One Arm Dumbbell Row ( Sağ/Sol) 4x(12)
    Lunges 4x(12)
    Mekik 4x(15)
    Şınav 4x(12)
    Boks Torbası(10-15 Dakika)

Vücut; 1.83 66.5 KG TBW %57 Fat; 16.00 (Kesin medikal bir değer değil.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YALNIZ BİR ADAM -- 18 Temmuz 2019; 17:19:36 >

• 183 cm 66 Kg..... Birde üstüne üstlük 45 dakika Tempolu bisiklet koşusu. Gelişimden bahsettiğin Deri kemik kalma gelisimimi acaba???

Yazdığın program ancak Marathon kosucularina uygun program Hatta onlar için bile fazla. Ben o boyda o Kardiyo ve yazdığın programı yapsam gün içinde en azından 4000-5000 kalori almam gerekir ki Kas kaybı yasamayayim.

Amacin Fit ve mümkün olduğunca zayıf olmak ise tamam anladık ama Eğer Hacim istiyorsan. Kaslı gözükmek istiyorsan programı komple sil, Kardiyoyu bırak. Kendine beslenme programı çıkar önce. 177 boyunda iken 68 KG olmuştum çevremdeki insanlar ölüm orucu tutuyormuşum gibi telaş yapıyorlardı. Kemikler gözüküyor gibiydi. Eğer vücuda çok yüklenip yüklediğiniz kasılma karşılığı gerekli besini vermezseniz Sonuç = Kas kaybı...

Bu sporu yapalı 1 yıl oldu. Çok iyi gelişim gösterdim ve yaptığım en büyük hata başlangıçta sizin gibi aşırı hızlı kilo vermek oldu. Sonuç olarak baya kas kaybettim. Şimdi Kardiyoyu azaltıp, yemeğe yüklenip, dinlenmeyi arttırıp, Hareket sayısını azaltıp kendimi toparladım. Biraz yaglandim ama 2 Haftalık Definasyon yeterli..

Eğer hep düşük yağ oranı ile düşük hacimli kasların gozukmesini istiyorsanız siz bilirsiniz tabi. Plaj vücudu dedikleri. Kas pek yok ama yağ olmayınca vücut parçalanmış gözüküyor.

Hacim istiyorsanız sil baştan başlamak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. 66 KG'yim dedim ama sanırsam göbek tarafında, bel ve bacakta biraz fazlalık var. Yani vücut şeklim şekilsiz duruyor. O tarafları nasıl eritebilirim? Yani aynada gözüken vücudumun alt tarafının üste göre hacimli gözükmesi... Ve bana her kas grubu için kaç hareket önerirsiniz? Haliyle et fiyatları başını almış, uçmuş. Protein alımı pek yapamıyorum. Bu yüzden Optimum Gold alıp protein açığımı kapatmak istiyorum. Günde 1300 kalori tüketiyordum. Dediklerinize göre kalori oranını yükseltmeli miyim? Kaça çıkarmalıyım ve ney ağırlıklı olmalı (karbonhidrat vb...) Sizin her yorumunuz benim için altın değerinde tekrar tekrar teşekkür ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YALNIZ BİR ADAM -- 18 Temmuz 2019; 20:49:48 >
  • YALNIZ BİR ADAM kullanıcısına yanıt
    Kısa geçeyim :

Kas oranı düşük, Kilo az ise, Yağ varsa göbek bölgesinde. Skinny Fat dedikleri vücut tipi. Hormonal sorunda olabilir. Yada beslenme çok kötü olduğu için. Örneğin eğer bir insan günlük kalori ihtiyacını alkol yada şeker gibi şeyler ile karşılıyor ise, Vücut onu kas yapımında kullanmadığı için direk yağ olarak depolama yapılır. Öyle nedenlerden dolayı Düşük kiloda bile göbek bölgesinde yağ oluşur.

Kas gelişiminde Anahtar bilgiler :

1. Kendinizi sakatlanma riskine atmayacak şekilde Max ağırlık. 3 Set 8-12 Tekrar. Her büyük kas grubunu haftada 2 kez çalıştırmak. En azından 48 saat kas grubunu dinlendirmek.

2. Antrenman sonrası Yeterli Protein almak. Antrenman öncesi ve özellikle sabahları kaliteli beslenme. Kaliteli karbonhitrat ve yağ.

3. Iyi uyku, iyi dinlenme. Hareketleri yavaş ve hissederek yapmak ve doğru formda
    4. Akşamları Karbonhitrati düşük tutmak. Antrenman sonrası 15 dk yi geçmeyecek şekilde kardiyo. Ama bu yağ fazlası olanlar için geçerli. Vücuttan yağı atarken, ağırlık çalışması ile Kaslara baskı uygulayıp kas hacmini arttırmak.

Ve en önemlisi. Her insan farklı olduğu için Beslenmeyi, Ağırlık programını, Hareketleri kendinize göre seçmek.. Deneme yanılma ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün siz yorum atmadan önce biraz araştırdım internette. Gerçekten çok hızlı kilo veriyorum, ve bu süreci bugün durdurma kararı verdim. 2 günde 1 kilo vermişim çünkü sabah tartıya çıkınca farkettim. Böyle bir beslenme programı ve spor programı buldum internetten. Sizce benim için uygun mudur?

"1. Gün - Full Body (3000 kalori aldiniz)
    2. Gün - Off (2000-2300 kalori aldiniz)
    3. Gün - Kardiyo (2000-2300 kalori aldiniz)

1. GÜN - FULL BODY - Yüksek Karbonhidrat, yüksek protein ve düsük yag. (high carb)
    2. GÜN - OFF - Düsük karbonhidrat, yüksek protein ve standart yag. (low carb)
    3. GÜN - KARDIYO - Minimum karbonhidrat, standart protein ve yüksek yag. (keto)

Squat 4x12
    Farmer's Walk 3 x max
    Pull-Up 4x10 Yerine One Arm Dumbbell Row
    One Arm Dumbbell Row 4x6-8
    Cable Row Yerine Bent Over Row 4x12
    Bench Press 4x6-8
    Lateral Raises 3x12
    Dumbell Shrug 3x10
    Biceps Curl 4x10
    Barbell Triceps Extension; Lying; to Chin >> Triceps Pushdown yerine 4x10
    Crunch 3x20
    Şınav Yapabildigim Kadar

Örnek;
    Pazartesi Full Body
    Salı Off
    Çarşamba Kardiyo
    Perşembe Full Body
    Cuma Off
    Cumartesi Kardiyo
    Pazar off ya da full body"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YALNIZ BİR ADAM -- 19 Temmuz 2019; 8:53:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.