Şimdi Ara

Geceleri arkadan gelen arabaları kestiremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Geceleri yan aynalardan yanımdaki şeritten gelmekte olan aracı kestiremiyorum. Mesela en sağ şeritte gidiyorum orta veya sol şeride geçmek istiyorum hızlanmak için ama arkadan bir araba ışığı gördüğümde bunun sol şeritte mi yoksa orta şeritte mi hatta ne kadar uzaklıkta olduğunu nerdeyse hiç anlayamıyorum. 4 ay önce aldım ehliyetimi. Sürüşüm aslında iyidir 4 ay içerisinde defalarca kez Manisa İzmir arası gidip geldim bilen bilir o saçma sapan geceleri kapkaranlık yolu.

Acaba nasıl kapatabilirim bu eksiğimi geceleri arkadan gelen arabaları nasıl kestirebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwired -- 27 Şubat 2018; 21:44:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam aynadan araba görmenin pratikle alakası olduğunu sanmıyorum, ışığı seçmede sorun yaşıyorsan göz doktorunu ziyaret et derim, gece kullanmak için gözlük verebilir

• Ayna ayarin yanlis olabilir birde gozlerde de sorun olabilir

• Zamanla alisrsin bi zaman sonra ne kadar hızlı gittiğini bile çözmeye baslarsin :l

• iyi hatırlıyorum ben de başlarda böyleydim, hatta çok korkardım bu durumdan... ama zamanla alıştım, yani zaman meselesi. kullandıkça, tecrüben arttıkça senin de kolayına gelir alışırsın

• Benimde ehliyet 1,5 senelik. İlk zamanlar aynaya güvenmeyip ışık hızıyla kafa mı çevirdiğimi bile hatırlarım. Zaman ve deneyim bazı şeylerin ilacı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 aylık ehliyetin daha dumanı üstündedir.Zamanla tecrübe kazanacaksın

• Tecrübe kazanana kadar aynadaki görüntünün gerçekte nasıl olduğunu anlamak için hızlıca bi kafanı çevirip bakabilirsin bu sana daha sonra aynaya baktığında arkadakinin nerde olduğunu daha iyi kavratır

• Camlarda film mi var ?

Geceleri zifiri karanlıkta bir de adamların farlar ayarsız olursa bir afallama oluyor illaki. Film varsa ya numara düşürt ya da tamamen sök. Sürüşün iyi olsa da, yılların şoförü olsan da her çıkmanda bir şeyler katılır üstüne çok kısa zamanda epey üstüne koyarsın.

Kazasız sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s 2000 -- 27 Şubat 2018; 22:56:34 >
  • İstanbul-İzmit arası yoğun saatlerde 3 kere gidip gelirseniz arkadan gelen arabanın hızını bile +- 5 km fakrkla tutturabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobil kullandığını varsayiyorum once gün içerisinde ve sonra gece İç dikiz aynasından da olacak şekilde 3 ayna kullanarak koordinasyon saglamaya bakin.

Periyodik 3 ayna kontrolünü yaparsanız arkanizi da takip etmeye alışırsınız

Ayrıca kör nokta kontrolu ve koordinasyonu arttirmak için shoulder check(gideceginiz seride saniyelik omuz ustu bakış) ile ozellikle karanlık yollarda serit değiştirin.

En güvenilir kullanim kendinizi rahat hissettiginizdir zaman icerisinde bu koordinasyon oturacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 28 Şubat 2018; 1:14:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Benimde ehliyet 1,5 senelik. İlk zamanlar aynaya güvenmeyip ışık hızıyla kafa mı çevirdiğimi bile hatırlarım. Zaman ve deneyim bazı şeylerin ilacı.

10 yillik ehliyetim var halen kafami ceviririm trafikte.

Kor noktada kalan her zaman olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.