Orijinalden alıntı: Yeni Türkü Ben şu şekilde öğrenmiştim. Uyuduğumuz zaman ruh vücuttan çıkıyor ve Allah katına gidiyor. Orada zaman yok, mekan ise farklı olduğu için ruh geleceği ve geçmişi görebiliyor. Bunları biz uyandığımız da kısmen hatırlıyor ve unutuyor. Bu sebeple bazen dejavu yaşanıyor vs.
Bir kişi ise Ruh içinde herşeyin yazılı olduğu Ümmül Kitab'ı (?) okuyabiliyor bu yüzden geleceği görebiliyor demişti.
Şu an bu iki açıklama da benim için birşey ifade etmiyor
bunları bilmiyordum. teşekkürler.
Yanlış bilgilendirme olmasın @Yeni Türkü İslamda dejavunun tanımı ; "Doğmadan önce tüm ruhlar Allah'ın yanına gider, tüm hayatını yaşar, ve dünyaya gelir. Geçtiğiniz sokaklar vs aslında daha önce yaşadığınız içindir."
beyler ben bazen birşeyler geçiyor aklımdan ve 2-3 gün içinde aklımdan geçen şeyi direk karşımda görüyorum veya oluveriyor.çok karşılaştım herzaman oluyor hatta en son rüyamda bi kadının öldüğünü ve gelininde öleceğini görmüştüm,2 gün sonra bi akrabamızın hep annesi,hem annesinin gelini öldü
konunun tamamını okumadım ama benim görüşümü şöyle kısaca özetleyim: geleceği hiç bir insan direk olarak göremez ancak geleceği kendin planlamak durumu falan başka tabi.kısacası geleceği göremezsin ama tahmin edebilirsin ileri görüşlülük falan.anladınız siz onu
youtube videosundaki,konuşmacı adamın üzerine giydiği tişörtte ne yazıyor?
gelecekle ilgili tahmin yapanlar,çok farklı bir ilim kullanarak bunu gerçekleştirebiliyorlar. mesela bunlara eskiden kahin derlermiş.gökyüzünü inceleyerek ne zaman ve nerde kaç dakika güneş tutulacak hesalayıp halka söylerlermiş.halk tabi daha dünyayı düz olarak(tepsi gibi) biliyor.nereden bilsin ayın, güneşin yörüngesini,önüne geçeceğini! adamların söylediğide çıkınca onlara çok enteresan saygı gösterirmiş halk.(sanki kahin istedide o güneşi tuttu.) şimdi gelelim gelecekle ilgili daha fazla detayı tahmine. bundan on dakika önce internette sörf yapıp dikkatimi çeken şeylere göz atmayı düşündüm. @yktrg arkadaşımız saat 00/37de bu konuyu inceledi ve bunun hakkında birşeyler,düşündü.bir dakika sonra yorum yazdı.konuyu üstlere taşıdı. işte bazı insanlar düşüncelere,(birtakım varlıklar vasıtası ile ve izin ile)girebiliyor. böyle bir medyomun, benim on dakika sonra internette sörf yapacağım anda, benimle konuşsa, o an internete gireceğimi bu konuda kim ne düşünmüş ne bilgileri yorumlamış,onların bilgisini alıp bana deseki "işte sen on dakika sonra internette dolaşırken "geleceği görme,kuvvetli hisler ve garip olaylar"diye bir konuyu inceleyecen" (ki bu konularda meraklı olduğumu biliyor konun üste çıkıp göz atacağımı tahmin ediyor ya tutarsa diyor.)şimdi bu geleceği görmüşmü oldu. bence hayır.sadece planları (geleceği inşa eden düşünceleri)anlamış ve ona göre yorum yapmış oldu.
tıpkı her zaman sarhoş araç kullanan şöföre "bu ilerde kesin kaza yapar" demek gibi
benimde dikkatimi çekti ama anlamını bilmiyorum. arapçaya benziyor...
ayrıca her insanda mutlaka arasıra nerde gördüğünü çıkaramadığı ama mutlaka gördüğüne emin olduğu kişiler veya yerler vardır . herkes bunu dejavu olarak bilir ve büyük bi oranı da bu şekildedir. yani beynin daha önce gördüğü hafıza bölümünün önemsiz diyerek geridönüşüm kutusu (yani bilinçaltı)na attığı tekrar görüldüğünde ilişkilendirilerek açığa çıkan anı ve yaşanmışlık hissidir. fakat bu konuda insanların öğrenmek istediği veya bu veya bunun gibi olaylar değil. örneğin yıllar önce yüzüklerin efendisi 1 inci filmine gittiğimde (gösterime girdiğinin ilk günü) özellikle gandalfın mağarada geçen kovalamaca ve düşme öldü zannedilme sahneleri aşırı derece tanıdık gelmişti hatta ben burayı izledim şimdi o gelecek böyle olacak o düşecek ama aslında ölmeyecek gibi filmi önden yanımdaki arkadaşıma dahi anlatmıştım... ama asıl garip olan bu değil çünkü dejavu ihtimali daha yüksek olan bi durum ... fragmandan veya ona benzer başka bi filmden örnek alarak beynin hızlı çalışması ve senaryo tahmini gibide olabilir(bilinçsiz olarak).. fakat 2 yıl kadar sonra benim zaten yaşadığımı zannettiğim bir olay (ablam bir arkadaşı ve benim altınova da bir plaja gitmemiz) tekrar yaşamaya başladım plaj dönüşü moonlight bar iç mimarisi ile beraber, ablamın arkadaşı (1 ay önce saçlarını sarıya boyatmış (ablamda ilk defa onu öyle görmüştü) ve hemen yanındaki köfteci... hapsi daha önceden yaşanmıştı benim için daha önce gidip gitmediğimizi o arkadaşı ile daha önce tanışıp tanışmadığımızı defalarca sordum ablama ama cevap olumsuzdu... buna akıllıca bi kılıf bulamadım işte... yani onun haricinde ne geçirdiğim trafik kazasında ne 99 depreminde izmitteyken önsezi miğde krampları veya huzursuzluğum olmadı sadece böyle garip bir kaç anı...