Şimdi Ara

Geely Emgrand EC7 (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.252
Cevap
19
Favori
686.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakın o halde bir deney yapalım, siz gidin toyotanın o gösterdiğiniz motoru için buji kablosu alın. Evet evet en dandik olan bir buji kablosu alın, bakalım sizin aracınıza uyumlu mu? Veya gidin mekanik bölümlerinden piston-silindir vs.. alın arabanıza uyacak mı? Veya debriyaj balatasını alın bakalım aracınıza ne kadar uyumlu? Eğer aynı olduğunu kanıtlarsanız ben burada eşşeğim diye anırıcam. Ama yok ispat edemezseniz siz anıracaksınız kabul mu?

    He bu arada arabası bile yoktu diyen arkadaş, evet artık Geely Emgrand kullanmıyorum. Sattım ben çoktan. Forumu okumayı bilirsen, eski sayfalarda ne gibi sorunlar yaşadığımı da görebilirsin.
  • Araba kullanan vardır afedersin hayvan gibi, araba kullanan vardır kızı gibi bakar. ne demişler arabanı doğru dürüst bakımını yaparsan, öküz gibi kullanmazsan sana çok arıza çıkartmaz. Vallahi o senin kullandığın arabayı 2 yıldır kullanıyorum. Tık yok. Araba biraz şans işi.Şikayet var sitesine gir bakalım. Gelly Emgrand diye arat ne çıkıyor (sadece muayene sorunu lpg de küçük tank takarsan sorun olmuyor). Fakat çok övülen birde wolswagen yada opel arat ne görüyon bakalım. Toyota servisinde çalışan arkadaşım var özellikle baktırdım. Toyota motoru olduğunu bizzat gördü ve çoğu motor parçaları uyumlu olduğunu söyledi. Hepsi değil. Zaten çoğu arabanın parçasını nette bulabiliyorsun. hatta çinden bile uygun fiyata geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANDSOME_XP -- 10 Haziran 2015; 21:49:20 >
  • Benim kullandigim zamanda da çok buyuk ariza açmadi. Genelde lpg ayari hep yaşadigim. Ben de arabayi sakin kullanirim. Fakat kaputtaki paslanma beni bu arabadan soğuttu. Yani bununla ilgili çok şikayet okudum aynı zamanda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuls -- 11 Haziran 2015; 0:42:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuls

    Benim kullandigim zamanda da çok buyuk ariza açmadi. Genelde lpg ayari hep yaşadigim. Ben de arabayi sakin kullanirim. Fakat kaputtaki paslanma beni bu arabadan soğuttu. Yani bununla ilgili çok şikayet okudum aynı zamanda.

    Ne marka lpg takdırdın? Benim ki atiker 1.100.-TL ye taktırdım canavar gibi maşallah hiç sorun çıkarmadı ha bir de takdırdığın usta çok önemli lpg de
  • Çetinsay otogazda taktirmistim. Atiker 1100 tl ye. Çetinsay bilinen bi yerdir istsnbulda. Ama brc en iyisiymiş, cunku taksiciler 1600 lira olmasina ragmen brc taktiriyolar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer aracınıza NGK marka buji alacaksanız BUJI KODU : LFR6A–11

    Bu buji Mitsubishi Colt, Nissan Primera ve Toyota Yaris ile uyumludur. Ön takım parçalarını da toyota avensis ile bire bir değiştirenleri okudum facebook grubunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTTO VON BISMARCK -- 12 Haziran 2015; 9:29:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl bir paslanma bu kaputta? şasede de aynı durum varsa vahimdir. firmaya ilettinmi. benim toyota var onda da paslanma olabilyor özellikle kapa içlerindehttps://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/3300905/toyota-paslanma-problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfettah -- 14 Haziran 2015; 16:56:37 >
  • Arkadaşlar Gelly Emgrand kullanan arkadaşlara tavsiyem olacak eğer önden ve arkadan çok ses geliyor diyorsanız lastikler ile alakalı bir durum. Üzerinde orjinal olan GTI çin lastiklerini değiştirin çok kalitesiz ve sert ayrıca yanak ebatı büyük olduğundan ön takımı çabuk bozuyor. onun yerine ben yanağı biraz daha ince olan Kumho 205/55 R16 91V KU31 uygun fiyata adetini 118.-TL'den 4 adet lastik aldım kliksadan. tüm bu sorununuz ortadan tamamen kalkacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANDSOME_XP -- 15 Haziran 2015; 16:02:44 >




