Şimdi Ara

Gelecekdeki halimiz dolar yasağı gıda sıraları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakında biz de böyle olacağız dolar artmaya devam ederse.

Türkmenistan'da geçtiğimiz yılbaşında ABD Dolar'ının satışının yasaklanmasının ardından yükselen gıda fiyatları yüzünden halk devlet mağazalarından alışveriş yapabilmek için aylar öncesinden sıra alıyor
    Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Türkmenistan'da devlete ait mağazalarda gıda için sıra bir ay önceden sıraya giriliyor. Radio Liberty Türkmen Servisi olan Azatlık'ta yer verilen haberine göre,

Türkmenistan’daki ekonomik sıkıntılar sebebiyle vatandaşlar haftalar önceden devlet mağazalarında satışa sunulan gıda ürünlerini satın alabilmek için sıra nöbeti tutuyor.

Habere göre, Daşoğuz ilinde devlet dükkanlarında sadece çekirdek ve sakız bulmak mümkün. Şeker ve bitkisel yağ gibi ürünler ise listedeki randevu sırasına göre günde sadece üç ya da dört kişiye satılabiliyor.

Kohneurgench çiftliğinde yaşayan bir bayan, 35 gün önce şeker ve yağ satın almak için listeye ismini yazdırdığını ancak hala istediği ürünleri alamadığını belirterek, “Bir aileye beş litre bitkisel yağ ve bir kilo şeker veriyorlar. Bunun yanında da içecek olarak soda satın almayı mecbur kılıyorlar” dedi.

Radyo haberinde devlet mağazalarında bir kilo şekerin 2 manat, 5 kilo bitkisel yağın ise 15 manat olduğu, ancak özel mağazalarda bir kilo şekerin 9 manat, 5 kilo bitkisel yağın ise 55 manat'a satıldığı belirtildi. Ancak vatandaşların çoğunluğu bu tür fiyatlarla ürün satın alacak durumda değil. Haberde gıda ürünleri fiyatlarının bu yıl Ocak ayında halka ABD doları satışının yasaklanmasından sonra fırladığı belirtildi.

Bu yasağın sonucu olarak bir dolar 3.50 manat'tan 7 manat'a çıktı ve Türkmenistan’a ithal edilen şeker, tereyağı, un ve diğer bazı malların fiyatlarında fahiş artışlar görüldü.
    Şu anda Türkmenistan’da asgari ücret 590 manat, yaklaşık 85 dolar. 1 Ocak 2017 tarihinde asgari ücret 650 manat olacak.

http://www.dunyabulteni.net/manset/385888/turkmenistanda-gida-icin-randevu-sirasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nasyonal Sosyalist -- 4 Aralık 2016; 18:22:4 >

• Ülkemizin kendi kendine yetmesi lazım şuan en ufak bi ekonomik ambargoyu kaldıracak durumda bile değiliz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamcan123

Ülkemizin kendi kendine yetmesi lazım şuan en ufak bi ekonomik ambargoyu kaldıracak durumda bile değiliz.

maalesef öyle hiç birşey üretmiyoruz tarım bitti hayvancılık bitti gıdayı da ithal etmeye başladık yakında bu haberdeki ülke türkmenistan gibi oluruz.
  • aktrollerin işine gelmemiş konu.
  • turkiye bunu firsata cevirsin. muhtesem tarim urunlerimizi onlara verip gaz olarak geri alsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

turkiye bunu firsata cevirsin. muhtesem tarim urunlerimizi onlara verip gaz olarak geri alsin.

Samani bile ithal ediyoruz ne tarim urunu...

he saka yaptin anladim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nazzicanavarı

SİZ TÜRKİYEYİ JİMNASTİK ÜLKESİMİ SANDINIZ EYY KÖSTEKLER

TÜRKİYE SİZİN İSTEDİĞİNİZ EKONOMİK KRİZİ YAŞAMAYACAK !

UMDUĞUNUZU BULAMAYACAKSINIZ!

arkadaşı pistten alalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasyonal Sosyalist

aktrollerin işine gelmemiş konu.

Felaket tellali oldugun icin olabilir mi?

• Hiç farklı birşey olmaz ülkemizde de bu durum yaşanılır ki daha önce de yaşanmıştı.
  • quote:

evde ne kaar alkol türü varsa denedim
    sizin kafayı yaşayamadım

ne içiriyorlar size?
  • quote:

Kaale almıyoruz akepeliyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParaPalaZula

quote:

dikkat ediyorum da forumda herkesi tahrik ediyorsun benden sana çok güzel bir blok .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ParaPalaZula

quote:

dikkat ediyorum da forumda herkesi tahrik ediyorsun benden sana çok güzel bir blok .

https://m.youtube.com/watch?v=xoMgnJDXd3k

• Çok beklersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

Çok beklersiniz..

bekle ve gör .
  • quote:

Yiğenim %15 devalüasyonu daha yeni yedik ülke olarak, bu sene turizmden de vurdular daha da turist dövizi de gelmez turist de gelmez ülkeye,

Bunun 2017 si var, petrolün varili 100 dolarlara çıkacak, o zaman elde avuçta kalan dolarlarda petrol ithal edilirken daha çabuk eksilmeye başlayacak,

Avrupa bize aynı Rusyanın yaptığını yapacak, sağlam bir ambargo geliyor, adamlara giren çıkan yok, biz ise ihracatımızın yarısını bu adamlara yapıyoruz anlayacağın bu başlangıç asıl krizin daha büyüğü 2017 de geliyor, maalesef rakamlar yalan söylemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 16 Aralık 2016; 17:19:58 >
  • quote:

quote:

Çok beklersiniz..

bekle ve gör .

Senin gibi gamalı haççı cok bekler..
  • quote:

quote:

quote:

Çok beklersiniz..

bekle ve gör .

Senin gibi gamalı haççı cok bekler..

akboylar sizi isteseniz de istemeseniz de kriz geliyor inim inim inleyin ben avrupada yaşıyorum umrumda değilsiniz ben akp li olmayanlara acıyorum sizin eserinizin cezasını onlarda çekicek .
  • Türkmenistan dediğin ulke Türkiye den kat kat iyi durumda
  • Aga anlamadığım şey felaket tellaligi yapmayin demisler de dolar 3.5 oldu, ekonomi 2% geriledi, eee nasi felaket yok? Ekonomi yavas yavas geriliyor iste, oyle bir yere gelecek ki napacagiz bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.