Şimdi Ara

Gebze Teknik Üniversitesinin Abartılan Bir Balon Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben başımı yaktım siz yakmayın diye düzenli olarak bilgi paylaşımında ve sorularınızı yanıtlamada yardımcı olacağım.Öncelikle kendimden bahsedeyim.Fen Lisesi mezunu olup 12.sınıfta 32k yaptım ve Boğaziçi Kimya yazdım ama Breaking badin final yapması sebebiyle 6 k kişi önde olmama rağmen gelmedi :D (kendini avutuyor) Neyse 1 yıl daha hazırlandım ve sınava ygs 14k yapıp lys de 32k yaptım yine :D İlk tercihim Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri idi ama 0.03 puanla kaçırdım.Tercih zamanı çok yanlış yönlendirmeler ile Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yazdım ve bölüme 3.girerek kazandım.Hazırlık eğitimini de Mart ayında beğenmeyerek bıraktım ve Merkezi Puanla Yatay Geçiş yapıp bu okuldan kurtulmayı düşünüyorum olmadı tekrardan ygs-lys serüveni beni bekliyor.Okul hakkındaki tüm fikirlerimi sizinle paylaşacağım bu konu tercih zamanının sonuna kadar güncel kalacaktır.Benim başım yandı sizinki yanmasın maksat.Şimdiden sataşmaya gelenler olacaktır onları asla dikkate almayın sürekli okulu övüp dururlar

Okulun avantajları
    -Eğitiminin Türkiyedeki Birçok üniversiteden iyi olması.Ama herşey eğitim ile olmuyor malesef
    -Rektör.Haluk hoca gerçekten canla başla çalışıyor üniversiteyi adam edebilmek için
    -Urap Tr sıralamasında sürekli ilk 10 da yer alması(Urap öğretim görevlerinin yazdığı makale,öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısı,Doktora öğrencisi gibi verilerle hazırlanan bir araştırma)
    -Doğa ile barışık güzel bir kampüsünün olması
    -Asosyal bir tipseniz kendinizi çok fazlasıyla geliştirebilirsiniz asosyallik konusunda :D
    -Yurttaki odaların tek,iki yada üç kişilik olmaları.Ciddi anlamda Kyk standartlarının çok üstünde
    -Okulun bilişim vadisinde %30 payının bulunması.Allah bilir kaç yıla biter orası ayrı

Dezavantajları
    -Sosyal bir tipseniz asla gelmeyin.Düşünün okulda boş vakitlerde yapabileceğimiz en iyi aktivite langırt oynamak.(Basketbol,voleybol,tenis oynayabilirsiniz saymıyorum bile onları)
    -40 kadar öğrenci kulubümüz var diyorlar ama 10 tanesi aktif sadece kağıt üzerinde
    -Hazırlık eğitimin kötü olması.Bizden önce anlatılanlara göre %95 oranındakiler hazırlığı geçiyorlamış haziran sınavı ile bizdeki hazıran sınavı başarısı %25 sınavı zorlaştırdılar ama eğitim hala aynı.Gramer üzerine eğitim veriliyor Ayrı ders olarak sadece Writing dersi var.Acilen Listening ve Speaking dersleri getirilmeli
    -Yurt.Başlı başına büyük bir sorun.Belediye otobüsü ile 40 dakikada gidiliyor okuldan Muallimköye.Servis kullanırsanız da 15 dakika.Okul İstanbul sınırlarına 5 dakika ama Yurttan Tuzlaya geçmeniz en iyi ihtimalle k yarım saatiniz alır.İstanbula yakın diye tercih yaparsanız kendinizi yakmış olursunuz

-Yurttaki internetin saat 17.00-01.00 arası leş olması çoğu istediğinizi yapamıyorsunuz.
    -Okuldaki öğlen yemeğinin 2.5 lira oluşu.Diğer üniversitelerde 75 kuruşa 1 liraya 1.5 liraya yemek yerken 2.5 liraya karın doyurmak
    -Okulda oturalacak kafe tarzı mekanın olmaması.Çoğu üniversitede kantinler dışında özel işletmeciler tarafından açılmış mekan vardır biliyorsunuz.GTU de bu yok.Sadece kantinler var ve dönem içinde hiçbir üniversitede yaşanılmayacak olaylar oldu ve yaklaşık kantin 1 ay kapalı kaldı

-Öğrencilerin örgütlenememesi.Yönetimin her istediği uygulamayı tepki çekmesine rağmen yapması

Konu güncellenecektir.Şimdilik esen kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakorsan95 -- 15 Haziran 2016; 18:35:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladık çok sosyalsin

Not: Böyle bir üniversite olduğundan ilk defa haberim oldu, Yıldız Tekniğin ayıplandığı forumda kimsenin de şişirdiğini sanmıyorum okulunu

• kardesim kim şişirmiş bu balonu yaw
  • Forumdaki GTÜ konusu aklıma geldi hey gidi hey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne la ekşi başlıği gibi