  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    Paslanma kaputun altında gözle görülür biçimdeydi. Kaputun üstünde boya kalkması oldu. Boyanın altı komple paslıydı. Boyacı bile şaşırdı, 2011 model arabada pas olur mu diye.
  • Ben 2 nisan 2015 de 2012 model Emgrand ec7 premium sr modelinden aldım bir kaç deneyimimi paylaşayım istedim , aracı alacak yada almayacak arkadaşlara belki ışık olurum.

    uşak ilindeyim uşaktaki ilk sahibinden aracı 38000 km de aldım. Uşakta gelly yetkili satıcısından 2012 ağustos ayında satın alınmış. tüm bakımları uşak gelly yetkili servisine yaptırılmış. orjinal kitapçıkları yedek anahtarı, bakım faturaları hepsi aldığımda vardı, ilk sahibi çok titiz kullanmış, (10 bin bakımı 180 tl , 20 bin bakımı 210 tl , 30 bin bakımı 230 tl)

    Aracı 26,250 ye aldım lpg yoktu lpg taktırdım, lpg de atiker gold ile uyumlu imiş yetkili servisten aldığım bilgi yönünde atiker servisinde atiker gold taktırdım (1400 tl)

    araçlarda yüksek hacimli lpg tanklarıyla kilo poblemi çıkıyormuş vize için, 1355 kg aracın ağırlığı, 1690 kg azami yüklü ağırlığı maksimum lpg den sonra 1390 kg olması gerekiyormuş. (300 kilo fark olması mecburi imiş) 31 litrelik manken tank kullanıldı benim aracımda toplam ağırlık projesi çizildi ben vizeye gittim , en ufakbir sorun çıkmadan vizeden geçtim. Eğer 40 lık -50 lik yada 65 lik tanklardan koydursaydım vizeden geçmeyecekmiş tuv deki arkadaşlar bunu söyledi.

    akabinde 1400 tl ye kasko yaptırdım, ilk kasko olduğu için yüksek çıktı önüğmüzdeki yıl hasarsız olursak 900 tl ye felan düşermiş, 420 tl sigortası tuttu .

    vizeye de yanlış hatırlamıyorsam 160 tl ödedim toplamda : 29,650 tl ye anahtar teslim herşeyisi içinde bana mal oldu.

    Şimdi nisan ayından beri 2000km yaptım, 40 bin bakımı geldi önümüzdeki hafta götürecem . aracımda yukarıda bahsedilen sorunlardan hiçbirini yaşamadım ben hemen deneyimlerimi aktarayım

    Araç süper geniş , içine oturunca passata oturmuşsunuz gibi bir his var, d,ireksiyon müthiş yumaşak , elektrikli direksiyonmuş serçe parmağınızla bile çevirrisiniz.
    yolda giderken 4 kişiden birisi muıtlak dö nüp dönüp bakıyor, hele aracınız benimkisi gibi siyah ve o gün yıkayıp sildiyseniz.


    1-Mayısta ilk sıcaklar başladığında klima yeteli soğutmuyordu , hemen yetkili servise gittim , polen filtresi değişecek istersen bakımı bekle istersen hemen değiştirelim dediler , bende hemen değiştirelim dedim , 15 tl imiş polen filtresi , 5 dakika içersinde değişim yaptılar işçilik almadılar.

    2-direksiyondan kumanda düğmeleri yoktu benim araçta, yetkili servise sordum , 140 tl imiş , hemen yatırdım 2 saat içersinde montaj yaptılar yine işçilik almadılar.2013 modellerde olan direksiyon kumanda düğmeleri artık benim aracımda da var.

    3-sunroof düğmesinin oradaki tavan labması da bünyesinde barındıran gözlük koyma kabını ben zorlarken kırdım , hemen servise gittim sunroofsuz modellerde 55 tl imiş, benim modelde 90 tl imiş( sunrrof düğmeleri olduğu için ) hemen sipariş verdirttim 3 gün içinde geldi 10 dakikada taktılar 90 tl ödedim yine işçilik almadılar.

    4-Malum yağmurlar bitmedi gitti, silecekler tam işlevinde değildi onalrı değiştrittim yetkili serviste 20 tl aldılar.

    5-Kalkışlarda ve rampalarda hafif bir bayılma oluyor gaz tepkime pedalı varmış , onu taktıracam fiyatı 650 tl imiş keyfe keder bişi ama kullananlar ciddi ivmelenme farkları görmüşler önümüzdeki hafta bakıma götürdüğümde bunu da düşünüyorum.

