Şimdi Ara

>>> Gece Yatmadan önce; Kitap Okuma alışkanlığı... (ÖNEMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendime disiplinli Düzgün Adam akıllı bir program hazırlıyorum.Gün içinde yapmam gerekenleri; bir a4 kağıdına parça parça yazıp; kutular içine aldım.Şimdi bir çizelge alıp; günlük proğramımı çizeceğim.Güne erken başlıyorum.Hem yatmadan hemen önce; hemde uyanır uyanmaz bir okuma düzeni geliştiriyorum.

Uyku saatlerimdeki planlarım; 22.40 yatakta ol; 23:00'da kesin uyku evresinde olmam gerekiyor.

Uyku saatim ise; 23.00 // 04.00 arası

Gece uyumadan önce; ve sabah 04'te kalkıyorum. 05.20 gibi kitap okumaya başlarım heralde.

Şimdi size sormak istediğim şey;
    "22.00 da; Kitabı alıp; yatakta oturarak 20 25 dk kitap okuduktan sonra uyuyan" var mı aramızda?

Bunu nasıl her gün disiplinli bir şekilde uygulayabilirim?

• Kitap okumayı disiplinli şekle sokmana gerek yok. İstediğin zaman oku. Kitap sürükleyici ve iyiyse zaten bu alışkanlığı kazanırsın. En sevmediğim şeydir : Sabah 09:00 kalkış 10:00 a kadar kahvaltı 11:00 kitap okuma vs vs . Saçma . İstediğin zaman okursun kitabını. Bu tür düzenler ders çalışma için tavsiye edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whyayca -- 2 Ağustos 2013; 20:24:06 >
  • Dediğin gibi biri var mı bilmiyorum ama hazırladığın programı her gün disiplinli olarak uygularsan bir aya kalmaz alışkanlık edinirsin ve bir zaman sonra robot gibi tıkır tıkır programını uygularsın.Bence kendini robotlaştırma bir zamandan sonra hayat zevkin kaybolur . Programsız yaşamak forever yani uyku gelince uyumak, kitap okumak istediğin zaman eline kitabı almak...
  • Eğer bir alışkanlık söz konusu değil ise dediğiniz program gibi bir olay ile disiplin kazanılır ama zaten kitap okuyan birine bu program saçma gelir.Benim canım ne zaman kitap okumak isterse okurum.
  • Program yapmak zorunda değiliz, istediğimiz zaman okuyabiliriz. Bunu bir düzene sokup kendimize işkence etmeye de gerek yok. Ne zaman böyle bir şey düşünürsem düşüneyim, bırakın uygulamayı daha hazırlamaya kalkışırken özgürlüğümü kısıtlıyormuşum gibi hissederim. Bence bir düzene veya çizelgeye ihtiyaç yok. Tabii ki tercihe bağlı bu.
  • Saat saat yapılan programlar 1 haftada patlar bence robot muyuz biz? Kendimden örnek verirsem canım istedigi zaman okurum kitabı zaten hissedersin. Ama ben genelde kitap okumak için gündüzleri tercih ederim kafa rahat canım o zaman ister

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabah erken saatlerde okumak daha ideal.Çünkü zihin artık dinlenmiş,kitap okumaya daha uygun oluyor.Gece yatmadan önce mutlaka okurum ben.1 ya da 2 hafta yatmadan önce okumaya çalış sonra alışmış olduğunu göreceksin.Kitap okuma alışkanlığını yapmış olduğun plana göre kazandıktan sonra zaman sınırlamasını kaldırabilirsin.Artık kitabı her zaman,günün her saatinde okuyacaksın.Hele hoşuna giden bir kitabı kaldığın yerden devam etmek için sabırsızlanacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

sabah erken saatlerde okumak daha ideal.Çünkü zihin artık dinlenmiş,kitap okumaya daha uygun oluyor.Gece yatmadan önce mutlaka okurum ben.1 ya da 2 hafta yatmadan önce okumaya çalış sonra alışmış olduğunu göreceksin.Kitap okuma alışkanlığını yapmış olduğun plana göre kazandıktan sonra zaman sınırlamasını kaldırabilirsin.Artık kitabı her zaman,günün her saatinde okuyacaksın.Hele hoşuna giden bir kitabı kaldığın yerden devam etmek için sabırsızlanacaksın.

Alamut'u bu şekilde 2 günde bitirdim
  • Ödev değil ki bu keyif işi. Programla kitap okumak tuhaf geliyor bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her gün kafama göre okuyorum çünkü insanın bir günü diğerini tutmuyor. Ama yatmadan önce 4-5 sayfa olsa da mutlaka okuyorum Sen kasma sadece sonradan istemesen de yapabileceğin bir iş haline geliyor.
  • 5 saat uyku yetiyor mu la
  • Uygulayabildin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar Adayı

Uygulayabildin mi?

Çok derinlemesine bir günlük program yaptım.Hedef az çok uygulayabileceğimi görmekti.Ve çok şükür, akşam 21'e kadar geldim.

Uyumadan önce; hafif egzersiz, diş fırçalama, vb vb Sonra; Kitap okuma ve yatma kısmı kalmıştı yapamadım. 21'de direk bilgisayarı açtım.
    Ama çok yoğun bir programdı.Ve o gün başarmam, bana güç verdi.

Ekşi sözlük'te "Alman Disiplini" isimli başlıktaki yorumları okuyunca, sizde etkileneceksinizdir.

Her gün için ayrı program hazırlıyorum. 1 Haftalık programım tam hazırlanınca, Tam harekete geçeceğim.

Eğer böyle programlı yaşayamazsam; Yapmam gereken işlerin hepsine zaman ayıramıyorum.İlla bazılarından feragat etmem gerekiyordu.Bu günlük küsüratlı zamanlar (09:43 dinlen, 09:52 Hızlı okuma çalış.....) gibi

Tavsiye ediyorum
    Selametle

• O alışkanlığı edindim neyse ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutfak Artisti

O alışkanlığı edindim neyse ki.

Tebrikler hocam

Bende 06'da uyandım. 30 dk kitap okudum demin

İnş. Gecede öğreneceğim

• Kitap öyle bir şeydir ki; yatmadan önce yarım saat okuyayım dersin, bakmışsın uykunu erteliyorsun kitap için.
    Onun için kendimi hiç kasmam. Alışkanlıktır bu zaten
  • Ben kitap okuma programı yaparak kendime sıkıntı yaratmak yerine uykumu düzene sokup az uyumayı saglayabilirsem cok iyi olacak 6 saat yeterli diye düşünüyorum ama suan 10 saat uyuyorum
    Uykunu düzene sokarsan bol zamanin olacaktır kitabı da ıstediğin zaman okuyabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JonSnoww -- 8 Eylül 2013; 14:58:39 >
  • bi ara iş okul temposundan dolayı yatağa girince okuyabiliyodum kitabı. az uyuya kalmadım okurken.
    güzel bence.

rüyada karakterleri gördüğüm çok oldu
  • Program yapmak saçma. Emir gibi görev gibi hissedersin. Canın ne zaman isterse oku. Mesela benim günde 50 sayfa okuduğum da oluyor, 150 sayfa da. Gece okuyunca uykunuz gelmiyor mu yahu 😊

• Kitap okumak bir görev midir ki disiplinli bir şekilde yapıyorsun? Herkes kitap okumak zorunda değil,okursan tabiki iyi bir alışkanlık,hobi ama kendini hergün belirli saatlerde kitap okumaya zorlama eğer hoşlanmıyorsan veya o anda canın istemiyorsa.Canın istediği zaman oku.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.