Şimdi Ara

Geleceğin Bölümü : BOUN YBS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
4.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar önümüzdeki 100 yılın belki de 1000 yılın en popüler, en işlevsel, en geleceğe yönelik bölümünün BOUN YBS olacağını düşünüyorum. Sebeplerine gelecek olursak şöyle sıralayabiliriz :

1 - Dersler :
    www.mis.boun.edu.tr
    YBS Lisans Programı | Yönetim Bilişim Sistemleri | Boğaziçi Üniversitesi
    http://www.mis.boun.edu.tr/lisans/ybs-lisans-programi
    buradan da göreceğimiz üzere bölüm fazlasıyla multidisipliner. Alınacak Ekonomi, İşletme, Pazarlama, Muhasebe gibi yönetimsel derslerle işin yönetim kısmını öğreneceksiniz üstüne bir de donanım, algoritma, nesne tabanlı programlama, veritabanı, veri madenciliği( gelecek 100 yılın konusudur), web tabanlı uygulama gibi derslerle de bilişim kısmını yazılım kısmını halledeceksiniz yani her açıdan gelecek 100 yıla uygun bir birey haline geleceksiniz.

2- Yurt dışı imkanları : Yazılım belki de yurt dışına çıkılabilecek en kolay dal.

3- Etiket : Boğaziçi etiketi sizi her ortamda, her iş görüşmesinde bir basamak öne çıkaracaktır.

4- Kulüpler :
    www.boun.edu.tr
    Boğaziçi Üniversitesi - Öğrenci Kulüpleri
    http://www.boun.edu.tr/tr_TR/Content/Kampus_Yasami/KampusOgrenciKulupleri
    Boğaziçi kulüpler bakımından en aktif üniversitelerdendir gerek kariyer kulüpleri gerek sosyal kulüpler ile Boun sizin entelektüel birikiminizi arttıracak ve kariyerinizde mükemmel bir yol çizecektir.

5- Kendini Geliştirme İmkanı : Boun YBS öğrencisi derslerden geriye kalan vakitte Udemy ile kendini geliştirecektir bildiğiniz gibi yazılım sadece okula bağlı kalarak öğrenilmez okulda nasıl öğrenileceğini öğreniriz ve üstüne udemy, coursera gibi platformlarla biz tamamlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Allen 20 -- 23 Temmuz 2020; 20:21:37 >

• Yonetim kismini isletme/iktisat/endustri ve diger muhendislik mezunlari
    Yazilim kismini ceng/yazilim muh mezunlari
    domine ediyor aldigi egitimlere bu kadar aldanma iki sorum olacak
    1)iibf mezunlari universite aldiklari egitimin yuzde kacini sahada kullanabiliyor ? Sirketler egitime tabii tutuyor iibf mezunlarini :)
    2)ulke gerceklerini de hesaba katmak lazim boun ybs mezunlarinin yuzde kaci yurtdisinda mesela elimizde sayisal veri var mi da yurt disi motivasyonuyla bu bolume giriyorsunuz isin sonu husran olur benden soylemesi gelecekte aranan adam vs hikaye
    Boun ybs, kutsal bölüm, 3 yıl önce iyi ki kapısından girmişim diyorum..
    Basta googleda yazılım mühendisi olmak istiyordum. Bunun için udemy isimli bir platformdan yardım aldim
    Yaz stajımı yapmam lazımdı, Amazon diye bir firmaya başvurdum.
    Mülakat zamanı geldi çattı, İK'yı tanıyordum sanki, kel biriydi..
    Sen benim varisimsin! diye bağırdı kel adam. Ben uzaya gidiyorum, işime sen bakacaksın o sırada dedi, imzaladık sözleşmeyi. Evet, Amazon'da CEO olarak yapacaktım ilk stajımı.
    Ancak bunların hepsi boş. 3.sınıfta MIS310 kodlu bir ders aldım, girişimcilik üzerine. Bir şeyler ortaya çıkarmak, birilerini yönetmekten daha kazançlı idi ..
    SadeceHayranlar'ıma özel içerikler üretmeye başladım. Çok iyi kazançlar, çok iyi dostlar edindim. Siz de vip hayranım olabilirsiniz, pm gelin.
  • Biraz da ulke gerceklerinden bahset usta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar doğru söylüyor ybs okuyorum 4.sınıfa geçtim udemyde yöneticiyim silikon vadisi evin önünde sıra oldu gel ceo ol diye azcık vizyonu olan bu bölümü okur

• quote:

Orijinalden alıntı: stephan appiah44

Biraz da ulke gerceklerinden bahset usta
    Ülke gerçeklerine gerek yok. Boun YBS öğrencisi aldığı multi ve interdisipliner eğitimle edindiği yönetimsel bilgi birikimini, entelektüel birikimini, bilişim alanında öğrendikleriyle harmanlayıp aranan adam olacaktır.
  • Bilgisayar mühendisliği + işletme okuyanlar var zaten. ve bunun çok önünde hocam.

