Şimdi Ara

Gelin bi dk bişey söyleyecem cidden zengin olabilirsiniz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
34
Favori
6.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mantıklı
  • bugün metrobüste okuyacam bütün konuyu zamanımda var olabilir
  • Takip
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: agoze

Sizlere günaydın(saat 7).Bu işler ile geçimimi sağlıyorum ben.

Unity3d kullanın derim: http://www.unity3d.com

tam buraya unity yazacaktım senin mesajı gördüm.

Ben maya3d işleriyle uğraşıyorum hatta benim birader çok iyi animatör. Acaba diyorum burada yazılımı yemiş biri varsa birlikte oyun yapabilir miyiz.

daha önemli olanın konsept olduğunu düşünüyorum o yüzden sf4 gibi grafik kasmanın da gereği yok. Eğlenceli olsun yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 18 Nisan 2012; 16:22:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

quote:

tam buraya unity yazacaktım senin mesajı gördüm.

Ben maya3d işleriyle uğraşıyorum hatta benim birader çok iyi animatör. Acaba diyorum burada yazılımı yemiş biri varsa birlikte oyun yapabilir miyiz.

daha önemli olanın konsept olduğunu düşünüyorum o yüzden sf4 gibi grafik kasmanın da gereği yok. Eğlenceli olsun yeter.

Oyunu oynadığında ekrandan kod satırları dökülmeyeceğine göre 3D veya 2D GRAFİK tabi ki çok önemli oluyor.Ama oyun işinin mimari render almaktan çok çok farklı yanları var.Yaparım diye işe girişen hiç kimsenin ortaya 'satılabilir' birşey çıkardığını görmedim.

Bu konudaki kişiler kısa yoldan bir kaç bin TL paranın ceplerine girmesi derdindeler.Bir nevi yan iş peşindeler.Ya da sihirli bir kazanç kapısı.Bir işi de kolpalaştırmayın be!Yoksa hayatınız hep böyle sürümcemede geçecek.

• mesajım dursun
  • Fikir güzel.
  • takip
  • Takip !
  • quote:

andod için bişeyler geliştirmek isteyince para istiyor sanırım yok mu bunun beleşi. Yaptığın oyunu import etttirmiyor
  • ben java biliyordum, pic ccs dilindede uğraşmışlığım var (2011 yılında kendi kendine yön bulan robot tezim var) , bu arada androide merak saldım. eğitim düzenleyip birşeyler yapılacaksa katkım olabilir.
  • Takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3
    andod için bişeyler geliştirmek isteyince para istiyor sanırım yok mu bunun beleşi. Yaptığın oyunu import etttirmiyor

Unity'nin bedava versiyonu var.Ama eğer mobil oyunlar yayınlamak istiyorsan lisans alman gerekir.Daha iki hafta önce Unity3d bedavaya lisans dağıyordu.Alan aldı.Belki yine dağıtırlar.Ben yine de Unity3d'nin free versiyonunu indirip onu öğrenmeye çalışmanı kesinlikle öneririm.Belli bir ciddiyete vardığında birkaç kişi bulup beraber ilk paralı projenizi gerçekleştirirsiniz.Şu anda bağımsız oyun geliştiricileri için Unity3d'den iyi ortam yok,gerçekten.
    Bu arada neden sadece Android?Appstore androidden daha büyük bir market.İlk hedefinin daima Appstore olmasını öneririm.

Eğer gerçekten hiç para almayan birşeyler istersen seni UnrealEngine'ye yönlendiririm.UDK(UnrealDevelopmentKit).

quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07
    Hocam java ve androidde uzmanlaşmanız ne kadar zamanınızı aldı ? Öğrenim kısmını biraz açabilirseniz sevinirim. Bende ana mesleğim olarak bu işe gireceğimde tecrübelerinizden faydalanmak isterim.(Hedefim 3-5 bin dolar ek gelir kazanmak değil. Programlamadan zevk aldığım için çok büyük hedeflerim var kendi çapımda.)

Unity3d'de genellike C# kullanılır..Java'dan hiç anlamam.Ben hiç bir zaman tek başıma proje yapmadım.Hep başkaları ile ortak.Oyun yapma işi sadece programlama değildir.İşin grafik,3d modelleme,ses,efektler,level design vd. bir sürü kısmı var.Öğrenme ile ilgili diyecek fazla birşey yok.Kendi çabana bakar.Google'ı açıp şunu yazmaya ne dersin:'Unity3d tutorials'.İngilizcen iyi değilse nefes alman hata maalesef.
    Not:Yeni yeni Türkçe unity3d dersleri yapan bir iki kişi galiba var,youtubede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 19 Nisan 2012; 1:06:35 >

• quote:

quote:

Unity'nin bedava versiyonu var.Ama eğer mobil oyunlar yayınlamak istiyorsan lisans alman gerekir.Daha iki hafta önce Unity3d bedavaya lisans dağıyordu.Alan aldı.Belki yine dağıtırlar.Ben yine de Unity3d'nin free versiyonunu indirip onu öğrenmeye çalışmanı kesinlikle öneririm.Belli bir ciddiyete vardığında birkaç kişi bulup beraber ilk paralı projenizi gerçekleştirirsiniz.Şu anda bağımsız oyun geliştiricileri için Unity3d'den iyi ortam yok,gerçekten.
    Bu arada neden sadece Android?Appstore androidden daha büyük bir market.İlk hedefinin daima Appstore olmasını öneririm.

