Şimdi Ara

GeForce RTX 5090 boyutları ortaya çıktı: 'Devasa' olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GeForce RTX 5090 boyutları ortaya çıktı: 'Devasa' olacak
    Nvidia’nın yeni nesil Blackwell tabanlı GeForce RTX 50 serisi ekran kartlarının bu yılın sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor. Şimdiye kadar bu serinin üst modelleri hakkında birçok bilginin paylaşıldığını gördük. Şimdi yeni bir raporda, RTX 5090'a güç vermesi beklenen GB202 GPU'nun boyutları ortaya çıktı. Nvidia, GeForce RTX 5090 ile bugüne kadarki en büyük GPU tasarımlarından birine imza atmaya hazırlanıyor.

RTX 5090 "Devasa" olacak

Yeni bilgiler daha önce tutarlı ve doğru paylaşımlarıyla tanınan MEGAsizeGPU'dan geliyor. Buna göre RTX 5090'a güç verecek GB 202GPU, 744 mm²’lik devasa bir çekirdek alanına sahip olacak. Bu boyut, RTX 4090’ın 619 mm²’lik AD102 GPU’suna kıyasla %22 daha büyük. Aynı zamanda, RTX 2080 Ti’ın 754 mm²’lik alanına oldukça yakın.

Hatırlayanlar olacaktır, daha önce RTX 5090'ın tüm kalıbı kullanmayacağı için nihai tüketici ürününün selefinden daha küçük olacağı paylaşılmıştı. Keza 4090'ın devasa profili de, öncelikle üç yuvalı soğutucusundan kaynaklanıyor. Ancak henüz nihai kararın verilmediğini belirtelim. Dolayısıyla benzer bir tasarımın korunduğunu da görebiliriz. 

RTX 5090 beklenen özellikler

Kartın performans tarafındaki yenilikleri de dikkat çekici. 21.760 CUDA çekirdeği ve 32 GB GDDR7 belleğiyle RTX 5090’ın, RTX 4090’a göre rasterleştirme performansında %50-70, ışın izleme tarafında ise 2-3 katlık bir artış sağlaması bekleniyor. Yeni nesil GDDR7 bellek, 512-bit arayüzde 28 Gbps hızında çalışacak ve 1.5 TB/s’lik bellek bant genişliği sunacak. Bunun, mevcut RTX 4090’daki bant genişliğine kıyasla %50 daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ayrıca Bkz.GeForce RTX 5060, 5070, 5080 ve 5090 çıkış tarihi sızdırıldı

RTX 5090, Blackwell mimarisiyle birlikte DLSS 4 teknolojisini de beraberinde getirecek. Ancak bu teknolojinin mevcut nesil ekran kartlarına sunulması beklenmiyor. Kart, PCIe 5.0 ve DisplayPort 2.1a bağlantı desteğiyle gelirken, 600W’lık TBP ve temel frekansının ise 2.9 GHz seviyesinde olacağı ifade ediliyor. Boost frekansı konusunda henüz net bir bilgi bulunmasa da 3 GHz sınırını aşabileceği yönünde tahminler mevcut.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/105693-rtx-5090-uses-nvidia-biggest-die-since-rtx.html

• 600tbp nedir çevre dostu yapın şunları

• + Ne kadar büyük
    - Nvidia çok büyük

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler editör, 5090 boyutu diyerek 5 slot kart falan çıkartacaklar zannettirdin, die boyutu çıktı. Bir dahakine daha da güzel bir clickbait yaparsın, saygılar.

• Normal kullanıcının ulaşamayacağı bir şey olacağı kesin. Ama iş amaçlı kullananlardan zaten normal oyuncu kullanıcıya stok kalmayacaktır.

• 90 taksitle alırız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Kasa toplamayı bıraktım kafam rahat siz de bırakın ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Die boyutu büyümesine rağmen core SU/TU miktarı vs. pek artmamış durumda. 4090-5090 farkı çok olsun diye çok yüksek overvolt-overclock yaptıklarından 600w değer oluşuyor gibi geldi bana. %5 downclock+stabil undervolt ile 450W civarına indirilir güç tüketimi.

Bu aynı şekilde 5080'in 4090'dan daha kötü olabileceğini ima ediyor. Görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 25 Kasım 2024; 15:28:31 >
  • Artık Kasayı karta takıp 3lü prizinden direkt karta güç veririz kablo karmaşası da olmaz hem...

• çok rahat , çok profesyonel

• O sırada 4070supere yeni geçen benim garibanlık seviyesi

• Adettir

GeForce RTX 5090 boyutları ortaya çıktı: 'Devasa' olacak

• Az biraz fiyat farkıyla opsiyonel sıvı soğutma seçeneği sunulsun böyle kartlar için.

• damn2u kullanıcısına yanıt

Zaten sıvı soğutmalı custom modeller çıkartıyor üreticiler.

Başlığa bakınca kartın boyutları büyümüş gibi anlıyorum ama sanırım böyle bir durum yok. Zaten biraz daha büyürse bu kart kasaya girmez kasa bu karta girer.

• Bu nasıl bir haber. Bende hesaplamaya çalışıyorum 744 mm2 kaç cm ediyor. Kasama sığacak mı diye.

• levis501 L kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben 74 santim sandım 🤣

• Ben de dedim, ahan da tower kasalara bile sığmıycak ne yapacağız, oysa ki clickbait habermiş…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 25 Kasım 2024; 17:14:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 600w ne ağam?elektirik faturasıyla da mac mini alırız artık

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

Alışveriş kredisi GeForce RTX 5090 boyutları ortaya çıktı: 'Devasa' olacak 

• matea3535 kullanıcısına yanıt
    Epey idare eder sıkıntı yok...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.