Şimdi Ara

GeForce RTX 5060 ve 5060 Ti çıkış tarihi sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GeForce RTX 5060 ve 5060 Ti çıkış tarihi sızdırıldı
    NVIDIA geçtiğimiz haftalarda RTX 50 serisi ekran kartlarını ve DLSS 4 teknolojisini duyurmuş olsa da lansman sırasında RTX 5060 ve RTX 5060 Ti modellerine yer verilmemişti. Ancak RTX 5090 ve RTX 5080 modellerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte bunları RTX 5070 Ti, RTX 5070 ve 5060 serisinin takip edeceğini biliyoruz. Bugün ise RTX 5060 serisine ait yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Colorful’un ana tedarikçisi Chaintech'e ait bir raporda RTX 5060 serisi hakkında sürpriz bir gelişme paylaşıldı. Şirketin 2025 yol haritasına göre, Nvidia'nın yeni nesil RTX 50 serisindeki dört model (RTX 5090D, 5080, 5070 Ti ve 5070) Ocak ve Şubat aylarında piyasaya sürülecek. Mart ayında ise RTX 5060 ve RTX 5060 Ti'nin çıkış yapması bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Nvidia RTX 5080 ve RTX 5090 ekran kartları Türkiye’de satışa sunuldu! İşte fiyatlar

Kıyaslamak adına, halihazırda mevcut olan RTX 4060 serisinin Mayıs veya Haziran aylarında tanıtıldığını hatırlatalım. Ayrıca yakın tarihli sızıntılara göre RTX 5060 Ti, 16 GB veya 8 GB bellek seçenekleriyle sunulacak. Kartın kesin özellikleri Nvidia veya Chaintech tarafından doğrulanmadı ancak 8 GB bellekli versiyonun standart model olacağı tahmin ediliyor.

• 23 Ocak: GeForce RTX 5090 MSRP incelemeleri

• 24 Ocak: RTX 5090 MSRP dışı incelemeleri

• 29 Ocak: RTX 5080 MSRP incelemeleri

• 30 Ocak: RTX 5080 MSRP dışı incelemeleri

• 19 Şubat: GeForce RTX 5070 Ti MSRP incelemeleri

• 20 Şubat: GeForce RTX 5070 Ti MSRP dışı incelemeleri

• Mart 2025: GeForce RTX 5060 - 5060 Ti

Eğer 16 GB versiyonu doğrulanırsa, bu model 8 GB VRAM'e sahip RTX 4060 Ti'nin iki katı bellek kapasitesine ulaşmış olacak. RTX 5060 hakkında ise bilinenler şu an için sınırlı. Peki siz bu yıl RTX 5000 serisinden hangi ekran kartını almayı düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz

Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5060-5060-ti-expected-for-march-2025-release-by-colorfuls-main-supplier

• 2080 ile yola devam. GTA 6 iki seneye ancak PC ye çıkar o zaman 6080 yada 90 a geçerim.

• 8 GB çok be, 4 GB yeter. (!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16gb yapacaklarini sanmiyorum , buyuk ihtimal 12gb yaparlar gibime geliyor.

• AMD, yüksek VRAM'li bir kart çıkarsın lütfen. Yapay zeka çalıştırmak için RTX 5000 Ada yerine 5090 almak durumundayım...

• 5080 in testlerini görünce bütün merakım kayboldu 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sreter kullanıcısına yanıt

Amd işlemcide tamam ama ekran kartında nvidia.

Ben bu işe iphone ve android gibi bakıyorum android ram kapasitesi yüksek ama performans vasat iphone ram düşük ama telefon akıyor bütün iş yazılımda bitiyor.

