Şimdi Ara

GELİBOLU ANZAK ANITINDA ATATÜRK'ÜN SÖZLERİ KALDIRILDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GELİBOLU ANZAK ANITINDA ATATÜRK'ÜN SÖZLERİ KALDIRILDI


    Atatürk'ün Gelibolu'daki ANZAK anıtında yazılı sözleri "bakım" nedeniyle kaldırıldı. İngiliz The Guardian gazetesinin bildirdiğine göre bu yazının kaldırılması, AKP hükumeti tarafından Çanakkale Savaşına bir islami hava verilmek istenmesi yatıyor.


    18 Mart 1934 teki törende söylenen, Atatürk'ün şu sözleri anıtta yazıyordu:


    "Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar, burada dost bir vatanın bağrında bulunuyorsunuz. Huzur ve barış içinde uyuyun. Sizler mehmetçikler ile yan yana, koyun koyunasınız. uzak diyarlardan evlatlarını bu savaşa gönderen analar, göz yaşlarınızı dindiriniz. evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim çocuklarımız olmuşlardır."


    Yazının orijinal linki:https://www.theguardian.com/world/2017/jun/16/turkish-islamist-push-may-be-to-blame-for-removal-of-ataturk-inscription-at-anzac-cove







  • Kalbimizden silemeyeceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devran dönecek, kaçıcak delik arıyacaklar
  • Millet hipnoz olmuş gidiyor zaten. 3000 asker tavuktan zehirlenmiş ama ortada komutan yok. Buna hiç kimse bir şey demez ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke kurtarmasaymış bizleri. Adamın hiçbir şeyini koruyamıyoruz bence biz hak etmiyoruz.
  • Ahırda saklanan dedeleri, şimdi torunları peygamber efendimizinde yardım ettiği Çanakkale savaşını unutturmak istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi çağında yaşıyoruz insanlar mağara devrine dönmedikçe Mustafa Kemal Atatürk gibi birisinin yaptıkları,düşünceleri nesilden nesile yaşamaya var olmaya devam edecek bu durum Türkiye Cumhuriyeti yıkılsa yerine başka bir devlet kurulsa bile değişmeyecektir. Mustafa Kemal yaşadığı çağda altın gibi parlamış bir milleti etkilemiş ve dünya tarafından tanınmıştır biz bilmesek dünya bilecektir bu iyi veya kötü fark etmeksizin Gandhi için de Hitler için de böyledir. Burada acı olan gerilemeye ve cehalete savaş açmış bunun uğruna büyük devrimler yapmış kişinin tekrardan gerileme ve cehalet batağına sapmaya başlamış kendi milletinde ki kişiler tarafından unutturulabilmeye çalışılmasıdır.
  • Durun gençler,sakin olun.



    Metal harfler paslanmış,parlatılıp,tekrar takılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin gençler, sakin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.