Şimdi Ara

Gece Hava Neden Siyah Görünür

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gece güneş olmadından filan demeyin boşuna uzayın siyah renginden bahsediyorum mavi yada turuncu veya daha beyazda olabilirdi, neden mi siyah . . . ? ? ?

Cevap 15 ocakta konu tekrar canlanınca :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 15 Ocağı iple çekiyorum
  • tırt tutmaz
  • karanlık siyah giyer
  • evrendeki herşey siyah renktetir sadece üzerlerine ışık tutunca gözümüz onları farklı görürüz bunada renk denir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lien-

evrendeki herşey siyah renktetir sadece üzerlerine ışık tutunca gözümüz onları farklı görürüz bunada renk denir

Değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azından denedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Aslında siyah kapkaranlık değil gökyüzü. Bir sürü ışık hareketleri ve gök cisimleri gözüküyor. Ancak biz yoğun ışık alan yerde olduğumuz için göremiyoruz. Senin sorduğun acaba gökyüzünün karanlık olması mı? Dünya kendi ekseninde ve ayrıca güneş etrafında döndüğü için belli zaman dilimlerinde yani geceleri güneşi göremiyoruz bunada gece deniyor zaten. Umarım sorduğun şey budur.

Uzayın siyah oluşu gece uzayı görüyoruz hani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ZamaNicindeN

quote:

Aslında siyah kapkaranlık değil gökyüzü. Bir sürü ışık hareketleri ve gök cisimleri gözüküyor. Ancak biz yoğun ışık alan yerde olduğumuz için göremiyoruz. Senin sorduğun acaba gökyüzünün karanlık olması mı? Dünya kendi ekseninde ve ayrıca güneş etrafında döndüğü için belli zaman dilimlerinde yani geceleri güneşi göremiyoruz bunada gece deniyor zaten. Umarım sorduğun şey budur.

Anladım sorduğun şeyi cevabı şu çünkü hiçbirşeyin rengi yoktur. Tabi bu bir varsayım. Işığın yansıma durumuna göre renkler çıkar ortaya. Uzay ve gökyüzünün siyah olması uzayda ışığı yansıtacak bir tabaka yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Alıntı yapalım o zaman;

Işık Saçan Güneş ve Yıldızlarla Dolu Olduğu Halde Neden Uzay Siyahtır?

Uzay aslında siyah değildir. Teorik olarak hiçbir şeyin rengi yoktur.

Işık kaynağından çıkan ışık ışınları cisimlere çarparlar ve maddenin cinsine göre belli dalga boylarında yansırlar.
    Yansıyan ışınlar bizim gözümüze de gelirler. Bize hangi dalga boyunda geldiyse o dalga boyunda algılarız o cismi.

Uzayın siyah değil fakat karanlık gözükmesinin nedeni ise şudur:
    Uzayda, ışık kaynaklarından çıkan ışınları yansıtacak bir tabaka yoktur.
    Işık saçan güneş ve yıldızlardan çıkan ışık ışınları uzayın dört bir tarafına savrulur. Bir yerden yansımadığı içinde tekrar bize gelmezler.
    Bize geri gelen ışınlarda vardır; en güzel örneği dünyanın uydusu, aydır.
    Güneşten gelen ışık ışınları aydan yansıyarak gözümüze gelir. Bu şekilde ayı aydınlık görürüz.
    Aynı şekilde aslında ışık saçmayan gök cisimlerini de ışık kaynaklarından gelen ışınların yansıması ile görürüz.
    Uzayı karanlık görmemizin nedeni de budur.
    Çevresini sarmalayan ve aynı zamanda ışığı yansıtan bir cisim olmadığı için baktığımızda gözümüze yansıyan ışın gelmediği için her yer bizim için karanlıktır.

Eğer yansıyan ışınlar varsa bile göremememizin 2. bir nedeni vardır: Karanlık madde. karanlık maddenin, şimdiye kadar yapılan araştırmalar sonucunda uzaydaki enerjiyi emdiği ortaya çıkmıştır.
    Işıkta bir enerji olduğuna göre ışık ışınları karanlık madde tarafından emilir. Eğer uzayın bir sınırı varsa bile karanlık maddeler bu ışınları emmektedir.

Üçüncü ve son açıklama ise evrenin genişliğiyle ilgilidir. Eğer evrenin X ışık yılı önce oluştuğunu ve genişleme hızının bu X ışık yılı hızından daha büyük olduğunu varsayarsak, uzayı çevreleyen bir katman varsa bile ışık kaynaklarından çıkan ışınlar daha uzayı çevreleyen cisimden yansımamış ve gözümüze gelmemiştir. Eğer uzay tek bir noktadan genişlemiyorsa tüm noktaları genişlemekte ise bu ışınların gözümüze hiçbir zaman gelmeme olasılığı bile vardır.

NOT:Uzayın çevresinde bir katman olup olmadığı bilimsel olarak kanıtlanamamıştır. Şimdiye kadar yapılan açıklamalar her fiziksel açıklama gibi varsayımdan oluşmaktadır. Eğer öyle bir tabaka varsa bile şimdiki teknolojiyle bunu algılamak imkansızdır. ​

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Işık yok qnq
  • Vsauce açıklamıştı bunu. Sanırsam diğer yıldızlardan (bize çok uzak olanlardan) gelen ışıklar galaksilerin süper güçlü çekim etkisi tarafından soğurulduğu için bize evren siyah (veya koyu lacivert) gibi gözüküyor sanırım.
  • Geceleri güneş ışını gelmez,gelmeyen ışın da havadaki taneciklerle kırınım yapamaz.Olmayan bir şey siyah olur.Siyah aslında yoktur.Bizler de aslında yokuz.Hangi sandalye?
  • quote:

quote:

quote:

Anladım sorduğun şeyi cevabı şu çünkü hiçbirşeyin rengi yoktur. Tabi bu bir varsayım. Işığın yansıma durumuna göre renkler çıkar ortaya. Uzay ve gökyüzünün siyah olması uzayda ışığı yansıtacak bir tabaka yok.

Eskiden yani milyonlarca yıl önce gece bu kadar siyah degilmiş işte ipucu :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Eskiden yani milyonlarca yıl önce gece bu kadar siyah degilmiş işte ipucu :)

Ya kusura bakmada astro fizikci misin? Bu baslik kasma nedir onu anlamadim. 1 2 kisi tahminde bulunmus iste o degil bu degil ip ucu ney ya oturup beyin firtinasi mi yapacam boyle bir konuda. Hadi sana allah selamet versin. Block

• quote:

Orijinalden alıntı: Xronize

http://lmgtfy.com/?q=gece+neden+siyah

Yok bu arkadasin baska derdi var dostum. Mesele bisey merak etmek falan degil. Acilen bu basligi terk ediyor ve konuyu acan arkadasi block luyorum. Sizede tavsiye ederim. Adam beyin terk.

• Çünkü perwoll siyah sihir ile yıkandı

şaka bi yana siyah hiç bir rengin olmayışıdır bir renk değildir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xronize

http://lmgtfy.com/?q=gece+neden+siyah

Yok bu arkadasin baska derdi var dostum. Mesele bisey merak etmek falan degil. Acilen bu basligi terk ediyor ve konuyu acan arkadasi block luyorum. Sizede tavsiye ederim. Adam beyin terk.

milletin derdi yok hocam benim gibi dertleri olsa görürdüm onları 2 ayak üstünde duramazlardı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.