Şimdi Ara

Gecikme süresi ve Yüksek saat hızı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kavramlar tam olarak ne işe yarıyor? Mesela ddr3 ram'lerde, ddr2'lere göre yeni getirileri nelerdir?

• Gecikme suresi hafizadan istenen bir byte in okunup gonderilme suresidir, calisma frekansi ise hafiza biriminin bi isi ne kadar birim zamanda yaptigi hakkinda bilgi verir. Bu iki degerle de direk bi karsilasatirma yapmak yanlis olur, bilgisayar dunyasinin en saglam ve gecerli karsilastirma metodu iki donanimi da KULLANDIGIMIZ bir iste calistirip o isi toplam ne kadar surede yaptigini olcmektir. Yani mesela bu yontemle 100 lerce dolar fark vererek 1 ns daha hizli ram alip, performans farkinin birak 100 lerce dolari 10 dolar bile etmeyecegini gorebilirsin.
    Mesela 2gb 800mhz ddr2 ram ile 2gb 1333mhz ddr3 veya 2gb 1333mhz ddr3 ram ile 2gb 1600mhz ddr3 ram arasındaki farkı ben görebilirmiyim. Yoksa dediğiniz gibi yüzlerce doları yok yeremi vermiş olurum.

Orjinalden alıntı: NefretZm

Ben ddr3 ramlere terfi etmek istiyorum.
    Mesela 2gb 800mhz ddr2 ram ile 2gb 1333mhz ddr3 veya 2gb 1333mhz ddr3 ram ile 2gb 1600mhz ddr3 ram arasındaki farkı ben görebilirmiyim. Yoksa dediğiniz gibi yüzlerce doları yok yeremi vermiş olurum.

mesela 1600 mhz cl9 ddr3 alacağına 800mhz cl4 ddr2 al daha performanslı.
    İntel Q9300 2.5@3.0 Ghz--4x1GB Kingston Value DDRII 800@960--Gigabyte P35DS3L--WD Raptor 150GB SATA--Samsung 320 GB SATA--MSI GTX260 TWINFROZR OC (800/1600/2550)--Samsung DVD-R/W--PHİLİPS 220XW--Aerocool V12XT--FSP BlueStorm II 500 Watt--Altec Lansing 5.1--Logitech G11/G25--Windows 7 Ultimate X64
  • (calisma frekansi ise hafiza biriminin bi isi ne kadar birim zamanda yaptigi hakkinda bilgi verir) tam olarak bu cumleyi anlayamadım.o.c. ta çok yenıyımde.

Gecikme süresi ve Yüksek saat hızı?
  • Geçikme işlemci hafizadan bilgi istediği zaman bilginin gelmeye bağladığı arasındaki zamandır. Gelen bilginin hızı frekans olarak bildiğin hızdır. Bilgi gelmeye bağlayınca teorik olarak o hızda gelir. Küçük bilgilerde geçikme çok önemdir. Ama büyük bilgi okumalarında gecikme değil hız önemli olur. Ama genelde işlemi ramde cashe 64byte lık bilgi çektiği için geçikme hızdan daha önemlidir.

