Şimdi Ara

gece araç sürüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geceleri tek yön yolarda heleki aydınlatma yoksa hiç birşey görmüyorum yanımdan geçen araba gözümü kamaştırıyor önümü hiç göremiyorum sizde de öylemi yoksa benim gözlerde mi bir sorun var .önerileriniz nelerdir.

• Biraz klasik olacak ama gerekmedikçe yola çıkmamak lazım bu tarz yollarda yoldaki çizgileri, önümdeki araçların ışıklarını, yolun kenarında bulunan yansıtıcı çubukları takip ederim karşıdan gelen yoksa uzunları yakarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 3 Haziran 2011; 1:30:54 >
  • Ya arabanın camı çok çizik yada gözlerde sorun var dediğin gibi. Benim eski arabada öyleydi camı okadar çiziktiki yagmurda geceleri Allah'a emanet giderdim nezaman değiştirdim gözüm feraha erdi.
  • televizyonda çıkan bir gözlük var . gece kullanımda çok faydalı filan diye reklam yapıyorlar . eger sık sık gece araç kullanıyorsanız alıp deneyin derim . ama buraya gelip görüşlerinizi yazmayı unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 3 Haziran 2011; 1:37:35 >
  • Karşıdan araba gelirken,sağ yol çizgisine bakın.
  • Daima yolun sağ tarafına bakmaya çalışın.

Bir de gece sürüş gözlükleri. İşe yarayabilir, denemenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopdidik

geceleri tek yön yolarda heleki aydınlatma yoksa hiç birşey görmüyorum yanımdan geçen araba gözümü kamaştırıyor önümü hiç göremiyorum sizde de öylemi yoksa benim gözlerde mi bir sorun var .önerileriniz nelerdir.

+1
    Benim de en sinir olduğum durumdur, heleki bilmediğin yolda tehlikeli olabilir, heleki yol çalışmasıda varsa Allah korusun kazaya sebebiyet verebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik Vitesli Araç Park Etme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hele yanınızdaki eşiniz için ne kadar korkutucudur
  • Gece yolculuğunda sürücünün gözlerde sorun varsa bir şekilde çözüm bulunur gözlük olur, camdaki çizikler ve diğer engel olan sorunlar giderilir vs ama sakın gözleri sorunlu birinin ön koltuğa oturmasına müsade etmeyin. Böyle bir arkadaşım virajda karşıdan geleni görünce direksiyona atladı gece vakti gereksiz yere atraksiyon yaşattı bana.
  • Çok sık uzun yol yapan birisi olarak yazayım..Genelde karadeniz-erzuruma kadar gece gündüz giderim..O yolları bilen bilir..

-Çift yönlü yollarda bölünmemiş ise karşıdan araç gelirken rahatsız olmaya başladığında asla arabaya bakma yolun sağına bak gözün şerit çizgisinde olsun tabiki gözünü yolun sağından ayırmadan değil

-aydınlatma yoksa şerit çizgilerini takip et

-Şerit çizgileri silik gözükmüyorsa yolun sağındaki aydınlatmalı mini refujlara bak onlar genelde 100'er metre arayladır

-karşıdan araç gelmiyorsa uzunları yak

-seni sollayan olursa yol ver geçsin sollama esnasında aynalarına bakma karşıya bak

-farlar rahatsız ediyorsa arka cama güneşlik al tak 5 tl

-yol boş ise ıssız kendine güvenmiyorsan karşıda araç yoksa varsa aracında uzunlarla sisleride yakabilirsin en azından şeritleri net görmeni sağlar ama karşıdan araç geliyorsa kuru havalarda sisler uzunlar gibi karşındakini rahatsız eder

-far ayarları çabuk bozulur farlarını ayarlattır..Aracına uygun mercekli far donanımı varsa farlarını mercekli ile değiştir

-ön cam orjinal değil yan sanayi ise,fazla yıpranmış veya çizik ise yolu net görmeni sağlamaz ışığı dağıtır camı değiştir

-farların çakma xenon falansa yağışlı havada önünü göremezsin orjinale çevir sislerini asla beyaz yapma

-Seyir halinde önünde araç varsa takip mesafesini uzun bırak bilmediğin bir yol ise öndeki aracın seyrinden faydalanmaya çalış

-far camları kirli buğulu duruyorsa far camlarını temizlet

-aracında yoksa ışıkta kararan dikiz aynalarından edin

-Sol şeride geçerken yol boşta olsa mutlaka sinyalini ver bariyerlere yaklaşırken sinyallerin yan tarafı aydınlatmalarından yararlanırsın

Bütün bunlara rağmen sıkıntı yaşıyorsan gece yolculuğu yerine gündüz yada sabah vakitlerini seç ve göz doktorunada görün bilmediğin bir rahatsızlık yada gözlük kullanma gereksinimi başlamış olabilir

• Arkadaşların dedigi gibi sağdan kontrollü ilerlemek en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

televizyonda çıkan bir gözlük var . gece kullanımda çok faydalı filan diye reklam yapıyorlar . eger sık sık gece araç kullanıyorsanız alıp deneyin derim . ama buraya gelip görüşlerinizi yazmayı unutmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Çok sık uzun yol yapan birisi olarak yazayım..Genelde karadeniz-erzuruma kadar gece gündüz giderim..O yolları bilen bilir..

