Şimdi Ara

Gece Hava Neden Siyah Görünür (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Çünkü perwoll siyah sihir ile yıkandı

şaka bi yana siyah hiç bir rengin olmayışıdır bir renk değildir

hocam böyle espirileri severim gayet güzel bi yerden yakalamışsın +1
  • Ya arkadaş, cevabı bulamayınca niye tribe girerler anlamam bu soru hemen cevabı yazacaksam niye sorayım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Creative BLack -- 13 Aralık 2013; 20:38:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • penceresiz bir odaya gir ışıkları kapat etraf nasıl siyah oluyorsa gecede öyle oluyor bi ışık kaynağı olmadığı için
  • ışığın olmadığı yer karanlıktır ve "siyah" görünür.
  • gokyuzu neden mavıdır onu arastır once.

Ben kısaca ozet geceyım. Gunesın ısınlarının kırılmasından dolayı. Bu kırılmanın acısına gore gokyuzu turuncu, kırmızı, mor gıbı renkler de alıyor (bknz. Gunesın batısı)

gunes yoksa kırılma yoktur ve uzayın hıclıgını goruruz normalde de karanlıktır zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hariç herkes astrolok hava atmosferi oldundan mavi bu konulada alakası yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güneş dünyayı aydınlatıyorken, uzay neden karanlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZamaNicindeN

Ben hariç herkes astrolok hava atmosferi oldundan mavi bu konulada alakası yok

astrolok :(

Gökyüzünün mavi görünmesinin (dikkat! olmasının değil görünmesinin! çünkü normalde atmosferimiz daha doğrusu hava renksiz bir gazdır!) tek sebebi kırılma hadisesidir. Güneş ışınları atmosfere girdiğinde atmosferdeki gaz moleküllerine ve toz parçacıklarına çarparak saçılır. Gün ışığı değişik dalga boylu birçok ışından oluşur. En kısa dalga boylu mavi ışınlar atmosferin üst tabakalarındaki küçük parçacılar tarafından hemen saçılırlar. Fakat kırmız
    ışık (ki en büyük dalga boylu ışıktır!) saçılmak için daha büyük parçacıklara çarpmak zorundadır. Gökyüzü açık olduğunda, mavi ışık diğer ışıklara oranla en fazla saçılan ışıktır. Bu yüzden de gökyüzü mavi görünür. Mesela gökyüzü yoğun bulutlarla veya dumanla dolu olduğunda, tüm ışınlar nerede ise aynı oranda saçılır. Bu da gökyüzünün gri renkte görünmesine sebep olur. Gün batımında veya doğumunda ise güneş ışınları atmosfere eğik girdikleri için daha fazla yol katetmek zorunda kalırlar. Bu yüzden daha çok ışın ve renk saçılır ve o posterlere konu olan, şahane gün doğumu ve batımını gözlemleyebiliriz. Çok az saçılmış olan kırmızı ışık ise güneşe ve ufuğa kızıl veya portakal görüntü verir.

Alıntıdır.

edıt: demek ıstedıgım gunes ısını yoksa kırılma yok bu yuzde de uzayı oldugu gıbı goruruz yanı karanlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi queen Bee -- 13 Aralık 2013; 23:08:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yuh hepinize. Hepiniz mi ilkokullusunuz arkadaş. Bari liseli olun yuh size.

Uzayda ışık ilerlemez bu yüzden karanlıktır. Siyah aslında bir renk değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makaer

güneş dünyayı aydınlatıyorken, uzay neden karanlık

Uzayda ışık ilerlemez de bu yüzden. Uzayda atmosfer yok. yuh lan alayınız ilkokullusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wisp10

quote:

Orijinalden alıntı: ZamaNicindeN

Ben hariç herkes astrolok hava atmosferi oldundan mavi bu konulada alakası yok

astrolok :(

Gökyüzünün mavi görünmesinin (dikkat! olmasının değil görünmesinin! çünkü normalde atmosferimiz daha doğrusu hava renksiz bir gazdır!) tek sebebi kırılma hadisesidir. Güneş ışınları atmosfere girdiğinde atmosferdeki gaz moleküllerine ve toz parçacıklarına çarparak saçılır. Gün ışığı değişik dalga boylu birçok ışından oluşur. En kısa dalga boylu mavi ışınlar atmosferin üst tabakalarındaki küçük parçacılar tarafından hemen saçılırlar. Fakat kırmız
    ışık (ki en büyük dalga boylu ışıktır!) saçılmak için daha büyük parçacıklara çarpmak zorundadır. Gökyüzü açık olduğunda, mavi ışık diğer ışıklara oranla en fazla saçılan ışıktır. Bu yüzden de gökyüzü mavi görünür. Mesela gökyüzü yoğun bulutlarla veya dumanla dolu olduğunda, tüm ışınlar nerede ise aynı oranda saçılır. Bu da gökyüzünün gri renkte görünmesine sebep olur. Gün batımında veya doğumunda ise güneş ışınları atmosfere eğik girdikleri için daha fazla yol katetmek zorunda kalırlar. Bu yüzden daha çok ışın ve renk saçılır ve o posterlere konu olan, şahane gün doğumu ve batımını gözlemleyebiliriz. Çok az saçılmış olan kırmızı ışık ise güneşe ve ufuğa kızıl veya portakal görüntü verir.

Alıntıdır.

edıt: demek ıstedıgım gunes ısını yoksa kırılma yok bu yuzde de uzayı oldugu gıbı goruruz yanı karanlık.

Yorum yapınca kötü ben oluyorum susuyorum ama ama aranan cevap çikmadı google inanıp kanmayan

• Bustoll kullanıcısına yanıt
    ahahahaha yav öğrenmek için sormadım ancak öyle bir cevap veriyorsun ki insan söylemeden edemiyor güneşin ışığı bize nasıl ulaşıyor güneşle aramızda atmosfer mi var ışığın yayılması için ortam mı gerekli sanki ya Allah Allah
  • quote:

Orijinalden alıntı: makaer

ahahahaha yav öğrenmek için sormadım ancak öyle bir cevap veriyorsun ki insan söylemeden edemiyor güneşin ışığı bize nasıl ulaşıyor güneşle aramızda atmosfer mi var ışığın yayılması için ortam mı gerekli sanki ya Allah Allah

Işık uzay boşluğunda ilerliyor ama karanlık madde (Higgs parçacığı) ışığın (yani güneş ışığının) uzayda görülmesini engelliyor. Dünyaya kadar ulaşan güneş ışığı atmosfer bulduğunda (dünya'da) gözüküyor ve bu şekilde gündüz oluyor. Olay bu.
  • Bustoll kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • çüknü boşlukta ışığın çarpıp bize yansıyacağı bir şey yok. O açıdan bakarsan gözünü kapatınca neden siyah oluyo ?
  • Hmmm

• quote:

Orijinalden alıntı: Lien-

evrendeki herşey siyah renktetir sadece üzerlerine ışık tutunca gözümüz onları farklı görürüz bunada renk denir

evren bej rengindedir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.