    şu ana kadar ne zaman gittysem bana hiç bir zaman bunun parçası yok , bilmemne diyen olmadı, gider gitmez hemen ilgilendiler , önümüzdkei yılda volvo ile ürettikleri otomobilin gireceğinden felan bahsettiler ama bu kulaktan dolma gibi geldi bana.

    AYRICA 5 YIL -150BİN M GARANTİSİNİN SÜRDÜĞÜNÜ ISRARLA HER GİTTİĞİMDE YİNELEDİLER.
    2017 YILININ 8. AYINA KADAR GARANATİM DEVAM EDİYORMUŞ.

    2012 MODEL
    DİJİTAL KLİMA
    ELEKTRİKLİ KOLTUK
    SUNROOF
    10 ADET AİRBAG
    ABS
    CD-MP3 ÇALAR DİREKSİYONDAN KUMANDALI
    4 CAM OTOMATİK
    YOL BİLGİSAYARI
    ELEKTRİKLİ DİREKSİYON
    DERİ KOLTUK
    VS. VS
    10 BİN BAKIMLARI 200-250 TL ARASI

    ZATEN BU ÖZELLİKELRDE BU MODELDE ARACIN PAS TUTMAYANI, 2. ELİ TUTALINI ARKADAŞLAR PASSAT OLUYOR , JETTA OLUYOR ONLARDA 30 BİN DEĞİL TAHMİNİM 60 BİN FELANDIR

    BIRAKINDA BU ÖZELLİKELRE BU FİYATA BİNERKEN VARSIN 2. ELİ AZ TUTULSUN

    BEN DE BİNERİM 2 YIL DAHA HEVESİMİ ALIRIM O ZAMAN GELİRSE ÜST MODELLERİ ONALRDAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM CİDDİ CİDDİ.

    BEN MEMNUNUM BANA KEYİF VERİYOR GÜZEL VE HACİMLİ BİR ARAÇ. ÖZELLİKLE BENİM GİBİ ALBEA DAN SONRA BUNA BİNERSENİZ KENDİNİZİ RÜTBE ALMIŞ HİSSEDİYORSUNUZ.

    SON HIZDAN BAHSEDİLMİŞ BAZI YORUMLARDA BEN UŞAK AFYON YOLUNDA 180 İ GÖRDÜM ARKADAŞLAR. DÜZ YOLDU V.S YOL BOŞTU , ARABA SADECE TONAJLI OLDUĞU İÇİN İLK KALKIŞLAR VE YOKUŞLARDA BAZEN YIĞILIYOR HEPSİ BU.ONUDA GAZ TEPKİME PEDALI İLE ÇZÖERİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

    BENİM NACİZANE 3 AYLI KDENEYİMLERİM BUNLARDIR.




  • Hocam aracınız hayırlı olsun.Bu fiyata alınabilecek en iyi tercihi yaptınız tadını çıkarın.
    2011 yılında sıfır almıştım Allaha şükür 3.5 yıl kazasız belasız kullanıp sattım.Benim aracımda siyahtı cam filmide yaptırınca makam aracı gibi olmuştu.:)
    Genişliği olsun konforu olsun sizi fazlasıyla memnun edecektir,etraftan bakışları hiç saymıyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen dostum benim araçta da siyah cam filmleri var benden önceki sahibi yaptırmış , farları da film kaplatmış, bagajın üzerinde de spoiler var . dediğin gibi makam aracındaymış gibi geziyorum , özel şoför tutasım var :)

    Ekskalibur , sana 1-2 bişi soracam dostum , eğer mesajı okuyan diğer emgrand kullanıcılarında fikri varsa paylaşsın lütfen :

    1-araçta 120 yi geçince uyarı sesi geliyor , bu bir şekilde devre dışı bırakılabiliyormu ya da hız uyarı km si 140 a felan çıkartılabiliyormu ?

    2-30 km yi geçince kapıların kitlendiğinden bahsedenler olmuş bende hiç olmadı , varmı onun bir yöntemi ?

    3-Follow me home eve kadar takip özelliği nasıl işliyor ben kapıları kitlediğimde hiç görmedim ışığın yandığını?

