Şimdi Ara

geçici ruhsat ile lpg işlemlerinin yapılması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 1 hafta önce satın aldığım 2.el aracıma c.tesi günü lpg taktırmıştım. ruhsat işlemleri için bugün(pazartesi) koşturmadan önce,dün akşam forumdaki konulara ve mesajlara baktım.belki bulamadım/göremedim belki de henüz bu durumdaki bir arkadaşıma denk gelmediğimden bugün işlemlere başlarken biraz tereddüt yaşadım. acaba geçici ruhsat sıkıntı çıkarır mı diye...

biliyorsunuz artık alım-satım işlemlerini noterde tamamladıktan sonra ruhsatınızın ilk sayfası "Adres Kayıt Sistemi"ndeki adresinize gönderiliyor.Yada siz alım satım işleminden sonraki 15 gün içerisinde gidip (noterin bağlı olduğu ilçenin) emniyet müdürlüğünden bastırıyorsunuz. Bunun parasını notere peşinen verdiğinizden emniyet müdürlüğünde bir ücret ödemiyorsunuz.

Noter tarafından size 1 ay geçerli geçici ruhsat veriliyor.Geçici ruhsat, o ilk sayfada yazan bilgileri içeren bir A4 kağıt Kağıdın alt tarafında size ruhsatın evinize gelmesini beklemeden,hangi emniyet müdürlüğünden alabileceğiniz bilgisi de mevcut.benim gibi gündüz saatinde evde bulunmayanlar için,eve gönderilmesi bir anlam içermiyor :)

eğer aldığınız araca lpg taktıracaksanız , ruhsat basılmadan ilk 15 gün içerisinde lpg taktırın.yoksa aynı sayfa için bir daha ücret ödemeniz gerekecek.

Ben acaba bu geçici belgeyle lpg işlemlerini yapablir miyim, yoksa uğraştıracaklar mı dedim ama bir problem olmadı. yani geçici ruhsatla da lpg işlemlerini sorunsuz yapabiliyormuşuz bunu görmüş olduk...

Ama az kaldı geçici ruhsatı tüvtürk'e kaptırıyordum,belgelerin arasına karıştı,sonuçta hepsi A4 İşlemleri bilmeyen arkadaşlarım olabilir diye belki tekrar olacak ama işlem sırasını yazayım,hem de fiyat güncellemesi olur;

- aracımızın zorunlu trafik sigortasını yaptırıyoruz.bu ilk adım ve her yerde karşımıza çıkacak .yaptırın ve kurtulun yaşadığınız yere göre değişiyor benim 210 tl)

- lpg montajını yapan firmadan, montaj tespit tutanağını,projeyi ve faturayı alıyorsunuz. firma bu belgeleri doldururken noterden almış olduğunuz geçici ruhsattaki bilgileri kullanıyor.yanınıza almayı unutmayın.

- daha sonra sızdırmazlık raporunu almak üzere Makine mühendisleri odasına bağlı istasyonlarından bir tanesine gidiyoruz.yine geçici ruhsat bir sıkıntı yaratmıyor. burada montaj tespit tutanağı imzalanıyor ve onayı veriliyor.ankaradaki arkadaşlarım için ek bilgi,ivedik tüvtürkün karşısındaki yol üzerinde yeni açılmış sıra beklemezsiniz. (25 TL)

- ek-1 belgesini soförler odasından temin edip dolduruyorsunuz,ya da bu işleri yapan çakal sigortacılara doldurtturuyorsunuz. bu noktada dikkat; ben belgelerimi emniyet müdürlüğüne teslim ederken benden 2 adet ek-1 belgesi istediler,benim elimde tuvtürk'e verip imzalattığım bir tane vardı.bu işlemleri geçtiğimiz sene de yapmıştım 1 adet yeterliydi ...polis arkadaş iki tane gerekli diyince fotokopi alalım dedim ama kabul etmedi.ben de bir tane daha doldurttum.herrhangi bir mühür imza vs. yoktu. ama ben emniyet müddürlüğüne bir daha git-gel yapmak durumunda kaldım.siz ne olur ne olmaz iki tane edinin (ya da tüvtürk'te imzalanmadan önce bir fotokopisini alın) bana maliyeti 10 +10 20 tl oldu

- tüvtürke gitmeden egzoz mauyene tarihimizi kontrol ediyoruz. geçmemişse problem yok ama geçtiyse egzoz emisyon pulu alabileceğimiz herhangi bir yerden bunu da alıyoruz (tüvtürke bırakmayın çok kasıyorlar)

- sonra tuvturk'e muayaneye gidiyoruz elimizdeki belgelerle. burada geçici ruhsatın fotokopisi alınıyor.aslını orda bırakmayın.ya da baştan bir fotokopisini alıp gidin,söylediğim gibi o kadar A4'ün arasına karışması çok muhtemel. (muayene ücreti 135.70 TL)

- sonra ruhsatı bastırmak ve lpg'yi işletmek için geçici ruhsatta yazan ilçe emniyet müdürlüğüne gidiyoruz. montaj yapılan yerden aldığımız belgeleri, TUV'den aldığımız muayene raporunu(bunu görüp geri verecekler),aracı satın alırken noterden aldığımız diğer belge olan satış sözleşmesini ve tabi ki geçici ruhsatı teslim ediyoruz.

- lpg montajından sonra aracın toplam ağırlığının değiştiği gerekçesiyle benim ikinci ruhsat sayfamın da değişmesi gerektiği söylendi. bunun için de 67 TL ödedim.

yeni ruhsatınız elinizde...

Umarım yardımcı olmuştur.okuyup da zaman kaybettiyseniz,lütfen kusura bakmayın.

saygılar...

• Bir buçuk sene geçse de uzun uzun yazmışsın eline sağlık. işime çok yaradı. teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.