Şimdi Ara

Geçen Topladığım Bilgisayar [Sanırım scareware-virüs bulaştı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba , geçenlerde bilgisayar topladım , MSI B450 tomahawk ,AMD Ryzen 7 2700x , AX850 — 850 Watt 80 PLUS titanyum sertifikalı psu , 16 GB DDR4 2400 MHZ crucial ram , corsair mp510 m.2 ssd ,samsung sata ssd , gtx 1080 ti'lı makine aldım.

Parçaları bir çok yerden aldım.

Şimdi arkadaşlar ben bu bilgisayarı topladım toplamasınada ne yazık ki bir sorunum var makine çok ısınıyor ve çok ciddi anlamda ekran kartı sürekli drop yiyor , sistemde çok sağlam malzemeler kullandığımı düşünüyorum.Bilgisayar açılırken çok sıkıntılı bir şekilde açılıyor ekran titriyor , biosa atıyor sonra Windows ekranı yüklenirken çakıyor sürekli biosa atıyor duruyor. Cihazı alalı 1 hafta oldu ben bunu iade etsem nasıl olur ? Fanlar çalışırken çok ses çıkarıyor daha açılır açılmaz sanki makinede bitcoin mining yapıyorum.Geçen gün bilgisayarı açarken bir gördüm ekranda zebaniye benzer bir görsel fotoğraf var sizce bu virüs müdür ? Bilgisayar bundan dolayı ısınıyor sanırım oda şans eseri karşıma çıktı. Anakartı aldığım yeri aradığımda dedim ki böyle böyle sürekli ısınıyor ben bunu iade etmek istiyorum bilgisayarda sürekli zebani fotoğrafları var anakartın biosuna girdiğimdede bu görselle karşılaşıyorum habire kadına anlatttım biz virüs bulaşmış cihazı geri alamayız dedi.

Geçen Topladığım Bilgisayar [Sanırım scareware-virüs bulaştı]

Bu petya gene mi hortladı ? Bunu nasıl temizlerim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFFBA44E0 -- 8 Mayıs 2020; 1:52:49 >

• Ciddi olduğunu pek düşünmüyorum ama her şeye rağmen gerçekse acilen o bilgisayarı camdan aşağı at.
  • STENSTEN kullanıcısına yanıt
    Kafamda bios flash yapmak var
  • Kasayı yan yatır öyle dene
  • Yan yatırınca ne fark edecek ?
  • kardeş zebanininde bi prensibi bi ahlakı var. Teknoloji temelli zebani mi olur, gram sarmadı. Ayrıca görsel baya açık ediyor mevzuyu. Otur sıfır beş. 5 puanda foruma üye olmayı başarabildiğin için.
  • Okumayın zebani virüsü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Ne zebani konusu ?

Sanırım bana bulaşan şey bu , desktopa girdiğimde aynı şeyler oldu:

• Zebanileri kovucak
  • Ben bu bilgisayara hayvan gibi para verdim aptal bir ransomware geldi içine etti :/

Yok mu bunun bir çaresi ?
  • Merhaba, öncelikle virüs nereden ve nasıl bulaştı? Söylerseniz araştırıp belki yardım edebilirim. Bu arada iade etmeniz imkansız gibi gözüküyor çünkü virüs bulaşması kullanıcı hatası 😐

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • umutcankurhan U kullanıcısına yanıt
    Bende anlamadım işte temiz kurulum yaptım , diğer makinelerde kurduğum programları kurdum onlarda böyle bir şey yok bunda var makinemi bu zebani virüsü ele geçirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Topladığım Bilgisayar [Sanırım scareware-virüs bulaştı]
    Acaba bilgisayarı açınca sizde de bu pencere çıkıyor mu? Çıkıyorsa tehlikeli bir virüse benziyor :( Kaspersky, McAfee gibi antivirüs şirketlerine yazabilirsiniz yardım için belki yardım edebilirler. En kötü savcılığa başvurun onlar bakıyor sanırım bu işlere.

Sanırım bios flashing yapacaz başka yolu yok gibi...

Pili çıkartıp ssdleri ayrı bir yerde formatlayacağım. Linuxlu makinede çözerim bu işi anti virüs ile olacak iş değil.

• TheCyberThunder
    (+) Mesajı Genişlet Bu üyeyi blokladınız.

Yazık okullar açılmalı bir an önce.
  • Bloklayanı bloklarım

• Bu linki buldum. Removal bölümünde İngilizce anlatılmış nasıl kaldırılacağı, deneyebilirsiniz. Bu virüsün yaptığı şey basit aslında, Memz ile aynı mantıkla çalışıyor zarar verme anlamında.

Ya bunu kaldırmak sorun değil kaldı ki bunun biosla ne alakası var onu çözemedim

Bu virüs biosa bulaşmıyor ama niyeyse biosda etkilenmiş biosa girince kuru kafa çıkıyor

• komik değil bide güldürmek için iyice zorlamıssın daha kötü olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.