Eğer gerçekten hiç para almayan birşeyler istersen seni UnrealEngine'ye yönlendiririm.UDK(UnrealDevelopmentKit).

quote:

Hocam java ve androidde uzmanlaşmanız ne kadar zamanınızı aldı ? Öğrenim kısmını biraz açabilirseniz sevinirim. Bende ana mesleğim olarak bu işe gireceğimde tecrübelerinizden faydalanmak isterim.(Hedefim 3-5 bin dolar ek gelir kazanmak değil. Programlamadan zevk aldığım için çok büyük hedeflerim var kendi çapımda.)

Unity3d'de genellike C# kullanılır..Java'dan hiç anlamam.Ben hiç bir zaman tek başıma proje yapmadım.Hep başkaları ile ortak.Oyun yapma işi sadece programlama değildirİşin grafik,3d modelleme,ses,efektler,level design vd. bir sürü kısmı var.Öğrenme ile ilgili diyecek fazla birşey yok.Kendi çabana bakar.Google'ı açıp şunu yazmaya ne dersin:'Unity3d tutorials'.İngilizcen iyi değilse nefes alman hata maalesef.

Aslında asıl hedefim tabiki İOS ama anroid platformunda tecrübe edinmek istiyorum ayrıca ios dev olmanın yıllık 99 dolar maliyeti var şimdilik karşılayamam ben onu, işallah unity 3d nin free bilisansını bulurum cidden kolaymış hiçbir tutoriololmadan ufaktan tek levellik bir fps oyunu 2-3 saate yaptım :) Free android ve ios lisansı gelir umarım harbiden Türkoyun sektörüne birşeyler katmak istiyorum...

Edit:
    UDK ile biroyun yaparsan kazancın belli bir mevlayı aşınca aslan payını Unreal nemalanıyor ayrıca acayip zor bir platform çok usta modellemeci olmak lazım yoksa udk nın üstünde gelen modelemelerikullanırsan ortaya unreal torunament in devam oynu gibibişey çıkıyor ortaya hep aynı ağaçlar kaplamalar uzun lafın kısası çokbüyük biroyun firması olmak lazım udk için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat_ps3 -- 19 Nisan 2012; 1:15:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcurse

google app inventor hizmeti kapatılmış. devam etseydi herkes kolayca yapabilirdi :(

Kapatılmadı, adres değişikliği yaşadı.

Yeni Adres: http://beta.appinventor.mit.edu

Fikir edinmek isteyenler mutlaka incelesin. Ancak her şey yine kodlamaya dayanıyor, yapıları bilmek gerekiyor.

Not: Kodlama bilmiyorum. Zamanında VB96 (evet biliyorum taş devri IDE'si :) ) ile ufak bir kütüphane programı yapmıştım. İleri ki senelerde yazılımla uğraşmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 19 Nisan 2012; 1:30:55 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Unity3d'de genellike C# kullanılır..Java'dan hiç anlamam.Ben hiç bir zaman tek başıma proje yapmadım.Hep başkaları ile ortak.Oyun yapma işi sadece programlama değildirİşin grafik,3d modelleme,ses,efektler,level design vd. bir sürü kısmı var.Öğrenme ile ilgili diyecek fazla birşey yok.Kendi çabana bakar.Google'ı açıp şunu yazmaya ne dersin:'Unity3d tutorials'.İngilizcen iyi değilse nefes alman hata maalesef.

Aslında asıl hedefim tabiki İOS ama anroid platformunda tecrübe edinmek istiyorum ayrıca ios dev olmanın yıllık 99 dolar maliyeti var şimdilik karşılayamam ben onu, işallah unity 3d nin free bilisansını bulurum cidden kolaymış hiçbir tutoriololmadan ufaktan tek levellik bir fps oyunu 2-3 saate yaptım :) Free android ve ios lisansı gelir umarım harbiden Türkoyun sektörüne birşeyler katmak istiyorum...

Edit:
    UDK ile biroyun yaparsan kazancın belli bir mevlayı aşınca aslan payını Unreal nemalanıyor ayrıca acayip zor bir platform çok usta modellemeci olmak lazım yoksa udk nın üstünde gelen modelemelerikullanırsan ortaya unreal torunament in devam oynu gibibişey çıkıyor ortaya hep aynı ağaçlar kaplamalar uzun lafın kısası çokbüyük biroyun firması olmak lazım udk için

UDK zordur.Ama eğer oyununun çapı belli bir seviyeyi aşarsa Unity3d kurtarmaz,UDK daha iyi gelir.Modelleme falan her zaman önemlidir,eğer oyun geliştireceksen modelleme yapan birileriyle ortaklaşa yapman gerekebilir.

Oyununu geliştirip hazır hale getirdikten sonra 99$ appstore lisansı alabilirsin,öncesinde alıp boş boş bekletmene gerek yok.Ayrıca eğer ortaya çıkardığın işin yalnızca 99$lık bir appstore lisansını bile karşılayamayacağına inanıyorsan,o zaman biz kalkalım.Free lisans işini çok kafana takma.Oyun bir hazır olsun,onu appstore ya da android markete yüklemenin türlü türlü yolları var,merak etme ;)

99$ Appstore Lisans+25$ Android market lisans=124$ ve bunlar senin karının %30'unu alıyorlar.Bence kaybedecek birşey yok ve para işini şu anda düşünmemeni öneririm.Appstore ilk hedefin olsun,bir daha söylüyorum.Önce Unity3d'de yapabildiğin şeyleri görelim,sonra zaten kendiliğinden modellemeci,grafiker gibisinden insanları kendine çekip ilk oyun projene başlayabilirsin.

Bu arada bu işten para kazanmak yalnızca bu şekilde olmuyor.Eğer yeterli bir seviyeye ulaşırsan 'Freelance' işler alıp başkalarının projelerinde para karşılığı pc'nin başında çalışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agoze -- 19 Nisan 2012; 1:32:28 >

• Takip.
  • takip.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.