Şimdi Ara

geçer notu 60 olan üniversiteye gitmeyin (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
254
Cevap
3
Favori
25.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60 iyimiş bizde 65 fix şimdi gelip bana kolay soruyordur demeyin ortalama ders başarı oranı %35 civarı bölümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

Orijinalden alıntı: SpEeDy!

Geçme notu ne kadar düşük ise o kadar vasıfsız üniversite mezunu olur.

Kaliteli ve yüksek standartlarda bir eğitim sistemimiz olsaydı 3.5`uncu Dünya ülkesi olmazdık.

Gelişmek, kalkınmak ve ilerlemek = Eğitim

Kesinlikle yanlış bir önerme.Şu kısım çoğunlukla doğrudur düşük notla öyle böyle geçenler genelde umursamaz tembel oluyor.Ancak bu demek değil ki yüksek not baremini aşan herkes "yüksek eğitim standartlarına" göre iyi öğrenci oluyor.Yüksek standart pratikle olur öğrenciyi araştırmaya yönlendirmekle dersi sınav final olarak değilde kullanışlı öğretici projelerle desteklemekle olur verimli geçen (her şeyin önceden belli olduğu bitse de yemeğe gitsek labları değil ) lab ve uygulamalarla olur.Bu dediklerim sanki hocası derse tesadüfen gelmiş gibi anlatan benden fazla bildiğine bir türlü inanmadığım slaytları okuyan hocalarla hiç olmaz.Kısaca şu anlık Türkiye'de iş zor.

slayttan okuyorlar hiçbir örnek çözmüyorlar fizik 2 de 1 ay boyunca gördüğümüz konuyu 1 derste slayttan mause ile geçerek bitiren bir hoca sınavda derste işlediği diyemicem slayttan okuduklarıyla alakası olmayan sorular soruyorlar ama ne hikmetse finalde cevap ile alakası olmayan saçma sapan formülleri doldurarak 32 alıyorum ve geçiyorum :) aynısını diğer arkadaşlarımda yapıyor yarısı kalıyor yarısı geçiyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: Peaky

Ege üni'ye hoşgeldiniz

İki yıllık bir bölümde dahi geçme notu 60 bazı dersler çok çok kolayken bazı bölüm dersleri de çok zor bazı derslere çan açılması ya da geçme notunun 50 55 çekilmesi gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

quote:

Ege üni'ye hoşgeldiniz

İki yıllık bir bölümde dahi geçme notu 60 bazı dersler çok çok kolayken bazı bölüm dersleri de çok zor bazı derslere çan açılması ya da geçme notunun 50 55 çekilmesi gerekiyor

2-3 dersten 55-50 alıp kaldığımı biliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Ege üni'ye hoşgeldiniz

Aslında geçme notu olayından değil de bazı dersler o kadar saçma geliyor ki bölümümle de pek bir alakam yok amacım dgs kasmaktı seneye sanırım çanı olan bir üniversiteye yatay geçiş yapacağım ailem de taşınacak öyle gözüküyor öğlen 2 tane final var basit dersler bir türlü halledilir ama korktuğum dersler de var tabi

• liseliler bunu iyi okusun.üniye gelip rahat edeceksin demişlerdi bize de
  • Ortalama 3,5 olunca sorun olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam haklı. eğer psikolojik sorununuz yoksa(ders çalışmak psikolojik sorun bence) zengin asosyal veya kampüsü olmayan ya da özel üniversitede okumayacaksanız

maddi olarak orta halli yaşama sevinci ile doluysanız hem alemlere akacak hemde iyi kötü okulu bitirmek istiyosanız

böyle 60 geçme notu olanlardan uzak durun çünkü ortam akar sizde akarsınız okulda bitmez.

ben beytepe de 5 yıldır bitiremedim 6. yıl erasmus yapıp bitirmeye çalışacam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lestet -- 13 Ocak 2016; 2:17:08 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ege üni'ye hoşgeldiniz