• anlaşılan arkadaş ekşide yazar olamamış içinde ukte kalmış orada yazmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herşey sizin için arkadaşlar

• Konu güncell

• matematik bölümü nasıldır eğitim konusunda akademik akriyer düşünüyom
  • Neden bogazici kimya diye sormak istiyorum ve yine neden yonetim bilisim sistemlwri yazdin? Ikinci sene neden yine kimya yazmadin

• şu eski gtü konusunu atacak olan var mı :) hani eleman yoruma steve jobs stanford üniversitesi günlüklerini anlattığı :D :D
  • Okumadım ama sozluk mu bura bırader

• kardeş sen yannanı bulmuşun damarlı olsun diyosun
    anlattığına göre okul gayet güzel yani sen öyle bi veryansın ederek başladın ki okul cennet bahçesini anımsattı senin tasvirine dayanarak söylüyorum.
    Her haltı kötülemeyi kesip eğitiminize dönmenizi temmeni ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: karakorsan95

Merhaba arkadaşlar ben başımı yaktım siz yakmayın diye düzenli olarak bilgi paylaşımında ve sorularınızı yanıtlamada yardımcı olacağım.Öncelikle kendimden bahsedeyim.Fen Lisesi mezunu olup 12.sınıfta 32k yaptım ve Boğaziçi Kimya yazdım ama Breaking badin final yapması sebebiyle 6 k kişi önde olmama rağmen gelmedi :D (kendini avutuyor) Neyse 1 yıl daha hazırlandım ve sınava ygs 14k yapıp lys de 32k yaptım yine :D İlk tercihim Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri idi ama 0.03 puanla kaçırdım.Tercih zamanı çok yanlış yönlendirmeler ile Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Yazdım ve bölüme 3.girerek kazandım.Hazırlık eğitimini de Mart ayında beğenmeyerek bıraktım ve Merkezi Puanla Yatay Geçiş yapıp bu okuldan kurtulmayı düşünüyorum olmadı tekrardan ygs-lys serüveni beni bekliyor.Okul hakkındaki tüm fikirlerimi sizinle paylaşacağım bu konu tercih zamanının sonuna kadar güncel kalacaktır.Benim başım yandı sizinki yanmasın maksat.Şimdiden sataşmaya gelenler olacaktır onları asla dikkate almayın sürekli okulu övüp dururlar

Okulun avantajları
    -Eğitiminin Türkiyedeki Birçok üniversiteden iyi olması.Ama herşey eğitim ile olmuyor malesef
    -Rektör.Haluk hoca gerçekten canla başla çalışıyor üniversiteyi adam edebilmek için
    -Urap Tr sıralamasında sürekli ilk 10 da yer alması(Urap öğretim görevlerinin yazdığı makale,öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısı,Doktora öğrencisi gibi verilerle hazırlanan bir araştırma)
    -Doğa ile barışık güzel bir kampüsünün olması
    -Asosyal bir tipseniz kendinizi çok fazlasıyla geliştirebilirsiniz asosyallik konusunda :D
    -Yurttaki odaların tek,iki yada üç kişilik olmaları.Ciddi anlamda Kyk standartlarının çok üstünde
    -Okulun bilişim vadisinde %30 payının bulunması.Allah bilir kaç yıla biter orası ayrı

Dezavantajları
    -Sosyal bir tipseniz asla gelmeyin.Düşünün okulda boş vakitlerde yapabileceğimiz en iyi aktivite langırt oynamak.(Basketbol,voleybol,tenis oynayabilirsiniz saymıyorum bile onları)
    -40 kadar öğrenci kulubümüz var diyorlar ama 10 tanesi aktif sadece kağıt üzerinde
    -Hazırlık eğitimin kötü olması.Bizden önce anlatılanlara göre %95 oranındakiler hazırlığı geçiyorlamış haziran sınavı ile bizdeki hazıran sınavı başarısı %25 sınavı zorlaştırdılar ama eğitim hala aynı.Gramer üzerine eğitim veriliyor Ayrı ders olarak sadece Writing dersi var.Acilen Listening ve Speaking dersleri getirilmeli
    -Yurt.Başlı başına büyük bir sorun.Belediye otobüsü ile 40 dakikada gidiliyor okuldan Muallimköye.Servis kullanırsanız da 15 dakika.Okul İstanbul sınırlarına 5 dakika ama Yurttan Tuzlaya geçmeniz en iyi ihtimalle k yarım saatiniz alır.İstanbula yakın diye tercih yaparsanız kendinizi yakmış olursunuz

-Yurttaki internetin saat 17.00-01.00 arası leş olması çoğu istediğinizi yapamıyorsunuz.
    -Okuldaki öğlen yemeğinin 2.5 lira oluşu.Diğer üniversitelerde 75 kuruşa 1 liraya 1.5 liraya yemek yerken 2.5 liraya karın doyurmak
    -Okulda oturalacak kafe tarzı mekanın olmaması.Çoğu üniversitede kantinler dışında özel işletmeciler tarafından açılmış mekan vardır biliyorsunuz.GTU de bu yok.Sadece kantinler var ve dönem içinde hiçbir üniversitede yaşanılmayacak olaylar oldu ve yaklaşık kantin 1 ay kapalı kaldı

