Şimdi Ara

GeForce 9400 GT Ekran Kartı Sorunum Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen hafta bilgisayarımın ramini ve ekran kartını yükseltirtim...

önceden 1 gb ram 512 mb Ati radenon x1650 series ekran kartı vardı

şuanda 2 gb ram 1 gb Nvidia GeForce 9400 gt 128 bit var elimde fakat eski bilgisayarımda çok rahatlıkla oynadığım oyunda şimdi oyun donuyor ve ekranda değişik renkler resimler çıkıyor görüntü kayboluyor

kasa kapağı açık fanlar çalışıyor ??

işlemcim Amd athlon 64 processor 3700+ tek çekirdekli acaba ekran kartı bu işlemciye göre çok mu yüksek ...

lütfen yardım edin

• yokmu yardım edecek bir babayiğit ?
  • Ekran kartınız arızalı olabilir. Ekran kartı test proğramları ve başka oyunlarla da test edin aynı sorunlar devam ederse kartta sorun çıkma ihtimali yüksek.
  • bütün oyunlarda böyle oluyor

işlemciyle alaksı yok diyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranerkan

bütün oyunlarda böyle oluyor

işlemciyle alaksı yok diyorsunuz

İşlemci ile alakalı olmadığı aşikar. Aklıma gelen 3 ihtimal var,

1- Kart arızalı (ki bence öyle)
    2- PSU sisteme yetmiyor olabilir
    3- Ekran kartı aşırı ısınıyor olabilir.
  • ati sürücüsünü kaldırıp nvidia sürücüsünü yükledinmi? birde o karttan çok fazla performans bekleme. yeni çıkan oyunları orta derecede belki oynatır. bende 9500 gt var orta derecede oynuyorum :)
  • Ekran kartı sıcaklığı 50 Derecede

PSU'ma nerden bakabilirim ?

ati kaldırıp nvidia yükledim 3-4 kere format attım en güncel driver yükledim genede olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • psu ya kasayı açıp bakabilirsiniz. üstünde yazıyordur. bu arada 9500 gt de bendede takılmalar oluyor bazen ama sadece fifa2010 da oluyor. fps oranına baktım 40-50 arası gidip geliyor. fazla bişey isteyen bir oyunda değil ama takılıyor bazen. sorun oyunda yada ekran kartının 19'' yada daha üstü inç lerde yetersiz kalması galiba. bu yüzden yakında 5770 alacam.
  • psu'da sorun yok

ben takılmalara razıyım oyun donuyor rengarenk oluyor ekran sonra bazen mavi ekran verip rest atıyor

kartı değiştirecem sanırım
  • Buna benzer bir durum benim de başıma gelmişti. Amd athlon 3500+ işlemci ile 1650pro ekran kartı olan bir sistemin ekran kartını 3850 ile değiştirmiştim. Sistem ilginç bir şekilde eskisinden daha kötü oldu oyunlarda. Sonra görev yöneticisini açıp oyuna girdim. Oyundan çıktığımda cpu kullanımı %100'dü. Sonra çift çekirdek bir işlemci takınca düzelmişti. Size tavsiyem görev yöneticisini açıp oyuna girmeniz ve cpu kullanımına bakmanız.
  • baktım benimde %100 oluyor

çift çekirdeğemi geçmem lazım ?
  • işlemcin ısınıyor olabilir
  • hatayı zaten x1600 den 9400 gt ye geçmekte yapmıssınız en az 4670 almalıydınız
    ramdede sorun olabilir
  • Bence yeni takılan kart arızalı. Upgrade de hatalı GT240 GDDR5 alınabilirdi...
  • kardeşim dh gibi bir sitenin varlığından haberdardın da neden sormadan gidip 9400gt alıyorsun.
  • başka bi önerisi olan yokmu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.