    4-kitapçıkta sunroof u 3 aylık dönemlerde yağlayınız diyor, ben servise sordum sunroof yağlanmaz, cam mantığındadır o dedi. Yağlanması gerekiyor mu, gerekiyorsa ne tip bir yağ ile yağlamamız lazım , olmadı kendim yağlayayım bir önerisi olan var mı ?


    araç donanımlı ya, tavşanın suyunun suyunu çıkartır gibi bütün özelliklerini kullanmak istiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordoncu64 -- 5 Temmuz 2015; 11:42:34 >




  • HANDSOME_XP H kullanıcısına yanıt
    Handsome dediğin taezda sesler bende var, ben lastiklerin bayatlamış olduğunu düşünmüştüm.

    aracın orjinal lastik ebatları 215/55/R16 sen 205/55 R16 taktım demişsin , burada orjinal ebatın dışında bir ebat kullanıldığı için sorun olmazmı ? ( bilmediğimden soruyorum ? benim lastikler değişecek , ama kararsız kaldım şimdi sen böyle yazınca. Rica etsem aydınlatırmısın konuyla alakalı . sen bu ebatı almaya nasıl karar verdin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gordoncu64

    Aynen dostum benim araçta da siyah cam filmleri var benden önceki sahibi yaptırmış , farları da film kaplatmış, bagajın üzerinde de spoiler var . dediğin gibi makam aracındaymış gibi geziyorum , özel şoför tutasım var :)

    Ekskalibur , sana 1-2 bişi soracam dostum , eğer mesajı okuyan diğer emgrand kullanıcılarında fikri varsa paylaşsın lütfen :

    1-araçta 120 yi geçince uyarı sesi geliyor , bu bir şekilde devre dışı bırakılabiliyormu ya da hız uyarı km si 140 a felan çıkartılabiliyormu ?

    2-30 km yi geçince kapıların kitlendiğinden bahsedenler olmuş bende hiç olmadı , varmı onun bir yöntemi ?

    3-Follow me home eve kadar takip özelliği nasıl işliyor ben kapıları kitlediğimde hiç görmedim ışığın yandığını?

    4-kitapçıkta sunroof u 3 aylık dönemlerde yağlayınız diyor, ben servise sordum sunroof yağlanmaz, cam mantığındadır o dedi. Yağlanması gerekiyor mu, gerekiyorsa ne tip bir yağ ile yağlamamız lazım , olmadı kendim yağlayayım bir önerisi olan var mı ?


    araç donanımlı ya, tavşanın suyunun suyunu çıkartır gibi bütün özelliklerini kullanmak istiyorum :)

    Hocam sorularına cevap vermeye çalışayım.

    1.Araç 120 yi geçince benim araçta uyarı sesi yoktu, 180 km ye kadar çıkarmıştım hiç uyarı vermedi.(2011 model) sanırım Premium SR olanlarda o özellik var.Arkadaşlar cevaplayacaktır.

    2.30 km yi geçince evet kapılar otomatik kilitleniyor.Bunu servise sorun.

    3.Evet bir müddet yanıyor ışıklar.Bunuda sorun bence servise.

    4.Sunroof konusunda bilgim yok hocam,aracımda sunroof yoktu yine kullanan arkadaşlar cevaplayacaktır.

    Bir kaç özellikte ben size bahsedeyim.

    Araç kumandadan açılıp 10 15 saniye gibi kapılar açılmaz ise kendini tekrar kilitler.

    Camlar açık olduğu zaman kumanda kapama düğmesine bir müddet basılı tuttuğunuzda camları otomatik çeker.

    Başka sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

    Hayırlı ramazanlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gordoncu64

    Handsome dediğin taezda sesler bende var, ben lastiklerin bayatlamış olduğunu düşünmüştüm.

    aracın orjinal lastik ebatları 215/55/R16 sen 205/55 R16 taktım demişsin , burada orjinal ebatın dışında bir ebat kullanıldığı için sorun olmazmı ? ( bilmediğimden soruyorum ? benim lastikler değişecek , ama kararsız kaldım şimdi sen böyle yazınca. Rica etsem aydınlatırmısın konuyla alakalı . sen bu ebatı almaya nasıl karar verdin.