-Çift yönlü yollarda bölünmemiş ise karşıdan araç gelirken rahatsız olmaya başladığında asla arabaya bakma yolun sağına bak gözün şerit çizgisinde olsun tabiki gözünü yolun sağından ayırmadan değil

-aydınlatma yoksa şerit çizgilerini takip et

-Şerit çizgileri silik gözükmüyorsa yolun sağındaki aydınlatmalı mini refujlara bak onlar genelde 100'er metre arayladır

-karşıdan araç gelmiyorsa uzunları yak

-seni sollayan olursa yol ver geçsin sollama esnasında aynalarına bakma karşıya bak

-farlar rahatsız ediyorsa arka cama güneşlik al tak 5 tl

-yol boş ise ıssız kendine güvenmiyorsan karşıda araç yoksa varsa aracında uzunlarla sisleride yakabilirsin en azından şeritleri net görmeni sağlar ama karşıdan araç geliyorsa kuru havalarda sisler uzunlar gibi karşındakini rahatsız eder

-far ayarları çabuk bozulur farlarını ayarlattır..Aracına uygun mercekli far donanımı varsa farlarını mercekli ile değiştir

-ön cam orjinal değil yan sanayi ise,fazla yıpranmış veya çizik ise yolu net görmeni sağlamaz ışığı dağıtır camı değiştir

-farların çakma xenon falansa yağışlı havada önünü göremezsin orjinale çevir sislerini asla beyaz yapma

-Seyir halinde önünde araç varsa takip mesafesini uzun bırak bilmediğin bir yol ise öndeki aracın seyrinden faydalanmaya çalış

-far camları kirli buğulu duruyorsa far camlarını temizlet

-aracında yoksa ışıkta kararan dikiz aynalarından edin

-Sol şeride geçerken yol boşta olsa mutlaka sinyalini ver bariyerlere yaklaşırken sinyallerin yan tarafı aydınlatmalarından yararlanırsın

Bütün bunlara rağmen sıkıntı yaşıyorsan gece yolculuğu yerine gündüz yada sabah vakitlerini seç ve göz doktorunada görün bilmediğin bir rahatsızlık yada gözlük kullanma gereksinimi başlamış olabilir

emeğine sağlık. çok faydalı bir yazı olmuş

• yada gece görüşüne sahip bir araç edinin .

gece araç sürüşü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imnobody

quote:

televizyonda çıkan bir gözlük var . gece kullanımda çok faydalı filan diye reklam yapıyorlar . eger sık sık gece araç kullanıyorsanız alıp deneyin derim . ama buraya gelip görüşlerinizi yazmayı unutmayın

o kadar seçenek sunduk eğer bunlardan birini yaparsa haberimiz olsun hangisi işe yarıyor hangisi işe yaramıyor bilek bizde

• quote:

May Optikte müdürlük yapan arkadaşım var. İşin sırrı gözlük camlarının sarı olmasında diyor. Sarı ton geceyi biraz aydınlatıyormuş. TV'de çıkan en vasat olanı dedi. 500 TL ve daha üstü fiyatlara çıkan gözlükler varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

yada gece görüşüne sahip bir araç edinin .

gece araç sürüşü

Devamlı ekrana bakarak ilerlenirse eşin dostun yakında helvamızı yiyeceğini söyleyebilirim.

Orada da o ekran varsa devamlı ekrana bakarak ilerlenir herhalde, orası ayrı...

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

yada gece görüşüne sahip bir araç edinin .

gece araç sürüşü

Devamlı ekrana bakarak ilerlenirse eşin dostun yakında helvamızı yiyeceğini söyleyebilirim.

Orada da o ekran varsa devamlı ekrana bakarak ilerlenir herhalde, orası ayrı...

Atari ekranına bakar gibi araba kullanılmaz. Kullanıcısına kaza yaptırır benim fikrimce.

• söylenilmesi gerekenler söylenilmiş ama yinede aracinizin farlarini bi kortrol ettirin .
  • ekran olayı güzel ama ekrana bakarak yol almak nasıl olur o konuda ben de şüpheliyim. ancak belli bir hızın altında faydalanılabilir yada yanınıza bir co pilot almak lazım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.