Şimdi Ara

Gelin hep beraber Airties modem üreticisine mail atalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben aşağıdaki gibi örnek bir yazı hazırladım isteyenler metni biraz daha değiştirerek göndermenizde yarar var kopyala yapıştır yaparsak sanırım dikkate alınmayız

Modem model numarasını herkes kendi modeminin model numarasını yazabilir. lütfen kırmızı işaretli yerleri mutlaka değiştiriniz

http://www.airties.com/call-center.asp?dil=tr bu adresteki iletişim formunu doldurup gönderebilirsiniz

Merhabalar
    Geçen haftasonu Airties 205 model wireless Adsl modem aldım.modemin çalışmasından ve performansından gayet memnunum.Fakat dün modem ayarlarını incelerken farkettiğim şey beni çok sinirlendirdi ve üzdü.DNS leri ayarlamamıza modem izin vermiyor.daha once zyxel modem kullanıyordum ve olması gerektiği gibi bütün ayarlar benim kontrolümdeydi.şidmi size sorum şu neden DNS leri türk telekoma göre ayarlamak zorundayım.madem dünya kadar para verdim bu modeme o zaman bütünüyle istediğim gibi ayarlayabilmeliyim öyle değilmi.

DNS leri değiştirmek istiyorum.Telekomun DNS lerini kullanmak zorunda olmadığımı düşünüyorum.çünkü telekomun yasakçı zihniyetine kesinlikle karşıyım. bu yüzden 1. ve 2. DNS leri değiştirip gerekirse tekrar otomatik olarak nasıl ayarlayabileceğim konusunda yardımınızı rica ediyorum.

Aksi halde modemi iade edip beni telekomun insafına bırakmayacak bir marka alacağımı bilmenizi istiyorum.

Teşekkür ediyorum iyi çalışmalar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 20 Ocak 2009; 15:33:19 >

• Gönderdim...
  • Gönderdim.
  • Konuyu güzel belirtmişsiniz bunla ilgili mailleri sadece çağrı merkezi cevap olarak size geri dönüş yapıcaktır. Belki argesine bu konuda bir toplantı esnasında konunun hassasiyetini belirteceklerdir. Eğer ki sayı çok fazla olmazsa bu konuda değişiklik olmaz. Kolay kolayda bu istediğiniz çözüm gerçekleşmeyecektir.
  • gönderdiğim mesajıma cevap geldi

aşağıda

quote:

Konsolda şu komutu verin.

telnet 192.168.2.1

Windows kullanıcıları şu adımları takip etmeliler;

Başlat > Çalıştır > telnet 192.168.2.1 > Enter/Return/OK/Tamam

Karşınıza -muhtemelen- siyah bir ekran içerisinde Username soran bir pencere gelecek,
    kullanıcı adınız root. Şifre işi biraz değişik,
    eğer web arayüzünde herhangi bir şifre tanımlıysa tanımladığınız şifreyi girin,
    eğer tanımlamadıysanız sadece Enter/Return’e basın
    ama kabul etmiyorsa web arayüzünden bir şifre tanımlamanız gerekebilir.

Eğer login olmayı başardıysak sadece aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırmamız yeterli olacak;

cd /etc/
    echo nameserver 208.67.222.222 > dproxy.conf
    echo nameserver 208.67.220.220 >> dproxy.conf
    exit

Şimdi web arayüzüne geçin ve DNS ayarlarında gri alanda bu girdiğimiz
    numaraların durduğundan emin olun, daha sonra kaydete tıklayın.
    Eğer kaydete tıklamazsanız muhtemelen ayarlar bir sonraki başlangıçta silinecektir.

RE: Airties rt-205
    Kimden: Oguz Sahin (oguzs@airties.com)
    Gönderme tarihi: 20 Ocak 2009 Salı 19:55:03
    Kime: ************

yukarıda denilenleri yaptım
    ancak modemi kapatıp açtıktan sonra yine eski haline döndü.
    ve bende mesajı FW yaparak öneriniz başarılı değildir yine eski haline dönüyor şeklinde cevap yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 23 Ocak 2009; 17:54:12 >

• Arkadaşım zaten bu komutu yazdığında modemi restart edersen modeme yazdığın değerler sadece gecici kayıt olduğu için kapatılıp gidecektir. Zaten attığınız mail otomatik olarak çağrı merkezine gidiyor. Size çözüm bu şekilde sunacaklardır.
  • peki kesin çözüm nedir bilen var mı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iade edin ürünü
  • Bu html dosyasını editleyerek dnsleri değiştirebilirsiniz(ttnetin verdiği rt-206 da denedim diğer modeller için de aynı ayar sayfasının kaynağını editleyerek deneyebilirsiniz)
    "Burayadns" "Burayamodemip" yazan kısmlara gerekenleri yazıp modeminizin ayar sayfasına giriş yapın daha sonra da bu html dosyasını açıp kaydet butonuna basın hadi geçmiş olsun.
    r-a-p-i-dshare.com/files/198201478/webcm.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airtiesdns -- 15 Şubat 2009; 3:04:23 >
  • http://www.asitweb.net/airties-dns-degistirmek/

burada yazılanları deneyebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.