Aslında geçme notu olayından değil de bazı dersler o kadar saçma geliyor ki bölümümle de pek bir alakam yok amacım dgs kasmaktı seneye sanırım çanı olan bir üniversiteye yatay geçiş yapacağım ailem de taşınacak öyle gözüküyor öğlen 2 tane final var basit dersler bir türlü halledilir ama korktuğum dersler de var tabi

İlk başlarda formasyon için çok kasıyordum baktım ortalama her dönem düşüyor artık dersleri geçmeye bakıyorum. Hakkaten egede bazı hocalar acımasız. Aynı hocanın 4 dersinde de kaldım.

• Geçme notu yok çan var bizde.Geçen sene finalden 20 aldım 32 ortalamayla geçtim bir dersi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halit.

Marmara hukuk 50 gecme notu + çan 3. Sınıf bu sene sınıfta kalıcam gl hf

finalden en az 50 mi almaniz gerekiyor?
    ayni zamanda iki sinavinizim ortalamasi da mi en az 50 olmali?

• 97 aldığım vize var 48 aldım finalden kaldım büte:D 50 almam lazımdı :D

• iü işletme fakültesi vizeden80 aldım finalde 55 kaldım çünkü barem 60 şimdi haftaya büt var
  • Valla bizim Bilgi Üniversitesinde 3 alan dersi var ilk dönem birinin geçme notu 45 birinin 40 öbürünün 50.Bu cok sacma birşey.3 alan dersindende gectim ama 40 olandan 55 ile,45 olandan 75 ile,50 olandan 55 ile falan geçtim.Ancak bence bu kadar düşük gecme notu olması cok sacma.Fizik,Kimya ve Matematikde çan eğrisi var 40 45 le geçiliyor ortalama.

• Samsun 19 mayıs üniversitesini şiddetle tavsiye ediyorum geçme notunu falan boşverin sınırsız ders alma var arkadaşım okuyor bu dönem 14 ders alıyor mezun olucam falan diyip duruyor işin garibi olma ihtimalide var, bizde yazık 6 dersle dönem geçiriyoruz sonra neden uzadı bu okul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 13 Ocak 2016; 4:46:15 >
  • Kardeş bizim 70 ölek mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

İngilizce ve fiziği aa ile versem benimde o civarlar olurdu ortalamam. Taktik şu: hergün istisnasız düzenli olarak derse gidiyorsun ve en ön sıraya oturup tüm dikkatinle hocayı dinleyip not alıyorsun. Okuldan gelince tekrarı yapıp 3-4 saat çalışıyorsun ve sınav dönemleri sabahlıyorsun 3.5+ ortalama garanti.

Benim hedefte min. 3.50 ama bölümden bölüme fark var mesela ben senin dediğin kadar çalışsam 4'e yakın olur (işletme)
  • pembe rüyalar,beyaz düşler
    gerçek artık bizim evde
    peri annem,babam ve bizlerle
    hayat renkli,günler şeker

evde hep gülen biri
    sanki o bizden biri
    hem gerçek hem de peri
    masallar diyarından geldi(nakarat)

tüm anneler sihirli ama bizimkisi bir peri

NAKARAT

annem SİHİRLİ ANNEM

• quote:

Orijinalden alıntı: mtoyanik

Keşke bizde de geçme notu 60 olsa. Bizim sınıfın inek kızları her sınavda çanı ebesinin nikahına kadar yükseltiyorlar 86'yla bb düşürüyoruz. 73'le kalanlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: Danilo Thann

O kadar zor bir iş değil, sadece vize-final döneminde ders çalışmaktansa düzenli olarak ders çalışınca rahatlıkla geçiliyor.

Acaba ne zaman başlamak lazım günlük ders çalışmaya mesela konular başladıktan 10 gün sonra mı ne zaman?
    Ulan kaç yaşına geldim şöyle bi kere günlük ders çalışma diye bişeyim olmadı her sene başında günlük çalışacağım diyorum ama olmuyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.