Şimdi Ara

Geleceğin İdari Hakiminin sorusu ??? Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Balıkesir Kamu yönetimi 2. sınıf öğrencisiyim. Bu sene sınava tekrar girdim.. Gazi kamu istiyorum..
    ygs5 puan 356 91 bin

lys1 40 net

lys3 54 net okuldan 63 gelicek

Gazi kamu yönetimi 2. öğrtim gelir mi? geçen sene 69 binlerde almış 402 puanla?? lütfen yardımm !!!

türkçe: 38 d 2 y
    mat: 23 5 y
    sos: 22 d 5

lys mat 27 d 3 y
    lys geo 12 d 1 y

lys edeb 42 d 8 y
    lys coğ 16 d 7 y ne dersiniz ilk 60 bin şansım var mı ?

arkadaşlar bu 2. senem..3. ye kalmak istemiyorum..hedefim kamu yönetimiydi zaten ..gazi kamu 1. öğretim istiyodum ama malum bu düşük netlerle 2. öğretim olur artık..gazi kamudan başka kamu da yazmak istemiyorum..çünkü öğretim elemanları filan çok sağlam. idari hakimlikte en başarılı okul gazi üniversitesidir.(Kamuya en çok eleman yetiştiren okul gazi iibf, zehra odyakmaz ümit bozdağ gibi hocalar var desem anlarsınız sanırım) o yüzden 2. öğretim olsun bizim olsun şimdiden teşekkürler yorum yapacak herkese . GAZİ İİBF 'Lİ OLMAK AYRICALIKTIR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumiyetkarinesi -- 30 Haziran 2011; 9:46:16 >

• masumiyet karinesi

afecto sociatis'ini tek başına sergilemenden ötürü tebrik ediyorum ama GaziKamu'dan idari hakim falan olamazsın.Kim demişse onu yalan söylemiş.Ya da eski verileri kullanarak sana bilgi vermiş.İibf için İdari Hakimlikte kota var ve GaziKamu bu kotayı aşacak adam çıkaramaz.
  • İdari hakimlik için hukuk mezunu olmayanlara %10 kota uygulanıyor.Gazi Kamu Yönetiminden biraz zor olursun.Ben Gazi Hukuk 3.sınıfım mezunların çoğunu da tanırım doldurmuşlar hep idari hakimliği sen bence daha farklı bir alanda ilerle.
  • sen bence o bölümü haketmiyorsun. Gazi kamudan mezun bir sürü hakim var.. Kotayı bende biliyorum ama %20 kota..ve bu yazılı sınavda değil mülakat aşamasında uygulanıyor..sen onca boş kafa hukuk mezunu arasından Gazili olarak sıyrılamıyorsn boşuna okuyorsun söyliyim idari yargıyı su gibi bilmen gerekiyor, vergiyi su gibi bilmen gerekiyor .. Bölge idare mahkemesinde görüşürüz bakalım hangimiz hakim olmuş.. sen daha baştan kaybetmişsin.. sana ptt memurluk bile fazla arkadaş !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masumiyetkarinesi -- 29 Haziran 2011; 20:19:24 >
  • Birincisi Gazi Kamu İÖ puan bazında 6. sırada geliyor tüm kamular içinden. İkincisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü var o onları hesaba katarsak tüm Kamu bazlı bölümler içinde 11. sırada kalıyor. İdari Hakimlik için İibf kotası var %20 üstüne Boğaziçi, Odtü gibi üniversitelerde İktisat İşletme mezunları var. Bu özgüven sana nereden geliyor arkadaşım insanları küçümsüyorsun? Bugün özeller dışında hukuk fakültelerinin önünden geçemiyorsun. Üslubuna dikkat et bence ayrıca matematikten 40 netin yok.

daha fazla yoruuum
  • quote:

Orijinalden alıntı: NidderuN

ilk 60-70 bin arasında bir yerdesin,diye düşünüyorum.
    teşekkür ederm . İnş dediğiniz gibi olur, yetiyor zaten hedefim için
  • Evet İdari yargı hakim -savcı sınavına aynı giriyorsun.. Bütün herkesle eşit hakka sahipsin yazılı sınavda.. Eğer yazılıyı geçersen bir de mülakat sınavı var hakim-savcı komisyonu tarafından ;) Bu mülakatta hukuk mezunu olmayanlara ( İİBF, SİYASAL BİLGİLER,İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ) %20 kota uygulanıyor.. yani 100 idari hakim alınacaksa bunun en fazla 20 si kamu yönetimi mezunu filan olabilir... yani iş okurken bu sınava hazırlanmakta, geçmiş yılların hakimlik sorularını çözmekte, hukuk dersiniçok iyi öğrenmekte bitiyor. gerisi inan kolay.. umarım açıklayıcı olabilmişimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: masumiyetkarinesi

sen bence o bölümü haketmiyorsun. Gazi kamudan mezun bir sürü hakim var.. Kotayı bende biliyorum ama %20 kota..ve bu yazılı sınavda değil mülakat aşamasında uygulanıyor..sen onca boş kafa hukuk mezunu arasından Gazili olarak sıyrılamıyorsn boşuna okuyorsun söyliyim idari yargıyı su gibi bilmen gerekiyor, vergiyi su gibi bilmen gerekiyor .. Bölge idare mahkemesinde görüşürüz bakalım hangimiz hakim olmuş.. sen daha baştan kaybetmişsin.. sana ptt memurluk bile fazla arkadaş !

Liseli arkadaşım demel bu yüzden dalga geçiliyor liselilerle Bak az aklını kullan bi yanda hukuk fakültesi bi yanda diğer bölümler varken hakimliği sence hangisi daha çok doldurur?Gazi iibf dolayısıyla kamu y. yan binamda bana her gün gördüğüm şeyi anlatma.Şimdi ne yaparsan yap sen bilirsin zerre umrumda değilsin valla (kota bu arada yüzde %10).Kendimi geliştiririm diyosan uluslararasını falan araştır

Hadi sana link de vereyim

http://forum.memurlar.net/konu/854765/
    http://www.facebook.com/note.php?note_id=178091778897762

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mevzuat -- 30 Haziran 2011; 4:46:44 >

• balıkesir üni kamu yönetimi 2.sınıf öğrencisiyim genç liseli çağımız çoktan geçti

Orijinalden alıntı: Calpi84

İdari yargı hakimliğine açıköğretim mezunu bile girebilir.Bence bu işler okula bakmaz.Sen ygs-lys sınavlarında yüksek puan aldın diye 4 yıl sonrasında aynı durum olmayabilir.
    Yine de pek ümitlenmemek lazım.Sadece İdari hakim olmak için kamu yazmak pek mantıklı bir iş değil.Ya giremezsen ne olacak?Sıradan bir memurluğa girmekte var.
    aynen dostum,bende bunu anlatmaya çalışıyorum, okula bakmıyo artık bu işler,kendini ne kadar geliştirdiğin önemli. hukuku o kadar abartıyolar ki bi esprisi de kalmadı artık her ilde hukuk fak. var nerdeyse...elini sallasan artık iktisat mezunu gibi hukuk mezununa çarpıor ne hukuk mezunları var, boşuna dirsek çürütmüş( yukarıda ki mevzuat nikli arkada gibi) ne siyasal mezunları var ilk senede idari hakim olmuş anlatmak istedğim bu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.