Şimdi Ara

Gelecek kaygım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisi çıkıcam inşallah birkaç ay sonra.

Şuan yarı zamanlı olarak TR'nin en büyük yazılım firmalarından birinde çalışıyorum.

Ama geleceğe dair sıkıntılarım var, hayallerimle alakalı.

Ben büyük bir şirket kurmak istiyordum bölüme girerken. Ancak şuan normal sıradan bir yazılımcı oldum çıktım. Tamam işimde iyiyim bence ama maaşlı köleyim. Muhtemelen yeni mezun olarak 3600+ civarı maaşla işe giricem bulunduğum şirkette. Ve gitgide artacak o para. Ancak benim beklentimi karşılamıyor. Çünkü bu kadar iyi eğitim, bildiğim yabancı diller, bilgisayara yatkınlığım falan hepsi çöp olmuş oluyor. Şirkette çalışanlar arasında benle yarışabilecek pek adam yok. Tecrübeliler diye daha iyi kazanıyorlar.

Ama ben şirkette gelecek görmüyorum kendimde.

O yüzden kafayı bozdum silikon vadisine başvuru atmaya başladım.

Ama bir yandan kız arkadaş bulup evlenip öyle yerleşmeyi düşünüyorum ABD'ye. Şuan şirkette yavaş yavaş hoşlanmaya başladığım bir kız var. Herhangi bir varsayım yapmıyorum, şuan akışına bıraktım. Önce sevgilisi var mı onu öğrenmem lazım.

Ama bir yandan ülkemi bırakmak da zor olacak onu da biliyorum. Ki Kaliforniya ABD'nin tee en sol ucu. computereng gelse de bizde başlasa keşke demiyorlar tabi ama mülakatlarda falan zorlanacağımı düşünmüyorum, ne İngilizce olarak, ne teknik bilgi olarak ne de zeka soruları vs. olarak.

Ama atıyorum Facebook'a girsem bile, şansı yaver gitmiş bir girişimcinin pahalı kölesi olucam. Bunu da istemiyorum, şirket kurmak hayalim var ama işte bilemiyorum.

Kafamda tonla soru var mezuniyete yaklaşırken.

Avrupa'da yüksek lisans mı yapsam, orada çalışsam mı? Amerika'da bir şirkete kapağı atmakla uğraşıp gerisini sonra mı düşünsem. Yada hayallerimi çöpe atıp burada düz yazılımcı mı olsam ki bu ihtimali hiç ama hiç istemiyorum.

Falan falan.

3600+ maaşı beğenmiyor musun diyenler olacaktır ama ben almayacaksam kim alacak, şirkette benden kötü adamlar daha fazlasını alıyor, yıl tecrübesi var diye.

Okuyanlara teşekkürler.

• Pahalı kölesi gibi olurum diye düşünme paran oldugunda ozgur olursun kimse sana köle gibi davranamaz.Bu zamanda para ozgur olmanin anahtaridir zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin olduğun yer, bir başkasının hayali olabilir.

Ben senden daha kötü bir konumdayım, ben n'apayım? Öleyim mi?

Önce küçük küçük başla.

Git Amerika'ya bir zaman sonra gerekli maddiyata ulaşınca kendi şirketini kurarsın.
  • Bu gelecek kaygısı değil bu hayallerini gerçekleştiremediğin için sende ki bir psikolojik durum, olmak isteyipte olamadığın bir yerde olduğun için sende ki huzursuzluk sadece.

Gelecek kaygısı dediğin çoluğuna çocuğuna asgari ücretle gece gündüz çalışıp bakmak zorunda olan ananın babanın yaşadığı endişedir.

başlığı yanlış açmışsın bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.