-Öğrencilerin örgütlenememesi.Yönetimin her istediği uygulamayı tepki çekmesine rağmen yapması

Konu güncellenecektir.Şimdilik esen kalın

-hazırlık sistemini beğenmediğin için mi bıraktın yoksa hazırlığı geçemeyeceğini düşündüğün için mi bıraktın? sene başında 418 kişi başladı hazırlık sınıfına. bunlar arasından sadece 61 kişi hazırlığı geçebildi. %95 geçebildi gibi bir saçmalığı nerden uydurduğunu merak ediyorum.
    -listening ve speaking dersleri zaten main course derslerinde fazlasıyla veriliyor. eğer bunlarla karşılaşmadıysan demek ki derslere girmemişsin ya da girdiğin gibi uyuduğun için derste ne işlendiğini anlayamamışsın.
    -yurt internetiyle okulun alakası yok. ülkenin her yerinde kyk internetleri insanları kanser edecek düzeyde.
    -iki sene boyunca 32k yapıp hiçbir üniversitede kendine yer bulamadıysan bu senin beceriksizliğini gösterir.
    -okulun sosyal olarak yetersiz olduğunu zaten herkes bağıra bağıra söylüyor. buna rağmen seçtiysen ya üniversite araştırması yapmadan tercih yapmışsındır ya da bile bile sevmeyeceğin bir yeri yazmışsındır. 2 türlü de hata sende.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_mirac_1

Bogazici istemiyor bunu iki senede yazdığı bolumlerin onunde derecetle tercih etti 2 senede giremedi ama.pes etmek yok gidecek lise arkadaşım kismet olursa gerçi okumakta pek gözü yok ama olsun ahahaha

bu hikmet mi lan :D
    hikmet olduğunu bilmeden adama bayağı bildiğin yardırdım :d
  • Anlamadım şimdi GTÜ'ne girenler memnun değil miymiş?
  • Bir arkadaş Gtü Ytü'den iyi diyordu bir an o aklıma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skugga1

Anlamadım şimdi GTÜ'ne girenler memnun değil miymiş?

memnuniyet tamamen sana göre değişir. sosyallik olarak okul içinde yapacak birşey yok maalesef ama öğrenci kulüplerine katılırsan bayağı iyi arkadaşlar edinebiliyorsun ve insanları tanıdıkça okulda daha az sıkılıyorsun. daha fazla eğleniyorsun demiyorum daha az sıkılıyorsun diyorum :D
    bu okulu tercih etmeyi düşünüyorsan tamamen eğitim odaklı olarak tercih etmelisin. okul hakkında her şeyden şikayet duysan bile eğitimi kötü diye bir şikayet duyamazsın.

düzenleme: bilgisayar mühendisliğiyle ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler buraya bakabilir
    http://forum.donanimhaber.com/m_116553215//tm.htm#118348707

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yandexleyandexle -- 19 Temmuz 2016; 15:43:40 >

• Bu devlet üniversitesini tercih eden herkese burs
    Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz." dedi.
    20 Temmuz 2016 15:14
    Bu devlet üniversitesini tercih eden herkese burs

Prof. Dr. Görgün, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini kınayarak, üniversitelerinde 4 dekanın istifasını verdiğini ifade etti.

Türkiye'nin en iyi akademik kadrosu ve donanımına sahip üniversitelerinden biri olduklarını belirten Görgün, "Burada okuyacak öğrenciler çok avantajlı olacak. Başarılı öğrencileri üniversitemize çekmek için vakfımız aracılığıyla her öğrenciye burs vereceğiz. Bölgedeki kurumlar, kuruluşlar, organize saniye bölgeleri yöneticilerinin de yer aldığı GTÜ Eğitim ve Araştırma Vakfını kuruyoruz." ifadesini kullandı.

Görgün, vakfın öğrenci ile öğretim elemanlarına akademik ve eğitim çalışmalarında destek olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz. Bütün öğrencilere istisnasız. GTÜ'yü sıralamada yazan tüm öğrenciler burslu okuyacaklar ilk seneyi ama bunu da ifade etmek gerekiyor. İlk bine girenler, ilk 5 bine girenler, 5 bin-10 bin arasında olanlar, 10 bin-20 bin arasında olanlar ve daha sonrası ayrı kategorilerde burs alacaklar. Başarı bursu da olacak. Sınavda ilk 5 binlik dilimde olan öğrencilere aylık bin lira, 5-10 bin arasındakilere 750 lira, 10-20 bin arasındakilere 500 lira, 20-30 bin arasındakilere 400 lira, 30-50 bin arasındakilere 300 lira ve 50 bin üzeri öğrencilere de aylık 200 lira burs vereceğiz."

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.