Şimdi Ara

Gelişigüzel Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce bilgisayar topladım. Bilgisayarım gelişi güzel donmalar yaşıyor ve kitleniyor.

Örnekler; bilgisayar açılırken anakart bilgileri olan yerde donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.
    Bilgisayar açıldıktan sonra hemen donup kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum.
    Bilgisayarla 3-5 dakika takıldıktan sonra donup kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum.
    Bazen uzun süre kullanıyorum hiç donma ve takılma olmuyor, bazen de üst üste böyle 3-4 kez donup kitleniyor hep reset atıyorum.

Donduğu zaman fanlar ve diğer donanımlarda herhangi bir ekstra hareketlenme olmuyor. Normal kasa çalışır durumda oluyor fakat ben ne mouse ne klavye kullanamıyorum. Ekran o anda ne varsa o şekilde donup kalıyor. DVI girişini çıkarıp takıyorum yine aynı şekilde ekranı görüyorum.

Herhangi bir mavi ekran verip donma kitlenme olmuyor, direkt kitleniyor. İşlemciye herhangi bir yük de binmiyor. Tak diye donuyor ve kitleniyor. Ayrıca bir kaç kez reset attıktan sonra "Windows düzgün yüklenmemiş olabilir" sayfasıyla da karşılaşıyorum, bilgisayarı yeniden başlat dediğimde bazen sorunsuz açılıyor hiç donmuyor bazen yine yukarıda bahsettiğim süreçlerden geçiyorum.

Geçenlerde yine dondu ve bu sefer bilgisayarı açtığımda sistemi belli bir zaman geriye aldığını farkettim.

Sistem özellikleri şu şekilde;
    TUF B450M Plus Gaming Anakart
    Ryzen 2600 İşlemci
    Corsair 2x8 GB 3000mhz RAM
    GTX 1050 ti Ekran Kartı
    Toshiba 240 gb SSD
    Zalman z3 Kasa
    Nagas 600W 80+ Güç Kaynağı

Sorun donanımdan mı yoksa kurduğum windows imajından mı bilemiyorum. 4 farklı win10 imajı kurdum hepsinde aynı hataları aldım.

Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim, aklına takılan soru olan varsa da cevaplayabilirim sorunu tesipt etmek isteyen arkadaşlar için, herkese iyi forumlar.

• Başlığı açtıktan 2 dakika sonra yine bahsettiğim olay oldu. Müzik açıktı ve onun da sesi kesilip dondu bilgisayar yine güç düğmesinden yeniden başlatmak zorunda kaldım.
  • Sistemdeki parçalar uyumlu bir sorun olmaması gerekli bence yazılımdan dır.. yeni Windows 10 Pro 64 bit kurunuz temizinden ve güvenilir siteden alınız.. birde güç kaynağı kaç senelik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartının markası asusmu?
  • Power supply ve ram üzerinde durun bence, birde farklı bir win dvd ya da usb si kullanın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farklı imajdan ve temiz kurulum 4 defa yaptım. Ekran kartı markası asus değil.

Herşey sıfır alındı ekran kartı hariç. PSU da sıfır yani. Ramler de sıfır, bugün sabah açarken neredeyse 10 kez yeniden başlatmak zorunda kaldım.

Acaba satın aldığım yerdeki teknik ekip montaj yaparken mi sıkıntı çıktı diye düşünüyorum.

Ramlerden olacagını düşünmüyorum çünkü ramleri değiştirdim.
  • vanth kullanıcısına yanıt
    Hepsi yeni ise dostum garantileri de mevcuttur topladığın yere götür bence zaman kaybetme arıza tespit yaptır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Unstoppable -- 26 Aralık 2018; 15:26:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu Donma Sorunu Hakkında!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.