Örnek olarak İntel arc 580 bakın her günceleme ile yavaş yavaş tırmanıyor performansı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 2 Şubat 2025; 15:16:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    amd nin tensör çekirdekleri yok. gelecek nesilde rdna dan udna ya geçiş yapacaklarmış. mimariyi değiştiriyorlar ama geç kaldılar. AMD den bir şey çıkma ihtimali yok. 5090 da satışa gelmedi. 5090 ti beklemeli mi onu da bilemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

AMD yüksek VRAM çıkarsa ne ki yapay zeka kabiliyeti çok sınırlı birçok uygulama cuda üzerine inşa edilmiş

• 8 gb vram cimrisi nvidia baba dlss ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ek güç girişi olmayan bir model bakıyorum. Ama yok. Çünkü 75w pci gücü sınırı var. Ek güç vererek performans artırmak kolay. Güç girişi olmayan kartların performans gelişimi ne kadar oldu net değil.

• bu forumun nato mermer kafa olduğuna ikna oldum artık uğraşmayacam. tensor core nvidia'dakinin ismi amd nasıl tensor core desin? BMW x turbo dese mercedes de BMW x turbo mu diyecek hiç mantık da yok anca bik bik. udna ne demek desen yok. 50 kere gösterdim bunu haaaala milim yürümüyor ya ondan sonra diyorlar ki bilen eden niye yazmıyor? vay sen cahil trol üyemize sövdün oluyor en sonunda, neden yazsınlar?

https://www.amd.com/en/technologies/rdna.html

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    İlla BiTurbo olmalı, twin turbo olmaz :D

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

mercedes biturbo der BMW twin turbo der. bi ve twin iki demek zaten. zevk meselesi biz biraderle sevmeyiz mercedes. xdrive50 twin 450 beygir benzin x5 var onda 900 bine aldı geçen sene. koleksiyon diye saklayan bir galerici özel siparişler 21 jant gibi gırtlak dolu 20 küsür bin km'de aldı. karısına vermiş o da bir senede 8 bin km yapınca sinirlenmiş satmış adam koleksiyon olmaktan çıktı diye. ne deliler var. TR'de yok dizeli var o da bir tane ve 6 küsür milyon çekiyor. ne diyor bu adam diyorsunuz değil mi birader arap emirliklerinde yaşıyor. 5 bin dolara getiriyorlarmış gemiyle de 42 plaka olmazsa ne anladım onu mu çıkarıp sokacam diye uğraşacam? vergisi kol gibidir yani cesaret edemiyorum. benim sweat tshirt mont çanta cüzdan komple BMW motorsports'tur bol adette puma marka ama astra 1.4 turbo'ya biniyorum fakir işi.GeForce RTX 5060 ve 5060 Ti çıkış tarihi sızdırıldı ama onun bile neredeyse 900 bin olması da ayrı bir ironi yani ülkemizdeki durum.

o dizel gitmiş şimdi bu var tek. zırhlı diyor çünkü çok ağırmış o zırh 450 beygir hariç çekmez dedi birader. daha önce de 2 tane yine zırhlı satıldı bu modelden. zırhlı olmasa 7 milyon bu alet ve bunun daha da dolusu özel siparişli olanını düşün 8 milyon. yani hayal kurmak bedava da haklı mıyım haksız mıyım bi 5 bin dolar versem de soksam diye ama 2 sene durabiliyor mu onu araştırmadım?

https://secure.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-bmw-dillice-motorlu-tasitlar-2016-bmw-x5-xdrive-br6-orjinal-zirhli-1211893761/detay

• enja kullanıcısına yanıt
    %100 katılıyorum. Rx 6700 kartımın yaptığı hareketlere her gün şaşırıyorum. Yeminlen 10 yıllık gtx 960'ımı özledim stabilitesi yüzünden.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Dediklerine atfen şaka amaçlı yazdım. "vay sen cahil trol üyemize sövdün oluyor en sonunda, neden yazsınlar?" bu kısım için özellikle :)
    Yoksa benim için tek seçenek Bir turbo :) Az yaksın, hız limitlerinde gitsin, arıza çıkarmasın vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 3 Şubat 2025; 20:22:27 >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt

biturbo mercedes diyorsun? aslında twin de iyi ama bizim burada BMW'ye eşeğe biner gibi biniyorar. 2015 model 30 bin km değil daha o X5. eski olunca daha pahalı oluyormuş 30 bin dolara aldı. 2022'de 20 bin dolara 2020 cadillac xt7 aldı burada o paraya clio varken. escalade'nin biraz küçüğü yani 10 15 çekerlerdi burada olsaydı. yine 30 bin dolara 2020 850 varmış alçak burada herkes cipe biniyor diye almamış adam araba cennetinde yaşıyor. lambo cipe falan binen bile yokmuş çölde gitmiyormuş 3 milyon demişti. 2 milyon verip golf alıyorlarmış çölde gidiyor diye sıfır ama R 320 beygir olanıdır kesin. sıfır alıp 2 sene sonra direkt düşüyormuş fiyatı. ben orada yaşasam porsche'den başka bir şeye binmezdım. alçaksa alçak ben korkmam yanımdan pathfinder bile uçarak geçse. esas onlar korksun benim motor sesimden.GeForce RTX 5060 ve 5060 Ti çıkış tarihi sızdırıldı  100'den aşağı mı gitmek yasakmış 4 şerit dümdüz bir saat yolmuş abu d'habi dubai arası. yani benim arabayla bile güzel olurdu. demek ki ben oranın arabalarını değil yollarını kıskanıyorum bi de benzin 22 liraymış. dolar sabit deli maaş. o cadillac'ı satmadan yanına aldı X5'i höh dedim diz bari apartmanın garajına.

BiTurbo'da biri küçük diğeri büyük ve TwinTurbo'da aynı iki turbodan oluşmasından dolayı espiri amaçlı yazdım. İmkanım olsa BiTurbo tercih ederim.

• Epic'in bedava verdiği Hell Let Loose oyununu iki kartımla da denedim. Intel arc a750 Epic ayarlar ile 9 GB'ye dayanıyor. Intel nasıl yapmış bilmiyorum fakat Arc kartlarda MSI afterburner aşımı direkt gösteriyor, yani fiziksel ram'den takviye yaparsa kart sınırda görünmüyor, 11 GB kullanıyorsa onu da gösteriyor.

10 GB RTX 3080 kartımda da 9.9 GB'leri çok gördüm. Her iki kartta bazı haritalarda benzer droplar yapıyor. Vram yetmediği için diye geldi aklıma, sonra -dx12 komutlarını Epic ile çalıştırma yöntemini bulunca biraz azaldı hatta nerdeyse bitti FPS droplar.

Sözün özü artık online oyunlarda bile sıkıntı yaşamaya başladık. Verdiğim örnek kötü biliyorum, kötü optimize edilmiş, az satmış ve üzerine düşülmemiş bir oyun. Bu arada Epic games'ten oyunu bedava alıp droplar yüzünden keyif alamadım diyen varsa; Epic launcher açtıktan sonra sağ üstte isminin harfine tıkla ve ayarlara gir. Aşağı doğru indiğinde oyunları yönet kısmında ''hell let loose'' göreceksin ona tıkla; ek komut satırı değişkenlerine tıkla ve şu komutları yapıştır. -dx12 -USEALLAVAILABLECORES

• Impheatus kullanıcısına yanıt

karşim tuttuğun altın olmakla birlikte koşma simülasyonu ya o oyun.GeForce RTX 5060 ve 5060 Ti çıkış tarihi sızdırıldı  bir saat koş tam vardım derken merminin nereden geldiğini göremiyorsun yani gerçekçi yapacağız diye abartmışlar biraz.

Epic launcher açtıktan sonra sağ üstte isminin harfine tıkla ve ayarlara gir. Aşağı doğru indiğinde oyunları yönet kısmında ''hell let loose'' göreceksin ona tıkla; ek komut satırı değişkenlerine tıkla ve şu komutları yapıştır. -dx12 -USEALLAVAILABLECORES

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.