• İşletme mühendisliğinin getir götürünü yapar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Yonetim kismini isletme/iktisat/endustri ve diger muhendislik mezunlari
    1)iibf mezunlari universite aldiklari egitimin yuzde kacini sahada kullanabiliyor ? Sirketler egitime tabii tutuyor iibf mezunlarini :)
    2)ulke gerceklerini de hesaba katmak lazim boun ybs mezunlarinin yuzde kaci yurtdisinda mesela elimizde sayisal veri var mi da yurt disi motivasyonuyla bu bolume giriyorsunuz isin sonu husran olur benden soylemesi gelecekte aranan adam vs hikaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stephan appiah44 -- 23 Temmuz 2020; 20:24:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Endüstri vs Boun İşletme
    6 yıl önce açıldı
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birine soruyosun iibf okuyan herkes işsiz birine soruyosun iibf okuyan herkese evrenin sırrı verilmiş birine soruyosun hukuk çok iyi birine soruyosun hukuk çok kötü, bu forumda temiz bilgi edinmek imkansız sanırım
  • diğer bölümlerin önü açılsın diye milleti boun ybs'ye yönlendirmek de iyiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Arkadaşlar doğru söylüyor ybs okuyorum 4.sınıfa geçtim udemyde yöneticiyim silikon vadisi evin önünde sıra oldu gel ceo ol diye azcık vizyonu olan bu bölümü okur
    Boun YBS + Udemy Güzel ikilidir evet.
  • Eskiden troller komikti. Bunlar artık güldürmez oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QualityDommage

Bilgisayar mühendisliği + işletme okuyanlar var zaten. ve bunun çok önünde hocam.
    Katılıyorum bu daha iyi bir tercihtir fakat imkanı olmayan öğrenciler BOUN Ybs tercih edebilir.
  • Birileri boun ybs kazanamamış

• quote:

Orijinalden alıntı: stephan appiah44

Yonetim kismini isletme/iktisat/endustri ve diger muhendislik mezunlari
    1- Şu anda İİBF bahsi açmadık. BOUN Ybs hakkında konuşuyoruz. .
    2- Boun YBS yeni yeni popüler olan ve adından sıkça söz ettiren bir bölüm. Gelecek 1000 yılda tahtını sallayacak bir bölüm geleceğini düşünmüyorum şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: theiceman07

İşletme mühendisliğinin getir götürünü yapar
    Sayısalcı kardeşlerimiz için tavsiye ettiğim bir bölümdür. İtü Endüstri tutmayan ve tıp istemeyen kardeşlerimiz şüphesiz İTÜ İşletme Müh. yazabilir.
  • Jeffrey Dahmer kullanıcısına yanıt
    Bu forumun güzelliği burada başlıyor. Eğer kafan allak bullak oluyorsa doğru yoldasın demektir. Çünkü buradaki karşılaştırmaların hepsi kafanda birleşecek ve net tercih yapacaksın. İyi yanı ve kötü yanlarını kafanda düşünüp, bilgileri adeta sentezleyeceksin sonra tekrar parçaları düşüneceksin. Yani parça ve bütün arasında git-gel yapacaksın. Sonunda istediğini buluyorsun.

• abart awk
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    1)YBS’yi IIBF catisindaymis gibi yorumladim YBS’de aldigin egitimi de sahada neredeyse kullanmayacaksin
    2)YBS’de dusuk seviyede yazilim egitimi veriliyor ders icerigine bakan bunu fark eder
    3)suan gelecekle ilgili kumar oynamiyoruz belki hukuk belki tip belki bilgisayar muh gelecegin meslegi olacak insanlarda algi yaratmayalim

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeffrey Dahmer

birine soruyosun iibf okuyan herkes işsiz birine soruyosun iibf okuyan herkese evrenin sırrı verilmiş birine soruyosun hukuk çok iyi birine soruyosun hukuk çok kötü, bu forumda temiz bilgi edinmek imkansız sanırım
    İş tamamen kendinde bitiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.