Hafızanın freakansı, Hafıza bus frekansı ayrı kavramlardır. Hafıza frekansı ram hücrelerinin frekansıdır gecikme bu freansın üzerinde ölçülür. Erişim frekansı ise ram ile bağlı olduğu ünite arasındaki hattın hızıdır. Aslında oda bilinen hızın yarıısı hızındadır. Toplarlarsak eğer: 800mhz olan bilinen ddr2 asında 100mhz hızındadaki hafızalar 400mhz hızında çift kat veri aktarabilen bir ramdir. Ram a bağlanan hattının gerçek hızıda onun yarısıdır DDR oda demek 2 kat bilgi hızı demektir. DRR 1 -2 -3 hepsini ram bağlantıların gerçek hızı bildiğimiz hızın yarısıdır. Ram hızlarına gelirsek. DDR teknoloileri aynı ramde daha fazla ram çıkarmayı sağlar. O yüzden hep aynı frekanslarında 1(ddr) ,2(DDR 2) ,4(DDR 3) kat bilgiyi çıkarırlar. Değişmeyen bişey varsa geçikmedir. Geçikme ram frekansına bağlıdır. Mesela DDR400 ve DDR2 800 aynı ram hızlarında çalışır(200 mhz). Aynı CL sahip olursa eğer ikiside aynı geçikmeye sahip olurlar ama 2 kat farklı iletim hızına sahiptir. Ilk çıkan DDR2 ler geçikmeleri yüzünden DDR lardan daha yavaştı. Sonra ki geçikmelere farkı kapadırlar. DDR2 800 ler artık ddr400 aynı cl sahipler aynı latency e ama fark artık 2 kat band genişliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IUnknown -- 27 Eylül 2008; 20:34:14 >

• Arkadasim benden once aciklamis ama ben de kisaca aciklayayim. Simdi ram de yapilan birim isler var bunlar hucrelere yazma ve hucrelerden okuma. Calisma frekansi ise bu birim islerin ne kadar zamanda bir yapilacagini gosterir. Mesela 800mhz lik bir ram saniyenin 800 milyonda birinde bi islem yapar. Tabi bu basit anlatimla 400mhz nin 800mhz den tami tamina 2 kat yavas calistigi sonucu cikiyor ama tek etken bu degil. Hizlar ramin buyuk oranda mimarisine de bagli, en basitinden her ramin birim yaptigi is birbirnin ayni olmayabilir dolayisi ile boyle ramleri direk mhz si ile karsilastirmak 3 elma 6 armutun iki katidir demek gibi olur kisacasi yanlis olur. Sonucta demek istedigim bir iki degisken sayiya bakarak performans olcumu yapmak cok zor, ayni zamanda yapilan karsilastirmalarda cok yardimci olmayabilir ram secimin konusunda. Ilk mesajimda da bahsettigim gibi diyelimki 5 liraya bi ram var bi de 50 liraya bi ram var simdi sen bu ramlerin sayisal degerlerini karsilastirdin bir digerinden yuzde 33 daha performansli cikti. Ama bilgisayari kullanirken diyelimki bu performans getiren ozelligini yuzde 10 kullaniyosun ramde simdi noldu aslinda yuzde 33 luk bi performans farki oldu sana yuzde 3. extra odeyecegin 45 lira yuzde 33 luk performans farkina degerdi ama asil kullaniminda yuzde 3 luk extra performans aldigin icin bosa para vermis oldun. Simdi lafi da uzattim ama bu anlattiklarim aslinda bilgisayarin cogu donaniminda gecerli olan bilgiler saticilar canla basla bilgisiz donanim severleri soymak icin ugrasiyorlar, yuksek sayisal degerlerle, anlamsiz grafiklerle kullanicilari kandiriyorlar. Benim sana tavsiyem hangi konuda olursa olsun direk donanimin elektronik sayisal degerlerine degil, direk o donanimin kullanilmasiyla yapilmis testlere bakip oyle karar vermen.
    Saygilar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikinizde birbirinizi tamamlamışsınız yazılarınızla.çok teşekkürler bu bilgiler için.

CRUCIAL Ballistix Tracer Led 4GB 800MHz DDR2 Dual Kit (2GB x2) : 221 ytl
    CORSAIR TWIN2X4096-6400 CL4 DHX DDR2-800Mhz. RAM 4GB (2X2GB) : 205 ytl

ikiside 4-4-4-12...bu ramlare bu kadar para vermeye değermi yoksa ocz platinium veya kingston hyperx gibi ramlarla aynımı... anakartım intel olduğu için o/c yapamıyorum... bana önerebileceğiniz en iyi ram hangisi olur... anakartım 4*2gb den 8 gb kadar destekliyor...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.