Şimdi Ara

Geçmişi mi yaşıyoruz? Şimdiki zaman var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mr. Nobody izledim, izlemez olaydım, düşün düşün kafam patladı, kendi kendime filozof kesildim. :)

Şu anda belki milyarlarca yıl öndeyiz, bedenimiz belki güneşin çekirdeğinde yüzüyor. Yahut evren genişleyerek var olduğu gibi daralarak yok olmuştur.

ahiret varsa belki şu anda hesap vermekle meşguluz. ve şu anki yaşamımız ahiretteki hatırlatma.

kendimi ifade edebildim umarım.

bu düşüncenin ismi var mıdır, nedir? makale falan varsa link atınız okuyayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 19 Aralık 2014; 1:07:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zamanı gelince anlarsın

yani şimdiki zamanı yaşıyorsun :)

insanlar için bilinmeyen her zaman merak konusu olmuştur ama daha bu güne kadar bilinmeyeni bilen de olmamıştır (dünyanın düz değil de yuvarlak olduğunun buluşu gibi konulardan bahsetmiyorum)
  • neyy?
  • ahirette karşına zeus çıkarsa ne yapacaksın sen onu düşün bence.
  • olayın özeti zaman denilen şeyin aslında bir andan ibaret olması
  • Kıme gore gecmısı ? Bır seyın gecmıs olabılmesı ıcın yasanmıs olması yazım . Zaten yenılmıs bır elmayı yedıgıgını dusunmek gıbı bırsey senınkısı . Lakın yasayacaklarımızı Allah bılıyor sonucta . O bakıs acısı ıle bılınenı mı yasıyoruz drsen evet buna da kader dnılıyor zatn , kadere ınanmakta ımanın sartını olusturuyor yanı haktır boyle bırsey var . Dedıgım gıbı bakıs acısına gore sorunun cevabı degısıyor , ama hosuma gıttı actıgınız konu bıraz daha cevap gelır umarım .

• Ses hızı havada, deniz seviyesinde ve 21 °C sıcaklıkta 343.2 m/s (343.2 metre/saniye) (yaklaşık 1224 km/saat
    Işık hızı, Işığın ve tüm diğer elektromanyetik dalgaların boşluktaki hızı olup 299.792.458 m/saniye olduğuna göre;
    Yorum:Tüm nesnelerin görüntüsünü aramaızdaki mesafeyle doğru orantılı olarak geçmişini görüyoruz.Ses daha bariz olarak çünkü hızı daha düşük sonradan duyuyoruz.
    Kaldıki beş duyumuz veriyi alıp sinirlerle beyine gönderip (hatıralımıza, ve bi çok bileşene göre)işleme süresini de kat..
    Sonuç :geçmişi yaşıyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaman gerçektir.Zaman yaşadıklarındır.Zamanı yanılgı olarak görmek büyük hatadır.Zaman bazıları için koskoca bir ömür , bazıları için de kısacık bir andır.Zaman bazıları için geçmek bilmez , bazıları için de çok çabuk geçer ve asla yetmez.Önemli olan zamanı nasıl geçirdiğindir.Zaman dünyadaki en değerli şeyden bile daha değerlidir.Tabi yapacak bişeyleri olana.Boş yaşayan için zaman , anlık mutlulukların ve geçici zevklerin peşinde koşmakla çabucak akıp gider.O kişi için zaman bereketsizdir.Ama gerçek hayatın farkında olan insan için , kendini verdiği taktirde , çok kısa sürelerde büyük işler başarmak mümkündür.Zaman rüzgar gibidir.İnsanı savurup süpürüp mezara fırlatıp atar.Ama rüzgara karşı koyup bi doğru yere tutunmasını bilen insan için zaman durur.Bazılarının bir ömür elde edemediğine 1 haftada ulaşır.Zamanın akış hızı kişiye göre değişir.Karşı koyma direncimizle doğru orantılı olarak yavaşlar.Karşı koymayan göz açıp kapayana kadar savrulur gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 19 Aralık 2014; 21:07:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.