    215/55/R16 lastik fiyatları çok pahalı ve ikincisi arabaya büyük geliyor ve ön takımı çabuk bozuyor. 205/55/R16 lastik genişliği biraz az olduğundan dolayı ses azalıyor. Lastikçi herhangi bir sorun yaratmaz dedi ve gerçekten de öyle oldu. hem fiyatları diğerine nazaran yarı fiyatına uygun.
  • yalnız şöyle bir olay var lastiğin tabanı ufaldığından yere tutunma olayı zayıflayacak ve fren mesafesi uzayacaktır 215le 205 arasında 4 lastik için 4santim farkvardır ancak aracın biraz az yakmasına sebep olsa bile dediğim gibi fren mesafesi uzayacak ve yoltutuşu zayıflayacaktır
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün yaklaşık 1 yıldır kullandığım ve isminden ötürü gülo diye adlandırdığım arabamı yoğun bir baskıya maruz kalarak sattım :)
    Yaklaşık 2 aydır beynimin etini yiyen arkadaşım arabayı ona satmam için en son 2 lastiğimi yedi. Yalan değil 2 lastiğime bıçak sapladı :) sakın o nasıl iş demeyin, kardeşimden ötedir fakat az biraz delidir o ayrı. Vel hasılı kelam severek kullandığım aracım artık yok gidişi gerçekten koydu çünkü fiyatına göre alabileceğim en lüks C sınıfı araçtı. Gidişini fotoğrafladım.
    Gelelim saadete. 2 ay önce aldığım PedalChip ise boşa çıkmıştır. Pedal Chip'in faydalarına gelirsek, kalkışlarda titremeyi azaltıyor ve hızlanmayı 3-4 saniye kısaltıyor bu denendi zaten denemeseydim 650 TL vermezdim :) .
    2.000 devirde sabit giderken pedalchipte kademe arttırıldıkça tepkime de aynı oranda artıyor.
    Almak isteyen arkadaşlarım mfatihgurkan@hotmail.com adresine yazabilirler. fiyatı 400 TL dir.





  • Geely emgrand aracımın 6 eylul 2015'te fenni muayenesi var.35 lt tanklı Akl marka lpg kiti takılı.
    Muayenede bir sorun çıkmaması için LPG sızdırmazlık bürosuna bilgi almak için gittim.Bana ilgilinin söylediği şu:"Lpg tankı 30 lt.olan kitleri 35 kg.,daha büyük olanları 65 kg olarak yazıyoruz.Benim oto 2012 model.Kullanıcı el kitabı 189.sayfada araç boş ağırlığı 1280+/-20 kg ,yüklü ağırlığı 1670+/-20 kg olarak yazmasına ragmen araç tescil belgesinde boş ağırlığı 1355 kg yazılmış.Bunun için Trafik tescil burosu ilgili şirketten teknik yazı sonucunu almadan tescil belgesinde değişiklik yapılamaz bilgisini aldım.Bu da en az 45 gün sürer dediler.Bu durumda 1355+65+300=1720 kg ile aracın maximum ağırlığını aştığından muayeneden geçmeyecek.Eğer tank 30 lt olursa 1355+35+300=1690 ile araç muayeneden geçecek.Burada boş ağırlık 1355 yerine doğrusu(2012 model için)1280+20=1300 kg yazılı olsa zaten sorun çıkmayacak.Burada neye göre tankın ağırlığının 30 lt.yi baz almasını anlayamadım.Bazı yerlerde 35 lt yi baz alması yine ilginç bir durum.
    Aracı Konya'dan 2.el olarak aldım.Konya'da 35 lt.tank ile muayeneden sorunsuz geçtiği bu yazının alınarak tüv'e iletildiği bilgisini aldım.Bu durumda Afyon'dan Konya'ya kadar gitmem gerekecek.Sonuçtan burada bilgi vereceğim.




  • Subaru Forester ım var (konuyla alakası yok ama muayene ve ağırlık konusuyla alakalı bir durum var) aracı Kasım'da alır almaz LPG taktırdım. Daha önce de 2 aracım oldu muayeneye götürünce hiç kimse bana ağırlık olayını ne sordu ne söyledi. Ben hiç ağırlık ve tank ebatı hakkında sıkıntı yaşamadım. Bu tank Ağırlığı mevzusu yeni bir olay mı? Geçende Ankara da bir arkadaşım Subaru imprezayı kantara çıkardım muayene için falan dedi benim de aklıma gelmedi mevzuyu kurcalamak. Nedir bu işin ASLI LPG tank Ağırlığı neden muayenede sıkıntı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın teknik şartnamesinde maksimum ağırlığı yazılmaktadır.Bu da emgrandda 1690 kg dir.Bu ağırlığın aşılması aracın teknik şartnamesinin gereğinin aşıldığı anlamına geliyor.Buna trafik mevzuatı izin vermiyor.Örneğin benim eski aracımda benzin deposu kesilerek lpg takılmıştı.Benzin deposu yeniletilerek fenni muayeneden geçmişti.Yani teknik şartnameye uymaz ise ağır kusur sayılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.